Малко секс се прави в тая държава!



И не само в тая държава, ами и в повечето други държави – малко, много малко секс се прави и от това страдаме не само ти и аз (макар аз – особено много), ами страда и цялото общество, барабар със световната икономика, международното положение (да живее!) и горките бели мечки.

Особено пък белите мечки…

Чети още…

Толкова ли е трудно да напишеш имейл?



Ще рече човек, че електронната поще е някакво много сложно човешко изобретение, с което могат да работят само малцина избрани, което е много бавно и трудно за използване. Ама не е така – тя е направена точно за да пести време.

Ами тогава защо могат да ти се образуват нерви, докато чакаш отговор от някой?

Чети още…

Kак да блогваме по-добре – три сигурни стъпки


Днес гост-блогър е Соня Симон *

Интересно е да си направите блог, да видите как хората реагират на това, което пишете. Но никак не е интересно да заседнете в тая мъртва точка и да не знаете пише ли ви се, или ви се пикае. Започвате да пишете за едни и същи неща, въртите се около едни и същи теми, дар словото ви нещо никакво го няма напоследък…

И в много от случаите точно това е и моментът, в който хората спират да блогват – просто нямат мотивацията да го правят вече, защото нито има какво толкова да напишат, нито вече ги вълнува дали някой го чете…
Чети още…

Не обичам стотинките



В джобчето ми може да не дрънкат семки и бонбонки, щото не съм селянче от Възраждането, но подрънкват стотинки. Най-различни по форма и цвят, които не успяват да оправдаят съществуването си с нищо.

А не може ли без тях???

Чети още…

Водата на Земята НЯМА как да свърши!


Ето чета си аз блогове вчера и попадам на поредното писание за това как водата на Земята намалявала, как все повече райони в третия свят се засушавали и хората мрели от глад и жажда, как глобална суша ни грози и как трябвало да пестим водата, за да не да оставим най-ценното, без която не можем, да … да … де да знам какво, да изчезне може би.

Ебаси глупостите, честно…

Чети още…

Какво става с Богдан Русев? А с Ина Григорова?




Снимка: View Sofia

Богдан Русев, смятам всички, които го познават ще се съгласят, е една от иконите на българският културен живот през деветдесетте. Писател на книги-игри, с които преминаха ранните ми тийнейджърски години, преводач, емблематичен писач в Егоист (единствено той можеше да пише филмови ревюта, другите бяха ебаси чекиджиите), автор на страхотни фантастични разкази.

Напоследък обаче от него ни вест, ни кост… Чети още…

Подарявам следните книжки…



Обемът на библиотеката ми не е безкрайна величина и въпреки огромното ми желание, не мога да побера в нея всички книги, които имам, поради което се налага някои от тях да си отидат.

Затова и ги предлагам за подаряване… Чети още…

Щастието – тая измамна гад



Че щастието не е в особено пряка връзка с материалните придобивки вече отдавна е ясно и поговорката, че богатите, видите ли, също били плачели се оказа съвсем вярна.

От какво тогава зависи дали човек е щастлив? Защо в една и съща ситуация един е щастлив, а друг – нещастен мърморко?

Чети още…

Брад Пит, феминизъм и анорексия



Предразсъдъците са голяма работа, да ви кажа. А медийно налаганите образи – още повече, особено за младите. Анорексията, казват, убивала хиляди девойки по света всяка година, примерно.

Само дето убива не само девойки, ами и младежи. Ама не анорексията…

Чети още…

Време разделно



Историята, въпреки, че не е като да е много модерна, не само напоследък, а и по принцип, щото това си е характерно за нея, съдържа бая интересни неща и понеже аз лично доста й се кефя, днес смятам да ви позанимая с едни хора, дето направили едни работи.

Тия хора се наричали бури и докато защитавали дъжавицата си, измислили много интересни неща, като командосите, концентрационните лагери, партизанската война и снайперизма…

Чети още…

Слепите



Има една особена порода хора, които лично аз никога, ама никога няма да мога да разбера. Всички сте срещали такива, всички познавате такива, защото те са учудващо многобройни. Не са глупави, но са видимо слепи за това, което ги заобикаля.

И това са хората, които говорят само за работа… Чети още…

Guys we HATE (once again)



Ще рече човек, че като се занимавам с работа, с аквариума си, котката, пиене и с други свойствени ми дейности, съм се откъснал далече далече от “медийната ни действителност”, както си умират да я наричат журналистите и разните й (на медийната действителност) там хилави отрочета спокойно се спотайват, поне за мен, в относителната неизвестност, която безспорно заслужават.

Ще рече, обаче няма да бъде прав, за мое огромно съжаление…

Чети още…

Телефонна история



Снимка: Fishki.net

(12 декември, 11:00 преди обяд)

Аз – Здравей, аз съм Х, запознахме се на купона на Мишо в понеделник. Даде ми телефона си, а аз обещах да ти се обядя и ето – правя го.

Тя (неуверено) – Да… как си?

Чети още…

Златното кафе



Американците, какво е широкоизвестно сред народните маси, са много, много глупави (направо да се чуди човек що са толкоз богати). Едно от любимите на всички доказателства за това е обсесията на американците да се съдят един друг, резултираща в стотици направо идиотски съдебни присъди, които се въздават зад океана.

Една от тях е тази за жената, заляла се с кафе на Макдоналдс и осъдила компанията да й изплати $ 3 милиона обезщетение, защото кафето, видите ли, било горещо. Идиотско, нали? Е, не съвсем…

Чети още…