Несравнимо мъдри мъдрости


4. Мъж ражда от Темида, внучка продава баба си в еBay

22. Всеки има фотографска памет, ама някои нямат лента във фотоапарата…

54. Ако гледате телевизия, сигурно сте забелязали, че добрите винаги побеждават лошите – с изключение на вечерните новини…

Чети още…

Кой е виновен за Хаити?


Когато прочетох за разрушителното заметресение в Хаити, първата ми мисъл беше “Сега ше кажат, че глобалното затопляне е виновно и за това” щото напоследък на него приписват всяко природно бедствие, даже студовете. Както и предположих, не закъсняха да измислят виновник за земетресението, но той се оказа не глобалното затопляне, а капитализмът. Уау…

Чети още…

Актуална снимка – януари ’10


Разбира се, акваристиката е мания, която поразява внезапно и без предупреждение. Именно затова вместо да се готвя за посрещането на новата година, на 31 декември следобяд аз точих вода, носих кофи с пясък и сортирах растения, и в края на краищата отидох на купона с ръце, миришещи на водорасли.

Не се получи зле, де…

Чети още…

Кученцата


Вчера сутринта по битиви някаква от “екоорганизация” обясняваше как имали специални екипи с коли, които обикалят различни жилищни квартали на София и разхвърлят в междублоковите пространства купчини мърша и сурови кокали, за да има бездомните кучета какво да ядат.

Обикновено приемам човешката глупост с ирония, но подобна самодоволна идиотщина и откровено малоумие просто ме шокират.

  

Много хора смятат…


… че голяма част от световната политика се диктува от заговори и интереси на високи нива.

Аз пък смятам, че още по-голяма част от нея е резултат просто от некомпетентност, безсилие и политически популизъм, които са характерни за всяко едно правителство по света – защото правителствата се състоят от политици и чиновници – две групи, които са известни главно с некомпетентността и късогледството си.

  

Дори Земята да се затопляше…


… (макар тя очевидно да не се), възможността да може да се промени нейната температура чрез използването на енергоспестяващи крушки е приблизително толкова вероятна, колкото и възможността ацтекските жреци наистина да са карали слънцето да изгрява, като са изтръгвали сърцата на хората.

За съжаление на “скептиците на човешкото жертвоприношение”, ацтекските жреци обяснили, че има “научен консенсус” относно ползите от ритуалните убийства.

Заповед за обиск ли? Глупости…


Пред вид ширещата се у нас престъпност и трудностите, които законът поставя пред разследващите органи при откриването и залавянето на престъпници, в съответствие с поетите ангажименти на България към ЕС за противодействие на организираната престъпност, както и като надграждане на резултатите от последните промени в ЗЕС:

Предлагам да се премахне изискването за съдебна заповед за обиск на жилище…

Чети още…

Некролози и манталитет


Да ве, знам, че “народопсихологията” не е баш истинска наука и да се оправдаваме с нея за всякакви проблеми е супер клиширано, ама признайте, че звучи доста логично. Както и да е, има едно нещо, което яко ме дразни у нас и това са всякакви неща, свързани с нещастията и смъртта.

Накратко – повечето хора са отчайващо негативни, егати…

Чети още…