Дързост и красота


Съществува в България една алтернативна реалност, за която повечето от вас сигурно са чували, че и дори са я наблюдавали, но убеден съм нямат представа нито до къде се простира нейната алтернативност, нито какви животни я обитават. Тази реалност носи името “сайтове за запознанства”.

Това, че тия сайтове са като борси за живо месо, в които 13-14 годишни момичета предлагат на ококорилия очи интернет-мастурбатор своите крилца и кълки обаче е едно на ръка и няма да се занимаваме с него – същото става и всеки ден по улиците, а аз почти съм успял да убедя себе си, че е нормално. Повечето момичета поне са общо взето секси, имат чувство за мярка и усещат кога биха станали смешни. И тях господ не ги е пожалил, като е раздавал тъпанарщина де, но тя си личи не от снимките им, а от сляпото им възхищение от други девици с външен вид, който мога да определя само като ‘евтини улични жрици’. Явно чалга-културата не спи.

Чети още…

От тук – от там


някъде от началото на 19ти век. Херцог Уелингтън: “железните пътища само ще поощрят низшите съсловия напразно да пътуват от място на място”.

Ако на изборите има бюлетина с надпис “Против всички” или “Да пукнете копелета гадни!”, то за нея ще гласуват около 99 процента от населението.

“Не ме наричай “братко”. Аз не съм ти брат.”

(Peter Steele, “Retaliation”, Carnivore 1987)

Сексът и насилието в компютърните игри: Както е казал мъдреца – да има повече. Чети още…

Идат избори. А ние кога ще дойдем?


От тая година нататък все идат избори – първо президентски, после за европейски парламент, накрая и местни. Бидейки малко или повече ангажиран в обществения живот, в мен назряват едни мисли, които, струва ми се, не е много хубаво да назряват. А именно – че няма да гласувам.

Не ме разбирайте погрешно – аз ИСКАМ да гласувам. Наясно съм, че индивидуалният акт на вота е упражняване на свещения (айде и аз по американски…) принцип на демокрацията. Знам, че при нашата пропорционална система за отчитане на гласовете, негласувайки, практически давам гласа си за партията/коалицията, събрала най-голям процент от бюлетините на гласувалите (и тъй като по презумпция повечето хора са тъпи, значи гласувам за най-тъпата, популистка партия-гъзолизец на масовото съзнание). Твърде добре виждам, че безхаберието на хората относно обществените дела има основен принос за липсата на тъй бленуваното и все още недостижимо ‘гражданско общество’. Всячески искам да съм разумен индивид, даващ своя, макар и малък принос за развитието на политическата ни система и дистанциращ се от елементаристкото бай Ганю-вско извинение на тези, които от мисленето ги заболяват ниските челца – ‘Абе всички политици са маскари!’.

Чети още…