Вирус


Оф извинявайте че не пиша и не отговарям на коментари тая седмица ама ме е ударил някакъв летен вирус и едва гледам – карам само на кафе и спрей за нос с ефедрин иначе не мога да ходя даже, а като гледам компютъра 5 мин. почва да ме цепи главата.

Дискусия в Капитал


От днес аз се включвам в дискусията на в. Капитал “Медии ли са блоговете”Моля за вашия глас с червеното бутонче НЕ – не защото блоговете не са медии, а защото не бива да са масмедии според определението на закона и да бъдат контролирани от него.

Самоубий се и … стани герой


Миналия път си говорихме за безмислените саможертви и за това как в националистическата митология, за да си герой, трябва не да си извършил нещо велико, а да си се преебал по велик начин, без да постигнеш нищо полезно. Изключително добър пример за това е образът на Гюро Михайлов, който за всеки нормален човек е символ на самоубийствена тъпота, но който откачените нео-нацистчета-националистчета у нас обожествяват именно защото е бил тъп и упорит и се е самоубил “геройски”…

Чети още…

Държавата като бог


Едно време египетските фараони са били обявявани за живи богове, а китайските и японските императори –  за наследници на богове и простия народец наистина ги е смятал за такива, поради което  не само безропотно е търпял управлението им, ами даже е търчал да строи пирамиди, очаквайки божественото им благоволение да се посипе върху него.

Учудващо обаче, подобна вяра в божествеността на управляващите днес все още е много разпространена…

Чети още…

Медии ли са блоговете?


Това е темата на тазседмичния дебат във в. Капитал, по която спорят блогърите Боян Юруков и Иво Инджев. Тъй като не забелязвам спорът им да е особено енергичен за сега, аз съм поканен да се включа в началото на следващата седмица. Тръпнете.