Всички мразят боза



Бозата, както много добре знаете, е питието на боговете – ние обичаме боза и я пием с удоволствие и в големи количества. Тя е не само вкусна, но и хранителна, а пък и според легендите има доказани мамило-стимулиращи свойства (демек, от нея растат циците).

Да, обаче така мислим само ние, българите (и околните нам туземци) – циливилизованите народи, за мое огромно учудване, не само не харесват бозата, но и я намират за едно от най-отвратителните неща в тоя пълен с отвратителни неща свят…

Чети още…

Интервю с мен


Маниаците от фитнес-блога bb-team днес публикуват интервю с мен. Защо им е подобно нещо аз мога само да гадая, но това не ми пречи да си виря носа 🙂

виж интервюто

Словоблудството на “обществениците”


“Големият враг на ясния език е лицемерието. Когато между истинските и заявените цели на някого има несъответствие, той инстинктивно се обръща към дългите думи и изтърканите идиоми, и като сепия плюе мастилени петна.”

Джордж Оруел в есето си “Политиката и английския език”, 1946 г.

Айде на подаръците


За некои неусетно, за други не чак толкова, измина точно една година откак си направих блог.

По тоя повод, да ви запозная с некои подготвени изненади…

Чети още…

Айде стадотооооооо


Айде сега като добри овчици, всички блогъри да пуснат по един пост “христос воскресе’…

Леле, колко интересно…

Удобно и ясно – по бюрократски



Бюрократщината и чиновническото мислене край нямат, разбира се. Не, че някой се е съмнявал в това, но се оказва истинска одисея човек да намери даже най-основните данни за икономиката на страната ни.

Ако си мислите, че това колко е инфлацията за миналата година е някаква общодостъпна информация, много се лъжете. Тя е засекретена и криптирана..

Чети още…

Не сте сами… в главата си



Чиниите, знаете много добре, летят под път и над път – и не само летят, верицата им галактическа, но и позволяват да бъдат заснети, правят кръгове в житото и отвличат хора, с които извършват садистични и загадъчни експерименти. Или поне така пише във вестник Шок.

При това положение на нещата, не мен ми остава само да се запитам: достатъчно ли е голяма вселената за всички ни?

Чети още…

Чичовци



Както можете лесно да забележите от заглавието на блога ми, аз Чудомир го харесвам. Разказите му – още повече – те са забавни, интересни и отлично описват бита и житието на градския и най-вече на селския българин през годините, когато страната ни се е пъчела с прозвището “Швейцария на Балканите”.

Напоследък обаче не ми е приятно да чета много от разказите му – защото прекалено болезнено ми напомнят, че най-вероятно в България нищо никога няма да се промени… Чети още…

Смъртното наказание е шега работа



Както поколения войници са се убедили, да пръснеш на някого главата с куршум изобщо не е трудно, дори понякога става и случайно. Това пък да дръпнеш шалтера за електрическия стол, ръчката за бесилката или да наитснеш копчето за отровния газ, парадоксално, може да доведе до някои морални затруднения у изпълнителя, но общо взето, практиката сочи, минава беззатруднително.

Странното в цялата работа е важният въпрос: “На кого му пука?“. Не и на престъпниците, очевидно…

Чети още…

Longanlon и Наблюдател видяха Белене


Атомната електроцентрала, която алчният Станишев подари на руснаците, затвора, в който комунистите са измъчвали дисиденти – с това е известно Белене, според скромните ми наблюдения.

Е, Симион Патеев (Наблюдател) го видя на живо, а аз си живея там принципно и съм му се нагледал, та затова решихме двамата да споделим впечатления по темата…

Чети още…

Стенограми, стенограми


Принципно не пиша такива постове, но…

В най-добрия вестник у нас прочетох станалата известна вече стенограма от заседание на ‘комисията по вътрешен ред‘ (която се занимава с полицията и престъпността, въпреки тъпото си име). За това, което тая стенограма показва, че става в държавата мога да кажа само това, което pro_01 e избрал за съобщение за грешка в сайта си:

Нещо се скапа. О боже!

Чети още…

Защо да сме виновни?



Забелязал съм, че много от младите и активни хора, които живеят в цивилизовани, развити или що-годе развиващи се държави просто умират да се чувстват виновни за нещо – за замърсяването, глобалното затопляне, глада по света, петролната криза и слънчевите изригвания.

Но едно ще ви кажа – ние не сме виновни, че живеем добре…

Чети още…

McDonalds и корпоративната отговорност



Онзи ден гледах един филм – Super Size Me – разправя се за това как храната в макдоналдс прави хората дебели. Филмът не е лош, но аз се замислих – къде свършва личната отговорност на консуматора и къде започва корпоративната отговорност?

И изобщо кара ли ги някой да ядат като свине?

Чети още…

Защо няма глобално затопляне?



Няма човек, който да не знае за глобалното затопляне – в това отношение като че ли то се превърна в тема, по-бетер и от политиката и от футбола, където всеки разбира и има мнение, че е готов и яростно да го отстоява.

За разлика от политиката и футбола обаче, за глобалното затопляне всъщност различни мнения няма и всички приказват едно и също – което мене лично силно ме притеснява…

Чети още…

Като за първи април



Понеже на първи майка ми има рожден ден и в нашето семейство той никога не се е празнувал като ден на лъжата, малко със закъснение да ви поразвеселя.

Долу картинката е голяма..

Чети още…

Подаряване на книжки – продължение


Преди две седмици някъде обявих в пост, че раздавам няколко книжки, които не ми трябваха вече в личната библиотека. Резултатът беше положителен и за един ден книжките бяха пожелани от нови собственици.

Време е за продължение… Чети още…