Толкова ли е трудно да напишеш имейл?Ще рече човек, че електронната поще е някакво много сложно човешко изобретение, с което могат да работят само малцина избрани, което е много бавно и трудно за използване. Ама не е така – тя е направена точно за да пести време.

Ами тогава защо могат да ти се образуват нерви, докато чакаш отговор от някой?

Знам, че абсолютно на всеки се случва – било то в личната или в служебната кореспонденция, да прати имейл на някого и няколко дни, че често и повече напразно да чака отговор. А уж имейлът е бърза комуникация и дъра бъра…

Сега, аз не казвам, че всеки е длъжен да си проверява имейла на всеки 5 минути и да отговаря светкавично на всяка глупост, която му напишеш. Но според мен е напълно нормално да си преглеждаш пощата поне веднъж на ден и ако става дума за нещо важно, поне до два-три дни да отговориш, ако си много зает, или ако не си – на следващия ден. Затова за мен остава истинска загадка защо се получава така, че понякога тоя уж бърз метод за комуникация се проточва невероятно много и те кара или да гледаш тъпо или да риташ столове и стени, в зависимост от темперамента ти и колко важно ти е било да получиш отговор.

Някои хора явно просто не отговарят на имейли и това е. Или си ги отварят веднъж на сто години.

С подобни прийоми се сблъскваме и в работата и в личните комуникации, при това често. Не мога да разбера какъв човек трябва да си, че да нямаш даже елементарната учтивост да отговориш, когато някой те пита или ти предложи нещо, в случай, че ти си започнал разговора, а още повече пък – ако си заинтересованата страна.

Когато ми се случи някой да поиска нещо, аз да му отговоря, че съм съгласен да му помогна и после той да изчезне като бит педераст направо издивявам, честно! Вие си знаете кои сте.

Kак да блогваме по-добре – три сигурни стъпки
Малко секс се прави в тая държава!

Коментари

 1. И аз това много го обичам, да чакам с дни някои да благоволи да драсне един ред, особенно ако с това блокира например 5 човека да се вършат работата.
  Точно в момента чакам един симпатяга дето от три дни ей сега ми праща едни данни, ба си.
  Има хора дето по добре им пиши на хартия и им занеси за подпис това дето искаш…

 2. И си прав, и си прав (разпознах се, все пак).
  Но все пак – колкото и малко време да заема, има хора, на които момуникациите им са буквално затрупани. Не знам за вас, но на мен естествената реакция в такива моменти е да си заровя главата в пясъка.

 3. Неуловима
  28/03/2008 - 11:50

  Снощи Ивката такива неща ми разказва по въпроса с e-mail-ите, че смело мога да кажа: “бедна ти е фантазията”. Не можеш да си представиш дори, хората до какви гимнастики прибягват с цел да си направят живота сложен.

  Хайде до поясня: Задачата е човекът А да изпрати e-mail на човека В. Човекът А прави следното: принтира .doc файл. След това го сканира, щото друго си е да изпратиш .jpg. Тепърва започва да го прикачва (като е много вероятно да укаже файла, но да забрави да натисне бутона “прикачи” и съответно изпраща празен мейл, а човекът В се ядосва от другата страна и рита стени и столове). Е виждаш ли за колко операции става въпрос? А ти си мислеше, че е лесна работа 🙂

 4. О, Неуловима, и подобни и най-различни вариации на подобни случаи са ми се случвали…

 5. scroll_lock
  28/03/2008 - 12:17

  аз чакам един отговор от февруари месец…

 6. ето,Лонги, отговорих ти светкавично 🙂

 7. Пиерета
  28/03/2008 - 12:28

  Престани да се занимаваш с хакерство.

 8. Прасунсен
  28/03/2008 - 13:08

  Мда, тоя път си много прав. Най-обичам като на разни сайтове на фирми слагат контакт форма за запитвания и никой никога не отговаря(

 9. Доста си зависи, да ти кажа, от какъв тип е писмото.
  На служебната поща получавам такива от сорта на
  – видяхме ранен гларус в града – помогнете му! или
  – спасихме гларус-хайде да го осиновите! или
  – елате приберете ранения щъркел от Лом !!!!
  И това са едни от смислените и обикновено отговарям…ама…понякога ми писва.
  А познавам няколко души, които просто с мъка отговарят на мейли 🙂
  Иначе, ако на мен ми трябва отговор – звъня по тела или пиша, докато не получа отговор, че всичките ми колеги са едни отвеяни-и-и-и 🙂 доста по-отвеяни от мен

 10. Аз лично понякога се каня с дни да напиша писмо и точно защото знам, че е много лесно, все не стигам до там… Знаеш, че във всеки един момент можеш да го направиш

 11. Ами аз си определям едно време през деня, което ми се за отговор на имейли. Т.е. ако има някакви дребни неща, ги отговарям след получаването обикновено, но ако е нещо по-важно го оставям и му обръщам внимание когато съм по-свободен.

 12. Пиерета
  28/03/2008 - 14:16

  Посещавал ли те е някой от ГСДОП?

 13. Пиерета
  28/03/2008 - 15:00

  Престани да столкираш жените по мрежата.

 14. Моля?!?

 15. Всичко зависи от това колко email-a получаваш на ден, на колко си способен да отговориш и дали имаш инфо за отговора – казвам го от личен опит.
  Аз например, КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ОТГОВАРЯХ на клиенти, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ МЕ ПИТАХА. На всеки съм отговаряла в рамките на 3 дни – и то не с 2-3 изречения… понякога са съдържали по 23 въпроса. До края на 2007 ми се налагаше да преглеждам поне по 50 maila на ден и да изпращала минимум по 80.
  Адски омръзва, а и постигнах само това, че клиентите се допитват единствено до мен и очакват да разреша всички въпроси… Един вид ВЕЗДЕСЪЩА И ВСЕМОГЪЩА. Неотговорените email-и не спират работата – спира я нежеланието на хората да работят. Затова и не отговарят.
  Откакто препращам всички въпроси до хората, които БИ ТРЯБВАЛО да ги разрешат, имам време да ПИША.

 16. Така си е абсолютно – имейлите пораждат нови имейли и понякога се губи много време в размяната им, затова не бива да се прекалява и е нужно да се ползва телефона, ако има някакъв въпрос, който изисква повече от 3 имейла на ден, да речем.

  Ако човек се забрави, може да стане роб на имейлите и кореспонденцията си, като шафа на една голяма осведомителна агенция (или ПР агенция беше, забравих), който, забележете, с гордост заяви, че на ден получавал по 3000 имейла и изпращал още толкова!?! Този човек даже не осъзнава, че всъщност така възпрепятства работата си, а не я върши… Все едно шеф някакъв да се хвали, че не секретарката му, а той си прекарва деня в писане на писма и пращане на факсове…

 17. Пиерета
  28/03/2008 - 16:07

  Попитах те защо се занимаваш хакерство и защо столкираш жени по интернет (а може и мъже)?

 18. Ти да нямаш някакви психически отклонения?

 19. Въпрос на лична нагласа е да отговориш на един em@il. Аз лично си проверявам пощата 7 пъти на ден и тговарям веднага на всеки въпрос. Е брой на мейлите които получавам на ден е най-много 5-6 но пак си е бройка 🙂

  Много се дразнех като студент когато трябваше да комуникирам с някой проподавател. Пращам аз мейлче и си чакам 2-3 седмици за отговор 🙂

  Радвам се, че ти ми обърна внимание макар да не се познаваме лично. Изненадан бях, че въобще си ми отговорил и то в рамките на 1-2 часа. Ако не се сещаш аз съм ония тъпия с с въпросите за аквариума 🙂 Ако се сещаш хубаво ако не здраве 🙂

 20. Ахахахаха…
  Тая Пиерета е …хммм… забавна 🙂

 21. Електронната поща почти напълно замени традиционалната такава. И хората по стар навик отговарят след дни. Аз също се дразня, когато чакам отговор от някой с дни. Несериозна работа.

 22. Съгасен съм, ако става дума за по-възрастни хора, които са свикнали да пишат и получават писма само на хартия. Обаче всеки, по-млад от 30 години е работил с електронна поща още преди да излезе от университета, така, че факторът “свикнал с хартията” не играе…

 23. Алекс К.
  29/03/2008 - 10:53

  Аз се изнервям главно когато напиша на някой предложение за нещо, той ми отговори, че ще направим проекта и след това изчезва безследно, а аз го знам, че си е свил опашката и не смее да ми каже, че се отказва.Ето това ме дразни и наскоро имах такъв случай.Още се ядосвам като си помисля само.

 24. Най- гадното е, когато някой те ангажира и иска нещо от теб.
  Хвърляш време, усилия, разкъсваш се и си точен.Готов си с отговора, с услугата, помощта или каквото е там и ….оня, който е поискал нещо от теб не се явява да си го получи, защото бил зает или просто е забравил, че е бил на зор.

  Не се коси!И негативният опит е опит и често се оказва най- положителният, и те учи да не се юркаш, защото проумяваш,
  че …на другите им е през мостчето на рекичката. 🙂

 25. Първо да живее spamassistant, че без него съм загубен и на денонощие получавам около 200-300 писма само спам и глупости!
  Ми да, трудно е да се напише писмо.Някак си, човек не осъзнава когато губи по някоко часа в инстант месенжера си в чат с разни хора, но ако трябва да напише писмо се ужасява, че това ще му отнеме 10 минути.
  Аз лично имма едно писмо да напиша и цяла седмица го бавя, ето тук пиша, ама него не пиша….

 26. Мицева
  30/03/2008 - 23:40

  Това да напишеш мейл или да се обадиш по-телефона си е направо космическа технология!

 27. Относно спама….
  Споделете с мен какъв тип спам получавате най-често, защото моята поща се пълни предимно с…..реклами на ВИАГРА, как да си увеличим …всичко и как да правим невероятен секс :))))

 28. Aз открай време се чудя, ако си увелича пениса и почна да пия редовно виагра, дали ще спра да получавам спам?

 29. Стефка
  22/01/2009 - 11:23

  хаха я го пробвай това с виаграта :))
  По темата:
  Много често ми се случва да пиша на колеги служебно, с конкретни запитвания и да получа отговор по телефона след час два, тотално извън протокола.
  Предполагам, че e-mail-ът просто още не се възприема като официално средство за кореспонденция от повечето хора.

 30. Николай Талев
  21/08/2011 - 10:25

  @Aз открай време се чудя, ако си увелича пениса и почна да пия редовно виагра, дали ще спра да получавам спам?

  Едва ли винаги може още 😀

 31. Пламен
  20/04/2012 - 02:29

  Според мен е поради ниска компютърна грамотност.

  Ако се използвува имейл-клиент и го нагласиш да се рефрешва на няколко минути все едно използваш чат-клиент. А има и други предимства.

  П.П.: Има ли смисъл да пиша под толкова стари статии ?

Leave a Reply

Задължителните полета имат *