Отново Яне Янев..


Абе според вас възможно ли е да прецака създателите си от БСП – да ги е ползвал само за да се докопа до парламента… А сега да ги изостави и да почне да търси известност, като наистина се бори срещу корупцията? Щото друг гръб като че ли няма – какво друго му остава, за да се задържи?

  

Често срещан вариант


Винаги съм се чудел защо некои хора бият жените си. Даже не “някои хора”, а по-скоро “толкова много хора”. Непонятно ми е що някой предпочита да стои с жена, която му е толкова неприятна, че да се налага да я … налага. Що не си хване чантата и не замине да търси щастието.

Така и не успях да си отговоря ЗАЩО, но поне мога да опиша един често срещан вариант за това КАК се стига до подобни неща…

Чети още…

Какво му е лошото да си продадеш детето?


Напоследък все по-често гледам в новините – пресечени канали за търговия с деца, гръцко семейство платило 20 хил евро за бебе (щото било момиче, момчетата вървели по 30), арестувани за продажба на деца и други такива доказателства за неизмеримо съвършената ефективност на българската полиция.

На мен ми е чудно обаче какво пък чак толкова лошо има в това да си продадеш детето…

Чети още…

Какво е “противоестествено”?


Където и да се натъкна на спор относно хомоскесуалността, винаги едни думички се използват като ударни и тоя, който ги изрича като бомби доволно замълчава, чакайки унищожителното им въздействие върху противника, смятайки ги за свой несъкрушим аргумент. Тия думички са “противоестествено” и “противоречи на природните закони”.

Само че аз не знам какво означава “противоестествено”, нито успях да намеря някъде тия “природни закони”, за да ги прочета и да видя какво им противоречи и защо не трябва да го правим…

Чети още…

Препоръчайте ми телефон


Искам да има сравнително хубава камера, поне 1Gb памет, mp3 плеър и батерията му да държи много. И да не е абсурдно скъп. QERTY клавиатура, голям екран и възможност за четене на ел. книги са бонус, но не са решаващи. Не ми дреме за интернет, блутут и други подобни простотии.

Нови в блогрола 07.2009


За тия от новите партньори, които не са го направили все още, препоръчвам да си регистрирате блога в Класацията на българските блогове, която освен класация, предоставя интересни и полезни статистики, бутони и други благинки.

Къщичка за мойта самота

FreshPlace.net – свежото място в мрежата

Здрав дух в здраво тяло

Новини от Зона Перник

Отвъд ириса

365 мига

Сайтът за простотии

Блогът на Александър Колев

anGgelMan.Inc

La Verdad

Below the heaven

Гроздето е кисело…


Продължавам да се пуля невярващо на лицемерието на некои хора относно чалгата и изобщо чалга-културата в най-общ смисъл. Да бе, ясно, мразите всичката тая пошлост, не одобрявате изрусените секс-кукли и гледате отвисоко на потните селски бекове в местната чалготека. И аз така правя (особено гледането отвисоко – специалист съм по тва).

Ама да наречеш русите, силиконени, фотошопени създания грозни, трябва да си или много самозаблуден или ебаси лицемера, честно…

Чети още…

Избършете пяната от устата


Мда, няма как да си модерен млад или wanna-be-модерен по-възрастен, без да заемеш морална позиция против развращаващите, сексистки и налагащите стереотипи, отвратителни реклами на мастика. И с пяна на уста да ги заклеймиш като едноличния виновник за половото неравенство и глобалното затопляне.

Само че ако някой смята, че комбинацията секси мацка, мастика и големи дини е нещо зло, проблемът му е само личен и доста по-сериозен…

Чети още…

Правителство на националното обединение


Имената на различните политически партии, движения, на различните държави и квито се сетиш групировки по света са най-различни, но има едно нещо в тях, което веднага щом го чуя/прочета задейства моя вътрешен Детектор за Празнословни Лайноизлияния по-бързо и по-сигурно от реч на станиш на Бузлуджа.

Ясно е, че нарече ли се една държава, примерно, “Корейската народнодемократична република“, тя корейска може би ще е, ама едва ли ще е народна, а още по-малко пък ще да е демократична…

Чети още…

Желязна логика…


Написаното в библията е вярно, защото тя е книгата на единствения и истински бог.

От къде знаем, че е книгата на единствения и истински бог?

Така е написано в библията.

Да, хранете бездомни кучета!


Крачка никога няма да имам – само тая количка ще е!… Ако си имам аз крачка, ще взема една пушка и направо ще ида да ги убия! Аз ще ги убия – дето ме ядоха…” – казва 85-годишната баба Гена, чиито крака бяха оглозгани до кокал от глутница полу-домашни кучета, които в момента се отглеждат в приют…

Чети още…