Закон за защита на българския език?


“Мениджърът на холдинга оферира създаването на офшорка за трансфер на брейди облигации” – макар това изречение практически да няма никакъв смисъл, то е доста показателно за начина, по който говорят много хора у нас, вкл. и по националните медии. Чуждици навлизат в езика ни и изместват българските думи, затова държавата трябва да направи всичко възможно да защити свещения български език.

Трябва да защити, таратанци…

Чети още…

Има само хора


От зората на човечеството хората вярват в какви ли не неща, но едно е общото – винаги тия неща се делят на добри и лоши, на герои и злодеи, на създатели и разрушители. Всички тия неща са пряко силите на човек – те са велики, мащабни, богове, недосегаеми и имат силата да променят света.

И всички те са израз на простия страх и нежелание на хората да се изправят лице в лице със себе си и с реалността и да обвинят за неуспехите си някого другиго…

Чети още…

Актуална снимка: Февруари 2009


Неумението ми да произведа качествена снимка на аквариума си със собствения си фотоапарат доведе до това не само да участвам със старата си подредба в конкурса, ами даже и да не слагам нови снимки в блога.

Сега се престрашавам…

Чети още…

Противно на …


… традицията, сериалът 30 Rock става все по-смешен с всеки епизод от третия си сезон, Алек Болдуин е ебати страхотния актьор, а героят му Джак Донъхи е невероятен просто.

Убиват ли хуманитарните помощи?


Това, че много хора по разни затънтени краища на света гладуват и даже умират от глад, не престава да ме шокира. Явно и не само мен, защото колкото има гладуващи, почти толкова има и инициативи за тяхното спасяване, за осигуряване на храна, хуманитарни помощи и т.н.

Струва ми се обаче, че те не вършат никаква работа, а напротив – правят положението още по-лошо…

Чети още…

Психо (ли съм)


Подобно на много хора, които подслоняват под шапката си нещо повече от кукувиче гнездо и мен ме мъчат понякога съмнения доколко вътрешният ми мир отговаря на критериите на медицината. Или по-просто казано (щото знам, че и скинари ме четат), чудя се дали толкоз много мозък в сравнително малката ми глава не ме е направил психически и емоционално непригоден за живот.

Накратко, чудя се психопат ли съм или само така си изглеждам…

Чети още…

Топ 5 на най-тъпите спортове


Фен на спорта аз съм, защото sit mens sana in corpore sano, както е казал поетът. Повече се старая да го практикувам, отколкото да го гледам. Има обаче спортове, които по скромното ми мнение може и да са интересни за практикуване в своеобразната си особеност, ама първо, не са никакви спортове и второ, са мега-тъпи за гледане

Чети още…

За скандалните турски тоалетни и изкуството…


Marfa:

Цялата тази история около творението на Черни прилича на съвременна илюстрация на “Новите дрехи на царя”.

Едните седят и ахкат колко хубави му са одеждите, другите седят и се сърдят, понеже се бил облякъл в цвят и материя, които са обидни за нас по културно-исторически причини, а истината е, че облекло просто липсва. Но няма как да си признаем, че да не излезем прости.

Палестински ангели


Конфликтът в Близкия изток въпреки (а може би точно поради) усилията на “международната общност” няма никакви изгледи скоро да спре. Палестинците взривяват израелците, а израелците взривяват палестинците. Докато израелците взривяват със самолети и ракети отдалеч, палестинците предпочитат по-личен, по-интимен подход и го правят най-вече лично и лице в лице, така да се каже.

Разликата обаче ми убягва…

Чети още…