Неандерталската диета: най-здравословна


Що е това здравословно хранене е тема, по която са изписани хиляди книги и милиони статии, като че ли всеки има виждане по нея и дава различни съвети – то не са нисковъглехидратни, вегетариански, разделни хранения, лунни диети…

А всъщност е много лесно да разберем какво е полезно да ядем, като се поучим от пещерните хора. Щото от тях сме произлезли нали…

Чети още…

“Опасните новини”…


… е отново онлайн тук. Нямам намерение да го чета, но смятам слагането на линк към него за мъничкото ми лично шамарче в лицето на тъпата, корумпирана полицейщина.

Един от шефовете в ДАНС…


го уволняват, защото подслушвал депутати. Разбира се, фактът, че и хиляди други българи са били подслушвани, продължава да няма никакво значение и последици. Отново някои се оказаха по-равни от другите.

Биг Брадър 4: Атаката на тъпите кифли


Риалити им дай на телевизиите, че и на зрителите – минахме през разните му там айдъли и Хванати в изневяра (леле, за 30 дни да направиш 38 епизода с “реалити” си е героизъм) и всякакви други, пълни с полудели за известност фьешъни и фьешънки предавания.

И ето, зададе се новият, четвърти бигбрадър, който спокойно мога да го нарека Кифла-Брадър…

Чети още…

Барак Обама – социализъм с усмивка


Напоследък всички говорят за американската политика и по-конкретно за разгарящата се президентска надпревара там. Залозите са интересни - от едната страна са полумъртъв от старост ветеран от Виетнам и религиозна фанатичка с пушка, а от другата - нахилен черен социалист и безличния му солташак.

И двата лагера са безспорно атрактивни и забавни по своему, но Обама яко се набива в очи, бидейки любимец на цял свят...

Чети още...

Вчера:


… 2 статии на първа страница в Svejo.net, едната в топ5 (1, 2), резултират в: – 1500 уникални хита и 4000 разглеждания (за деня общо 3000 / 8000), 5 коментара на хора влезли от свежо (общо 52) и 2 абонирали се по имейл.

Легалната проституция… по принцип


Най-древната професия, първо, е забранена почти навсякъде и второ, се практикува широко абсолютно навсякъде.

Дали в тоя случай изобщо има нужда от подобна забрана, морална ли е тя и като опряхме до това, морална ли е самата проституция…

Чети още…

Ако някой…


… има връзкa със Software AG да свирка бързо, че кандидатствам там – има свободна позиция за Пич 🙂

Клопката на европейските проекти


* Днес гост-блогър е Балтазар Иванович

Напоследък ставаме свидетели на чести скандали свързани със злоупотреби със средствата за субсидиране на бизнеса. ОЛАФ, молаф и компания постоянно вдигат шум с твърдения, че има данни за корупция на високо равнище.

И все така ще бъде – първо в България, после и в други европейски страни…

Чети още…

Ебаси родителите…


Забелязал съм, че това е доста честа практика – родители (всъщност майките, най-често) да плашат децата си с какво ли не -торбалан ще ги отвлича, мечки ще ги ядат, мишки ще им изгризат краката.

Особено противно ми е било винаги плашенето с най-различни животни и насаждането на ужас от тях у детето…

Чети още…

Наистина ли разбирам от всичко?


Следейки блога ми, непредубеденият читател лесно ще остане с впечатление, че да, аз знам всичко и разбирам от всичко. Щото, нали, тъй компетентно се изказвам по всякакви теми и по всички тях имам мнение, което поддържам.

Тъй, че… действително ли съм всезнаещ и всемогъщ владетел на всичката човешка мъдрост? Или само така си мисля…

Чети още…

Нов Blog camp тази година


Всички помните инициативата на Бого да направи blog camp, та да се запознаем и видим на живо и да си поприказваме за важните неща в живота (и за липсата на кафе).

Е, задава се нов blog camp тази есен

Чети още…

Принципно…


…съм рекламно сляп от години. Рекламата на Chevrolet в Блогосферата (в дясно, скролни малко надолу) обаче даже ме накара да си поиграя с нея две-три минути, след като мишката ми сучайно попадна отгоре. Рядко иновативна идея.

Навъдили са се…


… някакви супер досадни руски спамери по блоговете. Правят се на заинтересовани от статията, рийшли… Затва де що има .ru пращам автоматично в спама 🙂

Романтичните кравари


До вчера мой текст не се бе радвал на толкова яростно хейтърство – статийката ми за краварите предизвика запенени дискусии между противници и привърженици на субсидирането на земеделието. Както и няколко човека, които цветисто си ме напсуваха в коментари и по имейл.

Оказа се, че много хора имат твърде романтични, дори съкровени, но пък откровено наивни представи за фермерството и икономиката…

Чети още…

Само бой за краварите!


Все по-нагли стават просяците-млекари и кравари, все повече пари искат и даже вече са агресивни и заплашват. Т.е. вече не са просяци, ами рекетьори.

И затова, докато не почнат да правят нормален бизнес, а не да изнудват обществото, ще ядат боя…

Чети още…