Сиамска коткаВ случай, че някой изобщо се съмнява в това, налага се да кажа, че вече притежавам най-сладкото коте на света.

Получих го онзи ден и любовта ни очевидно бе от пръв поглед…

Чети още…

Учителите – изнудвачи или жертви?Днес гост-блогър е Боян Калинов *

Темата за учителската стачка е доста актуална в момента, особено в светлината на хилядите деца, изритани от училище и зарязани на произвола от учителите, които искат двойно увеличение на заплатите си. На пръв поглед справедливи искания.

Да, но само на пръв… Чети още…

Blogger адски ме дразни. И blog.bg също!Както сигурен съм сте забелязали, има много и разнообразни безплатни хостинги, на които човек може да си създаде блог. Някои са изключително удобни както за постване, така и за четене и коментиране. А други – не.

Тук смятам да се занимая с две от тях от позицията на читател и да обясня защо те не само не ми харесват, ами и много ме дразнят и два пъти премислям преди да публикувам коментар под статия в тях… Чети още…

Стисни ми ръката, ако имаш блог!Предлагам ти в моя блог, в страницата за партньори, да стои твоето име и да има линк към блога ти. Какво ще кажеш?

Само трябва ти да ме линкнеш. Е, необходимо е и блогът ти да отговаря на едно малко, просто условие… 🙂 Чети още…

Жените не са като насМисля си за размерите на хорaта. За физическите им размери и как това се отразява на живота им в чисто битов план, на нещата, които им се случват или не им се случват, на отношението на другите хора към тях.

Не, не не става дума за раликата в мъжките погледи към дебелите жени и симпатичните миньончета с прасковени дупета, а по-скоро за това дали има разлика в това в какъв свят живеят мъжете и в какъв жените от гледна точка на личната сигурност и самочувствие… Чети още…

Ако умът ти е като бръснач, гледай да не се порежешИнформацията, верицата й галактическа, през последните години има навика да ни залива от всяктде. Чете човек разни глупости из нета и тя дебне, дебне, че като го залее, жална му майка. Аз пък обичам да си късам парченца от тая информация, които са ми се видели забавни и да си ги слагам в един файл, дето вече бая големичък стана. Периодично ги публикувам тука и ето днешната порция:

Училището вчера и днес:
Работата е там, че в първия си учебен ден пристъпих плахо, а сега като ги гледам… Едни госпожици, едни боядисани лайналчета с гейски прически и одежди. Васил Марински, бог да го прости (на който дължа факта, че осъзнах какъв антиматематик съм… всъщност… осъзнавах го всяко лято) имаше една много мъдра сентенция: Влизате като агънца, излизате телета. Сищият Марински казваше и друго: Вие сте последният хубав випуск… Ще видите какво ше дойде след вас! Прав беше, бате Васко.
Връх на педерасткият арт, връх на поп-фолк кралиците… Ликуй народе! Децата ви мязат на курви и сводници. Недейте обвинява институциите затова….
Чети още…

Положението си е е*ало майкатаНапоследък водя доста спорове в нета за това толкова ли е кофти положението в България или тя бавно отива към по-добре. За мое не чак толкова голямо учудване се срещам с такъв песимизъм, пораженчество и черногледство у повечето хора, че направо не ми е ясно защо продължават да го живеят тоя живот, ако нещата са чак толкова зле, колкото те ги виждат.

Както научихте от предишния ми пост, аз работя вече няколко години с доброволци от Корпус на мира – американци, дошли у нас да помагат (или да шпионират за ЦРУ, както смята Цумбето). И в тази връзка, мисля ще е интересно да опиша как тези хора виждат България, необременени от абсурдния ни медиен и психо-социален товар…. Чети още…

Педофилия в Дупница и Властелинът на пръстенитеЗаглавието, признавам, звучи бая двусмислено, особено като се знае, че на Евгени Минчев прякорът му е Властелинът на пръстените хехехе. Но всъщност става дума за моето пътуване в града, дарил ни Сашка Васева и за чешмичката, която имах щастието да видя и фотографирам там… Чети още…

Страшен ли е наистина Дракула?Както се изрази Синди в един епизод на Дария, граф Дракула е световно известен вампир-суперзвезда. Той е нарицателно за вампир и подозирам всички знаят, че прототипът му е румънският граф Влад “Цепеш” Дракула, за който се носят много легенди.

Позволих си да попрочета за въпросния граф, тоест за историческата личност, живяла леко на север от България и да видя дали наистина битието му е било толкова интересно, колкото внушава градския фолклор… Чети още…

Guys we HATE (even more)Мина се-не мина месец и ето отново дойде време за противните типове от медийната ни действителност. Ама какво да правиш, като гадовете са толкова неизброимо много, колкото са много и глупаците, които четат уикенд, стори, блясък, кой и другите парцаливи, пълни с евтин брокат “списания”.

Сега съм ви подготвил само трима, за които не се сетих предния път, ама за сметка на това всинца са уникално нещастни лигави тъпанари… Чети още…

Когато има желание, има начиниПозволявам си да препечатам този пост от Look at the stars, понеже много ми хареса и е доста показателен за начина, по който се провежда така необходимата “реформа” в образователната ни система.

“Когато има желание, има начини. Когато няма, създаваш комисии, концепции и т.н. Думата ми е за въвеждането на информационни технологии в обучението в училищата… Чети още…

Как се правят виното и ракията у насДнес гост-блогър е: Диян Русев – Kratun *

Нека започна с това, че до 2001-ва имам 4 годишен стаж в предприятие за производство на вино и високоалкохолни напитки от всякакъв вид. Организирал съм износ на големи партиди българско вино за държави от цяла Европа (вкл. Франция), Япония, Канада, Израел, Русия, дори Ливан. През 1999 г. успях да реализирам износ на търговско количество ракия за САЩ – нещо, което до тогава никой не бе успял да направи. Познавам алкохолния бизнес у нас добре.

Именно затова смятам да ви поразкажа малко неща от кухнята на производствения процес на вината и ракиите в нашенските винпроми, които може леко да ви стреснат… Чети още…

Българи хакнаха i-phone: репортаж със снимкиКакто повечето от вас знаят, прехваленият телефон на Apple не само струва много, но е направен така, че да използва само един определен провайдър. Както пък всички подозират, у нас има множество кадърни IT специалисти с доста иронично отношение към подобен корпоративен шит.

Тъй като купиш ли една стока, дали ще си я строшиш, разглобиш на части или ще си я тунинговаш както ти изнася си е лично твоя работа и не е незаконно, каквото и да се опитват да прокарат чрез лобистките си групи разни ненаситни мазняри, позволявам си да постна малко снимки от живото хакване на i-phone, направено от едно наше момче… Чети още…