Видове дивеч – презентация


Тъй като от провеждането на традиционната годишна web tech конференция в Търново мина достатъчно време, да взема да споделя какви ги говорих по време на презентацията си на Блог-кампа. Разбира се, ако бяхте дошли, щяхте да имате доста съмнителното удоволствие да ме гледате на живо.

Става дума за презентацията “Видове дивеч и методи за отстрел” – относно различните типове хора, които коментират статиите в блоговете…

Чети още…

Време разделно


Поръчковото писателство може да доведе до много гротескни резултати, а комунистическото поръчково писателство, съчетано с агресивен националистически патос – да изведе тези резултати до неподозирани висоти на малоумието…

Чети още...

Тероризъм за пред медиите


Позволявам си да цитирам части от преведената от Комитата статия относно флотилията “с хуманитарна помощ”, която израелците спряха и убиха няколко човека. Не снятам да обсъждам кой е крив и кой – прав в палестино-израелския конфликт, нито блокадата на Газа, нито законността на спирането на корабите, въпръжението на пътниците в тях или израелските командоси, нито нуждата от стрелба.

Цитираните части от статията са само интересни размишления относно формирането на един нов вид тероризъм – който цели главно да предизвика съчувствие и да представи другата страна като агресор….

Чети още…

Само така!


Две новини стоплиха сърцето ми миналата седмица – макар да не съм привърженик на насилието принципно, нямаше как да не ме зарадват новините, че крайните нацисти и комунисти у нас се пребиват едни други с небивал устрем.

Онзи ден даже Боян Расате го отнесъл…

Чети още…

Skype nerdiness


{08:57:01} hi, asl pls

{08:57:30} ???

{08:58:01} koi klas si

{08:58:08} Paladin

Всички мразят евреите


Неведнъж съм се удивлявал на явната или по-прикрита омраза, които много хора питаят към евреите – дори без да са виждали и един евреин. И в исторически план и сега, и в чужбина и у нас. Не престават да ме изумяват коментарите в този блог всеки път, когато стане дума за евреите.

Но не са само евреите…

Чети още…

Хората и техните хобита


Както може би сте забелязали, аз съм от тези хора, на които като че ли хобито им е да си имат хобита – интересувам се от много неща, давам си парите за какви ли не глупости и чета книги, форуми и сайтове за каквото съм се запалил в конкретния момент.

Сега чета една книга, която ми дава много интересна перспектива относно религиозния фундаментализъм и хобитата…

Чети още…