Guys we HATE (once again)Ще рече човек, че като се занимавам с работа, с аквариума си, котката, пиене и с други свойствени ми дейности, съм се откъснал далече далече от “медийната ни действителност”, както си умират да я наричат журналистите и разните й (на медийната действителност) там хилави отрочета спокойно се спотайват, поне за мен, в относителната неизвестност, която безспорно заслужават.

Ще рече, обаче няма да бъде прав, за мое огромно съжаление…

 

Въпреки, че всячески се опитвам да не обръщам внимание на разни измислени и/или издигнали се с гъза напред плужеци, големеещи се за много известни, дори краткият ми досег с каквито и да е медии успява да ме залее с безсмислена и безполезна информация за безсмисленото и безполезното им както в световен мащаб, така и за мен в частност битие.

Тъпото е не само, че тия рицари на осрания образ разчитат само и единствено на неспирното си упорство в пращането на “пресматериали” за медиите, за да съществуват, но и това, че самите медии сякаш след достатъчно дълъг досег с тия прокажени същества започват да ги възприемат като истински хора и сами да търсят и даже да фабрикуват “новини” за тях, въобразявайки си, че аудиторията им чака със зинала уста поредната история за това как Анелия сменила гаджето си или иван костов пасал теменужки.

Дразнещите ме елементи, които прекаляват с медийните си изяви и ме докарват не до нервен срив (щото тогава ще са си изпълнили заветната цел, а аз не искам да им доставям това удоволствие), ами главно до подигравателно изпръхтяване всеки път като прочета/чуя нещо за тях, съм забелязал, могат да бъдат разделени условно на няколко групи. И не си мислете, че нямам какво да кажа за всяка от тях, макар да не съм си направил труда да ги степенувам по коефициент на противност:

Футболистите

Аз. Не. Се. Интересувам. От. Футбол. !. Въпреки това, футболистите явно са героите на днешния ден, защото всички спортни новини започват и завършват с, а често и се състоят единствено и само от футбол. Въпреки, че футбол у нас няма, клубните ни отбори са яко зле, а светлите дни на националния отминаха по времето на ранното ми тийнейджърство и няма никакви индикации да се върнат, коментаторите не спират да си чешат езиците по темата.

Това обаче не е най-лошото. Най-лошото е, че футболистите, бидейки, както казах, героите на днешния ден, не само ритат топката, но ритат чаши в Син Сити, снимат се в клипове, дават интервюта и т.н., за което свидните ни медии се чувстват не длъжни, ами направо… длъжни да ни осведомяват час по час. Не минава ден, без да разбера как едикоеси кривокрако селянче преговаря с Юнайтед, а батко му, големия кривокрак селянин се изказва компетентно за семейния живот (съдейки от опита си с някаква изрусена повлекана) в женско с писание.

 

Естрадните певици / певци

Затворения и изкривен културен свят на социализма докара на с нищо незаслужилите ни подобна участ глави (и най-вече уши) едно явление, непознато (и слава богу) в останалия свят – естрадата. Разни смешни бездарници, възползвайки се от това, че практически са нямали конкуренция, са пооткраднали де що има интересна песен на АББА и разни други и звездоманията ги е затресла.

Днес, 20 години по-късно обаче, някои от тях продължават да разкарват мощи по “хепънинги” и да си мислят, че все още са живи, докато всъщност са отдавна мъртви и лешоядите на попфолка са изгълтали смрадливите им меса. Тия гърчави създания, естрадните певици и певци, използват старите си връзчици (ти на мене в гъза, аз на тебе в предаването) в Българската национална телевизия и БНР, за да се правят, че всъщност някой още си спомня за тях и да веят киозните си лакирани коси и безвкусни дрешки по национален ефир.

Особено противни в тая сфера са кита тони димитрова и мумията лили иванова, за които повече няма да говоря, защото те образите им говорят достатъчно.

Телевизионните водещи

Противният гнусар ники кънчев безспорно е първи в класацията на отвратителните телевизионни водещи и именно затова започвам с неговото име – да не би да си помисли случайно, че не държи палмата на първенството. Само заради мазната му мутра и неадекватно поведение не гледах Стани богат, а когато почна да се прави на водещ и да други предавания и да се появява в разни реклами направо го записах в черното теВтерче (вие не знаете за това теВтерче, ама ще научите, ще научите хахахахаха).

Налага се да кажа, че кънчев далеч не е единственият водещ, заради когото предаванията по-скоро губят, отколкото печелят аудитория. Бареков безспорно е още един пример за това как може да си обикновен бунак и да се правиш на много важен. Коритаров също – мисли си човечецът, че да повтаря един и същи въпрос последователно пет-шест пъти, това е то “голямата журналистика”. Ех, Санчо… що не ми хапнеш салама? Или свободата, де.

Има и още, ама ме мързи.

Телефонна история
Слепите

Коментари

 1. Ставаш все по-противен.
  Регистрирахме блога http://glamganlon.blogspot.com/
  но още не сме почнали да пишем в него. Последен шанс ти даваме, възползвай се от него ..

 2. Поласкан съм, честно 🙂

 3. Прочетох този и предишния ти материал по темата. Напълно съм съгласен с по-голямата част от написаното, но на моменти доста издребянваш и иззлобяваш. Някои от особите, които си оплюл действително имат и отрицателни страни, но подобни изцяло критикуващи и оплюващи статии ги пишат хора с много комплекси, от които вярвам, че ти не си. Като всичко живо е яко зле, кажи поне кой е “у ред” и дай база са сравнение :). Иначе казаното от теб “увисва” и оставам с впечатлението, че завиждаш или някой от тях ти е откраднал гаджето.

 4. Longanlon, защо не използваш таланта си, обсъждайки темите на КАПИТАЛ ПРИМ от последните няколко седмици?
  ФАР, САПАРД, ИСПА и други незначителни нещица, ще са по интересни за аудиторията. Пък и не толкова банални.

  ps Лично мнение.

 5. И аз на твое място щях много да се полаская от омразния сайт. Не получаваш ли вече и hate mail?

  “…едно явление, непознато (и слава богу) в останалия свят – естрадата.”

  А, не е вярно – и тук в Чехия си имаме естрада, и то още по-дразнеща, понеже всички я вземат супер насериозно и дори млади хора се кефят на същото, на което и бабите ми. Върви, че разбери.

 6. За европейските фондове викаш… ама какво да напиша за тях, като то всичко е ясно?

  Има едни “експерти”, чиято експертна дейност се състои в имането на връзки с хората, които оценяват проекти по министерствата. За финансиране се одобряват само проекти, които са консултирани от тия експерти, щото те плащат на оценителите.

  Съответно, проектите са направени така, че всички дейности да се възлагат за изпълнение на фирмите на експертите и всички пари отиват в тях. Дейностите се изпълняват фиктивно, има и фиктивни длъжности – хора, нямащи нищо общо с изпълнението, но получаващи заплата по проекта.

  Проверките са от типа “приятелски” – аз на тебе, ти на мене, щото всички в “бизнеса” се познават и никой не разваля работата на другия.

  Схемата е ясна, какво повече да се каже?

 7. Защо бе Longanlon, по клоните на тия проекти има накачулени толкова лайнари, че ако почнеш да ги обсъждаш, ще имаш материал за година напред. 🙂
  А и бъдещите ползи за държавата от експертното стопанисване на кинтите не са за пренебрегване.
  Просто предлагам…

 8. NO ONE: Защото обсъждането на въпросните проекти няма да му донесе толкова ПОСЕЩЕНИЯ, ЧИТАТЕЛИ и КОМЕНТАРИ. Това е същото като да попиташ чалгазвездите защо не пеят рок или джаз …

  и все пак, поздрави от мен, софийският супердизайнер 🙂

 9. тъй, тъй. Първи стъпки в Хейтъризма ли виждам? Само така, подкрепям 🙂

 10. MNAME, просто гледам да не обсъждам неща, които са свързани с работата ми в блога. Те не са ми интересни, а аз пиша за неща, които ме интересуват и занимават съзнанието ми.

  Искрено съжалявам нещастните души, които не могат да говорят за нищо друго, освен за работа.

 11. А почна да пишеш за политика, ФАР, САПАРД, ИСПА, А съм спрел да ти чета блога 🙂
  Сега сериозно. Ники Кънчев е на чело на списъка щото най-вероятно не си осъзнал, че и тоя плужек бил водещ – http://www.piramida.bg/index.p.....38;pid=467 (Анално-податливия отляво). Като пусна телевизора и ми идва да го изхвърля през терасата. Как па веднъж не показаха един приятен водещ, новинар или “медиина личност”.
  Естрадата е скапана(не я слушам), футболистите са куци коне(не гледам футбол), водещите са под вяскаква критика(не им гледам предаванията).
  Само Heavy Metal и успешна седмица 🙂

 12. shorgov, тоя мене ме кефи – поне не се крие какъв е, за разлика от разните му там рушевци, каризми и т.н. Освен това е достоен заместник на Светла Петрова в Пирамида – едно скапано, популистично и яко безсмислено предаване.

 13. Здрасти, к’во стаа? Аз пък се знам с Ники Кънчев и казвам, че е голям пич. Longanlon, ако си на друго мнение, те чакам утре заранта да се дуелираме до смърт или докато един от двамата не се измори.
  За футболистите съм съгласен – да го духат всичките, освен Бербатката 🙂
  Тони Димитрова -> кит? хахаха добро попадение

 14. Ники Кънчев може да е пич, не го знам – но със сигурност никак, ама никак не го бива за телевизионен водещ.

 15. Обичам да мразя, защото мразя да обичам…

  Поздрави на всички лицемери, които говорят за любов, но двулично крият другото искрено чувство, което може да изпита човек- омраза.
  А и според последната проверка на група “експерти” България е конституционна република със свобода на словто и свободният избор. Нека човек пише каквото си иска.

  ПП. доста е иронично да критикуваш някого за нещо, което самия ти правиш, но в много по-жалък мащаб..

  Респект!

 16. Не става въпрос дали си признава, че му е разширена халката или не. Никога не съм имал проблем със сексуалната ориентацията на хората стига да не ми я навират в очите. Това което исках да кажа е че не става за водещ. Сега всеки кълвач ще си каже – “Щом Дуков може значи и аз мога”, и телевизията ше се напълни с разни уроди. Не че сега положението е по различно.
  Иначе предаването го описа 100% вярно.

 17. Абе както казах, за Пирамида и аудиторията на това предаване според мен е съвсем подходящ…

 18. Като погледна нещата от този ъгъл май си прав 🙂

 19. bg-wedding
  10/03/2008 - 17:02

  Ами вече ми падна в очите отвсякъде. Просто какво са ти направили хорицата. Иди в Стани Богат поговори си с Ники Кънчев и ела пак. Или поиграй малко на белот с него и пак си помисли какво си написал. Иначе снимката добре си я подбрал и наистина изглежда мазен. Ти просто затвърждаваш закона за действието и противодействието. За Бареков и Коритаров : Ами аз харесвам малко повече Коритаров и гледам Нова и следователно не се дразня на Бареков.

 20. Павел Танков
  10/03/2008 - 17:11

  Коментар от MNAME.ORG

  10 март 2008 @ 12:12

  NO ONE: Защото обсъждането на въпросните проекти няма да му донесе толкова ПОСЕЩЕНИЯ, ЧИТАТЕЛИ и КОМЕНТАРИ.
  Защо мислиш, че Пешо Стойков неистово се стреми само и единствено към посещаемост. Според мен тя идва като следствие. Все пак тук няма реклами, тъй че той едва ли пише нещата си в този блог с идеята колкото се може повече хора да го посетят (макар, че сигурно и това не му е безразлично).

 21. johnsilver
  10/03/2008 - 17:37

  Браво пич това е истина ТАКОВА Е НИВОТО В BG-АПОТЕОЗ НА ПРОСТОТИЯТА

 22. Виж ся, бг-уединг, то и аз съм що-годе готин да изпие човек една бира с мене, ама не се мисля за великия водещ.

  P.S. и ебати у трафико идва от тва свежо, копеуе [опулен емотикон тука]

 23. Кирил
  10/03/2008 - 18:25

  за Ники Кънчев не съм сългасен, но ти, както и аз си имаме свое собствено мнение 🙂 Виж, за Бареков съм съгласен – това е единственият журналист който не оставя гостите си да говорят, вместо това ги прекъсва, говори през тях, че и глупости лее отгоре на това – абе момче, млъкни бе, теб съм те слушал, чакай да видя този който си поканил какво има да каже. Освен това, навика му да си мисли, че създава новини е просто смехотворен и достоен за съжаление. С последната си изцепка относно отказа на хората от Русе да посмеят да застанат срещу ПР акцията на БТВ, наречена… как беше…”Великолепната шесторка, която стана 18-ка после” съвсем ми падна в очите.

 24. Специално за Ники Кънчев мисля, че се държи мазно, нагло и надменно с всеки обикновен човечец в предаването му. И това, че си крие готовите отговори под масата и ги знае го прави велик.. кой знае на кой е пуснал.., за да стигне до тук!

 25. В нашата страна вече толкова много неща достигнаха нива, които не са за коментиране, че да ти кажа май е далеч по-оригинално да пишеш възхвални слова и хубави думи за нещичко в България отколкото да критикуваш. Критиката, първо, че е най-лесна, а и май не остана нещо из нашата родина, което да не може да бъде критикувано.

 26. Със съжаление Пешо трябва да заявя, че това е първата откровенно хейтърска публикация, която пускаш. А след обяда на “големите блогъри” това звучи гадно. Ок – това е твоето мнение , уважавам го безкрайно понеже си интелигентен човек. НО! Дай нещо насреща де. Дай тяхна алтернатива! Покажи ми колко певици имат и една трета от гласовите данни на баба Лили например? Даваш примери против. Ок. Дай примери за. Просто.

  п.с. За футбол – не знаех, че виреят такива като теб, честно…:)

 27. Като хора може и да са свестни и сигурно някои от тях са, но медийния образ, който са си създали и създават, не ме кефи. Ето защо не гледам телевизия. Така не натрупвам негативни емоции, поне не и от тях. Че то малко ли простащина има в деня ни?
  Не е проблема в това, че нацията се изроди. Проблемът е в това, че на малко хора им пука за този факт.

 28. pierrot, що да е за съжаление ве? Аз си я написах откровено хейтърски – няма особена причина тия да ме дразнят, освен, че ме дразнят и затва ги изхейтих да ми стане по-леко на душата 🙂

 29. хахахаха, определено ме разсмя много 🙂
  Признавам, че мотивите ти са необорими с наличните доказателства, 🙂

 30. Илиян Бетовски
  12/03/2008 - 22:46

  Бареков всяка сутрин го гледам и всяка сутрин го псувам по няколко пъти, докато закусвам и стане време да излизам за работа. За зла участ на зрителя, колежката му, Ани Цолова май беше, и тя е тръгнала по неговите стъпки. Говори, прави се на заинтересована, вре си носа там, където не им е работа… общо-взето … смрадове! Друга дума нямам за тях

  Давай още от списъка! 🙂

 31. /off

  една от основните характеристики на Хейтъризма е, че не е нужна _основателна_ причина да хейтваш. Това му е и хубавото – като те дразни някой, сипваш му с голямата бъркалка и това е 🙂 Никой не твърди, че Хейтъризмът е обективно и безпристрастно състояние на духа 🙂

  Аз искам повече хейтърски статии от Лонг, има дарба да пише такива 🙂

 32. Нещо бъркаш понятията според мене – хейтъризмът е непредизвикан, необоснован и неоправдан, той е самоцелен. Това са му основните характеристики – иначе се превръща в прост и скучен критицизъм, с който тоя блог изобилства…

 33. Супер яко, е заради такива като изброените, особенно в първата част, не гледам телевизия.
  Обаче има и за подобни “дами”- тв водещи,ПР-ки,”общественички” и темподобни какво да се напише:)

 34. Лонг, аз ‘хейт’ викам на всичко, което е негативна реакция от сорта на ‘тва е тъпо, щото не ме кефи’ – необоснован и непредизвикан от обективни фактори. Критикартството от друга страна претендира да е по-обективно и уж се стреми да дава ‘алтернатива’ на отричаното нещо, посочвайки (в идеалния случай) незлобливо (отново в идеалния случай) грешките на нещото и евентуалните начини те да се отстранят. 🙂

  като малък – че и сега – дядо ми ми казваше, че съм бил нихилист – човек, който отричал всичко просто заради принципа да си контра. Е те това е хейт 😀 Anyways, айде хейтвай още, искам да чета 🙂

 35. хм, сега, като си прочитам това писание две седмици по-късно, се чудя какво не му харесвате толкова. хейтър съм бил… ами на мене си ми звучи много добре даже от дистанцията на времето 🙂

 36. sickdreamer
  27/12/2008 - 02:33

  Това вече ме отврати :/ Особено частта с коментара за естрадата… Далеч съм от ерата на естрадата, но за мен тя е некомерсиална музика, където и звученето и – особено! – текстът са доста на ниво. Но дори да беше обратното… не е ли някак ТВЪРДЕ неуважително да говориш така за Тони Димитрова и Лили Иванова?…

 37. разбира се, че е неуважително – та аз не ги уважавам. музиката им ми е особено противна, а опитите им да мъждукат на музикалната сцена въпреки, че отдавна са преминали възрастта (и килограмите) за това са просто жалки.

 38. sickdreamer
  28/12/2008 - 01:17

  Аз не смятам, че злобеенето е адекватна и правилна реакция за каквото и да е, още повече по адрес на доказали се (поне за някои) хора на изкуството 😕

 39. здравословното хейтене си има своето очарование 🙂 пробвай, може да ти хареса 🙂

Leave a Reply

Задължителните полета имат *