Longanlon и природата


Успял съм да забележа, че медийният образ на човек не винаги се припокрива изцяло с действителния му такъв – това важи и за блоговете. Един особено добър пример са множеството ми публикации срещу истерията “глобално затопляне” и несъществуващите “права на животните” и това, което много хора  си мислят за мен като резултат от тях – а именно, че не съм загрижен за природата, не обичам животните и т.н.

Което няма как да е по-далеч от истината, както е добре известно на всеки, който ме познава…

Чети още…

Нови в блогрола – 05.10


Отдавна не съм публикувал пост със списък с хората, които редовно се включват в партньорската ми инициатива и чиито линкове принципно слагам в партньорската страница:

Блогът на Иво Мирчев

Венцислав Сотиров – Sown

Блогът на Артика

Градската самодива

Блогът на Александър Алексиев

Странни дни

Конкурси всякакви

Fragile Tension

Магистрала.нет

Volcanic thoughts of a freethinker

No porn for cutties

За по-добрата страна на нещата

Lullabies to Paralize

Eternal Explosion

Бизнес идеи

Васи ли?

Mi iBlog

Петък 13

Грималкин

Необмислени желания

Където ми видят очите

+12dB

Икономика на всичко

TheTvGuy.Net

Best spiral web directory

Nuervi

Мечета и зайчета

Блог за маркетинг и идеи за маркетинг

Mixed Martial Arts

Vanya’s Weblog

За парите и финансовата свобода

Блогът на Стоян Стоянов

Аз… или това, което НЕ мога да бъда!

Блогът на Йосиф Флавий

Ако съм объркал някой линк или картинка – свиркайте 🙂

Хората имат права, а не животните


В центъра на общественото внимание напоследък, и далеч не за пръв път, са масовите обществени и медийни истерии, свързани с насилието над животни. Благодарение на тия истерии даже бе прокаран един абсурден законопроект, който предвижда наказанието за насилие към животно да бъде колкото за непредумишлено убийство на човек. Из интернет се вихрят ожесточени дискусии между “кучелюбци” и “кучемразци” относно това кой е по-глупав, по-безчувствен и на чии деца трябва да им бъдат отрязани краката, за да видят хубаво ли е (ще ми се да преувеличавах).

Всички обаче се губят в подробности и някак не стигат до базисния проблем – животните всъщност нямат и не могат да имат права…

Чети още…

Истеричните припадъци напоследък


Не, не става дума за истериите около гмо-то или разните там кучета с отрязани крака, нито за пилетата, чиито отрязани и добре запечени филета нагъвам честичко с пресен магданоз и чеснов сос. Нито дори за агент гоце, бойко, гърция и всякакви други истерии, на които не само напоследък, ами и изобщо, е богато родното ни медийно пространство.

Става дума само за някои блогове, които ви препоръчвам и заради които истеричен припадък най-вероятно няма да получите, но може да ги намерите за интересни…

Чети още…

Борбата на гръцките социалисти


Нова обща стачка на синдикатите на държавните служители парализира Гърция – протестите са … срещу мерките, които правителството бе принудено да вземе, за да спаси държавата от окончателен фалит.

Чети още…

Ютюб и качествените изменения


Никога не съм бил особено активен ползвател на ютюб – имам качени няколко клипа колкото да не е без хич и следя 5-6 канала, а от време на време си пускам музика. Не е като да прекарвам дните си в гледане на видеота, та това да е някаква особено важна за мен дейност, поради което да съм свръх претенциозен към заветния провайдър на стрийминг.

Въпреки това, ютюб успява напоследък да ме издразни доста, а подозирам – не само мене…

Чети още…