Внимание – смотаняци на хоризонта!


Тва любовният живот, ще знаете, е опасно нещо – романтиката не е за всеки и винаги могат да станат разни фалове, които да ти разбият ако не сърцето, то поне представите за света. Но рисковете значително могат да се намалят, ако все пак подбираш какво сваляш и не се хвърляш на най-гнилите ябълки от генетичната кошница.

Обаче много хора, особено жени, няма как да не отбележа, дори това не успяват да направят. Чудя се защо…

Чети още…

Какво ще стане с Африка?


Напоследък разни държави с войничките си окупират вниманието на световните новинарски агенции – войната в Ирак, разбира се, нестихващия конфликт на Израел с всички арабески, Чечня, Афганистан. Не е като да не живеем в най-мирното време в световната история и едновременно с това да има непрекъснато войни.

Африка обаче все по-рядко я споменават, въпреки че положението там съвсем не е розово – дори напротив, по-зле е от всякога и върви към още по-зле, ако това изобщо е възможно. И никой си няма даже идея как да спре това…

Чети още…

Мобилна мания


Гледам, модерните мобилни телефони струват около хиляда лева и то не най-добрите. Един среден клас е 6-700 лв. При това си ги купуват най-вече хора с месечни доходи доста по-ниски от тия суми.

Само на мене ли ми се струва, че това е абсурдно?

Чети още…

Злободневно


Напоследък няколко неща привлякоха вниманието ми в новините – големи работи стават в държавата ни, да ви кажа. Няма как да пропусна да се изгавря както с отдавна изстиналия труп на Българската православна църква и с поредния й събор, така и с абсурдните акцизи на дизела и логичната стачка на превозвачите.

С кеф ще спомена още и горкият Станишев, който сам не знае какво да прави с правителството си, че даже и изкуфелият съдия, осъдил гнусния убиец Стависки условно, “щото бил известен”

Чети още…

Твърдо ЗА матурите


Като бях ученик, аз не исках да има матури – и как да искам, като цяла година съм се трепал да изкарвам шестици, а изведнъж оценките ми няма да важат и трябва да полагам допълнителен изпит.

Само че аз и на училище не исках особено много да ходя, нито да си мия зъбите всеки ден, да хвърлям боклука или да си подреждам стаята – ама го правех, щото трябваше и защото имаше смисъл. Също както и матурите…

Чети още…

тъпо


търсенето в контактите на gmail вече не включва графата ‘допълнителна информация‘, а търси ключовата дума само сред имената и имейлите им.

супер глупаво – защо трябва непременно да помня стотици имена, вместо да потърся с какво се занимава човека, който ми трябва?!?

Гей-браковете трябва да са ЗАБРАНЕНИ!


—[Редакция 25 май 2009 г. – понеже явно много хора нямат чувство за хумор и като кравите приемат буквално всичко което видят, преди да ми напишете гневно писмо или коментар че съм бил хомофоб, прочетете определението за ирония: “Хумористичен стилистично-изобразителен похват. Произлиза от гръцки: εἰρωνεία, което означава привидно невежество“. ]

Мда, както всички знаем, на хомосексуалистите не им е лесно – не стига, че им се налага да свалят мъже (което, като познавам себе си и други мъже, е бая гадна работа), ами и никак не се радват на всенародна любов. Те са едни мерзки създания, противни на природата, на които по никой начин не бива да им се позволява да създават семейства, че какво остава и деца да отглеждат.

Ще попитате защо? Ами ето ви точно 7 безспорни причини…

Чети още…

ей, стадото…


Кво я лапнахте тая Първа инвестиционна банка бе да ви шибам в ушите?!?

Някакъв глупав слух и айде – потрошихте си клавиатурите…

Българска ли е Македония?


Големи спорове, голямо нещо по това дали Македония е или е била част от България, има ли или не македонски език, македонска националност, Македонски въпрос, български национални интереси в Македония… Историци, политици и най-вече интернет малоумници се надпреварват да приказват глупости по въпроса, сякаш от това зависи животът им.

Е, като виден интернет всезнайко и аз имам мнение по въпроса дали в Македония живеят македонци или неосъзнали се българи и смятам да го споделя, колкото и да няма да ги изкефи някои то…

Чети още…

Хигиеничният боклук и боклучавата хигиена



Направо не знам как още не ни е залял боклукът, дето го произвеждаме. Ами че той е невероятно много! Някакви милиони тонове беше теглото на боклука, който се изнася от София на година – това прави по няколко тона на човек…

Защо така? Какво толкова хвърляме? Чети още…

Актуална снимка – май 2008


кликни картинката

След цяла година, че и отгоре мързел, най-после ми ми писна достатъчно да си гледам аквариума със старата подредба, за да се хвана да я променя.

Като го гледате, имайте пред вид, че това е просто зародиш, от който ще се развие за няколко месеца истинският аквариум

Чети още…

Не съществува “лява” политика



През двайсетината години, в които у нас има изобщо някакви партии, най-голямото противопоставяне в политическия живот е дясно-ляво. Дясното е демократично, а лявото – социалистическо.

Тук ще се опитам да докажа, че всъщност дясна и лява политика няма как да има и много по-точно е двата начина на управление да се наричат съответно рационална и популистка политика…

Чети още…

Кредитът дава живот


Доста често съм чувал в разговор и чел в коментари и статии различни хора да се оплакват от кредитната система, от консуматорското общество и как то те тласка да затъваш в дългове към банки, които да изплащаш практически през целия си живот.

Интересното е обаче, че … всички се надпреварват да вземат заеми и да купуват на кредит. И така трябва да бъде, защото това е добре – и за хората, и за икономиката…

Чети още…

Doomsday


е страхотен филм в традициите на Лудия Макс и всички постапокалиптични фантастични пънк-екшъни от осемдесетте и деветдесетте, които съм изгледал като тийнейджър. Направо ме върна във времето с якия си саундтрак и олд скуул визия.

тук и тук