Обичам Албена Вулева



Знаете я – водещата на Сигнално жълто по телевизия СКАТ, която не подбира, а плюе наред родния ни елит и най-вече самоназовалите се “звезди” в самоназовалия се “шоубизнес”. С характер и физиономия на злобен пекинез и много, много устата. Няма как да сте я пропуснали.

Така и не можах да разбера, защо толкова много хора я мразят. Та аз направо я обичам…

Чети още…

Да помогнем на гладните като… ядем!



Като отидете в някой голям магазин, особено пък по коледа, няма как да не забележите огромните кошници на пазаруващите, напълнени с храна – килограми и килограми храна, която те купуват за празниците. Тази храна всичката ли ще бъде изядена? Нуждаят ли се хората от нея или просто ще я изхвърлят? Що за морал е да пазаруват толкова много, след като в Африка деца умират от глад???

Айде да помислим малко по въпроса и да видим умират ли децата от глад и защо… Чети още…

Как да си направим реклама, точка.


На снимката: ацтекски каменен календар

Има фирми, достойни за презрение, подигравки и доживотно банване от моята и вашата потребителска кошница – дали ще продават боклуци, дали служителите им ще са неучтиви и/или некомпетентни, дали просто няма да ни кефят… Примери много.

Други фирми обаче са готини и заслужават да ги похвалим, особено ако може да изкярим нещо безплатно от тях…

Чети още…

O времена, о нрави…



Виждате ли жената на снимката? Струва ли ви се красива? Секси?

Ако не, значи сте като мен – аз смятам, че това нещо е противно. Ще се изненадате обаче колко много жени се подлагат на силиконова операция на устните, за да добият подобен изглед и какви са изненадващо грозните резултати от това…

Чети още…

AMV manifesto



Днес гост-блогър е Иван Иванов – PerfectBlue *

Състезанията се делят най-общо на два вида – състезания на силата и такива на ума. Принципът на тези на силата е ясен – кой е по-бърз, по-смел и по-сръчен. От друга страна състезанията на ума не те карат да крещиш до полуда, стиснал нервно поредния фиш на Еврофутбол, но резултатите от тези състезания могат да пораждат не по-слаби емоции. Такива са видео-състезанията на амв-мейкърите.

А какво е AMV и кви са тия мейкъри…

Чети още…

Mорал и движещи се реклами



Оригинал на снимката: Надежда Чипева / блог на в.Капитал (cc)

Има различни определения за това що е реклама, но общото между рекламите е едно – никой не ги харесва особено, нито някой ги иска. Те, в общия случай са грозни, досадни, замърсяват зрителното и слуховото ни пространство и най-важното – дразнят ме.

Да вземем да ги махнем тогава?

Чети още…

Кървави истории



Тоя път няма да давам мението си за нещо, няма да питам никого каквото и да е. Просто ще разкажа една кървава история, която за милиони жени си е истинска и им се налага да живеят в нея…

Чети още…

Мъртва ли е българската църква?



 

Това чудо религията още не съм го разбрал какво точно е и за какво служи на вярващите, но не за това е мисълта ми сега – а за нейният ексклузивен провайдър за България, a.k.a. добре познатите ни попове, архиереи, митрополити и прочее йерархизми.

От гледна точка на един невярващ и нерелигиозен човек, тия всичките черноризци нищо полезно не правят, а Българска Православна Църква у нас няма. Или поне съществуването й по нищо не личи

Чети още…

Кой сега е номер едно?



Хората търсят много работи в интернет – както се казва, гуглето всичко знае. Някои от ти хора обаче търсят абсолютни глупости.

Още по-големи глупости обаче намират, когато кликнат на моя блог…

Чети още…

Страх лозе пази



Купон – хвърлена цигара. Романтична нощ – бутната свещ. Опитваш се да си оправиш ключа на лампата – късо съединение. Това са само малка част от сценариите, които могат да доведат до пожар и то не къде да е, а в собствения ти дом, пък бил той и твоята крепост. Освен ако не живееш в пещера, разбира се.

Въпреки, че опасността от пожар, статистически погледнато, точно в моя апартамент е почти пренебрежимо малка, все пак реших да взема мерки… Чети още…

Искам да продавам домати!



Ставаш, тичаш на работа, чакат те сто задачи, телефонът звъни на пожар, шефът ту крещи, че си некадърник, ту със сълзи на очи ти обяснява как си му последната надежда. Цял ден пишеш, приказваш с разни хора, пътуваш насам-натам, а когато се върнеш в къщи заспиваш на масата с вилица в ръка. Познато, а?

А дали целият стрес и бачкане си струват? Не е ли по-добре да продаваш домати….

Чети още…

Жени говорят за… мъже



Жените честичко си приказват за мъже, даже мисля повече, отколкото мъжете си приказват за жени. Ама за какви мъже говорят, мисля никой от вас не подозира. То бива идиоти, ама чак такива не съм и предполагал, че може да има на света.

Следните реални истории са разказани от жени, които споделят опита си с разни мухльовци, охлюви, смешници и олигофрени, които са държали за гаджета…

Чети още…

Коментарите в блоговете – без правила



Блоговете са особена медия, в която авторът се изказва, ама всички останали обикновено могат да коментират каквото им е на сърцето. Дори и абсолютни глупости.

Тъй като никой автор не иска блогът му да се пълни с други глупости, освен тия, които той самият натворява всекидневно, съвсем логично е да се помисли за някакви правила, с които коментиращите да се съобразяват. Да, ама не…

Чети още…

Скапани боклуци!



Някога в бъдещето ще напиша статия, в която се удивлявам колко много боклук изхвърля софия годишно и как всичко, което купуваме се оказва опаковано в десетки опаковки и опаковчици, чиято функция е първо да ни образуват нерви, докато ги разопаковаме и второ да замърсяват де що намерят околна среда.

Пишейки това обаче изобщо не ще се замисля самият аз колко много боклук произвеждам…

Чети още…