Oпасният химикал дихидроген монооксид (ДХМО)


В предишната тема за паникьосаните майки споменах за опасния химикал дихидроген оксид, или както е по-пълното му наименование – дихидроген монооксид. От коментарите под статията (както и от няколко други, които изтрих, защото бяха агресивни, обвиняващи ме че съм безсърдечен кретен и убиец защото нехая за опасностите от вредни химикали като дихидроген оксида) ясно се видя, че много от споменатите в статията майки, а вероятно и много други хора изпитват притеснение (някои направо ужас) от използването на това химическо съединение в приготвянето на хранителни продукти в търговската мрежа и се опасяват от евентуалното му вредно влияние върху тях самите, семействата и най-вече децата им. И има защо…

Чети още…

Феноменът майки в интернет


Всички сте се срещали с тях – те са най-истеричната и първосигнална група в интернет – редовни читателки на хороскопи, вярващи във врачки, лекуващи се с хомеопатия, с квантова и изобщо всякаква “алтернативна” медицина, те много бързо истерясват по някакви “опасности” и се заплесват по идиотски кампании с които “спасяват” обществото, децата си и себе си от ваксини, пластмасови бутилки за хранене, дихидроген оксид и всичко друго което им звучи страшно. Разбира се, не всички млади майки са част от стадото, но самото стадо прекалено много се набива на очи, за да не го коментираме като такова.

Чети още…

статия във Forbes #5


Статията ми Една неочаквана полза от еврофондовете можете да намерите в бр.5 на списание Forbes, или тук (pdf).

Чети още…

Копиране на статиите от блога


Успях да забележа, че са се нароили няколко сайтове и сайтчета, които безцеремонно са копирали абсолютно всяка една от последните ми петнайсетина статии и са сложили (тия които са сложили) някакъв миниатюрен почти невидим линк към моя блог, тип via kaka-cuuka.com или нещо такова, без да ме упоменават изобщо като автор.

Тия сайтове и сайтчета, блогове и блогчета, моля да се запознаят с условията на авторските права и препубликуване, които прилагам за текстовете в блога си от началото на тази година насам. Накратко – няма вече creative commons, кака пена се ожени, който ебал – ебал. Текстовете ми са интелектуална собственост според ЗАПСП и не позволявам копирането им никъде, без изричното ми позволение.

Слънцето не залязва над британската социална система


* Днес гост-блогър е Ан Коултър

Тези от вас, които следят масовите безредици във Великобритания по телевизията или интернет, вероятно са успели да забележат, че доста голям процент от мародерите, които вилнеят по улиците са бели – нещо, което доста рядко успяваме да видим последните години.

Не само това, но в своеобразен триумф на феминизма, много от тези, които грабят магазините, са жени. Дори “инвалиди” (или поне пенсионирани по инвалидност и получаващи помощи за това) изглежда са по чудо преодолели осакатяващите си болести, защото в ютюб можете да видите как със завидна пъргавина скачат от количките си, за да си гепят я телевизор, я нещо друго. Поздравления, Великобритания! Ти успя да превърнеш гражданите си във варвари, без оглед на тяхната раса, пол или физически недъзи…

Чети още…

Когато спориш по политически…


…социални, философски, религиозни или каквито и да е други въпроси, винаги, ама абсолютно винаги си спомняй тази картинка. Аз се опитвам да го правя.