Странна работа…


До преди две седмици ми обясняваха как едно време ехеееееееееееее кви зими имало, а сега били топли и това доказвало глобалната промяна на климата. Сега ми обясняват, че големите зимни студове и те били причинени от глобалната промяна на климата. Прекланям се пред мъдростта ви, о модерни нострадамовци.

Когато тя дойде


Когато се запознахме, тя не ме пита нито какво работя, нито каква кола имам, нито дори най-любимата реплика на жените, които искат да разберат колко печелиш, но си мислят, че намерението им е много хитро замаскирано с въпроса “с какво се занимаваш?“.

А когато дойде…

Чети още…

Защо не ме радват “революционерите”


Сега в Копенхаген и Гърция се провеждат протести. И преди, на срещите на G20 и по разни други поводи също се провеждат протести. Нищо ново, протести се провеждат непрекъснато. Но различното при споменатите от мен протести е, че хората на тях са специално екипирани за бой с полицията – оръжия, бомби, защитни дрехи, и са дошли не да протестират, а да палят, чупят и безчинстват.

Причината да съм против подобни екипирани за сблъсъци с полицията хора, каквато и да е тяхната причина за протест, е следната:

Чети още…

Важната конференция в Копенхаген


Разбира се, аз не мисля, че конференцията в Копенхаген относно климатичните промени е чак толкова важна, защото все пак вярвам в здравия разум. Едно е да се правиш на много загрижен за съдбата на планетата, да подкрепяш наивни и безполезни, но като цяло безвредни идеи като енергоспестяващи крушки и вятърни мелници – това политиците го могат и одобряват. Но когато работата опре до налудничави икономически решения като “глобален данък върху паричните транзакции“, рязко съкращаване на индустрията и безвъзмездно наливане на пари в “развиващи” се държави (т.е. даването им на малоумници като Кадафи, Чавес и подобните им), работата вече става сериозна на фона на практически липсващите научни доказателства за “глобално затопляне”.

Хубавото е, че и България има шанс да изрази позиция по въпроса…

Чети още…

Проблеми с отварянето?


Накой има ли проблеми с отварянето на блога? Нещо да не се зарежда, да изглежда не както трябва, разнместено, някой браузър да крашва?

ЗА живота и ЗА свободата


Преди известно време показах защо е добре правото на аборт да бъде уважавано и как то е признак на цивилизованост.

Освен че е добре да бъде уважавано обаче, правото на аборт е морално задължително, ако изхождаме от основните човешки права…

Чети още…

Ето какво мислиш за…


Воден от желанието си да разбера кои по-точно са хората, с които си приказвам в коментарите, пуснах миналия месец една анкета с неколко тъпи въпроса, на които няколко човека се излъгаха да отговорят.

Резултатите бяха категорични: блогът го чета най-вече … аз.

Чети още…