Тъжната истина за протестите в Украйна и у нас


Сърце мъжко, украинско, не изтрая да гледа Янукович че бесней над бащино му огнище. Там за мило, за драго, за баща, за братя, пък... каквото сабя показа и честта, майко, юнашка...

Ако ми простите тази куца перифраза на Ботев, няма как да не сме удовлетворени от преминаването на връхната точка на протестите в Украйна - нещата са далеч от приключване, но все пак още кръвопролития едва ли ще има и режимът там изглежда свършен (поне в досегашната си форма). А на кого се дължи това...?

Чети още...

Българските емигранти в Англия и Найджъл Фараж


У нас не се говори много за английска (по-скоро великобританска, ама знаете какво имам пред вид) политика и едва ли 1% от читателите на тоя блог, които ги имам все пак за представителна извадка от по-интелигентната част от населението, знаят кой в момента е министър-председател там (не гугълвай, късно е). Един човек обаче, един политик от Острова, едно дете на природата с голяма уста, е по-одумван в българските форуми и медии напоследък даже повече от злочестия Костов (който, както знаем, винаги е виновен).

Представям ви Найджъл Фараж, който не иска български емигранти във Великобритания, но не е толкова глупав, колкото го изкарват...

Чети още...

Защо олимпиадата в Сочи се бойкотира сама


Видели сте вече, сигурен съм, снимки на недовършените и недонаправени хотели, улици и съоръжения в Сочи. Този доскоро иначе симпатичен руски курорт от няколко години е обект на огромни реконструкции, за да домакинства на зимните Олимпийски игри, но повече от очевидно е, че работата не е свършена и в момента се правят отчаяни опити нещата да се закърпят в последния момент или дори след него (когато атлети и гости вече са пристигнали).

Не можеше ли нещата да станат навреме? Не, не можеше...

Чети още...