Империализмът и робството


Много хора се изненадват, като разберат, че робството и търговията с роби не се е случвало само в сферата Африка-Британска империя-САЩ и че тия горе на снимката изобщо не са изключителна представителна извадка за робството в световната история. Робството съществува всъщност почти от зората на човешката цивилизация и исторически погледнато, то не е ужасно изключение, случвало се на някои места, а по-скоро, в една или друга форма, норма и правило за почти всички общества в почти всички времена.

САЩ изобщо не са били единствените, ползващи робски труд и всъщност не са били  тези, които са “освободили робите”…

Чети още…

Понякога съм доста тъп


Понеже миналата седмица се изфуках колко съм мъдър и как трябва да се кланяте пред недостижимата ми правота относно миналото, настоящето и даже бъдещето на вселената като цяло и човешкия род в частност, днес е идеалния ден да се види колко тъп бивам понякога всъщност и колко важно е да се знае преди да се мисли.

Да, става въпрос за ходенето на зъболекар…

Чети още…

И все пак, тя се върти


Заради историята с Божо Димитров и истериите около намерените “мощи”, силно ме боде отвътре да напиша “Аз казвах ли ви?”. Това се е случвало и друг път, обаче…

Чети още…

Против ядреното разоръжаване


От десетки години датират усилията за т.н. ядрено разоръжаване. Непрекъснато се правят конференции, “срещи на високо ниво”, конгреси и преговори между различните държави, за да се убедят колко се обичат една друга и колко не им е нужно ядрено оръжие. Сега антиглобалистите са заети с други глупости, но доскоро стотици “мирни демонстрации” и шествия се правеха за да бъдат убедени политиците да унищожат ядреното оръжие на държавите си.

Само че ядреното оръжие  сега е по-нужно от всякога…

Чети още…

Съдът се подиграва с полицията?


Прочетете внимателно протокола на съда относно “наемните убийци”, за който министър Цветанов е възмутен че се “подиграва на държавата”. Не Цветанов, той се подиграва на тебе и некадърните ти служители, при това с пълно право.

Специализирана полицейска операция…


Късно снощи, при специализирана полицейска операция под кодовото название “Чудомир” е задържано лицето П.С.(30) известен в престъпните среди с псевдоним Лонганлона. Престъпникът бе заловен след продължило няколко месеца наблюдение и разследване, съобщи пресцентърът на МВР…

Чети още…

Кой ми сра в гащите?


От началото на мандата си президентът Обама, заедно с идейния си подръжник, шефа на федералния резерв Бернанке, “спасяват САЩ от кризата”. Виновни за кризата бяха “банкерите”, “алчността”, “уолстрийт” и т.н. и планът беше да регулират всички тях и да харчат пари, докато почне да се вижда светлина в тунела.

Но светлината, вече и негрите в гетото разбраха, е от идващ влак…

Чети още…