Не разбирам съвременното изкуство



Ами не разбирам изкуството и тва си е. Нещо повреден ли съм не знам, обаче така и не мога да схвана защо се дават тия милиони за едикоя си картина примерно.

Всъщност за да съм точен, аз имам пред вид само изобразителното изкуство – него не разбирам и то само от двеста-триста години насам. Т.е. модерното изобразително изкуство ми изглежда като мацаници на бездарен бояджия…

Чети още…

И аз искам да съм негър



E, не наистина, но понякога ми се ще в тялото да приличам на негър – и то не на какъв да е, ами на американски негър. Щото като гледам телевизия (макар реално аз телевизия да не гледам), у мене се зараждат едни мисли като “Абе тия негри всичките ли са на стероиди?“, “Не е нормално всички да имат такива плочки?“, както и “Толкова ли няма бели да играят баскетбол и футбол?“.

Та чудя се аз защо всички негри имат толкова яки тела и май си отговорих… Чети още…

На-скапаният режисьор във вселената




Може и да сте чували името му – той се казва Уве Бол. Не е особено известен, доколкото режисьорите принципно не са известни, освен ако не са суперзвезди. Ако сте фенове на компютърните игри обаче, тоя човек не само ви е много добре известен, ами го смятате не за суперзвезда, ами за ненаситна черна дупка, която с ненаситен глад поглъща всяка добра идея до която се докопа и изсира само димящи и вонящи купчини на дъното на боксофиса.

Как е възможно тоя изрод, повърнал върху всеки сюжет, върху който е упражнил таланта си на лайновоз, да продължава да “твори” и да получава финансиране? Наскоро за себе си открих отговора на загадката…

Чети още…

Пет причини да не станеш известен



Има хора, които могат да пишат – просто им се удава. Някои от тия хора даже имат и блогове и там си пишат на воля. Други обаче си нямат и никой не може да се наслади на творенията им в областта на литературата или простото плюене по известни личности. Някои от втория вид дори се смилиха над мене и понаписаха едни неща в моя блог, когато ме мързеше да пиша.

Днес ще имате уникалната възможност да видите тия неща, ако сте ги пропуснали до сега, както и да разбулите загадката (тя пък ебати загадката де), защо сочи тоя с мустака…

Чети още…

И да си скинар не е лесно…



Евреите ги обсъдихме, гейовете също, остана само да обърнем заслужено внимание на онази прослойка от човечеството, която осмисля съществуванието си главно чрез упорита борба с тия две групи. Благодарение на усилията на членовете й, тия долни и мерзки същества – евреите и гейовете (а още по-зле, гейовете-евреи, които са най-опасни) все още не са успели да превземат света и да вземат парите и разширят халките на народонаселението.

Тая прослойка, тъй достойна за похвали, тъй проницателно разкрила гнусните планове на низшите раси е известна под няколко названия, но те имат едно значение – скинове, нео-нацисти, идиоти…

Чети още…

Вече спя удобно



От края на миналата година насам смело мога да заявя, че спя ако не като бебе, то поне като котка, (щото тия гадинки спят по 18 часа в денонощие и през половината от останалото време се излежават). То и аз щях да се излежавам по цял ден, ако 1. имаше с кого и 2. не се налагаше да извършвам досадни дейности като ходене на работа да речем.

А да се излежавам и да спя толкова основна заслуга има фактът, че похарчих неприлично много пари за нещо, за което никога не съм мислил, че може да дам и стотинка – даже, честно казано, не знаех и че съществува…

Чети още…

Религията и Кака Сийка


Фен на религията аз не съм, както бих казал, ако бях оная зелена жаба от Междузвездни войни (както виждате и на междузвездните войни не съм фен). Въпреки това обаче, за толкова време в блога си съм успял да се изкажа по повод религията, и то не да речеш един, а дори няколко пъти.

Какво толкова съм говорил, ебаси…

Чети още…

Да преследваме детското порно



Снимка – BBC News

Една от любимите теми за анатемосване на когото и да било от медиите или “органите” е детската порнография. Да речеш, че някой – системен администратор, обикновен потребител, продавач на дискове на пл. Славейков или който и да е изобщо, “разпространява детска порнография” е силен аргумент за осиране на репутацията му, пък той после да ходи да доказва, че няма сестра.

Да де, ама аз се чудя какво точно е детска порнография и защо тя е забранена…

Чети още…

Всички евреи ли на сапун?


Гейовете ги споменахме вече, сега май е време за другите, които всеки уважаващ себе си нацист мрази от дъното на арийската си душата – евреите.

Те са ми интересни от край време – в новините са всеки ден, носят смешни шапки, обвинявани са, че искат да ограбят България (и целия свят). И най-важното, много хора ги мразят, даже майка ми – без да са срещали нито един през живота си.

И така, само сапун ли става от евреите, или могат да имат и други приложения в дома и домакинството?

Чети още…

Разбирате ли от WordPress?


Честно да си кажа, аз никак, ама никак не разбирам не само от WordPress, ами и от CSS. Което си е пречка за някой, който има блог и иска да си го направи по-хубав и повече да му уйдисва на представите за функционалност и дизайн.

Та вие тука дали разбирате от правене на теми за WordPress или напразно се надявам?

Чети още…

Отиде ли си кавалерството?


Да си признаем, кавалерството у нас никога не е било особено много на почит сред мъжете. Те и жените не го почитат много – “щом ме бие, значи ме обича” не е точно възглед, който поощрява мъжете да се показват като добре възпитани джентълмени. Все пак, в умерени количества, кавалерството показва внимание и прави добро впечатление не само на обекта на ухажванията ви, ами и на околните.

Напоследък обаче… нещо се промени. Еманципация ли е тва, кво е не знам, обаче да се проявиш като кавалер вече стане не само почти невъзможно, ами направо вредно за здравето…

Чети още…

Вчера в детската градина…



Миналата година имах преки наблюдения над това какво правят децата в детските градини – крещят като ненормални, тичат насам натам, бият се с конструктори по главите, прилагат си хватки от кеча и се ритат един-друг за ултимативното право да се наричат Скалата или Ледения. Ужас, един вид – ако бях възпитател там щях да ги избия.

Сега си припомням какви бяхме ние в детската градина и май не изоставахме от съвременниците, като изключим кеча и прибавим някои други интересни неща, главно свързани със свалянето на гащи…

Чети още…

Компютърните клубове – еволюция



Няма друго такова място като компютърния клуб. Ако не си посещавал такъв, няма какво да ти обяснявам – няма да ме разбереш. Ако пък си посещавал – кво да ти обяснявам 😉 Това е магическото място, където времето тече на промоция, по време на ръшовете се крещи, а мацките от sladur излизат през монитора, за да напишат джиесема си с червило на челото ти.

Компютърните клубове у нас преминаха през много фази на развитие, а и аз покрай тях, щото голяма част от съзнателния ми живот е свързана точно с тях

Чети още…

641 рибки и мъртвата любов



Понякога метафорите на писателите идват в повече даже на самите тях и те се оплитат като пате в кълчища. Любими теми са им любовта и смъртта и те много обичат да ги комбинират за постигане на особено драматичен ефект.

Понякога обаче драматичният ефект е в повече, а и писанията им се оказват много истинни и показателни, макар и съвсем не в посоката, която авторите са им предначертали…

Чети още…

11 съвета за успешен личен блог



Забелязал съм, че дори много от по-известни авторите блогове с качествено съдържание не си дават труд да се замислят как да подобрят блога си. Положението с останалите пък е повече от трагично – има сигурно стотици блогове с потенциал, но без никакви читатели, защото собствениците им не знаят как да привлекат вниманието им.

Е, аз не мога да направя друго, освен да ви дам точно 11 съвета, с които да накарате хората да четат блога ви. Съвети, извадени от практиката…

Чети още…