Реалността и бъдещето на професионалния спорт


Рекордите в леката атлетика това лято падат като презрели круши и докато някои от даровитите състезателки си бръснат мустаците, аз поразмишлявам над това какво ще се случва с големия спорт в следващите няколко десетилетия.

Стероиди, генетични модификации, общи състезания за мъже и жени…

Чети още…

За данъците и субсидиите


Политикът: Данъците трябва да се плащат.  В крайна сметка, платените от вас пари се връщат отново при вас под формата на субсидии, преференции, облекчения…. Нали ви е ясно?

Бизнесменът: – Абсолютно ми е ясно, даже ей сега отивам да отрежа опашката на кучето си, за да има то какво да яде на обяд…

Идва БПЦ – трепери, Dimmu Borgir!


Снощи, макар и в командировка, бях задочно информиран за новата инициатива на обичната ми Българска Православна Църква, крепителницата на българския дух и християнски морал. След заклеймяването на Хари Потър, дойде ред на литийно шествие срещу концерта на Мадона.

Трепери, Диму Боргир, българските брадати кръстоносци тръгват на поход…

Чети още…

Фонетична кирилица за Nokia E71


След кратко чудене, успях да си купя телефон, който едновеременно да е с далеч повече функции, отколкото всъщност ми трябват, но пък тия няколко функции, дето ми трябват, да ги няма или да са кофти. Освен, че картинките в листа с контактите са наречени thumbnail съвсем буквално (т.е. големи са колкото нокът), камерата е сравнително слаба за класа на телефона (3.2 мп де, не е зле), най-дразнещото е че напук на голямата qwerty клавиатура, няма фонетична кирилица.

Но аз все пак успях да си сложа. Ето как става…

Чети още…

Моренце


Хейтъри, сега е времето да пускате коментари – ще мога да ги изтрия чак като се върна. Освен ако във Варна има wi-fi де – в тоя случай отново сте прецакани (веднъж от генетичната рулетка и отново щото знам, че wi-fi във Варна има…) 😉

Защо в България никога няма да има голям туризъм


Като гледам всякакви там планове и стратегии за развитието на държавата ни, направо ме напушва на смях – всички залагат на туризма като основен източник на приходи, всички ще го развиват, рекламират, промотират, подпомагат. Смех.

Огледайте се бе – колкото и да го коткате, туризмът ще бяга от България…

Чети още…

Ще ме направи ли як Белчо Христов?


Белчо Христов е, освен брат на Тодор, професионален фитнес треньор и диетолог. Пред вид че съм се заканил до следващия си рожден ден да съм в най-добрата форма през живота си, а той самият (рождения ден де) неумолимо наближава, реших да се възползвам от услугите му.

Защо точно той и какво да правя с туй DVD дето той ми го изпрати… Чети още…