Имате ли критерии за банване?


Интернетът, знаете, е голям и общодостъпен – всекакви хора има вътре, голяма част от тях са истински нелицеприятници и ако не искате личното ви блогче да се превърне в арена на замеряне с фекалии, трябва да вземете мерки да ограничите присъствието и активността на гореспоменатите нелицеприятници в него.

А тази работа понякога не се оказва толкова лесна…

Чети още…

Просто наблюдение


Обикновено приказвам за това какво мисля по тоя или оня въпрос, ама днес по изключение няма да ви подлагам отново на печалните резултати от мисловните ми опити (глас от публиката: “ура!”).

Да, става дума за здравословното хранене, но само за интересните наблюдения на разни хора, които успявам да направя съвсем неволно в ежедневието, докато се грижа за собственото си изхранване…

Чети още…

Потресен съм колко хора…


… ми писаха да ме питат дали публикацията в блога на станишев, озаглавена “Не съм от тях, Как’ Сийке” има нещо общо с мен и що той ми е откраднал заглавието на блога. Хора, произведението на Чудомир “Не съм от тях” е класика, много по-старо и по-известно от блога ми. Четете и друго освен блогове, мама му стара…

Публикували са…


… статията ми за коланите във в. Труд със съкращения (скан). Не са ме питали, ама името и блогът ми са написани, има напредък 🙂 Макар че ме карат да се замисля за стила си на писане, след като точно тоя вестник го харесва…

Мартин Фалдстийн (Wallstreet journal)…


…по повод силно регулираната икономика на Индия:

В Индия правителството счита мобилните телефонни услуги за лукс и не вижда причина да се занимава с тях – развитието им е оставено нерегулирано. Електричеството обаче се счита за важно, то е национален приоритет и от десетилетия държавата се е заела с осигуряването му за всеки гражданин. Като резултат, през 2006 г. в Индия повече хора имат мобилни телефони, отколкото имат електроенергия в жилищата си.

С такива миски живи да ни оплачеш…


Вероятно не само аз си мисля, че по улиците на страната ни всеки ден виждаме много по-красиви момичета, отколкото по модните подиуми и особено по конкурсите за красота.

Не, че тия по конкурсите са грозни (поне не често), но все пак несъответствието някак се набива в очи…

Чети още…

Малко ревюта на книжки


Споко, тоя път не ги подарявам – но напоследък направих няколко що-годе сполучливи покупки, а и гледам, че в категорията “Книги, филми” на тоз блог книгите са определено малцинство, затова ето какво си накупих последния месец и какво мисля за него:

Мартин Карбовски, Алън Грийнспан, Богдан Русев, Джералд Даръл, Лудвиг фон Мизес, Вацлав Клаус и още…

Чети още…

Защо коланът е задължителен?!?


Едно от нещата, за което най-много дебнат катаджиите, освен за скоростта, е колана – дотолкова, че в Италия се продават фланелки с нарисуван колан така, че от далече да изглежда все едно е сложен.

Защо обаче коланът е задължителен? Това няма никакъв, ама никакъв смисъл…

Чети още…