Интересни неща – януари 2016


Нова година - нов късмет и нова категория в блога: статии и всякакви други интересни неща, които можете да прочетете. Или да не прочетете. Джо Роган, Дмитри Клоков, езотеричен екзистенциализъм и некрофилен хомосексуализъм (образно казано)...

Честита нова най-зелена 2016 г. от Експертен клуб за икономика и политика -  Земята и природата не умират, а напротив - все повече се съживяват и ние все повече ги опазваме и нещата отиват към все по-добре.

20-ти годах в Тяжелой Атлетике - световноизвестният тежкоатлет и кросфитър Дмитри Клоков посещава кварталния спортен клуб по вдигане на тежести, където е започнал да вдига преди двадесет години и тренира с децата. Умилително.

Трепти в морфичен резонанс колективното тяло на многополюсния тъпутинизъм - Иво Беров както винаги навира Русия и особено Путин там, дето слънце не грее, като налага, без да го споменава експлицитно паралел в цивилизационното (или по-скоро анти-цивилизационното) развитие на Русия и арабските петролни страни, които не развиват собствена икономика и технологии, а са се превърнали в управляван от олигарси суровинен придатък на развития свят.

Why people think total nonsense is really deep - изключително интересна статия относно склонността на много хора да приемат разни безсмислено глупави цитати за много възвишени - знаете ги тия "душите ни са едно с вселенското съзнание на нашата хармония" и такива. Оказва се, че колкото си по-лековерен, толкова по-склонен си да придаваш дълбокомислено значение на съвършено безсмислени "възвишени" сентенции и тая склонност има силна корелация с други характеристики като вяра в "духовното", лечебни кристали, теории на конспирацията и т.н.

Joe Rogan Experience #728 - Ceara Lynch - може би най-популярния подкаст в света - този на Джо Роган има и видео версия и в тоя сравнително къс епизод гост е момиче чиято професия е да изпълнява интернет желания на извратени типове които й плащат, за да ги обижда и унижава по скайп и в писма, купуват от нея изпражненията й и други телесни течности, изрезките от ноктите й и т.н.  Докарва си изумително количество пари.

Pajama Boy Redux: The Male in Modern Society - известният силов треньор Марк Рипетоу се изказва по темата за мъжествеността в съвременното общество - възражда ли се тя или напротив - си отива.

Stereotype Inaccuracy? - една от мантрите на модерното толерантно общество е отхвърлянето на стереотипите относно различните хора - като видим циганин, не бива да предполагаме че краде примерно. Стереотипи има за мъжете, жените, различните народности раси и етноси и изследванията показват, че тия народни стереотипи ... имат по-голям процент на вярност от повечето психологически и социологически теории. Статията е в онлайн изданието на списание Психологията днес.

Toddler, Left Outside Restaurant, Is Returned to Her Mother - сблъсък на култури от цивилизования свят. Скандинавските и като цяло северноевропейските страни отдавна имат доста по-реалистичен и практичен поглед върху отглеждането и възпитанието на децата (помните ли виковете до небето по света и у нас когато убиха и аутопсираха един жираф от зоопарк с образователна цел) и той се сблъсква с американския възглед от последните години за "сигурност" на всяка цена когато холандска майка, турист в САЩ оставя количката с бебето си пред магазин и влиза вътре да пазарува, което е стандартна практика в нейната страна. Веднага е арестувана и детето й е взето от Социални грижи...

Историческият парадокс с полицията и протестите
24 съвета как да спиш добре

Коментари

  1. Иван Димитров
    02/04/2016 - 23:09

    Добра идея.

Leave a Reply

Задължителните полета имат *