За мен

Авторът на този блог се казва Петър Стойков, но често се именува Longanlon. Хобито му, като че ли е да си има хобита. Публикувал е в списанията GW, PC Mania, FantazyFactor и Forbes - България, както и съвсем мъничко във вестниците Дневник, Капитал и Пари. Членува в Българското дружество за защита на птиците, MENSA-България и клуб Aquariumbg. Интересува се от икономика, акваристика, антична и средновековна европейска история, кино и несапунени сериали, екзотични животни, всякаква друга история, както и от слаби, за предпочитане атлетични жени с равномерен тен.

Циник и либертарианец по убеждение, той ласкае себе си с мисълта, че е либерален и здравомислещ човек. Че се опитва да разсъждава трезво и да приема нещата и хората според това което вижда, а не според това, което мнозинството вярва за тях. Че говори и прави това, което смята за правилно и не се ръководи от морални догми и обществени нагласи.

Горд е с факта, че знае колко малко знае. Че осъзнава напълно как мнението му не е светата неоспорима и абсолютна Истина, а просто… мнение. Вижда съвсем ясно, че на света има изключително много други хора, които са по-умни и по-компетентни от него в различни области и уважава мнението им… но знае, че и то е просто тяхното мнение.

Смята обаче, че мненията са много важни - те трябва да бъдат изразявани гласно и при това силно, защото иначе обществото се превръща в безропотна, сива маса.

Обожава Тери Пратчет. Ако има човек, чиято морална философия на либерализъм и здравомислие му е повлияла най-много, това е той.

Смята тялото си за храм, в който обаче прекаленият светец и богу не е благ - поради това спортува редовно и гледа да не яде боклуци, но слага комбинацията от изпотена бира и сочна пържола в десетката на чудесата на света.

Наслаждава се на малките хубави неща, на всеки миг от деня, който заслужава това. Има себе си за щастлив човек. Колко от вас могат да кажат същото?

.............................

Другите за мен:

Интервю в Блога за блогове Alabala 

Интервю в Блога за фитнес bb-team

Какво мисли Lyd в Полетът на костенурката

Страница в БГ Фантастика

"Литературата днес" за блога

Архив с участия на блога по RE:TV - (video, непълен)

Коментари

Leave a Reply

Задължителните полета имат *