Костовистите са странни животни


Снимка: vsekiden.com

Костов си го спомняте – беше премиер преди две-три европейски, а и още се опитва да влачи живи мощи из политиката ни.

Съвсем друга бира обаче са фанатичните костовисти, които пълнят интернетя…

Чети още…

Четете библията


Днес гост блогър е Estranged *

Библията е не само най-старата и най-разпространената печатна книга в света, ами и е събрала мъдростта на вековете и в нея можем да намерим неостаряващи морални напътствия за себе си и обществото.

Да бе, сигурно – като тези тук…

Чети още…

Изненадващо…


ме цитират в блога на в. Капитал. В последния печатен брой пък били цитирали мнението ми от форума за фанатика отец Николай.

Мда, почваме да влияем осезателно на българския обществен живот хохохо 😉

Фондовете на ЕС? Голям праз…


Голямата лоша Европейска комисия се накара на корумпираните ни институции, че много крадяли и заплаши, че щяла да ни спре фондовете.

А аз съм раздвоен какво да мисля по въпроса…

Чети още…

С не малка доза задоволство…


… научих, че радетелят за лумпенизъм и идиотия Боян Расате на 4 юли е бил осъден от Софийският районен съд на 6 месеца пробация заради хулигански прояви по време на гей-парада. Интересно как почти нито една медия не съобщи за присъдата, макар да се избиваха да му дават трибуна.

Малко алтруизъм и от мене


Да не повярваш – от месец насам се включвам в общественополезна дейност, която не ми носи никакви дивиденти, освен чисто личното удовлетворение, че го правя.

Става дума за детския баскетболен отбор, който организирахме

Чети още…

Приятна изненада


Онзи ден ходих да се набирам на един лост в близкото училище и там за пръв път видях две момичета да се целуват на една пейка. Бяха към 15 годишни. Тръгнаха си, като ме видяха, но хванати за ръка.

Спомените ми от комунизма


Един призрак броди из нашата държава – призракът на комунизма. Някои си спомнят за него с носталгия, други с ужас, но истината е, че много хора си го сънуват гаче да е бил вчера.

Но какво всъщност беше тогава? Помни ли някой какво е да си пионерче…

Чети още…

Не ви ли писна от Кремиковци?


Накъдето и да се обърнеш напоследък, все Кремикоци – предприятието загивало, пари няма, заплати няма, работници стачкуват, все нови собственици… И така е от много години.

Кога най-после ще се отървем от тоя воденичен камък?

Чети още…

Мило дневниче…


Нито един от двамата на снимката не съм аз

Едно време не знаех кво е блог, ама си имах микро-блог. А? А? Е, не го наричах така и го пишех на хтмл, ама вежен е принципът. Наскоро си отворих архива на сайта и намерих некои забавни неща.

Малко ретроспекции как е протекла заветната 2004 година за мен. Обещайте да не се смеете…

Чети още…

Доброволно… но задължително


В България, ако искаш да практикуваш много професии, трябва да членуваш в съответната професионална организация. Уж членството във всякакви организации, според закона, е напълно доброволно… но същевременно е задължително.

Също, както в нацистка Германия…

Чети още…

Лъжата за 6-те милиона


Опитах се да чета тази книга, като подхождам без предубеждения, с надеждата, че най-после ще попадна на някакво обективно изследване на въпроса. За съжаление книгата е много, много далече от историческата наука и представлява просто поредната елементарна антиеврейска пропаганда  🙁

Какво стана с Боби Турбото?


С умиление си спомням преди като гледах сблъсък, как се заливах от смех на попаденията в скечовете на Боби. А тия, с които той се подиграваше, явно и хабер си нямаха, щото съм виждал да го намират за яко забавен.

Рядко смешен персонаж беше, ама нещо се изгуби…

Чети още…

БНТ под ножа


Има едно нещо, наречено Българска национална телевизия. Никой не я харесва – тя е тъпа, скучна и излиза скъпо.

И въпреки това тя продължава да съществува.. и да ме дразни…

Чети още…