2 години затвор за… порно в интернет



Да, у нас порното е незаконно и винаги е било – наказателният кодекс в прав текст го казва:

чл. 159 ал.1

Който произвежда, разпространява, излага, представлява или продава съчинения, печатни издания, картини, филми или други предмети с порнографско съдържание, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба от хиляда до три хиляди лева.

Освен това, днес премъдрите ни депутати приеха поправка, с според която “за разпространение на порнография в интернет” се полага наказание до 2 години затвор и 3000 лв. глоба. Т.е. да разпространяваш в интернет е по-опасно престъпление, отколкото просто да разпространяваш. Когато казах това на нашия американски доброволец той попита “След като порното във вашата държава е незаконно, тогава защо го дават по телевизията?“.

Чети още…

За какъв дявол ни е акциз върху горивата?



Днес, 25 април 2007, един галон бензин в САЩ човек може да си купи за $2.87. Тъй като галонът е равен на 3.78 литра, а доларът – на 1.432 лв, излиза, че в най-богатата държава в света литър бензин струва 1.09 лв.

В една от най-бедните държави в Европа, литър бензин струва около два пъти повече – над 2 лв. Тази държава, познахте, е България.

Чети още…

Толкова ли е трудно да похвалим?


Миналата седмица се качих на такси от хотела до Министерство на правосъдието, което е курс на цена около 1.50 лв. Шофьорът не ми направи проблем, че се качвам за къс курс в центъра в пиков час, нямаше вид на масов убиец, не пушеше, колата беше нова, чиста и миришеше на хубаво, музиката – тиха и не чалга. Оставих му лев бакшиш и на излизане от колата му благодарих и му казах, че в по-хубаво и чисто такси не съм се возил. Пожелах му и приятен ден. Човекът ме погледна като гръмнат, но съм сигурен, че поне за няколко минути след това му е станало хубаво. Всъщност, аз изобщо не изпитвам някаква алтуристична радост от това да съм добър и приветлив – дори напротив, това ми коства съзнателно усилие.

Чети още…

Боговете сигурно са полудели



Абсолютно съм убеден, че това няма как да е измислено в рекламна агенция – някак не вярвам чак такива хора да работят в тези, които правят рекламите на голeмите компании. Вероятно мъдрата мисъл се е зародила в нечия умна аграрна глава, част от управлението на самия мобилен оператор и е била ‘предложена’ на агенцията за изпълнение. По друг начин просто не мога да си го обясня.

Иде реч не за друго, а за новата реклама на Vivatel, която ни залива от екрани и билбордове вече около месец и е … да кажем вдъхновена, от филма 300.

Вижте рекламата във vbox7.

Чети още…

Сами сте, оправяйте се!



Ако идвате от Google, статията за Бойко Борисов тук:
Малко известни факти за Бойко Борисов

Не съм майка Тереза, за да съм безрезервно добър и състрадателен – аз съм нормален човек и моето търпение си има граници. Само дето за разлика от повечето хора не съм чак такъв лицемер и за това мога съвсем честно да кажа, че наистина ми писна. Хайде, не се правете – на вас също ви писна, имайте поне смелостта да си признаете.

Тая кампания за спасяването на ‘медиците’ * вече излезе извън всякакви поносими граници. Всеки ден с тях ме занимават – целия интернет е пълен с кретени, наслагали тия лентички за аватари и подписи, от всички новинарски сайтове все новини за Либия. В редките случаи, когато се излъжа да гледам телевизия поне 10 мин. от новините са пак за това. Сега някакво земеделско говедо, порода искърско превъзходно**, искал да ги прави евродепутати. Да ги направи президенти на света ако ще – не ми пука вече, ама хич.

Чети още…

Само дипломиран шивач можe да притежава магазин за дрехи. И то само само един.



Общо взето това е идеята на новия закон, според който само на магистър фармацевти е позволено да притежават аптека и то само по една. Това автоматично прави невъзможно съществуването на вериги от аптеки в страната – чужди компании не могат да навлизат на пазара, а съществуващите български фирми с повече от една аптека стават незаконни. Предполагам по подобен начин са се чувствали собствениците на сутринта след 9 септември 1944 г., когато изведнъж са дошли едни хора с пушки и са им съобщили, че вече нямат право да притежават тия овце, тая нива и тая шивачница, па макар да са я наследили от дядо си.

Чети още…

Sony пак се оляха


След като отдавна престанаха да бъдат символ на безукорно качествена електроника, Сони продължават да ни изненадват, този път с толкова тъпа, че чак смешна простотия.

Новата защита на техните DVD-та от копиране (“DRM system”) била нова и модерна. Толкова нова и толкова модерна, че някои дискове имали проблеми с възпроизвеждането на някои модели плеъри. На някои модели плеъри на Сони. Компанията обяви, че наистина съществува такъв проблем с някои от моделите плеъри, но той може да бъде лесно поправен с ъпдейт на системите. За съжаление подобен ъпдейт не бил наличен в момента. И не знаели кога ще стане готов.

Чети още…

Разхвърляни мисли по кучешкия проблем


Не, не съм безсърдечен социопат, който мрази животните. Напротив – природолюбител съм, отглеждам рибки, морско свинче, тарантула и котка. Просто не смятам животните, пък били те и ‘най-добрият приятел на човека’ за страна по обществения договор и не слагам добруването им пред здравето на хората.

Kато избиели бездомните кучета в София, щели да дойдат други.

Да, ако акцията се направи така, както много неща у нас – кампанийно. Ако се направи веднъж и после хайде по старому, естествено гадовете пак ще се намножат. Мерките трябва да са постоянни, а контролът – здрав. Кучетата си размножават, но този им капацитет не е безкраен, както може да се види по резултатите в САЩ например, където бездомни кучета в градовете практически няма. Дали ще бъдат ловени и ‘евтаназирани’ след 14 дена както там или застрелвани както по комунистическо време е въпрос на решение.

Чети още…

Актуална снимка – април 2007



кликни картинката

Нов, по-голям аквариум – нов, по-голям сетъп. Снимката е на следващия ден след пускането, подреждането и саденето – още съвсем суров, тъй да се каже. Ще видим какво ще излезе, но изгледите като че ли са добри. Целите ми са две: от една страна малко по-изчистен акваскейп, защото ми писна от претрупаните, а от друга – да направя по-бавен аквариум, с по-слабо осветление, защото ми се иска да си взема повече рибки, а ме е страх да не ме налазят водорасли.

Когато започнах с 40 л. аквариум, имах в него 16 вида растения – сега с 250 литров имам 4 вида… Дали това отличава майстора от аматьора или обратното? Забелязвам, че гостите ми не се прехласват толкова по новия аквариум, колкото по старите, но хората, на които го показвам в интернет – напротив, забелязват голям напредък.