Краде ли от богатите Робин Худ?


Знаете кой е Робин Худ – митичният разбойник-герой от средновековна Англия, който защитавал бедните и им давал парите, които обирал от богатите. С това той остава в общественото съзнание и всеки политик, който иска да прави някакви социални програми с парите на данъкоплатците, бива сравняван с него.

Да, ама не е баш така. Даже никак не е така…

Чети още…

10 причини да мразя държавната администрация


Днес гост-блогър е Любомир Планков *

Вие не сте се сблъсквали с държавния служител? Моля? Всъщност въпросът е колко често се сблъсквате със служител на държавата. С неин орган, така да се каже! С човек, представляващ ИНСТИТУЦИЯ на държавата.

Може би, от собствената си камбанария считам, че най-пречещите хора на бизнеса са данъчните. Какво правят всъщност те и какво представляват е основното, с което искам да ви занимая в следващите 5 минути…

Чети още…

Просто SEO или … ?


За прословутата наука SEO чуваме и четем всички, при това, смея да кажа, отегчително често. Сео-та се навъдиха под път и над път, фирми има стотици и всички са „водещи” – по това даже надминаха маркетинг и пиар фирмите.

Тая работа взе да става доста досадна, защото истинските професионалисти в бранша, точно както и в много други браншове, се броят на пръстите на ръката на кьорав стругар…

Чети още…

Фотосесия за простосмъртни


Както всички знаем, на всякакви манекенки, фотомодели, актьори и други избрани с физическото си съвършенство  постоянно им се налага да бъдат снимани от професионални фотографи, което помага да изглеждат още по-богоподобно красиви на снимките, а фотосесиите им биват публикувани в лъскави списания. Животът на звездите, дет се вика.

Макар да съм на доста значително разстояние от физическото съвършенство,  на мен също ми се удаде възможност да участвам в собствена фотосесия, която преживях, за да разкажа…

Чети още…

Цинизмът и циниците


Всеки вижда света през някаква своя, вътрешна парадигма, изградена от възгледи, виждания, вярвания. Тия възгледи изкривяват донякъде възприятията на човек, показвайки му света такъв, какъвто съответства на мисленето и мнението му, но и му помага да си създаде представа как и защо нещата в този свят се случват.

Учудващото обаче е за колко много хора тази представа дотолкова се разминава с реалността, че те направо живеят в свой собствен свят, заобиколени от летящи чинии, розови понита, съвестни политици, честни журналисти, умни бюрократи, богове, екстрасенси и всякаква друга паплач, за която легенди има, но до сега никой не я е виждал…

Чети още…

Фук фук


От Първа инвестиционна се подмазват на блогърите. Така и трябва – фалшивото ни самочувствие има нужда да се помпа постоянно 🙂

A говорейки за фалшивото си блогърско самочувствие, няма как да пропусна да ви приканя да се запишете за участие в P2P конференцията, където ще изнасям лекция на тема “Коментиращите в блоговете – породи полезен и вреден дивеч. Сезони и методи за отстрел“.

Здравен десятък


По време на тираничното, робовладелско и съвсем гнусно турско робство, прочитаме в учебниците по родинознание още в 4 клас, алчните османски изедници са издевателствали всячески над нещастния български народ, включително с тежкия, несправедливо смазващ и ужасен данък – десятък. Всеки българин, представете си ужаса, трябвало да дава на империята като данък 1/10 от това, което произведе! Истинско робство!

Разбира се, фактът, че в момента толкова е само здравния ни данък, е само леко ироничен…

Чети още…

Блогмастърс и горките PR-и


Блогърите са големият проблем на пиарите и рекламните агенции.” Това  каза Огнян Младенов по време на първия Блогмастърс и бе доста прав. Много от тях са свикнали да плащат на медиите, да пращат тъпи прессъобщения на безидейни журналисти и идеята им за иновативна рекламна кампания е ОЩЕ един билборд на околовръстното.

Надежда обаче има и тя може да добие много форми, както стана ясно на специалният форум, на който блогъри обясняваха на пиари колко помага креативността

Чети още…

Свърши ли гръцкият безплатен обяд?


Проблемите в Гърция не са от вчера, но напоследък положението стана съвсем отчайващо. Непрестанни стачки, бой на граждани с полицията, разкрити лъжи на правителството, фалирал държавен бюджет. На пръв поглед тлъстият европейски обяд, прокаран с узо, свърши.

А дано, ама надали…

Чети още…