Казармено


По време на Р2Р конференцията стана ясно, че с Dzver сме били по едно и също време на едно и също място в казармата (Плевен, септември 2002), а след това Велян е спал на точно същото легло, на което Дзвер бил спал 3 месеца по-рано. Ебаси малкия свят… (снимчица от тогава и от малко след това)

Блогъри по NOVA – клипчето


Ето го. Благодарение на Ивайло Спасов вчерашния сутрешен блок на Нова ТВ е на наше разположение. Печелившите са Сашо Кръстев, Оggin, аз, голата Гери и забележете: Галин Релефа 🙂 От клипчето личи, че представящия рубриката (Мондьо) не само не е виждал нито един от блоговете, за които говори, ами даже изобщо не знае какво е блог.

Поради практиката ми…


… в Svejo да турвам отрицателен вот на всичко, публикувано от дребнопечалбарски “мрежи” като uhaaa.com, sveyo.com и подобни, и де що видя “смешните картинки за днес“, “20 изумителни пейзажа” и друг подобен спам, системата на сайта ме беше нарочила за зловредник и деактивирала възможността ми за гласуване 🙂

Кучешки истории


Бездомните кучета са проблем, на който очевидно е много трудно да се намери общественоприемливо решение. Около споровете за методите за справяне с него се разгарят ожесточени биологични, философски и политически дискусии. Има хора, които подкрепят една или друга позиция.

А има и откровени малоумници, които го създават…

Чети още…

Умилявам се от усилията…


… на тия, които осмислят живота си с това да напишат някоя простотия в блога ми с надеждата, че тя успява да стои час-два преди да я изтрия. Всъщност съвсем не е така: вижда я само този, който я е написал – никой друг от читателите 🙂

Тъй като тая есен закръглям…


…един определен брой години, си поставям за цел до тоя си рожден ден да съм в по-добра физическа форма от кога да е преди това. Като се гледам от снощи , има още мегдан за подобрение, главно в областта на релефа и слънчевата изпеченост 🙂

Guano Apes идват – събирам агитка :)


Както може би вече сте чули/ прочели/ разгадали по звездите, една от любимите ми групи изобщо – Guano Apes най-после ще има концерт в София – и то не кога да е, а в края на май.

Тъй като ще ходя, събирам блогърска агитка…

Чети още…

Кьорав карти не играе


Оня ден се вдигна медиен вой, че на експерти от Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ някакво такси в София им било взело сто лева да ги докара от летището до центъра.

Айде вземете такси от летището в Париж, Виена или Лондон до центъра, да видим колко ще ви излезе…

Чети още…

Антиглобалисти на общо основание


Покрай срещата на G20 (финансовите министри на 20-те най-големи икономики в света), както при всеки подобен или всеки удобен случай, се събраха хиляди антиглобалисти, които според както ги показаха новините мятат камъни и бутилки, трошат коли и магазини и биват пребивани от полицията. С тия си действия те били протестирали “срещу G20”.

Затова аз се зачудих срещу какво именно протестират тия антиглобалисти – срещу самото съществуване на двайсе икономически развити държави, само срещу това, че са икономически развити или срещу факта, че финансовите им министри се срещат…

Чети още…

Всеки трябва да прочете “Моята борба”


“Моята борба” (Mein Kampf) е книга, написана от Адолф Хитлер специално за да пропагандира идеологията на национал-социализма. В някои държави тя даже е забранена.

А според мен трябва да е разрешена и всеки трябва да я прочете…

Чети още…