Защо не угасих лампите в събота


Тая събота всички бяхме приканени да отбележим “часът на земята” като изгасим лампите в къщите си за един час и така не само спестим енергия, но и покажем солидарност към зелената идея и бла бла бла още един куп глупости.

Аз обаче не угасих нищо, защото за мен “зелената идея” е нещо съвсем различно от натрапчивата религиозна догма, в която се опитват да я превърнат…

Чети още…

Мони, много бързо забрави трабанта!


Блоговете са простотии, а да изразяваш мнението си в интернет е грозно – затова “истинските” медии, чиято цел е да образоват хората, не трябва да дават ефир на свободното гражданско слово. Това са вкратце думите на Соломон Паси по RE:TV оня ден…

А на мен пък, ако перифразирам един стар виц, ми се ще да възкликна – Соломоне, Соломоне, да ти еба майката, Соломоне…

Чети още…

За правителството с добро (през зъби)


Както всички знаем, плужекоподобният ни премиер е олицетворение на злото, а воденото от него правителство чудесно се вписва в представата за разпасана, корумпирана шайка некадърници, преследващи собствения си и на мутренските си покровители интереси. И ние това, заедно с Хиподил, много добре го знаеме.

Откровеността обаче изисква да се каже, че всъщност това правителство, предвид всичките му характеристики, далече не е толкова лошо, колкото можеше да бъде и именно затова Пейо приканва да кажем нещо хубаво за него…

Чети още…

Епизод 2: Сагата продължава


Сагата с развитието на детския баскетбол в Белене – град, в който най-популярните спортове са покер-машинките и стрелбата по гигантските комари с ловна пушка, а най-таченото забавление след тежък работен ден е да набиеш жена си – продължава. Китният ни град вече има детски баскетболни отбори не в една, не в две, ами в цели три възрастови групи и с една от тях ходихме на състезание миналия месец.

Това е една покъртителна, но кратка история за пилета, изправяне на коса, цигари и силиконови цици…

Чети още…

Хостинг проблеми


Хостингът ми се сърди, че блогът ми изразходвал много процесорно време и иска да ме кара да плащам за виртуален сървър, което за личен сайт с 2к посещения дневно ми се струва смешно.

Някакви идеи?

Връзки от сърце


Понеже Технорати промени начина си на отчитане на връзки и вече линкът в страница “не се брои”, а само тоя в блогрол или обикновена публикация, аз останах в дълг на хората, които участват в партньорската ми инициатива.

Това ще го поправим веднага… А ако не знаете за какво става дума – сега е моментът да ми стиснете ръката 🙂

Чети още…

Толерантни към нетолерантността


Преди време се запитах ще оцелее ли Европа под натиска на многобройните емигранти от ислямски страни, които не само нямат намерение да се интегрират, но и агресивно налагат собствената си култура, поради което в европейските столици се виждат все повече забулени жени и стърчащи минарета. Зачудих се къде е границата при сблъсъка на толерантността с фанатизма. Обвиниха ме, разбира се, в нетолерантност и расизъм.

Днес, обаче Вести.бг съобщава, че са арестувани кмет и учител по религия от село Рибново, защото били радикални ислямисти. И аз няма как да не видя връзката…

Чети още…

За два дни …


… кратката ми бележка за филма Twilight беше на първо място в гугъл при търсене името на филма в български сайтове. Това резултира в доста посещения и в трийсетина нецензурни коментара от разярени фенки на очевидно (съдя по правописа, латиницата и никовете от типа SiSet0_96) крехка възраст.

Иван Стамболов – Sulla…


… който е сред любимите ми блогъри, най-после се махна от гробището blog.bg и си направи блог на собствен хостинг с wordpress. Коментирането вече е лесно, блогът – приятен за окото, а Иван громи тъпаците както винаги 🙂  Посетете го!

“Грижовната” държава


Днес гост-блогър е Велин Пеев *

Годината е 2025. Кризата от 2009-2011 вече отдавна е забравена. Поуките от нея обаче са останали както в обществото, така и у мен. Също както преди това банките отново раздават произволни кредити. Добре, че централната банка отпуска толкова много пари в системата, че да позволи съществуването на тези безразборни кредити.

Затова реших и аз да се възползвам от тази лесна възможност за кредит и да изкарам някое и друго евро като сам съм си шеф…

Чети още…

Twilight


Опитах се да го гледам вчера, защото обичам филми с вампири. В момента, в който видях как изглежда главния “готин пич” (снимка) ми стана ясно, че филмът няма да го бъде. Грим като гейша и прическа като Джони Браво – 12 годишните момиченца сигурно вече сънуват мокри сънища…

Защо ресурсите никога няма да се изчерпят


Много често напоследък разни хора се опитват да ни плашат с “изчерпването на ресурсите на планетата”, както това или онова щяло да свърши и олеле какво ще правим тогава. То не е водата, нефта, въглищата, земеделската земя и каквото още се сетите – хората се множат а планетата е една, всичко ще свърши и ще измрем.

Само че ресурсите просто няма как да се изчерпят…

Чети още…

Топ 5: странни японски неща


Япония не само е отдалечена на няколко часа път със самолет от нас, ами е още по-далече в културно отношение. Когато се опитат да изоставят традиционната си култура и да приемат част от “западната”, на японците като че ли нещо им става и от прилежни като работливи мравки дребни, спретнати човечета се превръщат в нелепо смешни или пък плашещо извратени малки копеленца.

Аз пък подредих 5 японски неща от интернета, които направо ме хвърлят в тъча…

Чети още…