Мартин Димитров за шеф на СДС?


СДС нещо не се чува много на политическия хоризонт, още откак пресветлия костов си хвана сподвижниците и направи собствена партийка. Още тогава в политическия живот на страната ни остана една празнота – липсва истинска дясна партия. А мен това ме тревожи.

Дали Мартин Димитров, ако вземе, че стане председател, ще донесе някакво възраждане на синята идея?

Чети още…

Бургаският Общински съвет се прави на велик


Чл. 4. (1) Забранява се публичното изразяване на верски убеждения от представители на вероизповедания, които не са регистрирани по реда на Закона за вероизповеданията.

линк. чудя се колко секунди ще издържи тая наредба в съда (и даже не говоря за Конституционния). Макар че и леко се кефя, щото не вярвам “Глобалното затопляне” да е регистрирано по реда на Закона за вероизповеданията хехехе

по повод трамвайното


клипче на Станишев, Sulla се е изказал:

“…под звуците на напеви из филма „На всеки километър” по сценарий на екзекутирания в Лондон писател Георги Марков”.

Жалки и нагли сте, другари комунисти – хем убихте човека, хем направите филма му свой символ.

Политическото говорене по талавизора


Не е като да нямаме умни хора в България – съгласете се, дори чисто статистически е невъзможно всеки, който го показват по телевизията и който се изказва по някакъв политически или социален въпрос, да е или празнословник или лумпен. Но факт е, че именно гласовете на такива хора се чуват, а интелигентните мнения като че ли остават на заден план. Дебатите по важни за страната и хората въпроси се водят на изключително примитивно ниво.

И къде останаха умните хора, които имат какво да кажат…

Чети още…

Смешният дебат за гей-съжителството


Изпитвам силни затруднения даже да дефинирам темата на това писание и тия ми затруднения са симптоматични за абсурдността на проблема, който ми се ще да обсъдя. Не мога да напиша, че в обществото ни има дискусия дали да се разреши на гей-двойки да живеят заедно, защото спорът не е за това – те си живеят и никой (освен тоя на картинката де), не може да им забрани това. Не мога да напиша, че спорът е за узаконяване на гей-браковете, защото всъщност в момента борбата е само за фактическо съжителство.

Както и да е, ето какво мисля по въпроса и по-конкретно за дебата в Сеизмограф оня ден между Пламен Чернев от Атака и активиста на Джемини

Чети още…

нещо странно се случва с Technorati


В момента в класацията на Дзвер BG-authority-то ми е 145, а общото ми authority е 140 (тва е все едно населението на Плевен да е по-голямо от населението на България). Блогът на Бого Шопов пък е паднал със 100 само за днес. Много хора докладват, че нови входящи връзки не се отчитат изобщо.

Ужасии


Онзи ден, порядъчно пиян, един пожарникар ми сподели, че изгорял човек мирише точно на свински пържоли на скара. Нямаше да ми направи впечатление, ако същото нещо не ми беше казала преди няколко години и една докторка от пирогов…

Чети още…

Разочарованието Доган


Дали ще го наречете “борец за права и свободи” или “агент на турското разузнаване”, факт е, че Ахмед Доган е като че ли най-влиятелният български политик.

Твърде жалко, че напоследък той силно ме разочарова…

Чети още…

Честно казано…


… тая работа с БГ Сайт 2008 ми се видя доста … странна. Не искам да обидя Бого, но все си мисля, че можеше и по по-добър начин да се организира и проведе тоя конкурс. Ясно, че парите са си пари, ама все пак да наречеш “бг сайт” конкурс, в който не участва нито един голям сайт и да даваш награда за най-добър блог при условие, че се състезават 5 блога…

а победата на лили иванова в категорията личен сайт ме разсмя искрено 🙂

Не бъди г-н Никой


Анонимността в интернет, казват специалистите, е само илюзорна – всеки може да бъде проследен. Но обикновените хора не могат да направят това, поради което във форуми и блогове изобилства с анонимни коментари.

Затова ви предлагам да не бъдете като г-н Никой, а да стоите зад коментара, пък било то и само с ник и картинка…

Чети още…

Разум – Религия 1:0


Религията, наречена “глобално затопляне” и “климатични промени” шества по света, харчейки милиарди за тоя дето духа, налагайки нови и нови рестрикции и давайки все повече власт на опортюнистични политици. Мен това силно ме притеснява.

Онзи ден обаче, лъч надежда изгря у мен, когато прочетох мненията на читателите под една статия на в. Капитал. Явно не всички хора ядат доматите с колците…

Чети още…