Какво открива Discovery?



Научно-популярни канали у нас и по света – дал господ. Кеф ти Дискавъри, Експлорър, Хистори, Анимал планет, за всяка любознателна душа има по нещо – природа, наука, животни, пътешествия, история.

Но напоследък като че ли тези телевизии имат все по-голяма развлекателна и все по-малка научнo-познавателна стойност…

Чети още…

Нещо за ядене?



Всички напоследък сме особено загрижени за здравето си – внимаваме какво ядем, внимаваме какво съдържа храната ни, опитваме се да се храним максимално здравословно защото всеобщо е мнението, че ти си това, което ядеш.

Затова никак не е чудно, че разни мошеници се опитват да продават боклучавите си продукти яхнали именно вълната на здравословното хранене…

Чети още…

Зайчета и дупета


Миналият месец, в първите слънчеви дни от годината, си позволих да направя един скромен фото-поход, на който имах за цел да заснемам само сладки и миловидни неща.

Резултатът е повече от скромен, предвид отсъстващите ми фотографски умения, но смятам, обектите си заслужават…

Чети още…

Клонингите не атакуват



Откак преди няколко години прословутата овца биде клонирана яко се заговори за напредък в областта на генното инженерство, макар и преди това учените да имаха забележителни резултати. Сега на мода пък са експериментите със стволови клетки и медиите се скъсват да ни информират какви са последните достижения в тая област.

Едновременно с това се засилиха и опасенията, че всички тия работи не били хубави, защото, видите ли, човек не бивало да се прави на господ и това можело да доведе до небивали беди. Дрън-дрън та пляс…

Чети още…

Невидимите роднини



Роднини имаме всички – някои живеят далеч от нас, други близо… понякога дори заедно с нас. С някои се караме, с други се имаме… понякога даже се обичаме. Народът е казал, че кръвта вода не става и макар да не съм особено съгласен с това твърдение, в общият случай роднините са … ами роднини – по-близки хора, един вид.

Дали обаче се отнасяме към тях подобаващо?

Чети още…

Политковска заслужаваше да умре



Днес гост-блогър е Дожо *

Чухте името на тази руска журналистка, признайте, преди около година, когато световните медии гръмнаха с новината, че Анна Степановна Политковска е убита от тайните служби на Путин, защото, видите ли, много го критикувала, а той като виден диктатор не може да понася критика и й се издразнил.

Още едно признание направете, ако не пред мен, то поне пред себе си – това е и горе-долу всичко, което знаете за нея… и въпреки това й се възхищавате и я имате за символ на борбата на свободния свят срещу “имеперските амбиции” на “главореза от Кремъл“.

Аз пък ще ви доразкажа останалото от нейното битие и страдание, а то никак не е такова, каквото противниците на Путин се опитват да го представят…

Чети още…

Не всички интернет книжарници са кофти



Предполагам много от вас са пазарували най-различни неща по интернет – това е практично, удобно и дори с доставката излиза по-евтино. Интернет магазини колкото искаш се навъдиха, включително и книжарници, към които аз имам особено отношение, като върл любител на четенето на хартия.

Преди време силно се бях възмутил и споделих кофти опита си от пазаруването на книги по интернет, но сега е време да обърна страницата…

Чети още…

Мразен и… най-вече обичан



Ако някой се загледа в интернета, по форуми, блогове и коментарите под електронните издания на вестниците, неизменно ще види една митична фигура – на Виликият злодей Гоце. Той е лош, Лош и ЛОШ, не само е агент на Държавна сигурност, ами е и сивият кардинал зад тройната коалиция, която съсипва България.

Когато човек излезе от алтернативната електронна реалност обаче и се огледа в истинския живот, нещата са направо противоположни…

Чети още…

Предимството да си ЖИВОТНО



Да си як. Да си голям. Да си ОГРОМНО мускулесто животно – това е мечтата на много момчета, но която за малко от тях се превръща в реалност. Щото за да си едър или трябва да си ти е наследствено или да си напомпано стероидно говедо. Е, или да блъскаш с години във фитнеса, ама това е трудно и невинаги дава желания резултат.

Да си едър обаче се отплаща добре. Едрите мъже се радват на уважение, което е недостижимо за кльощавите им събратя – в работата, в живота, с жените, колкото и хърбавелите да си казват, че мускулите не са най-важното…

Чети още…

Девически колеж



За българското висше образование може да се каже много и все ще е малко. От една страна у нас то е почти изцяло контролирано от държавата, от друга – България е една от държавите с най-много висшисти на глава от населението, от трета пък – всички знаете колко фалшиви университетчета се навъдиха напоследък и колко е лесно да си купиш диплома.

Аз няма да кажа, че частните университети са по-добри от държавните, нито ще кажа, че университетските традиции у нас съвсем не са това, което би трябвало да бъдат. Просто ще цитирам няколко пасажа, малко фактология и ще ви оставя сами да прецените кой университет е по-вероятно да произвежда качествени специалисти…

Чети още…

Обичам петролопровода в Бургас!



Миналата седмица Владимир Путин постети България за последен път като президент на Руската федерация (макар, че знае ли човек 🙂 ). И не само дойде, ами и подписа споразумение за петролопровод, който щял да минава през нашата страна и да доставя черното злато на Гърция.

Като гледам обаче какъв вой се надигна и в интернета и в другите медии срещу него и срещу проекта, си помислих, че не чуждестранен политик идва, а цар Ирод и не бизнес е договарял, ами изколването на всичките българските младенци.

Аз пък така и не можах да видя какво пък толкова лошо ще стане, та да предизвика подобен уплах Чети още…

Воленчо и шаманите на днешния ден


Гледате ли Канал 2001? Вероятно не. И аз не го гледам. И Канал 3 не гледам. И СКАТ. Всъщност, аз изобщо не гледам телевизия… Но като се замисля за миналите си телевизионни приключения, винаги се сещам за едни много интересни предавания, главно по гореспоменатите телевизии.

От една страна са ясновидците, които само по телефона могат да те излекуват, а от друга всякакви там “политически анализатори” със собстени предавания по телевизия СКАТ, които смятат, че собственоръчно могат да “оправят държавата”, само да имаха власт.

И простият народец вярва и на едните, и на другите…

Чети още…

Има ли нещо по-тъпо от игрите с SMS-и?



Преди няколко години народът се замогна, телефоните престанаха да са символ на мутрафелите и всеки си ги накупи. Кеф ти да се обаждаш, кеф ти да пращаш есемеси, кеф ти да си купиш прима и да къташ петте лева от ваучера за да призвъняваш и да се правиш на вървежен.

И като се почна… Всеки се напъна да прибира парите на народа – навъдиха се какви ли не игри, томболи и кво ли не с есемеси, картинки да получаваш, рингтонове. Пък аз почнах да се чудя колко ли трябва да си тъп, за да пращаш есемеси за подобни глупости…

Чети още…