Комерсиално блогване


Oтносно темите на кака ти Сийка и рейтингите й…

Пиша тая кратичка вметка по повод скорошни, а и доста отдавнашни, на които не съм отговарял навреме, коментари (явно тая седмица на диалогизъм ме избива) от читатели (некои от тях са и писатели в собствените си блогове де), които са не само сигурни, че даже бих казал и убедени, че видите ли, аз съм един комерсиален блогър (не можах да го докарам до “елитен” 😉 ), който специално си подбира темите у блога така, че да привлече максимално много читатели и да предизвика максимално много коментари.

ами… не

В блога “Како Сийке, не съм от тях!” пиша за каквото ми е интересно, по начин, който ме кефи самия мен да си го чета (и да се самовъзхищавам после на словесното си изящество 😉 ). Споделям мислите си по даден въпрос, който ме занимава в момента. Като резултат разни хора често ги занимава същия въпрос и искат да ми споделят мислите си. Или да ми обяснят колко не съм прав.

Не си мислете, че сядам да мъдря каква тема би била най-коментирана, коя ще “разбуни духовете” и т.н. Дет се вика по логически, по-скоро обърквате причината със следствието. Не избирам “горещи теми” (даже съзнателно ги избягвам), което да “привлече” читатели – а пиша квото си искам и читателите идват точно заради това.

Много добре виждам кои теми се котират като най-четени, също и като най-коментирани – имам си подробна статистика. Не ми дреме от това. Няма да пиша само за междуполови отношения, нашироко да обсъждам бигбрадър или бате Бойко (най-четени), нито да напълня блога си с българска партийна политика (най-коментирани). Има неща, които ме интересуват много повече – поради което за тях ще четете, додето ви втръснат, че и още след това 🙂

 

Гроздето е кисело…
Нови в блогрола 07.2009

Коментари

 1. Косьо
  16/07/2009 - 08:43

  Само така!

 2. Маргарит
  16/07/2009 - 08:44

  Ей за това те харесвам! Казваш си нещата както са си 😀 Коментирам за първи път въпреки, че те чета от много време, ама вече почвам по-често 😉 нали си комерсиален, може и аз да захапя нещо покрай теб 😉

 3. БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ
  16/07/2009 - 08:54

  Съвсем правилно. Блогът си е твой и сам си решаваш какво да пишеш, ако си на кеф можеш да пишеш за неща, за които са те помолили читателите, но можеш и да не го правиш, защото не си длъжен 🙂
  Можеш да пишеш и комерсиално, ако искаш, пак със същите аргументи.

  На който не му харесва може да си коментира и недоволства тук или да си пише нещата, които него го вълнуват, но в собствения си блог, нали. Иначе въпреки днешното уточнение, си мисля, че то няма да бъде достатъчно за да откаже “критиците” 😀 😀 😀 Аз пиша блог от година и мисля, че вече съм видял доста от негативите на блогването, както съм и получвал всевъзможни забележки, инструкции и естествено да не забравям обвиненията, които май преобладават. Има и призиви да правя самопризнания, че съм “другар от милицията” – ха-ха. Ще си позволя един пример от вчера, естествено е подмисан с красноречивото анонимус – http://balthazar-ivanovich.blo.....st_15.html

  ПП: Ще добавя мат’реалеца в Свежо-то

 4. Майк Рам
  16/07/2009 - 09:07

  Комерсиален си, пич, но не искаш да си го признаеш. Сам си казал, че душата си ще продадеш за паница леща, камо ли някаква блог статия. 🙂

 5. Дончо
  16/07/2009 - 09:10

  Това е същото това проявление при Лонг, което е при някои други коментиращи, които не щат да си признаят за русите каки :).

  Лонг не им вярва, сега е наш ред да не му повярваме :).

  В комерсиалността, честно казано, няма нищо лошо. Аз отдавна съм “награден” с квалификацията “комерсиален тип”. Може би и да е вярна, чувал съм я от няколко независими източника. Така че, Лонг, давай смело и хич да не ти пука комерсиален ли си или не.

 6. коментар от Свежо: да , има и по-досадни , ’10-те най интересни неща под женската пола’ , ‘5 неща , които не трябва да правите по време на сън ‘ … и т.н. 😀

 7. Предлагам нова тема – ‘Трябва ли ББ да премахне/остави двойното гражданство’.
  Безмислена, но с поне 50-60 коментара и як трафик, идеална.

 8. 50-60 коментара са общо взето минимума тук, тъй че… 🙂

 9. Табиклик
  16/07/2009 - 10:18

  Понеже не си от тях како Сийке – добре, този път ще ти повярваме, както никога до сега, продължавай да дразниш хората – имаме нужда от такива като теб – сполай ти и със здраве!

 10. аз не дразня никого – те хората сами си се дразнят…

 11. Както казва Стивън Кинг: “Пиши за един-единствен човек!”
  Няма как да угодиш на всички и хубаво правиш, че пишеш за един единствен човек. В случая – за себе си. Така пишеш и за всички останали, които ги вълнуват твоите теми 🙂
  Умееш да разказваш убедително и увлекателно, а блогът ти е доста популярен. Много хора сигурно ти завиждат.
  Защото не знаят, че интернет популярността е като фитнеса – трябва да си редовен, а резултатите изискват време. За малко да спреш и “формата”, която си поддържал с години, отива на кино 🙂
  Говоря само глупости, май. Нищо, тази сутрин съм така… :)Поздрави!

 12. Не се обяснявай – ти си гаден комерсиалист, който пише по теми, които ще са интересни на хората, за да коментират колкото се може повече и после като си погледнеш резултата на коментарите, тайничко му се кефиш сам и си се дървиш :)вдигайки самочувствието си…
  Ха ха 🙂
  разкриха те, Петре, мойто момче 🙂

 13. Калин Мариов
  16/07/2009 - 10:47

  Лонги, това си го казвал и преди. Знаеме го.
  А, ди ти кажа нещо интересно. Изпринтирах статията ти за безсмислието да се гледа телевизия. Дадох я на наште да я прочетат и да ми кажат какво мислят. Те сде направиха на ударени. Имали работи и така. Та се принудих да изрецитирам няколко реда.

  Ето кои редове: “Или да висиш пред телевизора и да блееш, докато почне ‘твоето’ предаване – така се губи супер много време, в което не правиш нищо, даже не гледаш нищо, а само минаваш каналите и прогресивно се превръщаш в картоф. Да не говорим пък, че болшинството от предаванията смучат, ама яко, особено новините, пълни с мутри, медиците, политици, медиците, убийства, медиците, убийства, мечка разби трабант заради кекс, още убийства и шибаните медици за десерт, както и други разни неща които никак, ама никак не те интересуват. Те са правени за ‘масовата аудитория’, която смятам знаеш, се състои от кретени, които харесват рекламата на вивател с 300 и напълно логично е на тебе да ти предизвикват мозъчна диария.”

  И те ми викат, че “Това са хвърлени думи!”. Дали грешката ми е била, че не съм им прочел цялото?

  А им го прочетох, защото и двамата (майка ми повече) гледат телевизия, та се скъсват. И исках да им кажа как изглеждат в моите очи и в тези на малко по-информираните хора.

 14. нема как да ги промениш, човече – така са научени. освен, че гледат телевизия, още по-лошото е, че приемат всичко, което се казва там за вярно. не могат да си представят, че някой може да лъже “по телевизора”.

 15. Нищо лошо няма в комерсялното блогване :)пускак адсенса за да кликаме

 16. Бях останал с впечатление, че малко ти пука за мнението околните(непознати), но явно си се подразнил, за да ги удостоиш с нарочен отговор. Пукнатина в стената! Внимавай, така се остарява!
  НапреЖ смело и смахнато! Не си докарал тук насила никого, нали? А и това си ни е национална черта – дирим кусури на всеки успял(в каквото и да е), за да оправдаем себе си.

 17. Хе-хе, Лонг, направо пусни конкурс с награди “Познай колко спечелих от блога си”…
  Кво си зараздавал книги без пари? 🙂

 18. Преслав Ганев
  16/07/2009 - 12:33

  Евалата. Безкомпромисен си като Бачи Кико с цигара : )

 19. еее, недей сега, така де, преди година МАЙ сам си го призна(имам лоша памет, та не е сигурно). Освен това, valia_bg го е казала повече от точно. Понякога жените не стигат, трябва и усещане за сила, за власт над масите.

 20. валя ме обича и затова ме бъзика, а единствената власт, от която имам нужда е тая над самия себе си 🙂

 21. Така си е 🙂 и за двете…дерзай

 22. Мрън-мрън, похвал-похвал.. 😀

 23. Пиши каквото ти се иска, да го чете на който му стиска

 24. Рейнър Примата
  16/07/2009 - 14:04

  Не виждам нищо лошо в т.н. “комерсиално блогване”. Терминът трябва да бъде “скандално блогване”, понеже няма никакъв комерс в който и да е български блог, който едва връзва двата края.

 25. Абе какво ти пука, блогът си е твой. Да си поел някакъв ангажимент към обществото?

 26. Любомир Попов
  16/07/2009 - 14:49

  Поел е и даже клетва е дал. Той е един агент-провокатор. Обучаван е в най-големи подробности как да стои мирно и същевременно с това само въртейки си очите да оглежа и преценява оперативната обстановка. Също така е обучаван да марширува шумно с набиване на крак, като по този начин респектира обществото с появяването си. По всяка вероятност (тук имам малко порпуски в досието) е обучаван и на “спициялни” бойни техники с карабина и нож. Лицето Петър Стойков(оправдавайки фамилното си името и видно от снимката) е голям стойкаджия. От снимката е видно и че чуждестраннта шпионка е останала много удовлетворена от срещата си с него, което е потвърждение на твърденията на лицето Стойков, че повече се вдъхновава от жени изпили малко или по-скоро никакво количество боза. А лицето стойков се усмихва самодоволно.

 27. установил съм, че когато ме боли главата, най-много се дразня на нахалници 🙂

 28. Любомир Попов
  16/07/2009 - 15:37

  axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax

 29. 😉

 30. Това са клюкарски коментари.Губят ми времето.-Не ме интересуват……

 31. Задължително да.

 32. Вечната_черна_овца
  16/07/2009 - 19:55

  Сложил си класация на най-коментиращи в твоя блог. Затова не се чуди, че няко те коментират толкова много!.. ,-)

  Аз пък чакам Енея!,

 33. Вечната_черна_овца
  16/07/2009 - 20:04

  А има и безработица..

  Но ти направи бирария – “При кака Сийка в Аквариума”.. … … За безработните, да има какво да правят,.. !

 34. legrandelf
  16/07/2009 - 23:51

  (за) Всеки влак, не само че си има пътници, но и от време на време спира селф-пенетрацията на въглища в локомотива, за да преброи колко достолепни четири(?!)ноги са останали на борда :)))

 35. Съвсем “случайно”, статиите са написани на принципа “За – против”. Което “съвсем случайно” води до провокиране на четящите да напишат коментар отдолу.
  А темите наистина са подбирани случайно – ако се сравнят с най-разискваните теми в кой да е по-голям Интернет-форум, съвпадения няма да има никакви :)))

 36. Какво имаш пред вид под “написани на принципа “За – против”“?

 37. Имам предвид, че повечето статии са написани с ярък контраст между две тези. Примерно: “Аз съм за дишането на кислород и не мога да приема за нормално дишането на водород” 🙂
  Което само по себе си не е укоримо, напротив, както казах по-горе провокира читателя да напише своето мнение (пък и да поостане повече време в сайта), но това е похват поскоро за комерсиално писане, отколкото за личен сайт с авторски неща. 😉

 38. ммм, караш ме да се замисля…

  всъщност, като гледам, наистина пиша така. така и говоря. има ли смисъл да се блогва по друг начин? и какъв би бил той?

 39. Чалга
  17/07/2009 - 17:55

  Та какво е лошото в това да пишеш по нашумели или “горещи” теми. Нали за това са блоговете – да споделяш своето лично мнение. То ако ще тръгнеш да се съобразяваш с капризите на всеки един от читателите си…

  Не те кефи Бойко – казваш си го. Какво ти пука, че някой ще се ядоса и ще започне да те плюе в коментарите? 😀 (е, ще ти отнеме някоя друга секунда да го дилийтнеш или баннеш ако пожелаеш)

 40. Фингли наистина провокира към размисъл. Контрастното теза-антитеза е добър прийом и се ползва нашироко в изкуството, обикновено с успех.

 41. немам представа кво е тва чудо контрастна антитеза, ама както е описал Филгли че пиша, аз така си и говоря…

 42. коментар от Свежо: препоръчвам ти да не се палиш толкова от злобни коментари, тях винаги ще ги има. първоначално ги обмисляме и е възможно да си скапем настроенитето, но аз вече се научих да бъда нагла относно съответните “личности”, които в 99% от случаите са анонимни.

 43. Поли Козарова
  17/07/2009 - 23:24

  Не бих казала, че си комерсиален – по-скоро си предизвикателен блогър. Предизвикваш да се говори много и открито по теми, които интересуват всички, но които по стар български обичай се обсъждат в малки компании и някак с тайно удоволствие. Направо си един съвременен народо-психолог, поздравления за което 🙂

  Ако на някой не му харесва това, което вижда в огледалото, защо се сърди на огледалото?

 44. препоръчвам ти да не се палиш толкова от злобни коментари, тях винаги ще ги има. първоначално ги обмисляме и е възможно да си скапем настроенитето, но аз вече се научих да бъда нагла относно съответните “личности”, които в 99% от случаите са анонимни.

 45. Светослав Антонов
  18/07/2009 - 07:40

  Longanlon,
  искам само да кажа колко много не си прав. Ама хич не си прав 😀

 46. Лъчезар Томов
  18/07/2009 - 08:52

  хайде сега, имаш си стил на писане, който провокира реакция. Поздравления, за което

 47. Поли Козарова – и ти изпадаш в същата грешка. Никакъв “народопсихолог” не съм. Изобщо не ми дреме за “народа”. Пиша каквото НА МЕН ми е интересно, по начина, по който АЗ смятам за забавен. За “народа” не мисля твърде често.

 48. Поли Козарова
  18/07/2009 - 17:01

  Възможно е и да греша, разбира се. Ако сега пишеш за неща, които вълнуват само теб, представям си какъв отзив щеше да има блога, ако започнеш да пишеш за неща, които вълнуват и другите…

 49. @Longanlon: Аз у дома си говоря за каквото си искам. В моя дневник – си пиша за каквото си искам. Не виждам причината ТИ да не правиш същото. А това, че си хаплив, интересен, а в повечето случаи дори и прекалено предизвикателен – ме кара да удрям по едно око на дневника ти по-често от новините в нета :)…

 50. Манол Трендафилов
  20/07/2009 - 05:14

  Аз пък искам да кажа нещо offtopic:
  Браво, че си сложил бутончето на топблоглог 😉

  Колкото за комерсиалното блогване, гарантирам, че хора които се стремят към комерсиално блогване не успяват да привлекат внимание.

 51. Славчо, остава да разбулиш загадката какво търсиш тук, след като толкова те дразни 🙂

 52. ако бях една идея по-каквото и да е, нямаше да съм аз, което, сматам, би обезсмислило цялото упражнение…

 53. ъъъ ти сам ли си приказваш? 😉

 54. Павел Танков
  22/07/2009 - 11:46

  Познавам Пешо от времето, когато нямаше Интернет даже, тоест откакто бяхме ученици. Той наистина така си и говори както си пише тука статиите, така че не го обвинявайте че специално търси да провокира или да привлича читатели – просто му се получава от самосебеси.

 55. John Stalker
  23/07/2009 - 06:01

  I love this dude! Keep walking!

 56. Перник | Лъчезар
  25/07/2009 - 23:33

  хахахахаххаха

 57. ето как, според мен, можеш да оцениш дали си комерсиален:

  когато ти дойде тема наум, просто правиш бърза проверка дали повече от 3 други блога имат същата или достатъчно близка тема. Ако имат – не пишеш твоята. След месец с тази практика, проверяваш – намалили ли са се статиите ти? Ако да – комерсиален си бил, щото очевидно масово-сдъвкваемите теми са пълнели блога ти 🙂

  Мързи ме да проверявам, но май имаш около 3 теми за педали, няколко за бой над жени, тук-там се повтаряш с чалгата… сори, мейт, пишеш интересно понякога, ама си си комерс, та ушите ти плющят 🙂 което не е лошо, даже никак, поне си качествен комерс, със зрънце мозък 🙂 но сериозно се замисли да почнеш да правиш кинти от това, аз бих те приветствал с две ръце 🙂

 58. сега остава да ми кажеш, кои са останалите блогове които застъпват същите теми като мене… щото аз нещо не виждам някой да пише за чалга и за бой над жени 🙂

 59. madam banitza
  20/08/2009 - 23:11

  бе, аз не те чета редовно, ама смятам да. ако те хвана да пробутваш продукти и/или услуги, не знам дали си го правил вече, без да си казваш в прав текст, че това е платена реклама, тогава мнооооого ще побеснея и ще реша, че си комерсиален. а сега за к’во да те ям? че си отделяш от личното време, мисли и енергия, за да пишеш? ммм, не.

 60. Като малък много съжалявах, че нямах КАКА,но после като пораснах голям разбрах че като нямам кака-няма да имам и срам.А ти порасна како знам-безсрам и свян!/’/.-Умно момче си,остави ги тези наивни празноти.Захвани се снещо не по-смешно,а снещо много спешно.Не ти пука че има криза,че ми свърши и мънгиза че доматите презрели че вълци зелето изели.Идва зима люта зима и глад мори добитъка.Не губи кураж ще дойде време кака Бонка с бате Спиро да се вземе.Но престани сърце-тя пак ще си остане МОЯ.П.П.-изгубих касичката си от таралеж,-ако я намериш,глей да се не набодеж.

 61. Георги Минчев
  20/10/2009 - 21:48

  ами…да

  Лонг, самият факт, че си се замислил дали “опозицията” е права в обвиненията, че комерсиален говори само 1. Тая ти убеденост “че си пиша квото искам” напрактика издиша. Иначе нямаше да ни занимаваш с оправдания, пояснения и прочие хватки стил “ощипана мома”
  Че се захващаш за количеството, а не качеството на коментарите…за какво ти говори? “Ама тука са само 50 коментара.” Последно за себе си или за числата пишеш?

  Ясно е, че са ти любими теми, от които хората лесно се палят. Къде от Борисов, къде от меките китки, къде от религия. Това ни заобикаля и е нормално да се отрази.
  Въпросът е в това, че съвсем нарочно подаваш така коментарчето – “Кастрация за всички антибойковци !” И не, защото толкова вярваш в това, а просто защото ще се четене -> прави трафик.
  Цаката е просто да пуснеш “бунтарската бомба” и нищо повече.
  Брат, лично за мен се водиш от публиката, не толкова от себе си. Това до един е момент е добре, но не на всяка цена.

  Примерно аз пиша в моят блог активно от март т.г. Пренебрежително малко време за сериозна аудитория,посещения и рейтинг. Това е ясно.
  НО въпреки това, няма да си оскверня blogger-ът с разни педалски бутончето за класации или социални бардаци като Свежо, просто за да изпрося 30 посещения повече.
  Не стискам и нечия ръка по простата причина, че искам в блогролът ми да има качествени линкове, а не куцо и сакато, страдащо от графоманство.

  Да си жив и здрав, пиши си тук, все пак мястото си е твое.
  Аз просто обясних как виждам нещата и каква е разликата между едното и др. положение.
  Надявам се да не се зачекнеш на лична.

  Дерзай !

Leave a Reply

Задължителните полета имат *