Балъкът на масата


Запознайте се с Михаил. Живее в малък град, на 28 години и не работи. Познавам го от втори клас – никога нищо не е работил и винаги е имал пари. От къде… не знам. Ама има.

Ще го питам някои неща за живота, вселената и балъците…

Както казах, Мишо ми е набор, като малки бяхме в един клас, сега е от групичката, с която играя баскетбол вечер. Добре облечен, по цял ден виси по кафетата, често – на едно определено. Първото си интервю за тоя блог взех от него точно на едно от тия кафета, с помощта на взет на заем диктофон. Защо вземам интервю от него ли? Защото е единствения човек, когото познавам, който се издържа изцяло и единствено от хазарт.

По време на цялото интервю не ме напусна чувството, че нещо не е на ред. Защото Мишо не изглежда различен. Напротив – съвсем обикновен младеж си е… никак не прилича на отрепките, които ще видиш във всяка игрална зала, не е супер-богат като тия, дето ходят в казината по телевизията. А това, с което се занимава съм го виждал, наистина, само по телевизията. Той обаче не е във филм, не излязал от ония предавания по Дискавъри за казината. Седи тук, пред мене на масата и изглежда стъписващо нормално.

За Михаил:

Aз: – Работиш ли нещо?
Мишо:
– Не.

На 28 години си вече. Работил ли си някога нещо?
Мишо: Като бях на 15 ходих 1 месец с татко по строежите да му помагам. Тва беше.

Да нямаш някой роднина в чужбина да ти праща пари?
Мишо: Хаха, не

Изглеждаш като да имаш пари. От къде?
Мишо: Играя. Обикновен покер, с 5 карти. И на свара, нея повече хора я играят тука, има много свараджии.

За играта:

Най-много ми се искаше да те питам това, което винаги съм се чудел: Като гледам по филмите професионалните покер играчи, те гледат останалите, дали на някой ще му трепне окото, такива неща. Има ли ги наистина?
Мишо: Да, има такива работи, макар и не баш като по филмите. Има такива хора, дето направо го виждаш как трепери. Поти се. Или кракът му подскача долу под масата. Направо не могат да се контролират и се издават. Има един редовен, знам го, че като има карти, тропа с крак. Оня ден даже ми стана смешно, викам му “Ше счупиш масата ве!” и си хвърлих моите карти, то беше очевадно, че му е дошла добра карта.

Е, тия не се ли усещат, че се издават?
Мишо: Усещат се, ама то като играеш на много пари не можеш да се спреш и си личи. Съвсем различно е. Като играеш на смешни пари не се притесняваш, ама като се натрупат повече… Мен пък парите ме мотивират – не мога да играя добре на малко пари.

Е добре, колко много пари?
Мишо: Оф, как да ти го обясня… Да речем играем с чип* 2 лв. Т.е. за да ти раздадат карти, трябва да сложиш 2 лв. и долу се събират общо 8 лв. После примерно може да накажеш 8 лв. и още четири човека по 8 стават 40 лв. И сега вече като смениш, видиш си картите, ако искаш да играеш, трябва да дадеш още 40 лв. Четиримата като дадат по 40 и стават общо 200. Ако ще товариш* още, може да сложиш 200, следващия може да сложи 400… на една врътка* може да са 2000 лв., зависи от чипа. Тука идва един свищовлия, той само на голям чип играе – почваме с 4 лв, с 10 лв… Случвало ми се е да вземам по 2-3 хил. лв. на вечер само от него. Ама той е сериозен – става и си заминава, няма нерви.

(* “чип” Мишо вика на пода, т.е. с колко влизаш, за да ти дадат карти отначало, “товарене” казва на наддаването, а “врътка” е едно раздаване – Longanlon)

Много пари наистина. А ти как играеш, спокоен ли си или нервен по време на игра.
Мишо: Аз имам една черта, която много ми помага в комара. Повечето хора като се изнервят, започват още повече да залагат, по-рисково. Докато аз много нерви хвърлям, викам много, обаче си играя играта, не поемам рискове. Отгоре, много хора се лъжат по това, мислят че блъфирам и плащат…

С непознати играеш ли?
Мишо: Често. От други градове идват, аз съм ходил в Свищов веднъж. Там пък взе, че стана скандал, опитаха се да ме лъжат на едно голямо раздаване с много пари вкарани. Взех си моите пари и си заминах.

Хазартът с неправилните хора може да е доста опасен. Някой да е искал да те бие до сега?
Мишо: Там в Свищов за малко да се случи, но се отървах. Друг случай не съм имал.

Затова ли стана 100 кила?
Мишо: Не, не е това причината. Вдигам щанги, защото от комара много килограми свалям. Сега за 1 седмица всяка вечер игра, съм свалил 6 кг. Много нерви хвърлям, отслабвам страшно много затова. И фитнеса ми компенсира – хем се разтоварвам, хем си качвам теглото обратно.

Като гледам, всичко много зависи от психологията. Играеш ли на покер-машини?
Мишо: Ей тва е най-голямата грешка – не трябва да играеш никога на машинки. Не зависи от тебе. Тва дето викат че някоя машина давала повече, дето следят на коя машина отдавна някой не е печелил и сядат на нея… тва са глупости. Виждал съм човек да губи за една седмица 20 000 лв. на машинки. И да речеш, че е някой богат – не. Никакъв не е. Взе много назаем и се принуди да избяга в Гърция да работи, за да може да ги върне. Такива хора не могат да се контролират.

А ти можеш ли да се контролираш?
Мишо: Абе, щом още не съм се отказал и съм отгоре… Ама винаги има такива, дето наистина никак не могат да се контролират.

Има ли ги много такива? Дето винаги губят, а играят?
Мишо: Има ги, да, много. И на машинки играят, и на покер. Такъв човек е болен. Той като загуби се тръшка, крещи, взема на заем, разбираш ли, иска да залага всичко. Вземат от някъде 200-300 лв, изиграят ги и почват да се тръшкат. Ама най-страшно е в София, там из големите казина. Като не можеш да играеш и не можеш и да се контролираш… Вземат на заем големи пари, губят ги, вземат още назаем…

Ти колко си губил най-много за един ден или за един залог?
Мишо: Аз се пазя от големи врътки. Трябва много да ми е силна картата, за да вляза в голяма врътка. Най-много стотина лв. да съм губил за едно раздаване.

А за един ден колко най-много си печелил?
Мишо: 3-4 хиляди. Ама рядко е така. Не може цяла вечер да печелиш. Пък и когато спечелиш… не може да станеш и да си отидеш. Ние така се разбираме – не може да станеш, преди да изтече часа, когато си казал, че ще станеш. Примерно сядаме и ти казваш – 11 часа ставам. Печелиш, губиш – не може да станеш. Като стане 11, отивай си, или остани, ама пак кажи час. Не може да станеш просто така.

Е, то ако не искаш да загубиш, един час само ще слагаш по 2 лв. и всеки път ще се отказваш, кво толкова.
Мишо: Да, ама не всички го могат това. За мен си го смятам за едно от най-добрите си качества – че много мога да си вардя парите. Има хора дето спечелят на една врътка 4-500 и на следващата ги вкарат всичките и ги загубят. Колкото пари имат в джоба ги изиграват. Което е голяма грешка. А аз като си имам стратегия, си я спазвам стриктно и не се отклонявам.

А как е с лъженето? Вадят ли си карти от ръкавите?
Мишо: Абе… това по филмите става само. Като гледаш, няма как да те излъжат. Те картите са в ръцете му, как ще те излъже. Опитвали са някои, ама всичките пъти съм ги виждал.

Е, те може да са те лъгали, а ти да не си ги видял…
Мишо: (смее се) Щом до сега не са ме обирали, значи не се е случвало. Ама се опитват понякога. Тука де, не в София, там в казино няма как да лъжеш, има камери отвсякъде, ще те застрелят после. А пък крупиетата не лъжат – то тяхното не се губи, те си вземат процент и не се интересуват кой от вас губи и кой печели.

Абе, то само компютрите не лъжат.
Мишо: Хаха, компютрите точно най-много лъжат, гласят ти картите. Даже в интернет с други хора като играеш пак не зависи от тебе. Освен блъфа де. Макар, че тука няма никой, дето да е изкарал от покер по интернет повече пари от мене. Не, че аз много съм изкарал, аз го играя ей така просто да минава времето, ама много хора се набутаха. Викат ми, че много разбирали от компютри… аз нищо не разбирам, ама изкарвам.

Другият комар:

А, значи и в интернет играеш? Еврофутбол, спортинг бет?
Мишо: Да, играя в интернет sportingbet, даже напоследък доста пари изкарах от техния покер texas hold’em. И на Ерофутбол доста слагам.

Еврофутбол… Преди години се чу, че няколко човека от Белене уговорили с един местен футболен съдия той да нагласи мач, който свирел в А група. Заложили си коли, къщи … съдията не можал да нагласи мача и загубили всичко.
Мишо: Имаше такава случка, да, спомням си. Мисля че Левски играха с някакви. Чак за къщи не знам, да са залагали, ама наистина много загубиха. Заминаха в чужбина да изкарват сега. (смее се)

А ти колко загуби онзи ден, когато Левски паднаха от БАТЕ Борисов?
Мишо: Там малко пристрастно заложих, сигурно затва загубих 100 лв. от тоя мач.

А колко загуби от ЦСКА дето паднаха от Сливен?
Мишо: Хаха, от там пък спечелих 180, щото заложих срещу цесека.

Ха! Ебаси, колко трябва да мразиш цесека, за да заложиш срещу тях при коефициент 9?
Мишо: (смее се истерично) Не, не е само омраза. Аз ги следя, оня ден гледах Сливен как биха Локо Пд., сега цесека са слаби, получи се крах, разпродадоха отбора. Направо бях сигурен за тоя мач, даже казах на приятелите да залагат за Сливен. Ама никой не заложи, само аз.

Последно: Има ли нещо по-тъпо и скучно от бингото?
Мишо: (смее се) Не. Наистина няма. Туй е единственото, дето не го играя. Един път ходих и повече не.

Тука прекъсваме за малко, което е удобен момента да се зачудя на тия хора, за които той разправя, че ги има много, а и аз много като тях съм виждал. Пристрастени към хазарта, въпреки очевидните доказателства, че не го могат. Въпреки, че непрекъснато губят и затъват в дългове, тези хора продължават да играят, да искат пари на заем и да ги пропиляват. И в Плевен, и в София, даже тука в Белене съм виждал много такива и никога, ама никога не съм можел да проумея какво може да накара някой да си продаде апартамента, за да изиграе парите на… бинго. Бинго човече, най-тъпата игра на Земята. Не се ебавам, на моята хазяйка съседът й точно това направи.

Аз, понеже съм си любопитко, съм пробвал хазарт, за да видя какво толкова му харесват. Като малък вкарах малко пари на покер-машини и всъщност изкарах печалба. После в училище играхме няколко пъти покер в голямото междучасие на по 1 лв. И накрая, преди няколко години ми беше последният опит – вкарах 40 ст. на ротативка и ги загубих, за което много ме е яд, щото никакъв кеф не беше, нито интересно. Та така с моя неуспешен опит да се разболея от хазартна треска… Обратно при Мишо:

За живота… и пак за покера:

Ходи ли на море тая година?
Мишо: Ходих. Безплатно (хили се). Отидох с 1520лв, стоях 8 дена, харчих, живях си… и се върнах с 1570.

С кого игра там? Познаваше ли ги?

Мишо: Аз отидох да почивам, не да играя… ама един познавах, той доведе други, нали знаеш, то като се чуе и се събират хората. Една вечер играх с тях, дали и 3 часа имаше…

И за 3 часа ги обра? Така като те слушам, много лесно изглежда – достатъчно е да не си болен комарджия и да имаш някаква реална преценка.
Мишо: Ами да, то всичко е на психическа основа, картите идват по равно на всички. Въпросът е да съумееш да издържиш, те хората те усещат. Много хора от туй си изпатиха. Не е за всеки тая работа… ама като се замислиш, трябва да има и балъци.

Има една приказка, че пари при пари отиват. Има ли такова нещо в покера? Трябва ли да влезеш с много пари, за да изкараш.
Мишо: Не. Е, трябва да имаш пари, не може другите да почнат с по 1000 лв. ти да имаш 100 – трудна ти е играта, не можеш да се отпуснеш, а и не можеш да качваш високите залози. Ама не важи това, че който идва с най-много пари печели. И аз понякога съм почвал с по-малко пари, а накрая съм си тръгвал със всичките.

А не може ли да си балък и пак да ги обереш големите играчи?
Мишо: Не. Няма такъв вариант.

Късметът на начинаещия?
Мишо: Няма такова нещо. И да имаш карти, веднага ще те усетят и никой няма да залага срещу тебе. Няма как да стане просто. Ако на някой много му вървят картите, някой като мене ще остави 60 лв. тая вечер, ще стане и ще си върви. Утре ще дойде и на оня като не му вървят вече, ще му вземе 600.

Аз ако дойда да играя с вас тая вечер?
Мишо: Недей. (усмихва се добродушно)

А ако реша да играя? Некакъв неизмеримо мъдър и проникновен съвет да ме посъветваш?
Мишо: Най важното е да помниш старата приказка: „Ако седнеш на маса да играеш и до половин час още не си разбрал кой е балъкът на масата, по-добре ставай – ти си.”

Не знам защо…
Владо,

Коментари

 1. Svetoslav Stanev
  25/08/2008 - 08:39

  Браво Пешо, страхотно интервю 🙂 Познавам човека и мога да кажа, че от хората, които преди 15 години почнаха да играят само той не се полакоми и издигна играта си до професионално ниво.
  Пожелавам му да стигне някога до най-високото ниво в покера, а на себе си – да го бия следващия път когато дойда на баскетболното игрище 🙂

 2. Боне Крайненеца
  25/08/2008 - 08:43

  Хаха, супер!

 3. Алексчо
  25/08/2008 - 08:53

  Хе-хе-хе, имаш талант, Пешо! Давай все така с интервютата. И после продавай на Карбовски, няма майтап – ще хареса стила ти и начина на работа.

 4. хахаха, картофски може само да ми диша праха 😉

  Светославе, ти пък как го позна? А и не си спомням да идва на игрището някой с твоето име…

 5. Svetoslav Stanev
  25/08/2008 - 09:06

  Пешо,
  Аз съм едно здраво момче, твой набор съм и съм част от златното поколение на беленския баскетбол ( Кината, Дичев, Мънев ) 🙂
  Преди седмица дойдохме с Кината след 3-4 годишно отсъствие ( ако не и по-голямо ) и тотално ни натрихте носовете 🙂
  Дано сега се сетиш…
  Още веднъж – Браво за интервюто:)

 6. ооо, сори, за тебе изобщо не се сетих, щото не идваш вече…

 7. Георги Танев
  25/08/2008 - 09:21

  Евала за интервюто хареса ми. Добро е станало с кеф го четох 🙂

 8. Браво 🙂

 9. “Браво”, ама не пускаш големи снимки… да не мислиш, че ти следя блога, за да се уча на упражненията 🙂

 10. този Еврофутбол изглежда несериозно да го играе при абсурдните коефициенти там и наличието на BetFair

 11. Стоян
  25/08/2008 - 09:45

  Много добро интервю.
  Определено имаш нюх и талант за писане.

  А от съвета на Мишо: Най важното е да помниш старата приказка: „Ако седнеш на маса да играеш и до половин час още не си разбрал кой е балъкът на масата, по-добре ставай – ти си.” останах без думи!

  Поздравления!

 12. Стоян Атипов
  25/08/2008 - 11:06

  Първо целия текст- много добре е написан. Не само, че си уцелил точните въпроси с което ме накара да се чувствам сякаш аз говоря с този човек, но и самия увод е брилянтен и направо си ме телепортира в онова кафе, в което сте говорили.
  Второ за играча- не знам заради писателския ти талант ли е, що ли, но този човек силно ме впечатли. Аз самият въобще не уважавам хазарта в каквато и да е форма, въпреки че съм математик и ми е забавно да изчислявам комбинациите там, но този човек успя да спечели уважението ми. С удоволствие един ден ако го срещна бих го черпил една бира.

 13. хей, радвам се, че има толкова положителни отзиви за това интервю 🙂 особено като се има пред вид, че ми е първото.

  Стояне, то това беше и целта, явно съм си я постигнал: да покажа, че Мишо такъв, какъвто го виждам. Просто обикновен човек, а покерът – просто обикновено занимание, нищо общо с филмите.

 14. И аз познавам подобни хора.За тях да ходиш на работа е немислимо.В хазарта обаче винаги губиш – сега или след време си плащаш.Имам познат, на който вече му е забранено да влиза в някой зали и като ходи да играе е винаги с две горили(той е около 60кг.)Сега му се връзват само хора, които не го познават.
  Но при него си е талант – казва, че направо вижда картите.Отделно е толкова добър с пръстите, че каквато карта искаш – такава вади от тестето, но не си позволява да го прави често, защото като нищо ще му отрежат пръстите.

 15. inaccessibility
  25/08/2008 - 11:34

  хехе, добър пост наистина!

  Между другото една позната печели от интернет хазарт – не помня какво точно, но напълно се издържа. Така че колкото са бълъците на масата, толкова са и пред монитора! Ако не и повече 😀

 16. Снимки, та снимки…не се отказваш.
  Хайде, признай си, нито едно упражнение ли не си направил ;-)Сигурна съм, че все от някое ще се изкушиш.

 17. Миглен
  25/08/2008 - 12:54

  Тоя тип ме кефи. Докато има балъци по масите, такива момчета ще си стоят кротко и ще си живеят с кеф.

  И аз имам в квартала един подобен, дето с хирургическа прецизност играеше на комар и им събираше парите.

  Аз се пробвах в ученическите години да играя със съученици, но след като няколко дни поредно си стоях гладен по обяд се отказах. Веднъж на една ротативка съм играл и ми излезе късмета и взех някой лев, но повече не бих стъпил. Имам позната дето работи крупие и имам поне малка представа какво става в казината. Там е за баламурници и чат пат пуснат някоя печалба да не изглежда сухо.

  А като говорим за Васил Божковият футбол – имам също доста познати дето от това искарват добри пари, но имам и такива дето се набиват по 100 – 200лв месечно. Нещо като абонамент за пристрастяването към хазарта 😀

 18. Поли, нема да крия, упражненията ти ме изкушават, ама айде да не приказвам простотии… 😉

 19. момчил
  25/08/2008 - 13:07

  ха, мънев нали беше футболист?
  🙂

 20. kvi sa tiq glupusti ne poznaval 4ovek koito da e pe4elel ot internet pove4e ot nego. mom4e mnogo si zle ako naistina go mislish haha, neznam shto pravite takiva interview-ta kato ne razbirate vuobshte. to4no v bulgaria ima 2-3-ma koito stanaha milioneri ot internet poker, i ima pone oshte 200-300 4oveka koito pe4elqt po 20-30k na mesec, neznam dali ti si spe4elil milioni ot poker offline haha

 21. Човекът не каза, че няма такива, а че не познава.

  Момчиле, Росен Мънев си играеше баскетбол като стой та гледай. Не е като да е нисък, нали… 🙂

 22. Sorry che pisha na latinica,no sum v Angliq. Naposleduk vse poveche hora zapochvat da igraqt komar online,koeto e mn dohodonosno za opitnite igrachi. Poznavam online obshtestvoto v Bulgariq i povecheto hora izkarvat dobri pari(zashtoto znaeqt kak da igraq). Naskoro i az zapochnah da igraq i se okazva naistina pechelivsho. Ako imate pitaniq gotov sum za otgovor.
  P.S. Komentarite ne sum gi chel. Vse pak igraq poker v momenta 🙂

 23. Браво за интервюто и евала на комарджията 🙂 Това с балъка на масата кърти направо. При мен като се върна в училищните години доста хора от свара си тръгваха боси към вкъщи 🙂

 24. Балтазар Иванович
  25/08/2008 - 13:30

  Очевидно този Мишо е пич,намерил е това,което умее да прави най-добре и го е превърнал в професия.Като казвам,че го е превърнал в професия имам предвид,че явно му се отдава до толкова,че с това може да се издържа.
  Това не се учи нито в училище,нито в университет.
  По писаниците на lmao,човече,ДРАЗНИШ МЕ!!!

 25. Хубаво интервю. Чакам следващото 🙂

 26. момчил
  25/08/2008 - 13:37

  ааа, сори.
  аз си мислех, че става дума за пламен

 27. Longi me radva maksimalno. Tekstovete sa mu raznorodni i zanimatelni,provokirashti i dobre napisani. Tyk v interview-to puk vuprosite za raznoridni. BRAVO, Longi!! Produljavai se taka da ni radvash

 28. Айде, ще те похваля и аз 🙂

  Браво, супер интервю, наистина 🙂

  За Михаил покера изобщо не е хазарт, а бизнес, професия. И явно го прави добре. Много интересна история, продължавай с интервютата 🙂

 29. Наистина много интересна история. И интервюто е много интересно – спокойно може да се публикува във вестник.

  Колкото до балъците в жазарта, аз затова и никога не играя карти на вързано. Сварата ми е непонятна като правила дори. Само си спомням, че в даскало яко се играеше през междучасията, в близките кафенета и в часовете, в които даскалът/даскалката няма претенции за дисциплина или пък сме разбрали, че не може да ни контролира.

  От Еврофутбол само веднъж съм печелил. Не, че не знам кои са силни и кои са слаби – просто винаги ще се случи да улуча среща, в която е станала някаква мини изненада. 🙂 По ирония на съдбата тогава, когато спечелих, заложих на мини изненадата. 🙂

 30. *хазарта

 31. Димитър
  25/08/2008 - 17:57

  Аз мога да се похваля, че съм бил няколко дни във Вегас и не съм се изкушил нито веднъж да играя :).

 32. Мхахахаха посмях се доволно.
  Интересно ми е, този господин дали се смята за пълноценен? Че е намерил лесен начин за оцеляван – ок, ама дали щастието му е реално?
  Познавам няколко от добрите професионални покер играчи в България(или поне така са ми казвали), за радост са ми колеги/бяха(страхотни математици и/или програмисти). Казвам за радост, защото именно тази страст, за която той говори в интервюто…няма такъв пламък просто в очите. Точно те ме учиха да играя Холдем, до тогава смятах хазарта и покера като цяло за доста жалка игра, и всъщност психиката е само част от цялата картинка. Аз основно се запознах с предвидливостта, с това, че е нужно да си на щрек, като че шофираш линейка, доста мислене, което всъщност човек дори не прилага и в 10% от ежедневието си. А надхитряването….цяло изкуство.
  Но не е за мен, не усещам тази тръпка, за която говорят, и която се вижда в стремежа им. Иначе се учи с времето.
  Мога само да пожелая успех на Мишо, и да продължава да усеща, къде е границата.

 33. Тва беше добре да го прочета, като се има предвид, че на 1. октомври заминавам за Вегас за няколко дни 🙂

 34. P.S.
  Димитре, аз на твое място не бих се хвалил 🙂

 35. Определено много добро интервю. Едно от малко, който четох с голям интерес! Поздравление!

 36. Аз признавам само три игри на карти-бридж, “пет карти” и канаста.За първата трябва да си с бърз и аналитичен ум като на шахматист,втората да си психолог, бързо да схванеш характера на играещите и да не си фантазьор, третата е да се изкефиш с приятелски семейства.Играя покер от началото на 6о-те години.Тогава тази игра и бриджа бързо се разпостраниха сред студентите. Може би, спомена от стария наказателен кодекс ме е научил да играя само с приятели и добри познати. Най добрия български разказ за покера е този на Георги Марков с прототип Друмев-шефа на НДК.

 37. От статията разбрах, че професионалната игра иска пари, акъл, време и нерви. Така че не виждам с какво е по-добра от обикновеното бачкане 🙂 ама кой каквото го влече…

 38. @chernobyl – “Свободата, Санчо, свободата…” 🙂

  А и явно му харесва. Друг е въпросът, дали създава нещо, което е от полза за другите, но всеки сам си решава моралните дилеми 🙂

 39. Лонганлоне, поздравления за интервюто!
  За момент с е почуствах все едно отново гледам Rounders…
  имаш нюх човече, можеш да си вадиш хляба с писане.

 40. за покера няма да се обаждам, но сварата… тва момче или е зле или просто не му се обеснява. не е нужно да си гений да зацепиш, колко мизерии може да се въртят на сварка – следене на картите (тузовете, йончев, бои), редене на йончев и каквото ти падне, бележене, врътки с двама човека (въртележка) и т.н. и няма как да не се стига до бой, едни познати си бяха постоянна двойка: единия играе – другия бие, тоя срещу тебе ще си вътри заплатите и после сигурно ще ти стисне ръката и покани на следобеден чай…

 41. е, щом винаги е отгоре, вероятно ги знае тия работи, ама не е искал да ми ги каже…

 42. Svetoslav Stanev
  26/08/2008 - 16:48

  Човека наистина е много добър в следенето на картите. Мисля, че това е основното качество, което трябва да притежава един добър картоиграч. Даже скоро гледах един филм с Кевин Спейси на тази тема, който се казваше 21…

 43. Безкрайно учуден съм, колко голямо ехо има това интервю. Момчето не играе хазарт – той го работи. Не виждате разликата. 8 часа на ден игра на покер си е РАБОТА, в която разбира се има риск, но е обозрим. Явно хората дали коментари тук нямат опит в хазарта и затова всичко им изглежда вълнуващо. Момчето е намерило безболезнен, макар и напрегнат, начин за препитание. Тук в София играем на съвсем различно ниво и най-вече по казина, където няма опасност от измами.
  Колкото до финалната сентенция на пича – това е цитат от филма “Комарджии” с Мат Деймън и Едуард Нортън… Което не й пречи, да е АБСОЛЮТНО вярна!

 44. Младежа наистина го счита за работа и най-важното-щом се издържа от нея,точка по въпроса.Но щом наистина има талант,защо не се пробва по-сериозно в Тексас Холдем.Има много сайтове,печелят се реални пари.Аз играя от около 2години,признавам-почти само за удоволствие.Не ми стиска/а и не ме бива толкова/ да го правя постоянно,въпреки,че има хора,които наистина успяват да си вадят хляба с това.Досега съм спечелил един фотоапарат,който струва около 300лв. и може би около 450-470евро за двете години игра.Пак признавам-тръпката е страхотна,но трябва да имаш и талант,не само пари/и много,много време/.Но ако действително има талант,което може би е факт,нека да се пробва на интернет.Знае ли човек,Джими Голд спечели 12 000 000 долара на световните покер серии през 2006г.Може пък и ние да имаме такъв талант,успех му желая!

 45. Коментара му за онлайн покера е доста смешен. Сигурно сам познавам 10 човека които са спечелили 100к$ или повече от него.

  Има го тоя синдром при покер играчите, че много преувеличават печалбите си… Печелят 4 дена по 1000лв, губят 3 дни по 1000лв, де факто печалбата им е 150/ден, ама нали са изкарали за 4 дни 4000…

 46. Алекс К.
  27/08/2008 - 11:21

  Добро интервю.Балъкът на масата… ахах много ми хареса тая приказка накрая. 😉 Браво Лонги, чакам интервю от президента. 😛

 47. Тия лафчета от филми всички сме ги чували:) Много глупости има в това интервю според мен:)

 48. ами може да споделиш какво точно смяташ за глупости и защо

  иначе така..

 49. Да не ме разбра погрешно – интервюто наистина ме забавлява, но ако тръгна да обяснявам кое и защо е глупост трябва да си отворя собствен блог.

 50. и това не е лоша идея – блог за покер, ще е първия у нас 🙂

 51. Стоян
  27/08/2008 - 14:21

  Хаха, blunt, излагаш се. Ако пускаш такъв коментар, като първия, бъди човек на място и си аргументирай позицията. Не да се правиш,че си над “тия неща”.
  Не е приятно някак само да цапаш..

 52. Играя покер от 3 години(предимно онлайн,) и се храня(обличам, обувам, карам кола, живея в хубаво жилище и т.н.) от него. Играя “техния покер texas hold’em”, който в същност е най-популярната версия на покера в света.
  А за глупостите – Сливен и Локо ПЛД свършиха наравно като за начало, а той ги следял :)).
  “..в София, там в казино няма как да лъжеш, има камери отвсякъде, ще те застрелят после..” – от това става ясно че обекта на интервюто едва ли е влизал в някое нормално казино през живота си.
  Всичко което е казано за това как “компютрите лъжат” също е доста забавно.

  Явно е, че пича все пак има някаква идея от хазартни игри, защото някой от нещата не са лишени от смисъл, но като цяло доста може да се посмее, някой грамотен в тази област като чете.

 53. Да добавя и за блог за покер – доста българи имат блогове за покер на български и на английски, ама то гугъл е сложна работа иска се умение!! 🙂 Хайде със здраве! Не искам да обидя никой – пак казвам интервюто е много забавно!

 54. Аз май ще съм първият, който ще недоволства от интервюто…защото се зарибих да се тествам на онлайн покер. играл съм бая покер в ученическите си години, не се смятам за грач, но адски ми ХАРЕСВА като игра…

  балъкът на масата сяда….

  ПС. Не, сериозно, интервюто е е супер 😉

 55. 1) Ако трябва да бъдем честни, бичи по фитнес уредите щото в тея покерджийски истории (особено в България) най-често се стига до бой
  2) Пари от това не се изкарват…

 56. Бандюга айде стига глупости вече, стана много смешна историята.. До бой се стига на сварата с таксиджиите и хамалите пред Славия. Всеки тук си говори някакви неща на изуст и като цяло се изрдънкаха много глупости.

  А колкото до това дали се изкарват пари.. е.. колкото и да ви е трудно да го приемете пари се изкарват и то добри и без да трябва да мамиш или да имаш голям късмет.

 57. Страхотно интервю. Разби ме просто.
  Пропуснал си да питаш Мишо дали играе ТОТО 😀

 58. Mnogo e prav blunt.Samiq fakt 4e zalaga v sportingbet samo po sebe si govori, 4e tozi pi4 ni6to ne razbira ot betting.A za pokera mislq 4e mnogo hora igraqt i mogat da mu ocenqt prikazkite.Saitove i blogove za poker ima mnogo.
  Vij nai-veroqtno svarata q umee tova mom4e, koeto ne e malko.

  P.S. Nqmam nikakwa wyzmonost da pi6a na bg.Dori i prez dnevnik.

 59. za svarkata toq da mi pi6e po skaypa da gi vida kolko gi pe4eli i moje da mu igraq poker s dve karti su6to taka da me nameri po skaypa

 60. skypa mi e ico_dani

 61. Хм, прав е човека – да играеш хазарт с компютър е самоубийство. Пробвано лично от мен.

  По принцип има печеливши стратегии при вероятности 50/50 . Например мартингейла. Издържал съм се няколко месеца от игра на рулетка, но ме надушиха и почнаха да правят врътки. Освен това с цел борба с мартингейла, казината имат таван на залозите.

 62. А кой дава 50/50?Щото нулата е зелена:)))

 63. Izvinete me za latinicata, niamam kirilica…. Az sam krupie v Las Vegas i sam dealer na ruletka, Black Jack, 5-6 vida pokeri( Pai Gow, 3 card poker, Crayze poker, Let it ride, Caribean stud ) i Craps (zarove ) . Ot 12 godini jiveya v tozi grad i bogat komardjiya ne poznavam. Edin ot bosovete na cazinoto, kato me ucheshe na Craps mi kaza : “Za obiknovenite komardjii izprashtame avtobusi, za komardjiite sas sistemi izprashtame limosini! ” Sashtiyat boss me nauchi, che samo v pokera na jivo i v zalaganeto na sport umeniyata mogat da nadvishat shansa.. I v dvata sluchaya kazinoto ne uchastva kato strana, a organizira i vzema komisionna ot igrachite..

 64. Някой може ли да ми каже имейла на Михаил да ми каже няколко мача на Еврофутбол

 65. Много интересна статия, поздравления.

  Колкото до компютърния покер (и разните машини) – разбираш, не разбираш – намеса несъмнено има. А за спортингбет – ами един от най-пропадналите сайтове за залагания е. Има къде-къде по-добри…

 66. Много добро интервю се е получило, браво на тебе. А и на Мишо или както там му е името:)

 67. Bratle Misho shto ne se probvash v neta ima mng saitove v koito se pravqt mng dobri pari puk i nervite sa po malko nqma da svalqsh kilogrami … znam che trupkata na jivo e druga no na vecher v neta moje da se zimat mng po dobri pari ot tezi na jivo …. zamisli se

 68. kade mojem da napravim edna staq za da igraem varzano na svara

 69. ЕдинЛюбител
  11/11/2010 - 20:58

  Поздравления за Мишо и успехите му. Пожелавам му всичко най-добро. Исках само да споделя има много хора които играят онлайн и правят (или са правили много пари) и никой не ги знае. 😉

Leave a Reply

Задължителните полета имат *