Внимание – смотаняци на хоризонта!


Тва любовният живот, ще знаете, е опасно нещо – романтиката не е за всеки и винаги могат да станат разни фалове, които да ти разбият ако не сърцето, то поне представите за света. Но рисковете значително могат да се намалят, ако все пак подбираш какво сваляш и не се хвърляш на най-гнилите ябълки от генетичната кошница.

Обаче много хора, особено жени, няма как да не отбележа, дори това не успяват да направят. Чудя се защо…

Сега, проблемът няма какво толкова да го обяснявам, всички сте попадали на примери нееднократно, че даже и прекалено често, когато най-различни приятелки ви се жалват от бившите си или настоящи гаджета, редейки ред сълзи, ред сополи и чудейки се как някой може да е толкова голям гадняр, идиот, селянин, чобанин и т.н. че да постъпи така с нея, както е постъпил само преди минути/часове/дни/години (о! боже) доскорошният й благоверен (в чести случай и не-верен). Ако пък случайно ви се ще да си припомните некои по-пикантни случки от сорта, ето тука има описани доста – препоръчвам да погледнете, преди да продължите надолу с четенето.

Тa едно нещо винаги ме удивлява, когато се случа близо до епицентъра на някоя такава развръзка. То, разбира се, не е, че някои мъже са абсолютни и завършени кретени, мърди и комплексари – всъщност, повечето сме такива. Не е и това, че много от тях намират за най-подходящо да упражнят идиотията и комплексарщината си именно върху жената, която, случайно или не, е решила в тоя момент да сподели леглото/живота им – селски пернишки чобани колкото щеш, нагледал съм им се, има ги навсякъде.

Това, което наистина ми взема дъха и то всеки път обаче е неподправеното изумление, с което жените – жертви на подобни подобия на мъже се учудват как, видите ли, “той не беше такъв като се запознахме“. А ей тая реплика направо трябва да се запише в аналите, че и в оралите на историята като най-неадекватното нещо, казвано от селска пръчка някога, честно. Щото за да го кажеш, трябва да си извънземна, казвам ти.

Как пък “не е бил такъв, ебаси”… Как пък аз и всеки нормален човек, като погледне някой и на оня от сто километра му личи, цялото му същество и визия крещят с пълен глас, че е тъп като гъба – фешън – селяндур – прост селски бек, а пък на тебе мила, ти трябваха три години да му переш чорапите и да те третира като боклук, за да стигнеш до гениалното прозрение, че той, о еврика, бил точно такъв?

Верно, има някои по-прикрити чукундури, на които коплексарщината им не бие чак толкова на очи, ама повечето даже полагат специални усилия да си я покажат на всеки, който иска да гледа/слуша, че и на тези, дето не искат, държат да наврат селското си начало в очите на света, да не би някой да остане неразбрал що за стока са. Но… неразбрали винаги има… най-често от женски пол (петя, няма ли да ме цапнеш през устата най-после?).

Що така ве?

Повечето жени си въобразяват, че могат да преценят един мъж само като го погледнат, ама само си въобрзяват – колата и жисиема не дават особено достоверна информация нито за материалното му благосъстояние, нито за това дали обича да бие жени, щото не му става пишката. Дори напротив – мисля си, че представителките на по-добрата половина от човечеството, въпреки многобройните си безценни качества и неоспоримата си прозорливост (да бе…), имат някакъв прекъсвач в главата си, който направо изключва разсъдъка им, когато става дума за това да преценят що за стока е един мъж и често пъти прекъсвачът държи по няколко години, преди мишенцето да се усети, че ходи с дебил. Що така?

Какво ще стане с Африка?
Още остри сериали

Коментари

 1. Защото природата явно смята, че трябва да има устойчив процент от сганта тип “селски бек” или човечеството ще се изпозастреля самичко.
  А сега сериозно, много съм се чудил как така някои хора не виждат очеизвадни неща и се убедих че става въпос за емоционална слепота, нещо като лафа че човек със свалени гащи не може да мисли.
  Друго във връзка с темата – жените или поне голама част от тях си мислят, че могат да променят мъжете и обратното много мъже си мислят че могат да променят дадена жена. ТОВА НЕ Е ВЯРНО, НЕ Е ДОРИ ВЕРОЯТНО ИЛИ ВЪЗМОЖНО, НО МАЙ НА НЕГО НИ СЕ КРЕПИ РАЗМНОЖАВАНЕТО, ТАКА ЧЕ МОЛЯ, НЕ АТАКУВАЙ ПОВЕЧЕ И БЕЗ ТОВА ИЗТРАДАЛИТЕ ОСНОВИ НА БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО ВЪЗПРОИВОДСТВО.

 2. хехе, като гледам статистиките, май основите на “българското национално възпроизводство” са по-скоро тия:
  http://kaka-cuuka.com/154
  http://kaka-cuuka.com/161

  Хората си гледат деца и това за тях все още е ценност, докато за повечето българи не е. Нормален процес, в световен мащаб също, интересно до къде ще доведе.

 3. “Oт позицията само и единствено на собствения си опит бих казал, че “женските чудовища” в смисъла, в който ти използваш тоя израз, от които един мъж, особено на по-впечатлителна възраст трявба да се пази, не са нито “простовато момиче”, нито “нарцистична принцеса”. Най-много емоционални вреди нанасят тия, които успяват непрекъснато да имат някакви проблеми и да те обвържат едновременно с любов, съчувствие, стремеж да помагаш.

  Дори след като имах връзка с такава, не мислех, че това е характерен тип жени, докато не се случи на янколко пъти (един от които особено фрапиращ) да разбера за връзки на мои познати с жени, които са били 1 към 1 с тази моята”
  – твое изказване по същия повод.

  Всички правим грешки. Разликата е, че някой се учат от грешките си, други не.

 4. Aз си мислех да засегна това в темата горе, ама щеше да стане много дълга…

  Въпросът е, че мъжете също, разбира се, се обвързват с … да речем ‘неподходящи’ жени – но голямата част от тях го правят с ясното съзнание, че това е точно така и решаващият фактор е сексът.

 5. Ами и при нас е същото. Само че вместо “секса” чети “любовното заслепение”.

 6. Аз пък си мислех, че обвързването с отчайващо неподходящ човек е само от скука, докато чакаш да се появи по-подходящ.

 7. Пак показваш разкошен стил 🙂

  Много мъже си блъскат акъла над този въпрос. Спомням си, че и Селинджър в “Спасителя в ръжта” ръмжеше на подобна тема, ама явно природата има по-различно виждане.

  Нали в крайна сметка в основата на междуполовото привличане седи размножаването, може аграрният тип да има някави генетични комплекси, наред с психологическите такива, които да са подходящи за бъдещето поколение и от там да идва затъмнението в преценката на жената.

 8. Прасунсен
  28/05/2008 - 21:47

  Тоя ръб на снимката кърти миФки. Иначе и аз доста съм се чудил по въпроса, може би причината е, че при тоя тип връзки девойката е хваната още от училище.

 9. ебаси, тая статия ше направи рекорд по най-малко коментари в последно време… ама така е, като се упражнявам с красноречието прекалено.

 10. Е ти с няколко реда успя да обидиш и силната и нежната половина от читателите ти и от народа ни, какво искаш, радвай се че не те псуват и “пуцат” ся. :D:D:D

  Поздрави,
  Станислав

 11. Много весела тема, разсмя ме. Идиоти колкото искаш от всякакви полове, тук повечето ги извиняват с инстикта за размножаване, възможно е в известна степен … И все пак не може да си на единия полюс на интелигентността и да живееш с абориген от другия, че в някои случаи и дете да създадете (не конкретизирам пола, защо е без значение). На всеки може да се случи да си легне веднъж с нещо, което не става за говорене или дори за гледане, но оплаквания след повече от месец-два аз лично не приемам :))) за меродавани… или сте си лика прилика или няма място за оплаквания.

 12. Димитър (от гората)
  29/05/2008 - 15:10

  Станиславе, не е точно обида, а напротив, причинява лекичко гъделичкане на самочувствието, защото никой нормален човек не би се сложил в категорията “абсолютни и завършени кретени, мърди и комплексари”.
  Идват повечко коментари когато се появи спорен и разделящ въпрос, особено ако е насочен срещу някое малцинствено виждане – защото тогава малцинството ще се чувства особено длъжно да отговори, често обиждайки мнозинството.. което почва да се чувства длъжно да защити автора/себе си. Това работи особено добре когато това малцинство е обича да излага позицията си и я защитава ревностно.
  Ако иначе всички са съгласни, какво има да се пише? Браво, Евала..
  Хубаво да се намери някаква златна среда – хем да не е провокация, хем да има диалог.

 13. Много зависи за какъв тип смотаняци говориш – щото тия дето се виждат от пръв поглед са лесни, ама другите, дето разбираш(евентуално), че са такива след време-си е по-сложно.

  Голям процент от девойките искат мъж, който знае какво иска и как да си го поиска.А точно те в голяма степен са…дебили.
  Имаше период в живота ми, в който най-искрено се забавлявах с подобни.Винаги можеш да ги разпознаеш. А при условие, че прекарвах всяка вечер в любимата кръчма, на любимия бар(често сама)-е,не беше трудно да ги намирам.А най-ценния момент си остава когато кажа, че си тръгвам, стана, взема си нещата и се извърна, за да видя изумената физиономия на човечеча-той нито за момент не си е помислял, че ще му се размине да ме “удари” тази вечер.

  И ще нещо-жените обичаме да се оплакваме…особено за любовните си преживявания и обичаме да сме жертви и да ни съчувстват.

  А дълго време спорех, че не е така…

 14. мухахахаххаха,ти ми еба майката от смях.Иначе си прав,чукове колкото искаш има.Ташака според мен е как на жените им се замайва главата като видят подобен екземпляр.Питах няколко приятелки и според тях това било по-мъжко,по-първично и по-секси.Много ми е интересно колко точно е секси някой да ти насинява очите всеки ден,ама нейсе…

 15. абе да ти кажа и аз често съм се питала как страхотни момчета ходя с истински кобрици…ама нейсе

  лонг,наистина има проблеми с коментарите тая статийка:)рядко ми се случва да не вляза 5 часа и да има само 1 отговорил

 16. Аз все си мисля, че за всяко човешко съшество – мъж или жена – мога да преценя що за човек е още през първите 5 минути, след като го видя.
  И досега първото впечатление никога не ме е подвеждало.
  Ама на някои дами явно им е повреден радарът за дебили…

 17. Според мен нещата са в равновесие. Една куха лейка намерила друга куха лейка. Няколко седмици / месеца кеф (за някой или за двамата) и после “дръж си куклите, дай си ми парцалките”. Всичко е в рамките на нормалното. Не съм виждал интелигентни момичета да излизат с бунаци 🙂

 18. значи имаш късмет …или просто не искаш да виждаш

 19. “…мисля си, че /жените/, имат някакъв прекъсвач в главата си, който направо изключва разсъдъка им, когато става дума за това да преценят що за стока е един мъж и често пъти прекъсвачът държи по няколко години, преди мишенцето да се усети, че ходи с дебил. Що така?”

  Щото Господ е милостив и гледа и вие, мъжете, да закАчите понякога, някак, по нещо. 🙂

 20. Валя, ще го повторя: няма интелигентни момичета, които да излизат с простаци. Иначе красиви евтини к*рви от село, които излизат с простаци – дал Господ, не се оплакваме 🙂 Вярно, кухи лейки, но то за някои неща много акъл не трябва.

 21. Що бе, простака за мен може да с връх на интелекта за друга.
  Разни хора, да си се чифтосват 😉

 22. LordDoskias
  05/06/2008 - 19:06

  Въз основа на лични наблюдения бих казал, че колкото повече е репресирана една жена/момиче, то толкова повече е привлечена към дадения момък, не знам как се получава така. Явно, поне по-младите момичета, търсят някаква агресия и затова остават слепи за истинската същност на абдалите.

 23. ameliaekhart
  12/06/2008 - 13:45

  “Дори напротив – мисля си, че представителките на по-добрата половина от човечеството, въпреки многобройните си безценни качества и неоспоримата си прозорливост (да бе…), имат някакъв прекъсвач в главата си, който направо изключва разсъдъка им, когато става дума за това да преценят що за стока е един мъж и често пъти прекъсвачът държи по няколко години, преди мишенцето да се усети, че ходи с дебил. Що така?”

  Преди време приятел ми каза така: “Вие все търсите честност, само че нито можете да носите на нея, нито, ако ви я дадем, я имате предвид за по-натам. Просто обичате да бъдете лъгани и дори да ви наврем в лицата своите простотии от началото, отказвате да ги видите, защото си мислите, че ако нещо не е наред, можете да го промените. Обаче… ние не се променяме. Всички опити да ни променяте накрая удрят на камък, а после ревете, че не сме били такива в началото! Бяхме си, ама нямаше кой да види и никой не ви е виновен за това”

  Нещо такова каза. И времето го подкрепи.

 24. Има повече от един вариант – най-разпространени са естествено гърнетата, които си намират похлупака. Такива просто са си лика-прилика. Обаче има и девойчета с комплекси, които не си дават сметка за това. Логиката, или по-скоро подсъзнателното мислене им е “Аз не заслужавам повече, защото самата аз не съм нищо особено” или накратко – самите те не се обичат и ценят и по този случай се предлагат на първия срещнат – само и само да се почувстват обичани и желани. Чак в последствие, като се нагледат на простотии (в по-тежките случаи бой или унижение), тогава се обажда инстинктът за самосъхранение. Което не е никаква гаранция, че следващият им партньор няма да е същия кретен.

Leave a Reply

Задължителните полета имат *