Отново подарявам книжки


Миналата година подарих разни книги, които не ми трябваха на който ги поиска и обеща да се грижи за тях и да ги извежда редовно на разходка.

Днес пак подарявам – поискайте си – тука не важи правилото “първият печели”…

Книгите са хубаво нещо и аз продължавам да упорствам да подарявам съвсем безвъзмездно книги на познати и непознати хора въпреки, че (макар да става дума за книги, които не ми трябват и не са ми интересни) никой друг не пое инициативата и засега оставам единствения, който дава баница, а не я яде.

2008 г. се охарактеризира за мене с купуването на особено голямо количество книги, главно по интернет. Е, не си мислете, че съм напълнил дома си с томове, но примерно трийсетина купих. За съжаление при тоя процес, купуването по интернет показа и грозните си недостатъци, по-точно главния си грозен недостатък, а именно, че за разлика от по-хубавите книжарници, където можеш да си седнеш и да да прочетеш достатъчно от книгата, за да разбереш дали ще ти е интересна, при избирането в сайта няма как да видиш дали това, което ти предлагат изобщо става за четене или е само тоалетна хартия, обвита в хубава корица, с написани на нея интригуващо заглавие и известен автор.

Затова се получи така, че купих няколко книги, които се оказа, че изобщо не ме кефят. Но може да изкефят някой друг, затова ако си харесате някоя, просто напишете в коментар коя искате. Както и предишния път ще гледам да ги разпределя що годе справедливо. С предимство ще са хората, които ми изпратиха предложения за лого и хедър на блога (очаквайте скоро новия дизайн).

И така:

Клетката (Стивън Кинг) – дадена

Кинг пише много увлекателно, но за съжаление в романите му (с редки изключения) няма никаква идея, никаква развръзка – и съответно краят винаги ми се струва безсмислен и недовършен. В тая книга мобилните телефони превръщат човечеството в зомбита.

Обещана на Arrowsss задето позна загадката оня ден

————–

Стоманеният плъх, том 1 (Хари Харисън)дадена

Принципно съм фен на Харисън, и на серията му за Стоманения плъх. Обикновено, в книгите на Харисън има дебела антропологична нишка – става дума за някаква планета, където обществото се е развило по странен начин и това е завръзката. Тук обаче имаме няколко новели стандартна космическа фантастика, каквато никога не съм харесвал.

————–

Братството (Робин Йънг)дадена

Колкото е тежка тая книга, толкова тежък ми се стори стилът на писане на Йънг. Не знам защо, може би заради практически липсващия екшън и кървища в началото… Но историята на двете хлапета, които учат, за да станат тамплиери нещо не можа да ме грабне.

————–

Нокът на сребърния ястреб (Реймънд Фийст)дадена

И на Фийст принципно съм фен, но от много писане ли, от какво ли, напоследък взе да сдава багажа. Нещо фабулата, с която почва това тая поредица (книжлето е том 1) не ме изкефи никак. Прекалено перфектен са го направили тоя герой – идва от някакво село на майната си и изведнъж е най-добрия ездач, фехтовчик, стрелец…

————–

С огън и меч (Хенрих Сенкевич)дадена

“Кръстоносци” много много ми хареса, но тази иначе доста известна негова книга – не особено. Виновен за това е без съмнение е преводът, който бъка от непреведени, а просто написани на кирилица полски думи (всички военни рангове, титли на владетели, обръщения, много предмети) – просто ми дойде прекалено нанагорно да срещам думи като “жечпосполита” (тва май значи ‘родина’, така и не стана ясно), “пан” вместо господин, контуш, лишка и т.н. по десет пъти на страница.

————–

Търговецът на оръжие (д-р Хаус)дадена

Да бе, знам, че Хю Лори играе Хаус, ама все пак тая книга се продава с физиономията му по времето на най-голямата популярност на сериала. Словестното му разточителство наистина е очарователно и наистина напомня малко Удхаус, но освен това една книга трябва да има и сюжет, нали…

————–

Ами това са. Книгите ги пращам по пощата за моя сметка (то пък една сметка, излиза по 80 ст. на книга). Кажете коя ви кефи и следете коментарите – като видите, че съм я определил за вас, ми пратете имената и пощенския си адрес по имейл. И се замислете вие нямате ли не чак толкова интересни книги, които можете да подарите на някого 🙂

Не им ли писна?!?
Айде стига паника за газта

Коментари

 1. За Реймънд Фийст нареди ли се някой вече? Ако не – може ли аз?

 2. Пу за мене КЛЕТКА!

 3. опссс, късно!

 4. Лъчезара
  07/01/2009 - 10:04

  Ако може да се подредя за Д-рХаус (Хю Лори) :))

 5. Longanlon, такива коментари си плеснал тук, че човек се замисля дали да си поиска някоя от тези книги:)

 6. Тия 5 реда, дето написа за Кинг са толкова скандално далече от истината, че в момента някъде в Малайзия малко момченце бере душа заради тебе.

 7. Аз ще бъда радостен да прочета “Клетката”, след това на свой ред бих я предложил да бъде прочетена от някой друг 🙂

 8. Marieta, UZUMAKI – ами аз личното си мнение съм написал, както винаги 🙂

 9. коментарите към книгите не издържат-наредил си ги яко! 😀 Искам да взема “Нокът на сребърния ястреб” да видим това което си го писал вярно ли е или не…

 10. И аз искам “Търговецът на оръжие”. Не ме притеснява, че няма сюжет. 🙂 Харесва ми начина му на изразяване. А и четох някъде, че доста от лафовете на д-р Хаус, са на Хю Лори. Мисля, че е видял себе си в героя, и е направил всичко, което трябва, за да получи ролята.

 11. Ами наредил съм ги яко – нали все пак има причина да ги раздавам… 🙂

 12. 😀 така е, така е-не споря! не съм я чел не мога да коментирам-за Нокът на сребърния ястреб говоря…

 13. Ами ако никои не иска Братството ще ми бъде интересно да я прочета. Напоследък нещо ми е интересно да чета за тамплиерите.

  Като я прочета (разбира се и жена ми след мен) ще я пусна по веригата и аз да я дам на някои… Все пак книгите са за четене 😉 И ги предпочитам пред екранизацията на някои от тях 🙂

  Имам и съответния си коментар на тази тема 😛

 14. Aко някой е чел някоя от тия книги,може да даде друго мнение, освен моето – да ги е харесал, примерно…

 15. Добри
  07/01/2009 - 11:32

  искам Търговецът на оръжие (д-р Хаус)
  Ако може

 16. Готово: от всички книги на Ст.Кинг не харесах само Мъртва Зона, втората половина – много се политизира нещо… КЛЕТКА съм я чел, хареса ми, малко беше като “завръщане”. Исках просто да я притежавам, но с удоволствие я преотстъпвам на който не я е чел 😉

 17. И каква стана тя? Докато видя, всичко си раздал…

 18. Бу, нищо не съм раздал още, освен Клетка, която е обещана.

 19. Добри
  07/01/2009 - 12:03

  Аз не харесах Клетка.
  Не знам защо.
  Напоследък С.К ми е някак посредствен.
  Както и да е …любопитен съм за стила на Хю Лори.
  Сега покрай коледните пътувания даже бях решил да си я купя за “изпът”, ама се оказа….че не е лесно да я откриеш сред толкова Фолк-Списания на гарата.

 20. Мартин Сотиров
  07/01/2009 - 12:10

  Доста интересен ефект, когато нещо безплатно има, веднага се пълни с коментари 😀
  Ами, какво да ти кажа, ако не си я обещал, аз бих се израдвал на “Нокът на сребърния ястреб”. И аз съм фен на Фийст, но според мен той е малко като фаст фууда – дори да не е много качествено на места, пак кефи на макс, ако се отпуснеш и не ти дреме толкова. Аз поне така мисля.
  А.. и обещавам да се грижа за нея и да я извеждам често на разходка.. ако разходка до даскало в чантата с цел убиване на скуката се брой за разходка, разбира се.

 21. Айде бе, никой ли не се интересува от полска история?

  С огън и меч още няма кандидати, нито Стоманения плъх

 22. PC Игри
  07/01/2009 - 12:24

  Първоначално бих избрал “Клетката”, но виждам, че има доста кандидати, така че шансът ми е малък. Като алтернатива бих избрал “Търговецът на оръжие”, защото Д-р Хаус е уникален, но виждам че един от човек я е искал преди мен, така че ще се спра на “Братството” от Робин Йънг. Причината е, че пректически никога не съм чел книги за темплиери, та би ми било много любопитно.

 23. Ивайло Желязков
  07/01/2009 - 12:32

  Чувствам се цигански, че се нареждам на тази опашка, но Огън и меч я желая силно, още повече заради коментарите на г-н Стойков :). Жечпосполита (Rzeczpospolita)е едно от онези неща, които показват колко пагубно за нас е било турското владичество на Балканите. Думата означава буквално “република” и според Уикипедиа се използва като название на полския държавен строй поне от 16 век насам, нищо че през този период Полша е имала крал (макар и избиран от нобилитета). Вярно е, че за поляците тази дума е станала синоним на Полша/Родината/Отечеството и т.н., но е и един вид(цитирам едно приятелче) символ на любовта им към демократичното управление и ненавистта към хилядолетните опити за завладяване от страна на съседни държави. Отплеснах се, а исках да образовам г-н Стойков и за значението на думата “пан” в полската култура, което си е като широката употреба на “сър” в израз на уважение дори в модерния английски.

 24. Точно последните 3 книги на Кинг (“Романът на Лизи”, “Огън” и “Дума Ки”) са всичко друго, но не и посредствени. “Клетка” беше мн. яка през първата си половина, но се осра към края, а “Мъртвата зона” е шедьовър от А до Я.

 25. Аз с удоволствие бих прочел Стоманения плъх, доколкото разбрах са неиздавани новели. На Хари Харисън съм му голям почитател, особено на “Свят на Смъртта”- без тези в съавторство със Скалантис, където всъщност Харисън май няма особено участие. Чел съм и предните издания на стоманения плъх, както и трилогията за динозаврите. Като цяло от Харисън нямам разочарования, с изключение може би на “Бил галактическия герой”, което ми се видя като подражание на Робърт Ранкин.

 26. Преслав Ганев
  07/01/2009 - 12:34

  Гледам, че никой не иска “С огън и меч”, така че ме пускай в томболата за нея : )

 27. UZUMAKI, нали и аз точно това казвам за Кинг – всичките му книги започват страхотно, има уникален зарибяващ стил на писане… но в много случаи краят не е това, което трябва да бъде.

 28. Мария
  07/01/2009 - 12:48

  И аз ще се радвам на “С огън и меч” 🙂

 29. Добри
  07/01/2009 - 12:53

  UZUMAKI, прав си но Буика и Клетка разочароват. Също и Тъмната Кула…всичките.
  Не е това темата.
  А Longanlon за краят не съм съгласен. Кинг е майстор на късият разказ. Неговата сила са точно късички зарибяващи историйки. Замисли се дори романите му са поредица от “историйки”.
  …най-ярък пример Дългата разходка. Или Гняв и Тялото /то май новела се водят/.
  Стилът му е уникален….просто остаря, амортизира, контузи и …започна да се повтаря.

 30. Боже, Хари Харисън: “Стоманеният плъх” (том първи), човек убивам за тази книга, търсих я доста, предишните книги които ми прати, както вероятно и останалите печеливши, съм ги раздал на приятели, обмена върви и офлайн 🙂 Но тази ако я получа/тук плачещ емотикон/ не знам дали ще я предам нататък …

 31. Не успях явно… Има ли абониране за следващото раздаване, бях за огън и меч… ?Тук в чуждоземско всяка книга си е бонус. Радвам се че четеш.

 32. Мартин Сотиров
  07/01/2009 - 13:08

  Добри, за кулата много лошо се изцепи… Това е най-доброто на Кинг!

 33. Лонги,пусни ми на мен Сенкевич,а?

 34. Страхотна инициатива от твоя страна.Поздравления:)

 35. Мартин Данов
  07/01/2009 - 13:42

  Издирвам едно книжле – СТРАХ. Преди години ме впечатли адски, но след едно преместване изчезна.. Книгата е от няколко различни автора (не помня кои), но са невероятни. В не малко книжарници не я намерих, а си давам бъбреците за нея. Ако някой има инфо за книгата ще съм адски благодарен.

 36. и аз бих прочела Търговецът на оръжие 🙂 После обещавам да я пратя на другите желаещи.

 37. Краси
  07/01/2009 - 13:46

  Здравейте. Аз малко късно днес включих Google reader. Виждам, че има проявен интерес вече към Реймънд Фийст. Аз съм чел само Shadow of a dark queen на английски и до колкото знам всички други негови книги са написани на висок стил (както тази). Много ми се ще да прочета Нокът на сребърния ястреб, пък после да я пусна на евентуалните други желаещи.

  Имам и някои забележки относно фентъзито, което пише, но всеки има своя гледна точка.

  Надявам се не е късно да се включа в томболата ? 😉

  Поздрави и успех на всички.

 38. Мома Ангелинка
  07/01/2009 - 14:01

  От 8 години живея в чужбина и нямам възможност да си купувам книги на български. Препоръчайте ми бг сайт за поръчки на книги, който работи и за доставки в чужбина. Както и нещо хубаво за четене!!!!!!

 39. Лонги, аз не казах, че всички книги на Кинг започват яко и свършват тъпо, а че такъв е случаят с “Клетка”. Повечето му книги имат внушителни финали. А ти, Добри, споменаваш все стари книги на Кинг, аз говорех за ПОСЛЕДНИТЕ, които са адски силни.

 40. Добри
  07/01/2009 - 15:26

  Може
  аз напоследък не съм чел.
  След Клетка нищо не съм.
  Но явно е време пак да ги почна.

 41. Пиши и мен за Шиенкиевич…

 42. Марио Пешев
  07/01/2009 - 15:37

  Евала за инициативата! Нямам интерес към конкретно някоя от книгите, но се възхищавам на идеята ти. Ще прегледам вкъщи дали има нещо, което се повтаря или не ми трябва, макар че обикновено купувам на място и неща, които са ми хванали окото.
  Впрочем в някои е-книжарници съм виждал сканирано съдържанието или първа глава на книгата, така че да придобиеш някаква представа. Може да потърсиш за подобни, които биха ти били от ползва при бъдещи покупки.

 43. Такааааааааааа – едно съобщение:

  В 5 часа днес приключва даването на заявки.

  След това аз лично ще проведа импровизирана томбола чрез жумене и бодене с пръст в уърдовския файл с имената.

  Къмто довечера – 9 часа да речем, ще напиша тук кой от желаещите печели всяка книга.

 44. Христо Атанасов
  07/01/2009 - 16:12

  Хахаха, каква еуфория. Просто не мога да повярвам. Добре е, че все пак се намират и други луди четящи.

 45. хех, според тебе само лудите ли четат книги вече 🙂

 46. стискам си палци! имам един въпрос- ти надписваш ли си книгите? аз си надписвам на 1 и седемнадесета страница – традиция от дядо ми.

 47. не, не ги надписвам – като малък го правех, но сега не

 48. разбирам. при мен традицията се спазва от доста дълго време – хубаво нещо са традициите 🙂

 49. Ангел Грънчаров
  07/01/2009 - 16:53

  Аз пък подарих 100 екземпляра от моята последна книга (СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ) на разни хора на разни хора, доста пари пръснах за пощенски разходи (не е 80 стотинки изпращането), и се надявах в знак на благодарност все пак да прочетат книгата ми и да си кажат мнението, на една съвсем човешка основа (авторите се интересуват как читателят е възприел неговата книга, и това не е суета). Оказа се, че от тия 100 късметлии до момента само двама са прочели книгата ми и са си казали впечатлението, а другите упорито мълчат. Казвам това като факт, маркиращ нещо значимо от българската национална психология…

 50. Мале, мале – голяма опашка направихме. Гледам, че за Фийст сме двама Alex-овци – да не ни объркаш 😉

 51. Цветанка Владова
  07/01/2009 - 18:49

  Нямам нищо общо с http://idiotova.blogspot.com/ – Най много пари дадох за книги… от аптеката. Можах да си купя и
  книги, но нито една не бих дала- препрочитам ги. Обичам ги. Трябват ми. Обичам да чета не какво да е. Книгите са поръчани, но преди това четох библиотечните екземпляри.
  Няма кого да попитам и затова не слагам засега лог, нямам и такива амбоции, Достатъчно ми е да чета блога.

 52. БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ
  07/01/2009 - 20:18

  Хе-хе колко книги, да не отваряш книжарничка скоро. Да знаеш, че този бизнес върви надолу. Най-много сега в тези студове, някой да реши да ги ползва за друго 😀

 53. Помъчих се малко да намеря “Клетка” из интернетЯ. Намери се веднага. И що да видя:
  “Клейтън Ридъл, учител по рисуване от Мейн, току-що е получил от бостънско издателство много изгодно предложение за публикуване на негова книга с комикси. Той е на седмото небе от радост, но внезапно животът му се преобръща на ТРИСТА И ШЕЙСЕТ ГРАДУСА…”
  Преводача – президент!!!!!!

 54. Браво на хора като теб!

 55. Раздавам книги по метода буккросинг от май до края на септември.
  Чета нови книги от библиотеката на сина и дъщерята. Често им поръчвам някое и друго заглавие за покупка.

 56. Привет, Лонги, пиша ти само, за да те поздравя за начинанието. Никое от заглавията не ме грабва, а “Огън и меч” и аз се опитах да я чета и напълно споделям мнението ти за превода. Така е то, като издателствата продължават да плащат по 3-4 лв на страница (1800 знака). И по-зле ще става.

 57. Да обобщим преди да тегля (всъщност секси съседката ми се съгласи да тегли вместо мене 🙂 )

  Клетката
  има кандидати, ама отива при Arrowsss
  Стоманения плъх

  sandino

  Koronal

  Братството

  AbuAlam

  PC Игри

  Нокът на сребърния ястреб

  Alex

  Alex

  Мартин Сотиров

  Краси

  С огън и меч

  Ивайло Желязков

  Преслав Ганев

  Мария

  SickBoy

  Pekazh

  Търговецът на оръжие

  Лъчезара

  Mari-ana

  Добри

  linnah

 58. Преслав Ганев
  07/01/2009 - 21:37

  А между другото идеята ти е страхотна и ще взема и аз да организирам нещо такова : )

 59. Тъй като никой от хората, които ми пратиха картинки за нов хедър на блога не изяви желание да получи книжка (или ако е проявил, е оставил сега имейл, различен от тоя, с който ми е писал преди), абсолютно случайно пръстчето на феята посочи:

  Стоманения плъх – sandino
  Братството – AbuAlam
  Нокът на сребърния ястреб – Alex (365 мига)
  С огън и меч – Мария
  Търговецът на оръжие – Mari-ana

  Честито 🙂 Пишете ми един имейл с адреса си:
  http://kaka-cuuka.com/contact
  и чакайте книгите след няколко дни.

  Ако съм се объркал тотално и съм пропуснал някой, който ми е пратил картинка за хедъра – да ми пише, ще му подаря друга книга 🙂 Наистина хубави предложения имаше 🙂

 60. Аз съм ти пратил адреса още преди няколко дни, ако искаш мога пак да го пусна, за да ти е в мейла от днес, да не го търсиш от 5 януари 🙂

 61. Твоя го имам, няма проблем.

  Преславе, аз още миналия път предложих и се надявах някой да се навие, ама уви – само с пожеланията остана още хора да раздадат книги…

  На мен обаче не ми писва – място нямам, книги имам, така че ще продъжа да раздавам каквото не ми е интересно.

 62. Преслав Ганев
  07/01/2009 - 22:07

  Лошото е, че аз хубавите си книги няма да ги дам, а да подарявам тъпи книги някак не върви…

  Но ще го обмисля : )

 63. Тъпи за теб – но интересни за някой друг.

 64. Преслав Ганев
  07/01/2009 - 22:16

  Тогава скоро ще пусна книги за подаръци (правя си реклама).

  Елате в блога ми, абонирайте се за RSS и чакайте (пак си правя реклама) 😛

 65. Краси
  07/01/2009 - 23:37

  На печелившите честито! Другите – ще чакаме. Пожелавам приятно четене на победителите!!! 🙂

  Поздрави, Краси.

 66. днес разбрах, че СТАВАМ ЧИЧО и печеля книга-за изпът докато пътувам до брат ми ! какво друго му трябва на човек!!! Мерси! ето затова сега това го пиша в явно не трезво състояние! лягам си утре ще ти пратя адреса си…или може и сега….

 67. МариЯна
  07/01/2009 - 23:57

  Жалко, точно тези теми винаги ги хващам малко по-късно. Нито една от книгите не ми беше известна и щеше да ми е голям кеф да се забия м/у страниците на Братството (Робин Йънг). Жалко наистина.
  Като се замисля и за мен 2008ма съм отделила най-много пари за книги. Вече и аз имам твоята практика, просто няма, къде да ги прибирам и като ги изчета ги давам на някого :). Мислех си първо за колекции, но реално за 23те ми години не съм чела нищо по 2 пъти и …ползата е нулева.

 68. Мария
  08/01/2009 - 00:15

  Благодаря 🙂 Пратих вече адреса, остава чакането 🙂

 69. Благодаря за книгата. 🙂 Има поне, още двама души, които ще я прочетат след мен.

 70. Добри
  08/01/2009 - 09:08

  Супер!
  Честито на късметлиите!
  После да ги разкажете, ей!

 71. Марио Пешев
  08/01/2009 - 15:40

  М-м, това събуди у мен друга идея – може да се пусне някое издание, което да се предава от блогър на блогър, като всеки прочита, коментира и се подписва, като предава нататък 🙂 Така хем се поддържа community-то, хем ще се прочетат доста интересни книжки 🙂
  @Петър, ако ти допада идеята, може да поемеш инициативата.

 72. То не аз, ами тия, които получиха книжки могат да поемат инициативата – четат и ги обявяват за пращане на други хора. Или пък пращат други книги.

 73. Марио
  08/01/2009 - 15:47

  Стига да искат – просто тук има вече оформена дискусия по въпроса и считам за най-добре идеята да започне оттук 😉
  Хайде, братя блогъри, обединявайте се! Имам вкъщи една книжка за нумерология, която така и не съм чел – ако някой проявява интерес, ще я пусна за развъртане.

 74. http://arrowsss.wordpress.com/.....%ba%d0%b8/

  Ето нещо подобно и от мен 🙂

 75. Обичам да чета книги, въпреки, че поне по 16 часа на ден съм в интернет, но от книгите които подаряваш за съжаление съм чела само “С огън и меч” на Сенкевич. Мисля, че всяка бих прочела с удоволствие.

 76. savoury, имам две книги за подаряване – “Александър Македонски – дете на мечтите”-Валерио Масимо Манфреди и “Убиецът в зелената гора”-Пол Дохърти, ако имаш желание може да ти пратя някоя и не само ти-които желае да пише тук.

 77. Дечев
  08/01/2009 - 23:40

  Освен първите 2 , които съм чел, съм навит на която и да е от останалите. Предлагам да те превърнем в централна фигура, аз също бих подарил някои книги, но нямам блог, или сайт , още повече достатъчно популярен за да ги разпространявам.

 78. Пратих книгите днес по пощата. Очаквайте ги в средата на следващата седмица, ако хороскопът на Български пощи е добър 🙂

  Възможно е да не ви ги донесат в къщи, а да получите едно малко листче с известие да отидете да си ги вземете от вашия пощенски клон.

  Когато ги получите, моля, напишете ми коментар или имейл.

  Специално за Тишо, който твърди, че пращането на книги е скъпо, ето цените, които платих аз – за пакет с една средна книга 85 ст., за голяма книга или две средни 1.20 лв.

 79. Тъй като AbuAlam не ми прати адреса си вече трети ден и не отговаря на имейлите ми, книгата “Братството” отива при другия, който я пожела – PC Игри.

 80. PC Игри
  10/01/2009 - 16:16

  Очаквам я с нетърпение!
  Поздрави!

 81. Кирил Владимиров
  10/01/2009 - 17:37

  И от мене една заявка за книгата на чичо Хаус 😛
  Много ме радва като актьор и все се самонавивам да го видя как пише 🙂

 82. Кириле, ако видиш коментарите ще разбереш, че книжките са раздадени вече 🙂

 83. Инициативата наистина е супер. Бих направила подобна, но съм адски стисната по отношение на книги, сигурно защото рядко купувам калпави. Първоначално се замислих за “Търговецът на оръжие”, но ти си третия, от който чувам негативно мнение за книгата и реших да се въздържа. Следващият път 🙂

 84. Лъчезар Томов
  11/01/2009 - 10:27

  Тази идея е страхотна, дава шанс на четенето 🙂

 85. Марио Пешев
  11/01/2009 - 13:03

  @Петър, ако не възразяваш, ще пусна идеята си с подаряването и ‘развъртането’ на книжките тук: Книжките обикалят блогърския свят!
  Ако имаш личен интерес към някоя от книжките, ще си с приоритет 😉

 86. Последната книга – на PC Игри е изпратена днес – да я очаква до няколко дни.

 87. Днес получих книгата. Много благодаря 🙂

 88. PC игри
  16/01/2009 - 23:30

  Днес получих “Братството”. Веднага започвам да я чета.

  PS: Хубаво рекламно стикерче си турил най-долу на първата страница. 😉

 89. Получих книгата преди няколко дни. Съжалявам, че пиша едва сега – лични проблеми.
  Много благодаря, с удоволствие започнах да я чета! 🙂

 90. Стефка
  21/01/2009 - 12:15

  Аз пак изтървах книжките:(

 91. Марио Пешев
  14/06/2009 - 18:41

  @Петър, отново пускам няколко книги безплатно, така че се обръщам първо към теб, като първоизточник на идеята. 🙂 Списък – тук.

 92. Обръщам се към всички които даряват книги да ни помогнат с дарения от книги за читалищната библиотека.Нашето читалище е младо едва 11 годишно имаме около 2300тома а според новия закон трябва да имаме поне 3000.Имаме много деца и читатели затова сме подели тази акция по набиране на книги.Народно читалище ИСКРА гр.Летница обл.Ловеч

Leave a Reply

Задължителните полета имат *