Зайнфелд 

Наложи ми се у приятели да изгледам един епизод на сериала Seinfeld, дават го по bTV дублиран. Бях чувал хубави неща за него, но останах разочарован и силно учуден.

Това нещо би трябвало да е комедия, но аз дори не се усмихнах докато то продължаваше. За тия трийсе минути аз продължавах да се чудя на мене ли нещо не ми е наред, та не намирам нито една от репликите в него не за смешна, ами за леко забавна дори. Много чудно това от превода ли е, от дублажа или какво, защото аз принципно се кефя на ситкоми, даже старички – Женени с деца примерно ме кара да вия от смях.

В момента съм леко стресиран, защото виждам, че в imdb това недоразумение има рейтинг 9.3/10, докато да кажем Кръстникът, най-високо оцененият в тоя сайт пълнометражен игрален филм в цялата история на киното има 9.1/10. Та ми е любопитно да разбера, само аз ли смятам, че Зайнфелд е тъп, плосък и безидеен котешки бълвоч?

Как се губят клиенти
Защо да намалим данъците върху доходите

Коментари

 1. sublimeswine
  26/05/2007 - 15:15

  Подкрепям за “Зайнфелд”. Разликата е там, че аз и “Женени с деца” не харесвам :-), макар че покрай ходене на гости съм гледала доста серии. И все пак в него има нещо, докато в “Зайнфелд” и “Всички обичат Реймънд”, например (тук е мястото на повръщащата котка) – не!
  Съвсем не изключвам обаче и възможността моето чувство за хумор да се е повредило. Важното е, че никой не страда от това.

 2. Владо Георгиев
  27/05/2007 - 03:28

  Всичко е въпрос на личен вкус, така че мога само да споделя това, което аз съм преживял… Не съм фен на Сайнфелд, но от време на време има хумор в него(не че го гледам редовно, ама от време на време попадам на някой епизод в редките моменти, когато гледам ТВ).
  Но веднъж гледах в БГ някакъв епизод на Приятели и изключих ТВ-то след 5 минути – въпреки че в оригинал ми харесва. По тази българска телевизия (не помня точно коя) епизодът беше дублиран с едни неприятни превзети дамски гласчета от тип “Нье мье закачай, аз съм най-красивата”… (или поне на мен така ми се стори). Така че може и за това да не ти е харесало (без обаче да се наема да гарантирам за това 🙂 ).

 3. На мен също не ми харесва сериала.. не стига че няма нищо на което да се посмееш, ами няма и хубави актьори ..

 4. Сайнфелд е един от най-яките сериали, макар че още като видях че са го кръстили Зеинфелд ми стана ясно, че превода ще куца.
  А Larry David(който е един от сценаристите на Сайнфелд) е ебаси и забавното копеле (за справка Curb Your Enthusiams)

 5. Пич, гледай повече от един епизод и ще се убедиш,че тоя сериал е уникален. Това, че толкова хора са го признали и е получил толкова награди трябва да ти говори нещо. И аз съм се смял повече на Женени с деца,но тоя филм е някак си нереален със сичките бъзици в него,че продачавитена обувки са най-бедните хора в света,блондито не знае 2 и 2 4 и тн.,а Зайнфелд е сериал с реални ситуации от живота на 4 обикновени хора. И аз ако бях гледал само някоя определана серия сигурно нямаше да се впечатя особено,защото не всички са кой зае колко добре, все пак тоя сериал е 9сезона.

  Зайнфелд е номер 1 🙂

 6. хаха, абе вие тука майтапите ли се? 😀

  Сайнфелд?!?

  Чете си се Зайнфелд ато на немски написано.

  Иначе, жалко че довечера ще дават послдния епизод, май вече нямакога да го харесате тоя сериал.

  Многоповърностно гледате на нещата помое мнение,а може и да е въпрос на вкус.

  ае със здраве!

 7. Изтегли от някой чужд тракер един епизод и чуй как е на оригиналния звук. аз лично изгледах за около месец всичките 9 сезона (сега гледам curb)

  Незнам Германия как се намеси в цялата ситуация

  Сериала е хубав и е основите на Observational (stand-up) Comedy-ту у америката!

  С този превод rank-а пада до 1.8

 8. Лъчезар Томов
  06/03/2009 - 11:11

  Предполагам, че има смисъл в контекста на тяхната култура, за да го харесат, все пак не е за ред-неци от това, което виждам. Като го погледам малко, ще имам по – истинско мнение да споделя тук.

 9. ами аз съм доста навътре с американската култура и все пак…

 10. Много ми е чудно кой точно епизод си гледал.

  Ето някой предложения от мен:

  Season 4, Ep 11: The Contest
  Season 6, Ep 13: The Scofflaw
  Season 7, Ep 6: The Soup Nazi

 11. На мен Зайнфелд ми е сред любимите ситкоми.

 12. Зайнфелд е може би най- остроумният и забавен сериал, създаван някога. Гледал съм всички епизоди от всички сезони по няколко пъти и никога не са ми били скучни. Факта, че е бил номер 1 шест години подред в Щатите, и последния епизод е имал 70 милиона зрители по телевизията говорят достатъчно.

 13. Той и Азис е номер 1 десет поредни години в България, също както и разни кънтри певци в САЩ… Популярността далеч не е доказателство за качества.

Leave a Reply

Задължителните полета имат *