Фоторепортаж – жените на ГерманияКакто вече писах, в началото на тоя месец ходих в Германия по работа. Не, че имах възможност да се разхождам много, нито съм добър във фотографията, но това не ми попречи да снимам няколко интересни момичета.

Може би ще забележите, че споменатите интересни момичета от Германия рядко, да не кажа никога, са германки, ама то така е там – германци вече не останаха…

Първо нека сме наясно – девойката, която най-много ме впечатли за краткия ми престой не можах да я фотографирам, щото не си носех апарата на коктейла първата вечер. Тя беше фотографка, вероятно от някой местен вестник и приличаше на момченце: къса коса, прическа като на ръсел кроу в Гладиатор, комбат панталони и размъкнат пуловер. Не знам това, че си падам по такива, дали е някакъв признак на латентен хомосексуализъм, ама не ми и дреме особено…

Както и да е, ето какво успях да запечатам – кликайте картинките, за да се увеличат:

Това е момиченцето, което проверяваше билетите на летището във Виена. Изглеждаше като малка порцеланова кукличка, сигурно 35 килограма и на видима възраст 13 години (въпреки, че вероятно беше на двайсетина). На въпроса ми дали не е много малка да работи само се усмихна неразбиращо:

 

Следващата е красивата туркиня, която опаковаше багажа на летището в Шутгарт – типичната ориенталска изкусителка със заобления нос и сочните устни, само едни прозрачни шалвари и трябваха, за да сменят ризката и панталона. Не се осмелих да я приближа повече, защото се страхувах да не изскочи от някъде баща й с ятагана и да ми отнесе я главата, я макарите в зависимост от това къде се е прицелил и какъв ми е хороскопа за останалата част от живота ми:

 

Сега една серия от книжарница в Улм. Там, както и у нас, хората имат навика да отидат в книжарницата за да поседят на топло и да почетат на спокойствие, понякога за два-три часа даже. Разликата е, че там има и много списания, които си съвсем свободен да четеш колкото си искаш и после да върнеш на рафта без да плащаш нищо, някой да ти прави забележка или даже да те гледа да не ги смачкаш/откраднеш. Хванах едно симпатично азиатско вариантче на готик-лузър как чете на стълбите:

 

Най-интересното, разбира се, запазих за накрая. Пред вас е сръбската сътрудничка на GTZ, говореща английски с акцент по-добър от моя (който ме е чувал знае какво значи това), както и немски, доколкото мога да преценя, като чистокръвна германка. Сръбския го говори като белградски таксиджия, разбира се. Беше мила, весела и по цял ден търчеше по организацията на конференцията. Много симпатична девойка. И естествено, се казва… не, не се ебавам…казва се Загорка:

 

Толкова от моите фотографически умения и професионалната ми техника 🙂

——————————————————–

Тука, вместо “Интересна статия, която вероятно си пропуснал”, ми се ще да ти представя един интересен нов блог, на който попаднах вчера и мисля, че е бая перспективен. Доста гняв е натрупало това момиче:

What’s that crap? и Denia

Актуална снимка – ноември 2007
Aмерикански ужас

Коментари

 1. Nick Angelow
  27/11/2007 - 10:08

  Хм, девойката от първата снимка прилича на главната героиня от филма “Бягай, Лола, бягай” 🙂

 2. Франка Потенте 🙂

 3. Toчно тя е, разбира се, в кадър от филма.

 4. Хареса ми препратката. Блогчето наистина е готино. Мацката има стил…

 5. май като цяло Германия е зле на красиви момичета

 6. Комитата
  27/11/2007 - 12:30

  Тъкмо и аз щях да те разобличавам за филма. А от другите девойки ако една има с чисто немски произход, пак добре 😉

 7. 95% oт германките са шок и ужас, но има едни 5-6%, които са адски hot. Виж, гъркините сигурно и 5% нямат.

 8. ха, какво означава “чисто немски произход”? познавам красиви руси високи германки със сини очи … това за чисти германки ли се броят? Мисля, че красиви жени и потентни мъже има навсякъде. Какво да направя като не съм патриотка 🙂

 9. А ти само снима ли ги или…? 😉

 10. Edva li v Stuttgart chovek moge da razbere koi egermanez 4ist.

  Wir koennen alles.
  Ausser Hochdeutsch.

  Кампаниен стикер. Текстът гласи: “Ние можем да правим всичко – с изключение да “говорим литературен немски”; Това е намек на факта, че много от жителите на Баден-Вюртемберг говорят много различни регионални диалекти
  :))

 11. Очаквах представителна извадка, състояща се от руси със сини очи и червенокоси като Лола от снимката, или някакви шантави рейвърки 🙂
  А момичето от новия блог – май ше си остане недоебана цял живот(в лошия смисъл).

 12. Неуловима
  27/11/2007 - 19:05

  Що за идиот може да преведе “Lola rennt” като “Бягай, Лола, бягай”?

  Преди 3 години една приятелка ми изпрати снимка на нейния клас (ест. в немско училище) и почти всички момичета бяха руси. Интересно ми беше, че тези, които не бяха руси, бяха боядисвани в кестеняво или черно. И имаше само едно хубаво момче, което по-късно разбрах, че всъщност е било руснак. Е те от тогава немците ми паднаха в очите 🙂

 13. И в Германия много чуждестранен хайвер е хвърлен.
  Какво е GTZ ?

 14. Хвърлен е, особено напоследък с тия емигранти. Само турците са към 4 млн. в Германия.

  За другото, гугъл всичко знае 🙂

 15. Мен ми харесват германките и така и не мога да разбера как всички разправят колко били зле. Или моите стандарти са много зле. Не знам, руси, високи кво ше им е зле.

 16. STR, и на мен ми харесват. пък нали знаеш – “ние сме най-‘убави”, та затова всички разправят колко били зле германките, англичанките, испанките, американките, гъркините и т.н.до безкрай.
  с риск да бъда нахулена винаги съм се чудела кой го измисли тва, че българките били най-красивите жени. може би някой, който не излиза много често по улиците.

 17. Тва е за да има после разни типове, които да разправят “Proud to be Bulgarian”.

 18. Мицева
  30/11/2007 - 16:06

  Ох, моя мъж все ги говори тия германки!
  Всичките са много хубави! Но най ме кефи серията от книжарницата!

 19. е, аз под “много хубави” не си представям точно тези, които Лонганлон е заснел, но това, че той успява да забележи нещо итересно в наглед обикновени момичета говори много добре за него. 🙂

 20. Предпоследният кадър е уау. Само момичето да беше малко по-слаба в лицето. Нищо. И така е добре.

 21. Девойките от втората и третата снимка съм ги виждала защото уча в Щутгарт и редовно пътувам през Виена за София. Имам обаче подозрения, че тази от третата снимка е от Индия, ако я видя пак – ще я питам:)
  Между другото не знам аз какво всички говорят за германките, че са толкова красиви, хубави са,да, но няма разнообразие толкова много, причината е че масово германци избират германци и доста, подозирам, никога няма да успеят да надмогнат самочувствието си за “висшата раса” и изберат нещо по-различно. В общежитието ми живея с 3ма мъже, и на тримата приятелките им са еднакви, аз даже подозирах, че е една девойка, която ходи с всичките(без майтап!)
  А иначе повечето ми приятели, чужденци, казват, цитирам “От германките и шведките по-красиви няма”:)
  Аз с доста закъснение по темата:)

 22. Нямам много наблюдения относно германките. Имах една добра приятелка, която си беше чистокръвна германка и беше наистина много красива. Според моя вкус, най-красиви са азиатките, филипинките и тук-там мулатките. Такива красоти съм виждала, че нашите момичета боб да ядат пред тях.

 23. Тази в книжарницата е хубава,на мен ми харесва.

 24. И тази туркиня е готино парче,какво като е туркиня,мацето си е пикантно.

 25. Кой ще снима жените в Русия и в България и нека са през лятото!?

Leave a Reply

Задължителните полета имат *