Има ли нещо по-тъпо от игрите с SMS-и?Преди няколко години народът се замогна, телефоните престанаха да са символ на мутрафелите и всеки си ги накупи. Кеф ти да се обаждаш, кеф ти да пращаш есемеси, кеф ти да си купиш прима и да къташ петте лева от ваучера за да призвъняваш и да се правиш на вървежен.

И като се почна… Всеки се напъна да прибира парите на народа – навъдиха се какви ли не игри, томболи и кво ли не с есемеси, картинки да получаваш, рингтонове. Пък аз почнах да се чудя колко ли трябва да си тъп, за да пращаш есемеси за подобни глупости…

Най-тъпи разбира се са sms-игрите. Имаше една Империя ли беше и една друга там, ама сигурен съм постоянно има разни, то такава златна мина изпуска ли се. Пращаш есемеси и се “биеш” с други идиоти и накрая който праща най-много духа супата, щото колата отива в някой предварително уговорен. Кеф. Не падат по-долу и гласуванията в разни предавания – бигбрадър, мюзикайдъл и разни такива. Да харчиш пари за да “помагаш” на някакъв калъф да победи в някакво шоу е яко идиотска постъпка, дума да няма. Или пък да дадеш 2,50 за картинка 100х100 пиксела на милко калайджиев или гола мацка, при условие, че интернета е пълен с такива и триж по-хубави, направо няма да го коментирам.

Аз осъзнавам, че джиесемите са компютрите на тъпаците. В смисъл, не, че който има джиесем е тъпак, ами, че всеки има нужда от връзка с високите технологии и алтернативни начини за комуникация, ама за много хора компютърът е сложна и непозната машина, а и не на последно място с нея не можеш да се фукаш по гъзарските заведения, та ползват джиесема за целта. Тия хора, знам много добре, вие ги познавате – изрусените им кичури се запомнят лесно, както и лъскавите им светкащи, мигащи и пеещи Преслава телефони.

Но да харчиш пари, за да пращаш есемеси зa подобни малоумни неща за мен е висша форма на идиотизъм, която не мога да разбера дори проявена от горните индивиди. То ясно, че всеки може да си харчи парите за каквото му е по сърце – негови са си, нали. Но аз се чудя що за мислене трябва да имаш, за да се забавляваш по тоя начин и да намираш смисъла на иначе празното си откъм разсъждения битие в цъкането на есемеси и то не до човек, ами до някакъв сървър с “игра”? Да плащаш пари, за може да си въобразяваш, че си съпричастен към нещо, което дават по телевизията и към съдбата на селския калъф, за когото гласуваш?

В контекста на казаното до тук, като стана президент на света, обещавам да забраня всички игри с есемеси – затова гласувайте за мен на кратък номер 345 ако сте абонати на трите мобилни оператора.

Не разбирам съвременното изкуство
Воленчо и шаманите на днешния ден

Коментари

 1. Много съм съгласен с горенаписаното, но искам да включа една малка поправка относно гъзарията по заведенията. Гъзарията има много форми, тя е разнолика и вече не стига да си показваш (само) телефона, защото има преносими компютри за по 1200-1300 лева.
  И какво излиза? Като в онази реклама >> 1200 лева за лаптоп. 50 лева за чанта. Да си го занесеш в кафето и всички да те видят – безценно!

  ***
  Нова игра от weather.bg!
  Гласувай за прогнозата за времето в твоя град!
  Изпрати SMS на номер 1062 с името на твоя град!
  Градът победител ще получи добра прогноза за времето за целия месец!
  ***
  Събудил си се и не знаеш с кой крак да станеш?
  Изпрати “КРАК” на 1212!

 2. Георги
  04/02/2008 - 10:08

  Игрите по ГСМ винаги ще получават доволно внимание в БГ.

  Всеки е мераклия да забърше бърза тлъста парична печалба.

  Просто защото е по-лесно да се цъкне смс за 2и40 от дивана в хола докато върви поредната боза по телевизията отколкото да се положи някакво усилие в работа.

 3. Георги, не говоря за тия, дето са като томболи – там все пак има някакъв тото-елемент, за левче или две участваш за печалба. Хал хаир да им е, ако е само това.

  Става дума за целенасочено гласуване за едикойси от бигбрадър примерно – да изхарчиш трийсетина лв за да го “подкрепиш” е просто… Що за нещастник без собствен живот трябва да си, за да правиш това?

  Цветков, ти си изрод бе 🙂 🙂 🙂

  Събудил си се и не знаеш с кой крак да станеш?
  Изпрати “КРАК” на 1212!

 4. Деничка
  04/02/2008 - 10:27

  Това за крака си е мое пък 😉
  за справки блога преди доста време

 5. Като опряхме до блога ти, защо не пишеш в него?

 6. имам стар, одран и облъскан ГСМ, от ония, с антените. нарочно го вадя най-демонстративно. за мен това е телефон, удобство и досада, но без него не можем. да държи батерията по 3-4 дни, будилника да не ме дъни сутрин и да мога да викам “ало”.
  всичко останало е гъзария, напоследък и парадирана простотия.

 7. Longanlon -> ПАДИШАХ!

 8. Един единствен път съм пускал sms, и то беше негативен вот. Мисля, че на първият ББ ( и последният, който съм гледал ) и беше против някого, но не помня конкретно.
  Слушал съм много за това кой – колко sms-а е пратил вечерта за Любов, че била земна и пичка, или за незнам кой си. Това е болестно състояние на масата, да се чувства социализирана. Знам ли. А и да кажеш, че липсват сигнали в пресата за някоя игра, че е нагласена?!

  Цитирам Великият Боби Цанков – “Отваря се ес ем ес в момента….”.

 9. Павел Танков
  04/02/2008 - 11:59

  И аз се чудех кой играе на СМС игрите. Оказа се, обаче, че такива хора има и то много. Нали знаете играта на МТел 88 коли за 88 дни. Та един приятел на един приятел 🙂 работи като касиер на МТел там, дето хората си плащат сметките. Та тоя разказал на моя приятел как идвали хора, които били навъртели по около 1000 – 2000 лв. сметки от игране с СМС-и за тези коли. Та такива ми ти работи…

 10. Деничка
  04/02/2008 - 12:09

  нещо нямам желание напоследък, ама може и да пропиша пак тези дни 🙂

 11. Това лято пратих чрез смс един код, открит върху козметичен продукт, който си купих… къде на шега, къде от любопитство, къде от желание да спечеля ‘голямата награда’ — iPod Nano (тогава вървяха по малко над 400 лв, пък и аз толкова обичам да слушам музика)…
  Смс-ът ми струваше 25 стотинки.
  Секунди след това ми върнаха “Честито, печелите айпод нано…”
  Няколко дни по-късно ми го доставиха — малък, розов и прекрасен… Вече сме неразделни, а късметлийския смс все още си пазя 😉

 12. Punkoslav (Taen)
  04/02/2008 - 12:17

  Мутрите трябва да се присетят да са в крак с времето и да започнат нов тип рекет:

  “Искате ли да ви се запали апартамента/магазинчето?”

  Изпратете кратък СМС с отговор “НЕ”, ако не искате на кратък номер **** (2.40 с ДДС)

  и т.н.

  жалка работа…

  аз съм от типовете, където кътат 5 лв ваучер и пращат смс-и от нета или ползват айсикю, за да се разбирам с хората…

 13. Отговор на въпроса от заглавието:

  ИМА. ЧЕТЕНЕТО НА БЛОГОВЕ.

 14. mindbolt, само че тоя път забрави да си смениш ника – тоя коментар не трябваше ли да го напишеш от другата си самоличност – “ебем блогери”?

 15. Един единствен път съм изпращал смс, за каквато и да било игра – беше за една от игрите на Victory, и аз не знам каква беше наградата ( сигурно щото не я спечелих ).

  То и иначе, не съм особен фен на смс-ите. Не стига че не се виждаме, та дай и да не се чуваме. Единственият случай когато изпращам СМС-и е по празниците, защото ако напища нещо хубаво, хората могат да си го запазят като спомен.

  Иначе за любителите на телефонното общуване, и на техните по-закоравели приятели – смс-ри, предлагам следната форма на общуване – изпращане на mms картинки. Пример : чаша кафе, кафене, блок, ръка – се превежда като “в 5 в кафенето пред блока на по кафе”, колко ясна и точна комуникация 🙂 .

 16. ъъ… изпратих ‘longanlon’ като текст на номер 345… ама нещо не работи… help?

 17. “Ако не носите на майтап, пратете “maitap” на кратък номер 1212″ 🙂

 18. >”Преди няколко години народът се замогна, телефоните престанаха да са символ на мутрафелите и всеки си ги накупи.”
  Не, просто телефините и разговорите поевтиняха.
  Отдавна даже предплатените разговори са много под левче.
  А беше време, когато при повикване плащаха и търсещият и търсеният.

  Иначе картинката е ясна. За игрите – страстта към хазарта приема какви ли не форми и тотото и лотарията не могат да я задоволят, така че gsm-игрите си намират мястото.

  А за “гласувнето” – какво по-лесно да убедиш лумпена, че от него “зависи” нещо.

 19. Че е тъпо, тъпо е. Аз винаги съм се чудел как толкова много хора участват по разни гласувания и игри с sms-и, като неведнъж са ги разкривали, че всъщност повечето са измама.

  Но не можем да отречем факта, че си е много хубав и доходоносен бизнес 🙂

 20. O, че е бизнес и че е доходоносен няма съмнение. Даже тия благотворителни есемеси като Българската коледа яко гушат както мобилните оператори, така и фирмите, които ги организират. За благородните каузи я отидат 20% от стойността на есемеса, я не…

 21. Не съм аз. Аз съм си аз. Ебем блогъри е(са) друг(и) психопат(и) и нямам контакт с тях. Обичам иронията, не простотията. Там е тънката разлика между мен и Ебемб логъри.

 22. Павел Танков
  04/02/2008 - 16:06

  Ето ги тея убафци с колите:

  http://www.segabg.com/online/a.....id=0000502

 23. И аз давам отговор на въпроса от заглавието:

  Има. Слушането на ЧАЛГА.

  ps Е от това вече, по-тъпо няма. 🙂

 24. Тия хора нямат личен живот,просто няма к’вода правят.За да пращат sms-и за ББ,то значи са седнали и да го гледат!Няма да си гледам някое готино филмче или да излезна с приятели,ами ще се зверя в тия простотии.Та не за мислене става дума тука,а за липсата на такова.

 25. Има и добра страна този въпрос – Българската коледа и новото шоу по БТВ за събиране на пари за децата от детския дом.
  Тъжното в случаяе, че никой не защитава правото на нормален живот за тези деца пред парламента и се стига до събиране на средства посредством кампании и е се ме си.
  Иначе за останалото споделям мнението ти. Аз също не гласувам за разни реалити шоута.

  П.П.
  Лонги що не те засичам напоследък във форума за акваристика?

 26. Не ме засичаш щото покрай работата, тоя блог и писането за mykinda нямам време за там 🙁

  Ама ако ше има сбирка – свиркай 🙂

 27. А спомняте ли си следната невероятна реклама :

  Сираков : Шо не пазиш бе ?
  Иванков : Играя СМС шампионска лига

 28. Ооо, аз съм супер фен на смсите:)
  Пращала съм от капачки на кисело мляко, крем за ръце, шампоан, бирен етикет, всичко!

  Даже веднъж пратих смс и за Мюзък Айдъл- гласувах за онази мацка Деница, която беше страшно красива, но пееше леко фалшиво, ама ми беше симпатична.

  Иии да. Никога не съм теглила картинка от нета или нещо от сорта. Не играя неща от сорта на “битка” или “крак”:) По-скоро като малка бях ужасна късметлийка- непрекъснато печелех някакви неща, намирах си пари и злата по улиците, а после нещо зтана и вече нито печеля нито си намирам неща по улицата.

  Даже като събера всички етикети на кока кола не инаги успявам да си взема играчка…

 29. Цвети
  04/02/2008 - 22:08

  Има, има по-тъпо от игрите: тестове от сорта на “Кой е идеалният мъж за теб” и всичко в този дух. 🙂
  Колкото до GSM-ите, не си съвсем прав за това, че са “компютрите на тъпаците”. Често хора, които се интересуват от последните компютърни технологии, имат и последни модели телефони именно заради възможностите им.
  Едно въпросче – гласуването на 345 с текст PRESIDENT или просто празен смс? 🙂

 30. МариЯна
  04/02/2008 - 23:32

  Апф работя в един от 3те мобилни оператора, набирайки *88/123 тия калъфи се свързват екзактли с мен, знаеш ли колко е трудно да се обясни нещо елементарно като настройки за ММС за да може да ИГРАЕ. Недай си боже пък да иска да тегли нещо от интернет, настъпва революция. Наблюденията ми, че 80% от въпросните абонати са _ТЪПАЦИ_ ама в най-долното звучене на думата, дори не знам какво те учудва, че гласуват за ББ. А на какви фактури съм се нагледала…даже не ми се коментира. Между другото култови са и импулсните телефона, като под импулсни телефони имам в предвид ония какички, които пъшкат и дърдорят някакви о.0 …абе поне да дърдореха нещо наистина готино, а те…
  Мога още да добавя от почти едногодишния си опит, че обикновено господата или госпожите/ците ползват телефони за около 1000+лв с предплатени карти. А на тях ми е още по трудно да обясня защо по дяволите има 100+лв сметка само от ММС, оп и то случайно към първия номер от указателя й, и че онова чудо в джоба и е лепнало някой вирус и трябва да се “преинсталира” – колко сложна дума?

 31. kamos “Тъжното в случаяе, че никой не защитава правото на нормален живот за тези деца пред парламента и се стига до събиране на средства посредством кампании и е се ме си.”

  айде,айде. това е като цялата работа с филма за децата от дома за сираци в Бургас (Баклава).Еми, извинете, ама това си е истината – да:крадът, ебат се и се друсат. Така е. Ама никой не направи филм за другия дом, издържащ се от проекти,в центъра на града, в нова сграда с пълни екстри и отлични учители. И няма да кажат нищо за него…

  А за темата…Внушението е голяма работа. Опитахме се с баща ми да обясним на мама, че няма абсолютно никакво значение дали ще гласува за един от Мюзик айдъл или за друг, защото то всичко си е решено. Ала тя каза – еми, аз пък искам. Как другак да изразя мнението си?
  Та за много хора това си е начин д кажат какво мислят и какво искат. Нов начин. Честно казано никак няма да се изненадам ако след време гласуваме за президент по интернет, както майките записват децата си на детска градина по интернет.
  Безумие.

 32. По-тъпо от смс игрите са сайтовете за запознанства.
  Но разбира се нещата там отново са обвързани с смс-и 🙂

 33. Филип
  05/02/2008 - 00:26

  Мен пък веднъж Зара ме пита колко триъгълника виждам и как да не пусна есемес, баси?

 34. Тва – Изпрати “КРАК” на 1212! – направо ме уби !!!
  Имам една идея. Всеки който някога реши да праща смс където и да било, за каквото и да било да сложи 2.50 в касичката си и да си каже мнението в тоалетната на загасена лампа. Ефекта е същия но пестиш 2.50 🙂

 35. Даниел
  06/02/2008 - 13:00

  Става дума за целенасочено гласуване за едикойси от бигбрадър примерно – да изхарчиш трийсетина лв за да го “подкрепиш” е просто…
  Що за нещастник без собствен живот трябва да си, за да правиш това?

  А що за нещастник трябва да си, за да го гледаш?!?!?!?

 36. Гледането поне е без пари 🙂

 37. сещам се за още нещо, което е по-тъпо от тези игри, макар и вече в миналото – дата.бг – ‘Стани пират, прати СМС на губернатора в Тортуга!” 🙂

 38. Цветаанка Владова
  11/02/2008 - 21:01

  За първи път се срешнах с Вашите писания и се смях и реших да Ви напиша няколко действителни случки
  1.Имах 20л.пластмасова кофа със свинска мас и се чудя как да я изхвърля. Тъкмо съм на 100 метра от нас излизам с козите на паша и ме спира добре облечен мъж в костюм, копринена риза и там са седнали на пейката до портата 2 баби( тук всички наоколо са баби над 55 години) а той предлага да купи мас и то на цена по 3 лр кг. Аз казвам Имам, но няма как да оставя козите. Накратко- Бабите помогнаха, Докато вървим към нас виждам недалеч спира кола и си правят значи с моя клиент за мастта. А той ми вика- Колко ще ти струва Казвам плахо 50-60 лева, Почти сме до нашата порта, Той отваря нешо като тесте с 50-левки. Подава ми няколко и вика- Въреви ми върни рето
  -Ннямам никакви дребни
  -Върви на Анка, развали, аз след малк ще мина
  Поглеждам парите, вземам в ръка, нещо тънки..
  -Да не са фалшиви бе човек>= питам
  Той дръпва от мен парите и вика. Като нямаш никакви пари, какво ми губиш времето. хукна надолу, обратно на посоката от която дойдохме
  Изтичах до телефона. Докато се обаждам на полицията( имаме на село такава) виждам колата да слиза подир прекупвача на мас, След малко, като излизам, да си вървя подир козите идва полицейската кола и така те отидох да ги гонят, По късно разбрахме, че няколко човека са се излъгали и са им дали ресто. Аз имах пари, но се усъмних
  2 случай
  Пак съм на улицата по далеч от нас 8 кози и малки козлета. Гледам кое накъде тича, че ме срешна една черна западна тузарска кола ги разгони. Колата спира до мен. Аз- гледам да се размина и тичам,а тя дава заден и шофъорът ми фика
  – Бабо, бе бабо, спри
  – Мисля че нещо му преча и си гледам стоката. Той се провиква
  -Глуха ли си за добро те търся, армаган ти нося…
  Носиш ми, ма как да спра ще ми избяга стоката
  -Стой че ти нося най модерната готварска печка
  Децата ми( имам дваа сина) правят изненади,купуват боилер, хладилник- всяка година по нещо едро за празник. Помислих че те и се върнах. И тои ми казва “Давай баб 100 лева ето
  връщам ти 2 лева. Дължиш ми 98 лева. Помислих, че никога децата ми не биха свършили работата така, че аз да дължа пари. Взех го за шега или че някой от тях е в колата и надникнах да видя а той продължава да ми говори
  Нямам 100 лева Нито мога сега да зема печката
  Тогава ми обясни, че тази печка( беше дигнат капака на багажника върху кашон я носу на съседката ми, а моята ще докара другата седмица. Хаиде сядааи в колата да те закарм до Вас да ми дадешарите иначе няма печка. Аз наистена нямам печка, но отказах. Викам върви сега другия път..и хукнах да си гоня козите. Гледам той не зави към нашата посока а точно обратно, по улица, която минава край полицията, Веднага по Джиесема позвъних в полицията и си заминах по работата
  След час полицаите ме намериха на поляната. После доидоха и другите пастирки и като чуха за какво става въпрос казаха , че техни съседи са…дали пари за подаръка, Имали 50 лева, Другите ще ги дадат, като донесе …на тях друго обещал
  Трети път виждам баба, маика на съседка тича към магазин ще купува сим карта, че и се обадили по телефона. Едвам я съгласих да се прибере, а на продавачите казах да не и дават никаква карта
  Вие хубаво пишете а ние тук сме подложени на …то тук не че няма още, но едва ли е интересмо и не мога да поправя печатните грешки, Извинете, Изтриите го. От м октомври и на село имаме нтернет Да сте живи и здрави. Рдвам се на Вас младите и на чувството Ви за хумор най вече. Това е.

 39. А с козите какво стана 😉

 40. Като ми кажат еди кой си е най – добрият, народът го избра и им отговарям, че само глупаци са гласували за него, защото само глупаци гласуват. Лошото е че съм виждал и умни хора да го правят, но така и не разбрах защо.

  Аз съм пращал подобни смс си, само като са по 25 стотинки и са за някаква награда тип провери кода. Така съм печелил фотьойл на кит кат.. 🙂

 41. e ne e hak tolkova btapo vse pak sas tiah e po evtino no pak koito go marzi da pishe si e negova rabota

 42. tapo e tapo e

 43. Веско
  28/03/2008 - 22:59

  kajete mi kak da si napravq s SMS takova !!!???!!!

 44. От известно време чета блога ти и съм приятно изненадана от това, че има и други хора, които са на моето мнение. 🙂 Поздравявам те за здравия разум, който проявяваш в безумната ни държава. 🙂 По темата: наистина това е едно от най-тъпите неща, които могат да се измислят, но въпреки (заради?) това – едно от най-доходоносните. Обаче има една организация за пращане на sms-и, която ми се струва най-тъпа от всички. Говоря за тв-“игрите” от типа “Оракул” “Обича ли ме?” “Един за друг ли сте?” и т.н. Потресена съм от факта, че има хора, които се връзват на тези простотии. Толкова ли са зле щом мислят, че това е истина? Просто нямам думи….

 45. Честно, смятам, че който праща есемеси точно за тия “Оракул” “Обича ли ме?” “Един за друг ли сте?” и т.н. трябва да бъде принудително кастриран, за да няма деца и гена на идиотщината, който очевидно притежава, да умре заедно с него…

 46. Чета блога ти от доста време и определено ми харесва, а това ми е първи коментар тук. Та това с кастрацията не е ли малко… прекаленичко. Вярно че всичко това с тези смс и си е културния начин на телефонните измами, тоест това са си измами само че законни, но пък всеки си има глава на раменете и сам си решава за какво да си хвърля парите.

 47. хех, ако си приел изказването ми за кастрацията насериозно, това е вече е малко … прекаленичко 🙂

 48. Лъчезар Томов
  02/01/2009 - 00:57

  Отговор на заглавието – има. Тъпотата няма граници, за разлика от интелекта, тъй като е вид свободно падане

 49. “The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.”
  — Алберт Айнщайн —

 50. Лъчезар Томов
  09/02/2009 - 00:10

  Да, аз просто обясник какво има предвид Айнщайн

 51. Наистина съм съглесен, по-тъпо нещо няма никъде!
  Жалко че има хора да ги играят и да пълнят гушките на разни тъпаци. Да жалко е че наистина тъпотата няма граници.

 52. elka ivanova kostova
  13/05/2009 - 15:48

  много са тъпи тия игри и хората пращат СМС -и с надеждата да спечелят някой лев и от безизходица.Трябва да дадат към 100-ина лева за да разберат;че това е машинация и шанса да спечелят е 1 към 10000.Това води и до пристрастяване -също като хазарта.Но не мисля;че последния Вип-Брадър е такъв защото известни личности като Андрей Слабаков не биха се заели с това.

 53. @elka ivanova kostova: Мацка, шансът да спечелиш от SMS игра не е 1:10 000, а 1:10 000 000. За това по-добре си играйте тото. Обикновено пращам SMS за да съм сигурен, че депешата ще бъде получена – обикновено от гъзари дето не си вдигат телефоните…

Leave a Reply

Задължителните полета имат *