От тук – от там


някъде от началото на 19ти век. Херцог Уелингтън: “железните пътища само ще поощрят низшите съсловия напразно да пътуват от място на място”.

Ако на изборите има бюлетина с надпис “Против всички” или “Да пукнете копелета гадни!”, то за нея ще гласуват около 99 процента от населението.

“Не ме наричай “братко”. Аз не съм ти брат.”

(Peter Steele, “Retaliation”, Carnivore 1987)

Сексът и насилието в компютърните игри: Както е казал мъдреца – да има повече.

Някога замислял ли се, защо американците, намеквайки за един популярен орган, показват среден пръст, а българите – ръка до лакътя?

Crusader написа:

Аз съм горд със това че НИКОГА не съм пращал смс на някое ТВ или друго предаване.

/ me – ТУП ТУП по гърдите

Жените погрешно си мислят, че като си сложат повечко червило това ще скрие дебелия им задник

Жените нямат идеи. Те имат хрумки.

Жените казват и показват, че те обичат след като си ги ударил.

Жените винаги знаят повече. Първо знаят повече от всеки мъж на света, а второ (но не и по значение) повече една от друга. Как го постигат – не зная, но зная че са твърдо убедени в това

[Mike_3486] някой знае ли какво е количеството CO2 в една кутийка от кола?

* Sock_Monkee вдига рамене

[Mike_3486] никой не знае, нали… ако ви бях попитал как да си направя бонг от скъсана тенис топка, гумен маркуч и тиксо щях да получа поне 10 различни отговора

френските танкове имат 6 скорости – 5 задни и една предна в случай че ги нападнат в гръб.

[FeralWolf] всъщност много канадци се майтапят с катастрофата на совалката Колумбия

[AriaStargazer] просто завиждат, защото най-близкото което имат до космическа програма е годишното състезание по хвърляне на катерици

[Darkz] Не мога да се напивам сега, след малко съм на работа

[Delusion] Приоритетите ти ме отвращават

.

e-bane.net : Официално предупреждение: ако правенето на пари от музика не спре, континента Северна Америка ще стане малък за гъза на Дженифър Лопес и той ще дойде да ни смачка и нас.

.

edin pederast deto me bie6e kat maluk umrq ot rak na kraka – Zombie

.

teb nikoj ne te razbira, Galq… i nikoj ne se opitwa… za6to ne naprawi6 neo metal banda? – Warrior_Of_Ice

.

лошо е да те ебат докато слушаш химна на украйна – Knjaz Varggoth

.

Перфектната жена трябва:

12то Да не смята Slayer за врещалки и да ненавижда Азис……..повечето момичета с който съм бил коментират прическата му ,грима му ,а не как да се убие ,което според мен е крайно наложителнно от гледна точка на хуманността да не се мъчи човека…

.

Boby_-aquariumbg (01:13 PM) :

🙂 Че няма лошо – запълвне на времето с шумно скандалче.

Longanlon (01:14 PM) :

само дето пари няма да паднат

Boby_-aquariumbg (01:14 PM) :

За к’во са ми пари, когато мога да вдигна скандал? 🙂

.

Transporter 2

Трябва да взема един приятел от летището в събота.

Това е хубаво – мислех, че сте самотен, а се оказва, че имате и приятели.

Той всъщност не ми е приятел – французин е.

.

Разбира се, освен потребността за оправдаване на собственото поведение хората имат и други потребности. Например потребността от висок социален статус и от власт. Така на индивид, който стои ниско в социално-икономическата йерархия, може да е потребно присъствието на потиснато малцинство, за да има над кого да изпитва чувство на превъзходство. В няколко изследвания е показано, че степента на предубеденост на даден човек успешно може да се предвиди, ако е известно дали общественото му положение е, или не е ниско или се понижава. Независимо дали е налице предубеждение към чернокожите или към евреите, ако социалният статус на един човек е нисък или се понижава, той обикновено е по-силно предубеден от човек, чието обществено положение е високо или се повишава. Установено е, че хора, който се намират на най-ниското стъпало или близо до него по отношение на образование, доходи и служебно положение, не само изпитват най-голяма антипатия към чернокожите, но са най-склонни да прибягват към насилие, за да не позволят да се премахне сегрегацията в училищата.

Хората, които се намират ниско в социално-икономическата и образователната йерархия, са по-силно предубедени, защото: 1) имат потребност от някого, над когото да чувстват превъзходство, 2) най-силно усещат съперничеството за работни места от страна на членове от малцинствата, 3) са по-силно фрустрирани от повечето хора и поради това са по-агресивни и 4) недостатъчното им образование увеличава вероятността те да възприемат прекалено опростен, стереотипен възглед за света.

.

Из татковината се нароиха поп звезди, дето можеха да те накарат да заобичаш ритуалното побиване на кол.

.

електронно писмо без електронен подпис има силата на виц, но не и на документ, който може да бъде уважен, а това е така, защото Закона за електронния подпис и електронния документ постановява така

.

Трудно ми е да мисля в момента, а и по принцип…

.

Snake за Шифъра на Леонардо:

Книгата е общо взето преразказ с прости изречения на една историческа теория, която клати църковните устои от векове. В оригинал е най-добре да се прочете в издаваната у нас “Светата кръв и светия граал” на Лий и Бергънт. Отрочето на Браун е американският вариант на Мурзилка минус забавното съдържание. Филмът пък е доста малоумна лента, базирана на много глупава книга, като и двата продукта напомнят “Бьоф Страганов” приготвен в Макдоналдс – за да е по-мазничък и лесен за употреба от US юзъра, който среща трудности дори при прочитането на инстръкшън менюъла на отвертка или окрилени дамски превръзки. Maкар, че като слушам наоколо колко й се радват, явно подобни индивиди не са никак редки и у нас.

Общото впечатление е, че един отдавна обнародван литературно трън в гъза на църковната институция (ама в дебели книжки без картинки – сори) беше преразказан като за идиоти и идиотите се възрадваха масово, защото – разбираш ли – вече не се чувстват изолирани от интелектуално-конспиративните прослойки.

.

Някакъв американец и аквариума му:

Момчето купило и от магическата японска подправка наречена “Tourmaline” която има за предназначение да осигурява не друго а “хармония” на процесите в аквариума. Ама разбира се – хармония! Във вид на прахче! Как не се сетих пръв??? Евала на Амано

.

Gollum за Пауло Коелю:

От въпросният автор съм чел няколко книжици (това е точната дума за такъв род резултати на упражняването на умението да се нижат думи в изречения) и впечатлението ми е, че писането му е средна работа, впрочем достатъчно простичко и постно, за да не затруднява възприемането и същевременно, не дай си боже, да отправя към нещо по-дълбоко, съдържанието на въпросните романчета бяха едни банални истини, които могат да бъдат откровение за човек, намиращ се в началото на смисления си живот, който би могъл да бъде и интелектуално приключение, т.е. за човек почти неизкушен от срещи с размишления и въпроси около същността на битието.

Та без съмнение този автор си има своето място и роля. Едно време имаше един хубав термин, “детско-юношеска литература”, в която впрочем този автор влиза не откъм приключенско-познавателната страна, а по-скоро от морално-дидактичната, с опасност да стане и леко досаден в зле прикритите поучения. То с една дума, плоски и почти едноизмерни притчообразни романи за хора, които нямат интереси да навлизат в света на литературата по – далеч от прага или хайде, за де не прекаляваме, по-далеч отколкото протегната им ръка може да докопа нещо от най-близката лавица, защото май навлизането между прашните рафтове ги плаши, а и вероятно ги смущава фактът, че не са намерили ключа за включване на осветлението.

.

.

Самият филм да се споменава на една страница с това недоразумение е равностойно на присъствието на една сцена на Карузо и Азис.

.

Така окончателно стана ясно, че София не се управлява нито от леви, нито от десни, а от коалицията „лява ръка, десен джоб“.

.

Сталин, Хрюшчов, Брежнев и Горбачов пътуват в пътнически влак. По едно време влакът започва да скърца и пухти и най-накрая спира. Сталин е вбесен:

– Другари, веднага да отидем да разстреляме машиниста!!!

Хрюшчов:

– Не, това е твърде крайно, по-добре да го превъзпитаме и реабилитираме!

Брежнев:

– Другари, другари, спокойно! Най-разумно ще е да спуснем завесите, да пуснем грамофона и да се престорим че влакът все още се движи!

Горбачов се намесва:

– Трябва да сме реалисти, другари. Няма друг изход – ще трябва да слезем и да бутаме…

.

.

1968:

– Коя е най-неутралната държава в света?

– Чехословакия, даже във вътрешните си работи не се намесва.

.

Девъзът на модерния български националист:

“От Усури до Мисури – сите са кутригури”

.

Я ги пратете на консултация при Любослав Пенев, и да си носят супа!!!

.

Аз съм ромче

Ас съм сиганче, обичаам

крадините дулъри зильени

сигаанин да са надричам

пръва радост йе за мене.

Ас сам сиганче крадливо

в край пристъпин ас живеа

вместу на училищи дъ тичъм

секи день липилото го дишаам.

Ас сам сиганче и расна

в дни нищастни, в мрачно времи

писнаа ми да бъда кучи

а па кака пениси да смучи.

Ас сам краставу, смрадливу

болну, мръсну, миризливу

татко в подлиза мадамите насилва,

Имаам девет братия и идна систра

А пък мама днес пучина –

рак на лявъта гръда.

.

От сайта на Лусия Чан:

“Miiiiiiss, I want this!” “Miiiiiiiiiis, I want that!, “Miiiiiiss, I’m an incredible disappointment in life that I will amount to nothing because I have no dedication to anything and everything except drinking, talking, having fun, and being a general jackass to any sort of authority that exists outside of home!”

.

Създава се психоза сред арабските маси, които имат значителни социално-икономически и политически проблеми – висока безработица, лошо здравно обслужване, незавидна роля на жената в обществото, силни диктаторски режими и други… Ислямските общества изживяват криза на идентичността. Те принадлежат на една друга епоха. Далеч са от развитието на света. Искат да се доказват чрез насилие. Имат проблем не само с другите, но и със себе си. Обикновените хора, масите, обаче не го разбират и стават инструмент в ръцете на политиците.

.

Второто безспорно нещо е, че машината на времето съществува. Как иначе можем да си обясним факта, че XVIII век се сгромоляса върху XXI и последният все още не може да се възстанови от удара? Сблъсъкът на цивилизациите е по-видим от всякога (поклон, господин Хънтингтън). Не става въпрос за елементарно противопоставяне по оста християни – мюсюлмани, много от изповядващите исляма осъдиха крайното поведение на протестиращите си “братя по религия”. Става въпрос за катастрофа между култури. В света все още има огромни маси хора, в чиято ценностна система не влизат понятия като демокрация, свобода на словото, независими медии. Хора на миналото, които са в състояние да търсят сметка на едно правителство заради постъпка на частен вестник. Хора на безкрайния монолог, които презират позицията на другата страна и вместо да я изслушат, искат да я подпалят и стъпчат.

.

И.Кобзон – Мгновения

Не думай о секундах свысока

Наступит время, сам поймешь, наверное

Свистят они, как пули у виска

Мгновения, мгновения, мгновения

У каждого мнгновенья свой резон

Свои колокола, своя отметина

Мгновенья раздают кому позор

Кому бесславье, а кому бессмертие

Из крохотных мгновений соткан дождь

Течет с небес вода обыкновенная

Ты порой почти полжизни ждешь

Когда оно придет, твое мгновение

Придет оно большое, как глоток

Глоток воды, во время зноя летнего

А в общем, надо просто помнить долг

От первого мгновенья до последнего

Мгновения спрессованы в года

Мгновения спрессованы в столетия

И я не понимаю иногда

Где первое мгновенье, где последнее

Не думай о секундах свысока

Наступит время, сам поймешь, наверное

Свистят они, как пули у виска

Мгновения, мгновения, мгновения

Мгновения…

.

За циганите:

свързваме тази етническа група с ниско образование, с нехигиенични условия на живот, висока детска смъртност и заболеваемост, с неквалифицираност и с невъзможност за включване в пазара на труда

.

Lupus: Quo vadis, Vulva hypnotika?

Capela Rubra: Ego non sum Vulva hypnotika, ego sum Capela Rubra…

Lupus: Si tu es Capela Rubra, que est tua capela?

Capela Rubra: O, qua sum Vulva hypnotika!

.

[13:20:07] ю дунт ток ту ми гърл лайк дис, мейт!

[13:20:31] уада я уант?

[13:21:29] ай уант трю айриш уиски

[13:21:41] енд ей уомън уит биг бубс

[13:21:55] буубийз ;>

[13:22:21] омг, ин фю минетс ай готта гоу, ладди

[13:22:41] да бийч из коллин мей

[13:22:41] файтин инглишмен ай съпоуз

[13:23:18] тел дат бич ту сък ю тил ши гетс търсти енд ши уил невър ду дат тинг ъгейн

[13:23:20] ахаха

[13:23:36] бийч а сед

[13:23:43] лот’с о’ уота

[13:23:50] ай бег юър пардън

[13:24:03] бийч, биг уота

[13:24:16] о бой о бой о бой о бой

[13:24:32] мейтс гоу деър ту бейт

[13:25:26] ю шуд уоч нейкед уимен анд тейст деър флеш уит юър тонг, дюд

[13:25:29] да ладдис бета бринг сом ласис

[13:25:35] датс дъ уей ту биком риъл мен

[13:25:46] ЕЙ РИЪЛ МЕН АЙ ТЕЛ ЙА

[13:26:00] танг ис дъ корект проноунсиейшън

[13:26:24] ай лас борн ин айрланд

[13:26:35] ю тел ми ноу райт пронансиейшън

[13:26:37] лас=бой

[13:26:44] лад де ;>

[13:26:48] лас=гал

[13:27:04] пийнъс=плежър

[13:27:06] ахаха

[13:27:22] айаахеехх

[13:28:11] ай тинг ай уил пост дис лог(=лог) ин дъ тред соу дат евриуан бич енд нууб кен сий хау стюпид уи ар

[13:28:13] райт?

[13:28:41] уел, ок

[13:28:54] тенк ю

[13:29:04] лет дъ айриш гномс би уит ю

[13:29:11] бът би ауеър дат евриуан уил тинк оф ъс ас а тотъл моронс

[13:29:28] уел, ай пърсънали тинг дей ар дъ моронс

[13:29:32] бът…

[13:30:04] дей донт хав дъ къридж ту райт лайк дис

[13:30:12] коз дей ар игнорант бастардс

[13:30:47] кви ги говорите тука бе

[13:30:56] стфу нууб

[13:31:04] сом шайтс

[13:32:17] дискъсинг джърмън шайзе муувиз

[13:32:39] Uwe_Boll e scepil s nick aheahaa

[13:33:14] ю донт тоук ту УВЕ БОЛ лайк дис, уит ей лак ъф респект

[13:33:32] хаххе

[13:33:38] хайл, уве аееах

[13:34:05] оф уит юър хед, мортал мууве гоър

.

Склонността към насилие у някои юноши често е плод на неспособността им да се противопоставят на родители, които са готови на всякакви отстъпки, за да не влязат в конфликт. Още когато е било съвсем малко, бебето е по­чувствало, че родителите му биха направили всичко, за да избегнат неговата агресивност. Затова през юношеските го­дини тази дълго изтласквана агресивност намира израз из­вън семейството.

Дълг на родителите е да определят граници за децата си, но тези граници трябва да помогнат на децата по-лесно да се приспособят към обществото, а не да отразяват неприспособеността на родителите.

Присъствието на майката или на друга жена като единст­вена възпитателка, какъвто е и най-често случаят в съвре­менното семейство, благоприятства развитието на нарцисизма у момчето, но не е в състояние да стори същото за моми­чето. Нарцисизмът на момичето може да се изгради само с присъстващ Баща.

Вече имах случай да обясня как Едиповият комплекс на момчето първоначално изглежда благотворен, но впоследствие става „непреодолим” и отговорен за мъжкото женомразтво, и как липсата на Едипов комплекс при момичето има обратен ефект, тоест поради отсъствието на каквато и да било хетеросексуална връзка през детството си зрялата жена придава прекалено голямо значение на любовта на мъжа…

.

Студент закъснява за лекция и професора му се кара:

– Срамота! Не си ли бил в казармата, да се научиш на точност!

– Бил съм.

– И какво казваше там старшината като закъснееш за строя?

– Казваше “Здраве желаем, господин лейтенант”.

.

Стратегията препоръчва да се създаде ново министерство, което да назначи комисия, която да формира работни групи, които да направят задълбочено проучване, да изготвят нужните анализи, да напишат подробни доклади и да предложат проекти на стратегии за законодателни промени, за административно преструктуриран е и за популяризиране на промените сред населението. За целта правителството приема постановление за оптимизиране на държавните структури и подобряване на административния капацитет, като увеличава администрацията с 10 хиляди щатни бройки.

.

Ако на готин човек му е гот – това е рок;

ако на готин човек му е кофти – това е блус;

ако на кофти човек му е кофти – това е рап;

ако на кофти човек му е гот – това е чалга.

.

Чалгата е музика на идиотите и отрепките – на мързеливите селяни, които са дошли в града, но не за да се изучат и да станат хора, а за да бачкат по разни кафета, борси, далаверки, да карат голфчета и да се возят на маршрутки, да профукват всичките си пари за глупости и евтин алкохол и да си избиват комплексите по руси заведения. И докато се огледат – чукнали трийсетака, непрочели една книга, не могат да си напишат името и не стават за нищо, освен да продават вестници на някоя автогара или да държат маркуча в автомивка срещу 200 лв. – жените не ги поглеждат (освен ако не се залюбят с граовки с тигрови ботушки от същия джинс и да живеят на свободен наем в ж.к. толстой). Е, ако ритат топка, може и друга да е съдбата. “Нема раута…” като се върнат на село родителя се е алкохолизирал и по цел ден тихо потъва в хоремага, всичко е на плещите на майката, циганите отмъкнали оградата. Тогава чалга фена започва да псува държавата, политиците, правителството, демокрацията, международното положение, американците, еврейте, масоните, психотронните енергии, които последните ги изпускат най-вече “онеа у парламента” защото “маат кьофтета и нищо не праат за тоа истрадал народ”. След като попсуват година две, пребият жената два три пъти докато тя избяга при майка си в Радомир, гласуват за няколко “спасителни” идиота, дето “само на тех верват” и после се разочароват, заминават за Испания, където берат портокали, крадат коли и ако им се усмихне късмета стават пазачи на бензиностанция в арабския сектор…

.

И най-странното е, че въпросния ръб на кичури нито в един момент не е склонен да обвини собствения си мързел и простотия за калното си положение. Защото докато той се е наливал с водка от шишето, седнал на облегалката на пейка в двора на кварталното училище, някой друг вътре си е учил уроците, а след училище е ходел и на английски и вместо да си купи последния Конверс (марка маратонки, каквито носят негрите в САЩ и арабите в Западна Европа), си е купил компютър…. Пък сега този видиш ли кара Тойота, работи на топло и през отпуската кара ски, а чалгаря точи лиги над мастиката…

.

Определящи фактори за развитието на модерната българска държавност винаги са били неблагоприятните климатични и демографски условия, обуславящи оскъден вътрешен продукт и постоянен дефицит на средства; постоянната опасност от външна агресия, предопределяща високи военни разходи; и накрая необходимостта от ускорено развитие, за да догоним западните си съседи. Хроническият дефицит на средства и ресурси винаги е ограничавал възможностите на държавата да решава проблемите на обществото. Затова България се е развивала по начин, който в политологическата теория се нарича мобилизационен – държавата компенсира недостатъка на ресурси с принуда върху икономическите субекти. Оскъдните ресурси, с които разполага една страна, практически предопределят и управлението и от авторитарни режими. Особено ако страната се е опитала да прескача цели исторически епохи, за да навакса изоставането си, както непрекъснато прави България от 130 години. Заради турското робство тя не изживя феодализма, а се опитва да гради капитализъм. В капиталистическите държави обаче управлява специализирана бюрокрация, оформила се в резултат на вековна еволюция на социалните отношения. Тя няма как да бъде създадена в страна, където принадлежността към управляващата класа се предава по наследство и където властта се е сляла със собствеността. Такова управление води началото си от „прескочения“ феодализъм и се нарича олигархично. При него средновековните феодали просто се заменят с политическо-финансови кланове, които взимат ключовите политически решения. Тук свършват обективните причини за поредния ни провал. Оскъдните ресурси, наследствата на робството и комунизма в един глобализиран свят не могат да отговорят на въпроса защо не вървим напред. Други страни са били още по-бедни и са управлявани от не по-малко жестоки диктатори, но вече са далеч пред нас. Защо ние пак изоставаме?

.

Уви, струва ми се, че Бенедикт Андерсън твърде точно характеризира нацията (зачената през XVIII в. и появила се на бял свят след Буржоазните революции) като “въобразена общност”(2) , консолидирана около конвенцията “национален език” (за чието формиране като че ли най-голяма заслуга има Гутенберговата Библия като икономически и технически факт) и фетишизираните хероизирани артефакти от “славното минало” на предците.

…несправедливостта, на която ставаха жертва предците ни, винаги се компенсираше от безупречния им героизъм, който ни караше да оставаме с чувство за вина и дълг към отците ни, маркерите на нашата изконна принадлежност.

Интересно е колко често думата “кръв” се появява в речника на “средностатистическия” националист. Ами, струва ми се, почти постоянно. Тя е най-яркия и фрапантен аргумент, доказващ предимството, което идентификацията ти с “пролятата кръв” има пред всички останали избори за мислене на себе си. Ти трябва да мислиш себе си през вината, която ти е вменена от индиферентността ти към миналото. А благодарение на миналото ти си тук-и-сега-такъв-какъвто-си, следователно, ти си длъжник на миналото и е лицемерно от твоя страна да отказваш да компенсираш кръвта, пролята заради теб. Да не уважаваш кръвта е все едно да не уважаваш майчиното мляко, те така или иначе са сходни в един символен контекст.

.

отивам в “Лото”- едно кафенце в студентски град. Там студентките курвеят на пълен работен ден. А cърбите казват “курови времени пролази”, сиреч, е*и, вуйчо докато можеш- а тя нека си работи. Колкото и да се е обърнал светът с гъ*а нагоре, осемнайсет-годишните цици са си все същите.

.

Никогда не бойся делать то, что ты не умеешь. Помни, ковчег был построен любителем. Профессионалы построили “Титаник”.

Идат избори. А ние кога ще дойдем?
Дързост и красота