Не сте сами… в главата сиЧиниите, знаете много добре, летят под път и над път – и не само летят, верицата им галактическа, но и позволяват да бъдат заснети, правят кръгове в житото и отвличат хора, с които извършват садистични и загадъчни експерименти. Или поне така пише във вестник Шок.

При това положение на нещата, не мен ми остава само да се запитам: достатъчно ли е голяма вселената за всички ни?

Вселената, казват, била доста голяма – даже смеят да твърдят, е била толкова голяма, че сама се намирала в себе си, което моят деградирал от алкохола и хилядите часове порно и балдурс гейт мозък някак трудно осмисля. Но се задоволявам с простичката, комфортна и непредизвикваща излишна мозъчна активност мисъл, че тя, вселената, е големичка. А ако вярваме на учените (пък ние им вярваме, щото ако не им вярваме на тях, остава да вярваме на ония с брадите, което, сигурен съм, ние не искаме да правим в никакъв случай), е направо безкрайна.

Никак не е далече от ума и мисълта, че ако оставиш неограничен брой маймуни неограничено количество време да блъскат по същия (неограничен) брой пишещи машини, все някога, някоя от тях ще напише нещо смислено – не щото е умна, а по чиста случайност. Безкрайността има едно интересно свойство – колкото и да я делиш, колкото и да вадиш от нея, пак си остава безкрайна – т.е. не намалява. Та по логиката за маймуните и за безкрайната безкрайност, ако вселената е безкрайна, значи има безкрайно количество звезди, безкрайно количество от тях са точно като слънцето и безкрайно количество планети точно като Земята се въртят около тях. И на тия планети разни червейчета пропълзяват, порастват им ръце и изобретяват атомните подводници.

Значи извънземни има

Има разбира се – елементарната логика го показва. Същата тая логика ми говори още две неща: Първо, че тия извънземни, понеже са резултат на безкрайността на вселената, са безкрайно далече. Второ, който твърди, че е виждал извънземни, е идиот.

Идиоти, както може би сте забелязали, наоколо никак не липсват – даже почвам да си мисля, че не само са прекалено много, ами и се размножават. Четейки вестници (което правя рядко, запазвайки малкото разсъдък, който порното и балдурс гейта са ми оставили) си мисля, че оня неограничен брой маймуни с пишещи машини не е само умна поговорка, ами са истински, живи и при това работят като редактори и журналисти за вестниците труд (нощен, жълт и квито още видове има), 24 часа, шок, строго секретно, шоу и неизброимите им клонинги в чужбина. Поради което никак не е чудно, че толкова често се съобщава за видени летящи чинии,

Смятам ти е ясно, че възможността зелени хърбави пичове с големи, черни бадемови очи да джиткат около скъпата ни планета, качени на летящи чинии е доста мижава. Още по-мижава пък е вероятността да не ги засекат многото големи и скъпи уреди, с които ги търсим, както и още повечето и още по-скъпи уреди, с които взаимно се опитваме да си засечем ядрените ракети, самолети и шпионски спътници.

Това пък летящите чинии да отвличат хора, и че американското правителство тайно преговаря с тях или пази някакви техни трупове в тайни бази ме докарва до истеричен кикот всеки път като чуя някой да говори за него – просто ме спохожда непреодолимо облекчение от това, че очевидно има много по-тъпи от мене индивиди. Oтдавна е известно, че правителствата далеч не са толкова добри в опазването на тайните си, колкото им се иска и колкото си мислят някои хора. И знам, че няма земна или извънземна сила, която да спре големите медийни корпорации да изпуснат подобна тлъста сензация, ако беше истина.

Чичовци
Удобно и ясно – по бюрократски

Коментари

 1. Ето още един от ТЯХ, който се опитва да ни убеди, ТЕ(както и той самият), не съществуват. 🙂
  Да, ама не!Ние знаем за Вас!
  Между другото, сещам се за една съседка, за която имам сериозни подозрения, че е извънземно. И много ми се иска да ме отвлече и да прави с мен разни загадъчни експерименти…

 2. Магдалина
  21/04/2008 - 09:01

  I see dead people, barindead people… everywhere…

 3. И на мен ми се иска да има извънземни. Аз, ако вече не съм споменавал, съм един хипердизайнер, а тези летящи чинии са толкова еднакви и скучни. Пазара за редизайн би бил огромен. Бих могъл да стана известен и извън София – в цялата галактика!

 4. хихи, то наистина има хора, които като че ли не са от тая планета, трабва да се признае 🙂

 5. Важното е звездите да ти го говорят ..
  (Под звезди имам предвид онези огромните топки от плазма, а не известни знаменитости като Миро от Каризма, любимците ми от риалити шоутата, Иван Атанасов Най-големия, или пък дори мен самия).

  А не по-малко важно е да им отговаряш и ти .. :))

 6. Stanley_1428
  21/04/2008 - 09:54

  Вярно си е – извънземни определено има, но както пишеше в един друг блог, дори да са идвали, отдавна ги няма, щото са ни видяли кви сме кретени.

 7. На мен пък ми е най-смешна липсата на въображение на всички, които твърдят, че извънземни съществуват. Що за егоцентрични същества твърдят, че извънземните са човекоподобни – долу горе са с нашите размери, имат глави, ръце, крака, мозък, очи, уши, далак, таз, бъбреци и други органи и субпродукти, при положение, че само на Земята има толкова много биологично разнообразие? Единственият напън на атрофиралите мозъци, е иновативния начин, по който тези човекоподобни общуват – вибрации, телекинеза и други подобни. Като се има предвид, че “журналята” нямаше и за това да се сетят, ако ги нямаше великите фантасти…
  Заглавието ти е много удачно, за пръв път от едно 10-15 поста. 😉

 8. Спомням си в ранните години на демокрацията за извънземните Кики и Чочи. На въпросните като им задавахме разни въпроси и те отговаряха с почукване. Понякога даже изтръпвах, като усещах присъствието им.
  Сега зная, че всичко това е булшит (разказвал ли съм ви за заведението с надпис Фаст Фууд в центъра на София?с букви на кирилица, пичове!).
  Истина е, че човек иска да мечтае. Обикновения свят често е скучноват и дали ще четеш фентъзи , дали ще играеш балдура (или дали ще гледаш порно, щото в реалния свят момичето очаква от теб да се потрудиш доста,ако ти е навита а порното е направено предимно за мъже)или ще учавстваш в ЛАРП (Лонг пусни една статия за тия сладури-мноого са сладки) е горе-долу все едно. За това идат извънземни. Те са нова цивилизация, с нови тайни, били са сред звездите. Абе разбираш ме-хората ИМАТ нужда от тях!
  Така, че ЛОНГ- , моля те не убивай мечтателя в човека, дори ако ти се струва , че мечтите му са смешни/нелепи/тъпи

 9. Георги
  21/04/2008 - 10:50

  Супер тема 🙂 В цялата чорба ми е чудно само едно – защо “отвличаните за експерименти” са предимно американци? Отговора май донякъде е обвързан с Холивуд.

 10. Защото явно им е най-скучно. Че Холивуд изсмуква до откат всяка идея и я преексплоатира, за да изкара поредния западащ долар не е тайна. Повечето им филми са си гавра с добрия вкус-всичко известно става в америка, апокалипсис, армагедон, вампири, дяволи, ангели, световна война…все тях ги тресе 🙂

 11. @Георги
  Ами, аз водя преговори със съседката, ама нещо не и се отвлича май… Сигурно и тя на Хамериканци налита.

 12. Абе холивуд добре, ама има цели дружества от хора не само в САЩ ами и в Европа, че и у нас, които се занимават с тия “явления” – събират се на конференции, обсъждат снимки, наблюдават с телескопи и т.н.

 13. Зая съжаление, не вярвам в извънземни, иначе можеше животът ми да е толкова по-интересен…
  Със сигурност някъде има и други форми на живот освен тези на земята, но дали ще ги открием е друг въпрс и дали и да ги открием просто няма да продължът да си хапват космически прах примерно и да си яздят слънчевите ветрове, кой знае.

 14. @mname – ангелов не атанасов.

 15. А да – Иван Атанасов е съвсем друг персонаж, при това много уважаван от мен 🙂

 16. Не бе Пепи, онзи човек е Джон Атанасов и се отказа от българското си гражданство…иначе му сече глъвътъ

 17. канев
  21/04/2008 - 14:48

  @morrt – преди да си пожелаваш, гледай Soutpark: Cartman Gets an Anal Probe 😛

  Съвсем нормално хората масово вярват в разни истории за Розуел и теория на конспирацията, но пък без проблем приемат, че разни доста добре научно обосновани неща, като примерно, това че не може нещо да се движи със скорост по-голяма от тази на светлината*, са измислица.
  По-лесно е да прочетеш в-к Шок отколкото един учебник по физика. Общо взето нагласата е: “Аз знам, че има извънземни, значи Айнщайн не е бил прав”. По-лесно е да разбереш някаква измислица, защото на нея не ти трябват сложни аргументи, докато което и да е научно обяснение е свързано с поне една-две формули. Няма нужда да се затормозяваме:).

  *всъщност има неща които се движат по-бързо от светлината, но не могат да носят информация, т.е. безполезни са;)

 18. мамка му, вижте какви ги пише в тъпата Уикипедия
  “Early life and education
  John Atanasoff (a-ta-NA-sof) was born in Hamilton, New York to an electrical engineer and a school teacher. His father Ivan Atanasoff was born in 1876 in the village of Boyadzhik, Ottoman Empire (present-day Bulgaria), just before his own parents died in the April Uprising.[1] In 1889, Ivan Atanasoff emigrated to the United States with his uncle. John Vincent Atanasoff’s mother, Iva Lucena Purdy, was a teacher of mathematics.”
  България тогава била отоманската империя…все едно сме нещо като новообособено Косово, мама им …

 19. Спас Колев
  21/04/2008 - 14:59

  Всъщност Вселената не е безкрайна, просто няма край. 🙂 В смисъл, материята вътре е крайно количество, значи и комбинациите са краен брой.

 20. Ама никой не е казал, че не може да се повтарят…

 21. @Канев
  Ти ако я видиш…ще разрешиш смесените бракове с извънземни.
  Направо си плаче за една локална междузвездна войница.
  The dark side of the Force, приела женски образ.
  Я да ида да се позабърша, че много се размечтах.

 22. Дам, самият факт, че извънземните приличали на нас показва, че всъщност става въпрос за въображение, защото нашият мозък не може да избяга от рамките, в които мисли. А иначе как да не вярват хората 🙂 То е като следния пример:

  “Новото подреждане на планетите щяло да понижи земното притегляне. Мур обяснил на слушателите, че ако точно в този момент подскочат, ще получат усещането, че плават. Обадили се стотици, за да споделят, че са почувствали точно това.

 23. Toя Мур ако е Майкъл Мур, режисьора, ми е съвсем ясен с неговите популистки глупости 🙂

 24. Мисля, че е друг. Цитата е от класация за най-добри първо априлски шеги. Дадох го само като пример как ако някой по-така “авторитетен” като пичовете от Холивуд на пример, кажат, че има извънземни, реакцията ще бъде като на тези слушатели 🙂

 25. Aми човече, представи си една заблуда, много популярна в САЩ – че водата от крана преди да се стече в канала, се завърта в мивката по посока магнитното поле на Земята (каквато и да е тая посока).

  Много хора вярват в това, дори моя доброволец, въпреки, че водата в неговата мивка се върти наобратно от тази в моята и въпреки очевидния факт, че като преместиш малко крана настрани и въртенето на водата се обръща.

 26. DAYMARE, еми да не са излъгали, османската империя е била и това си е.

  Злата уикипедия май съвсем целенасочено иска да потъпче ПАТРИОТИЗМА НА БЪЛГАРИТЕ! …

 27. Хахахах, Longanlon, това направо ме разби с водата. 😀

 28. И аз си мислех, че е просто измислица, че някой вярва в него, но се оказа, че наистина вярват.

 29. Доколкото помня, това с водата, в лабораторни условия имаше задоволителна повторяемост, специално име за явлението и просто научно обяснение. Може и да бъркам……..

  p.s. ……и аблютно нищо общо с извънземни. Е за т’ва съм сигурен. 🙂

 30. То извънморски да не дойдат, с извънземните някак ша са справим
  😀

 31. България е толкова малка страна, че извънземните едва ли някога ще ни намерят. Затова пък са често забелязвани на американска и руска територия под формата на секретни военни разработки 😉

  На мен ли така ми се струва или винаги коментирам последен? Защо не си пускаш статиите 4-5 часа по-рано, така последните ще бъдат първи 😀

 32. Хубава статийка, харесва ми 🙂

  Но инзвънземни наистина има…. иначе кой ни изпива мозъка, че тъпеем още и още повече с времето?

  Иначе казано и да има и да няма не е наша работа, нека първо да си оправим земицата па после ще ходим в Марс (не че не съм бил там ама зима беше, за ски ходихме и едни бабаити от някаква планета ни изгониха, Пешо им взе номера но все още търсим из широкоспектрогалактическия книжен (онлайн версията много забива) указател за планета която е съкратена на ШПЗ)..

 33. @канев

  не soutpark, a southpark.

  и като добавка на cartman gets an anal probe. може да гледаш 701 – CANCELED

 34. Мицева
  22/04/2008 - 15:14

  Здравейте, земляни! 🙂

 35. Миглен
  22/04/2008 - 21:40

  Логични размишления, аз съм сигурен че има извънземни. Може да са прости аминокиселини ама и това са някакви биологични отпадаци падали на земята от метеорити – доказателство поне за мен че има нещо там в подяволите. Вероятно е безкрайно далече, вероятно е безкрайно просто като устройство и наподобява обикновенни бактерии или едноклетъчни организми или вероятно е свръх интелигентно но едва ли ще разберем, днес или утре..

  Примирете се с тоя факт – има нещо някъде там ама едва ли лети с чиния и отвлича хора да им прави анални сонди и промива мозъците.

 36. Любен Попов
  08/05/2008 - 09:36

  No One, напълно си прав за простото обяснение

  и longanlon, става въпрос за завъртане на водата когато изтича свободно през канала, без да я подбутваш със струята на чучура.

 37. За да има видим ефект Кориолисовата сила върху нещо с толкова малка маса като струя вода, необходимо е тая струя да бъде поставена в идеални условия – т.е. да се стича по идеално гладка и идеално права тръба без изкривяване на струята, да пада без никакъв наклон върху идеално правилна вдлъбната повърхност. Ти си прецени дали тръбите и мивката у вас са идеално и дали техните дефекти нямат много по-голямо влияние върху струята.

 38. Да ви набием летящите чинии у дупарата! (преифразирана велика мисъл от Боби Турбото)

  ПП: Както гласи една много хубава книга – откъде накъде ще дефинираме понятието живот – може камъните да са живи, просто едно тяхно вдишване да е на 1000 години и ние да не можем да го осъзнаем…

 39. Лъчезар Томов
  25/02/2009 - 01:15

  А Денис Родман откъде е тогава?

 40. От планетата на Майкъл Джордан хехехе

 41. Валентин
  08/01/2011 - 04:14

  ако вселената е безкрайна, значи има безкрайно количество звезди, безкрайно количество от тях са точно като слънцето и безкрайно количество планети точно като Земята се въртят около тях. И на тия планети разни червейчета пропълзяват, порастват им ръце и изобретяват атомните подводници.

  По тази логика излиза, че е напълно възможно на относително близко разстояние да има поне две планети, на които има разумен живот.

  Обаче какво значи “близко” е трудно да се дефинира, защото не се знае с какви технологии разполагат съществата на другата планета. Струва ни се, че максималната скорост за движение е скоростта на светлината, но дали не грешим фундаментално в представите си за време и пространство?

Leave a Reply

Задължителните полета имат *