Гледам на теб само като на приятел


Много те харесвам. Наистина. Ти си толкова мил и сладък, и изслушваш всичките ми проблеми, правиш ми комплименти. Но… ами наистина не мисля, че можем да станем гаджета. Ще е ужасно да позволим на секса да разруши страхотното ни приятелство, от което аз получавам всичко, от което се нуждая, а ти не получаваш нищо от това, което искаш. Не мислиш ли?

Знаех си, че ще ме разбереш. Ти винаги ме разбираш…

Автор: Кимбърли Пруит, публикувано в The Onion

Ние сме чудесни приятели, нали? Аз мога да ти споделя всичко, а ти знаеш, че винаги можеш да дойдеш при мен да ме слушаш как мрънкам и се оплаквам от работата си или колко грозна се чувствам тая сутрин. Ти не би искал да разрушиш такова приятелство, само за да ми бъдеш гадже и аз да те гледам с желание и копнеж в очите, нали? Разбира се, че не. Ако станем гаджета, това само ще усложни чудесната ми връзка с теб.

Просто… ти си ми най-добрият приятел и на мен би ми било много неприятно, ако това трябва да се промени само заради нещо, което ти отчаяно желаеш. Така де – вероятно може и да можем да излезем на няколко срещи, да се натискаме по пейките и така поне да оправдаем шестгодишния платоничен кошмар, в който ти живееш, но после какво? Как след това ще можем да сме пак приятели така, че аз отново да се възползвам от това, че ме харесваш, за да ти се обаждам винаги, когато имам нужда да си поприказвам с някого? Тази част от приятелството ни е толкова важна за мен.

Не. На нас ни е писано да бъдем много, много добри приятели и да да се виждаме само когато аз нямам гадже, но ми е нужно мъжко внимание, което да подхранва крехкото ми, но обсебващо его.

Всичко може да се промени, ако вкараме романтика в приятелството ни. Спомни си колко ужасна беше последната ми връзка – помниш ли как ти звънях в 3 сутринта да ти се оплаквам, че ТОЙ не отговаря на есемесите ми? Този, с когото се забих на прекрасното парти за рождения ми ден, което ти организира? С него правихме невероятно страстен секс всеки ден в продължение на четири месеца, а сега дори не си говорим. Боже, ще умра, ако такова нещо се случи между нас….

Освен това, можеш ли да си представиш да се видим голи? От толкова време те познавам, че ти си ми нещо като брат… с който на два пъти се целувах, като бях пияна и после никога не говорих с него за това. Ще е ужасно конфузно. И ако правим секс даже веднъж, после всеки път като идваш с мен да пазарувам, като ме изведеш да ядем сладолед или да ме разсееш след като съм имала напрегнат ден в работата, ти ще ме гледаш с оня поглед тип “виждал съм циците й“. Леле, не мога да се сетя за нищо по-неловко от това!

Така или иначе, на теб изобщо нямаше да ти хареса да съм ти гадже. Аз ще ти правя разни драми, ще имам нужда от много внимание и бавно ще осъзнавам колко те обичам. А и ако ти бях гадже, никога нямаше да мога да ти кажа за всичките тъпанари, с които ходя и да се преструвам, че не виждам колко ти е неприятно да слушаш за тях. Нека никога да не губим това – то е същината на нашето приятелство.

Но не унивай – ти си толкова забавен, умен и сладък, всяко момиче, освен аз, ще е истински щастлива да си й гадже. Ще намериш някоя, вярвай. И когато я намериш, аз внезапно ще почна да флиртувам с теб и да ти се натискам пред нея, за да може тя да ревнува и да не ти вярва, като й казваш, че сме само приятели. Обаче когато тя те зареже, ние отново няма да сме нищо повече.

Само най-добри приятели, завинаги.

Лични зъболекарски питанки
Видях Яне Янев. Едва го познах –

Коментари

 1. тънък намек да си * майката и да не я занимаваш със сутрешната си ерекция 😀

 2. Дай линка към статията! 🙂 Между другото ето линк към анализ на една очевидно тъпа книга (то анализът сам ти казва “не я чети”):

  http://www.slate.com/id/2220892/

 3. ъъъ.. писано от жена?

 4. Марко Фризия
  25/06/2009 - 09:19

  Чоко и Боко ?

 5. Марио Пешев
  25/06/2009 - 09:23

  Priceless.

 6. Никола
  25/06/2009 - 09:23

  Бруталната истина 🙂 След втория път така или я разбираш, или цял живот си най-добър приятел на разни патки ..

 7. добро 🙂 хванати са почти всички локуми които се разтягат, хехехе, накратко “пич ставаш само за изтривалка и не искам те губя като такава”

 8. Ох, и аз съм я сърбал тая попара…

 9. Папуас
  25/06/2009 - 09:41

  Човек общува със себе-подобни, ти също се държиш с някоя така.

 10. Майк Рам
  25/06/2009 - 09:52

  Брилянтно! Много ми харесва тънкия сарказъм на авторката. Тъжното е, че и аз съм попадал на такива жени. Някога.

 11. Ahahaha колко грубо .. и вярно 🙂

 12. Истината боли…

 13. Ицката
  25/06/2009 - 10:38

  То май няма мъж дето да не е чул тези слова 🙂

  Много добре написано. Аз затова нямам приятелки 😀

 14. Вервайте и…

 15. Мария
  25/06/2009 - 10:50

  И сега сигурно всички ще скочите срещу мен 🙂 , ама понякога наистина може да имаш човек до себе си, невероятен приятел от където и да го погледнеш, обаче да липсва всичко останало, което гарантира успеха на една връзка. Или поне е предпоставка за такава.

  По-добре ли е да му кажеш “айде да пробваме” и накрая да останеш и без приятел, и без гадже 😉

 16. що да скочим срещу тебе? наистина жените така мислят и статията е точно за това.

  проблемът е, че това, което за теб е “невероятно приятелство”, за мъжа е жалко платоническо мъчение, в което той се стреми да ти угажда и да е до теб, та дано го забележиш.

 17. Ицката
  25/06/2009 - 10:59

  Longanlon, много точно го каза.

  Мария, за вас ако е възможно да съществува приятелство между мъж и жена, то за нас не е възможно. Явно така сме устроени.

 18. И кво излизате той те гледа с навлажнен поглед и му текат лигите, на теб ти е достатъчно неприятен за да си легнеш с него но иначе е най-добрия ти приятел. Мисля си че по-скоро в цялата ситуация харесваш да гледаш как се гърчи и да се мислиш за велика каквато не си, контролирайки го извличаш наслада по-голяма и от секса. Абе лудия е тоя с баницата който в края на крайщата е ползван за изтривалка :-)))

 19. Мария
  25/06/2009 - 11:09

  Ако наистина е така…то е жалко. Защото едно приятелско мъжко рамо или дори само гледна точка, обогатява.

  (Но признавам, вие сте по-правите в случая 🙂 , защото реалността обикновено доказва “невъзможността”. Макар да предпочитам да вярвам, че има изключения, които потвърждават правилото.)

 20. Еее , стига де хора-наистина може да има приятелство между мъж и жена. Стига да няма хвърчащи хормони между тях и да мислят горе-долу на една вълна. В един момент ако се разбирате твърде добре привличане се получава, дори не на физическа основа, ама не винаги е достатъчно, за да я възприеме мъжкия индивид като сексуален обект.
  Но наистина отказвам да разбера тъпотията на гореописаните жени, че един мъж като става за приятел, не би станал добър любовник. Ако е някакъв льольо, който няма инициатива и не може да бъде атрактивен за мацката до него, съвсем логично, че ще остане на сухо, колкото и добър приятел да е.

 21. Ето го и моето, хъх, “становище” по въпроса:

  http://asktisho.wordpress.com/.....riendship/

  Или чудовище, не знам 🙂 Но определено е една от най-четените и най-коментираните статии в блога ми.

  След всички разговори по темата онлайн и офлайн стигнах до извода, че наистина можеш да имаш жена-приятелка. Стига да не те привлича сексуално…Ама хич.

  Където го няма сексът, само там вирее приятелството между двата пола.

  Ми природата ни е създала да се размножаваме помежду си, да си песйтваме гените, не да обсъждаме стреса в работата или бившите гаджета, с които не сме успели да си пейстнем гените 🙂 В този ред на мисли снимката с бебенцата е наистина много подходяща. :))

 22. Даниел Панев
  25/06/2009 - 11:18

  Що бе? И аз имам такава приятелка – дет да пием бири, едно, друго… Е, без третото 🙂 Поне аз не я виждам в тая светлина. Тя мен… Не съм я питал 🙂
  Тоест това не е само женско поведение.

  P.S. Или пък съм путьо?

 23. Папуас
  25/06/2009 - 11:19

  Аз съм мъж, и съм се хващал да общувам с момичета само да си лафим, но те после си мислят че ги харесвам. Това важи и за двата пола, затова не сте ли готови да се видите голи недейте се сближава, в природата е, и на двата пола.

 24. Стойчо
  25/06/2009 - 11:46

  Жените са нежни садисти 🙂

  Лонгалон, мани ги тия тийнейджърки вече;-)

 25. Стойчо
  25/06/2009 - 11:47

  Всъщност искаха да кажа браво за текста:–)

 26. Вярно е, че от това по-често страдаме мъжете, ама не е никак честно да го приписваме само на жените. Не ви ли се е случвало да ви харесва някое момиче, а вие нея – не ? Разбирате се прекрасно и т.н. , ама просто не става, не я харесвате и това е. И тогава се получава същата ситуация, ама на обратно.

  А че в подобна ситуация жените правят някои специфични гадости, описани по-горе, е друг въпрос 🙂

 27. “Не ви ли се е случвало да ви харесва някое момиче, а вие нея – не ? Разбирате се прекрасно и т.н. , ама просто не става, не я харесвате и това е”

  Антоне, ами… не. Ако не я харесвам, как ще се “разбирам прекрасно” с нея?!?

 28. Според мен дори и жените не вярват това което пише в статията. Тази статия е просто един съвет как да отрежат приятел най-галантно. А истината според мен е друга

  “Пич не ме привличаш сексуално. Готин човек си, но това не е всичко”

  И другото което искам да добавя е, че тази ситуация не е специалитет на жените, в такава ситуация можем да изпаднем и ние (дори ми се е случвало). Мъжете също могат да имат приятелки които много харесват, но без да имат желание за секс с тях.

 29. Напълно права си! Сутринта накарах една позната да я прочете и реагира като теб 🙂 Аз съм преживял подобно нещо което продължи две години!!! и според мен е описано прекрасно. Но не само тя има вина, за да се случи подобно нещо трябва да има двама, в психологията е описано като садо-мазо нищо че няма бой 🙂

 30. Борис
  25/06/2009 - 13:07

  Боян е много прав. Ако сам не позволиш няма как това да се случи, но факт е, че се случва.

  Генералният извод е един – като няма да се ебем ами търси си приятели в интернет, аз няма да те разхождам по заведения само.

  И всички са курви, без майка ми.

 31. До жените, които се защитават с “има го и обратния случай”: Не е точно така. Аз поне не се сещам мъжете да са казвали на жените “абе ти си ми много, много, много добра приятелка, ама няма как да стане… какво мислиш за Мария? Смяташ ли, че бях прав като скъсах с нея? А за новото ми гадже Николета? Правилно ли направих, че тръгнахме? Мислиш ли, че е хубава? Вече 10 пъти правихме секс, ама с изключение на седмия път нещо не ме кефи как е в леглото, а не знам какво стана на този седми път, за да се повтори. Кажи ми къде бъркам!” Тази много важна подробност волно или неволно я изпускате в защитата. 🙂 А вие по принцип позеленявате от това вашият “най-добър приятел” да каже колко е хубаво онова момиче ето там (еди къде си), пък какво остава да ви разказва за неговите преживявания с жените. 🙂

 32. малко мишленце
  25/06/2009 - 14:21

  Надявам се да не прозвучи твърде грубо, но такива мъже си имат име – путкоразводачи. Не се сърдете, от мъже съм го чувала това, сами са го измислили.

  Истината е, че всяка жена е имала поне по един такъв приятел и всеки мъж е имал поне по едно такова платонично мъчение. Смешното в случая е, че жените НАИСТИНА си мислят, че има приятелство. Влезте в първия женски форум, за да видите колко си вярват. Че и се обиждат като им кажеш обратното :-))))

  А старата тактика да си легнеш с такава девойка е като събереш смелост и си хванеш гадже или просто я отсвириш за известно време. Само, за да те задържи ще направи всичко, което трябва.

 33. “Смешното в случая е, че жените НАИСТИНА си мислят, че има приятелство.”

  Някои жени, мишленце, си мислят така – не всички. Често съм виждал как момиче взима момче за мезе (понеже го вижда, че е путкоразводач) и зад гърба му разправя колко е наивен и т.н. Уж го казва ей така между другото и без лоши чувства, ама не е трудно да установиш, че всъщност в нейните очи този путкоразводач е… абсолютен тъпак. 🙂

 34. чак ми стана гадно да го чета!в 99% е вярно! почти всяка жена си е имала “плюшено мече” и е жалко, зщото това мече, всъщност обикновено е умен, свястен мъж, който би я направил истински щастлива. това е почти напълно вярно (може би без задължителната меркантилност на жените): http://bglog.net/psychology/11164
  това, което мога ад кажа в извинение на пола си е, че докато жената няма опит, наистина не разбира, че част от приятелите й, наистина си падат по нея. овен това, обикновено ви говорим за други мъже, за да схванете, че не сте от тях и някак си да премине всичко без любовни обяснения, когато очевидно наближават. ако наистина не можете да имате жени приятелки, освен, ако те не са грозни като смъртта, много губите. няма нищо лошо в това да е хубава и да го оценяваш, но ако си влюбен е друг въпросът. шансът тя да не го знае е малък. и ако продължава да ти дава противоречиви сигнали е садистична кучка, а ти си глупак…

 35. ДН, той си е абсолютен тъпак, кофтито е, че всеки от нас в даден момент от живота си се е представял като такъв в аналогична ситуация 🙂

 36. О да, Лонг, съгласен съм. И за мен си е абсолютен тъпак, но са ми смешни жалките опити на момичето, което говори зад гърба му по този начин всъщност да скрие истинското ѝ мнение за него. 🙂

  А колкото до кофтито, човек се учи от грешките, какво да правиш. 🙂 Някои от първия път го разбират, на други им трябва пет пъти да минат през същото, за да им влезне акълът в главата.

 37. малко мишленце
  25/06/2009 - 14:40

  Лонгалон, за да сме квит ще кажа, че и ние жените поне веднъж в живота си сме били заслепени и влюбени овчици, които са били играчка за отпускане на напрежението на някой мъж 🙂 Има някакъв баланс в тоя свят :-))))

 38. Даниел Панев, ето отговора на въпроса ти дали си путьо:

  http://bglog.net/psychology/11164
  Има точно три случая, при които мъж и жена могат да бъдат приятели.
  1. Мъжът е гей.
  2. Мъжът не намира жената за привлекателна.
  3. Мъжът вече си има жена, която е много по-високо на стълбата.

  Става дума за “стълбата” на привлекателността. Аз бих добавил, че вариант 2 принципно е почти невъзможен (т.е. мъж да иска да е приятел с жена, която не намира за привлекателна).

 39. Момчета, разбивате ме.
  След една известна доза наблюдения, та даже и разсъждения, по проблемите, които натъртва тук тази премила статийка, ми се ще да ви кажа няколко неща:
  Първо, ако в реалността (а не в някой “НЕ-тъп” американски/испански/латино филм) съществува ситуация, която да отговаря дословно на описаната, мъжкият участник следва да се разстреля…по възможност сам. Никой, който е до толкова природно тъп, безхарактерен или просто путка, не заслужава и грам съчувствие.
  Второ… Ей, вие, страшните мъжаги, за които “приятелството между мъж и жена е невъзможно” и сте “така устроени”, защо не можете да се измъкнете невредими дори от едни толкова тъпо заплетени отношения и, което ми е по-интересно, КАК ТОЧНО попадате в тях въобще?!?!
  И трето, за да ви вбеся съвсем, ще допълня, че все по-често се случва изброените в статията откровено малоумни реплики да бъдат използвани от мъже. Вие се превръщате в не по-малко дразнещи лигли, когато дадена девойка не събуди сексуалния ви интерес.
  А и замислете се, ако въпросната “най-добра приятелка” продължава да ви отказва, може би това няма нищо общо с приятелството ви. Най-вероятно просто НЕ ВИ ХАРЕСВА и толкова.

 40. и в твоите думи има истина 🙂 но все пак…

  Имам едно предизвикателство за вас жени, които все още се двоумите. Изберете си някой от вашите приятели, който не отговаря на нито един от горните 3 критерия и когото смятате за свой приятел. След това си задайте следния въпрос: Ако двамата сте сами в неговия апартамент някоя вечер, и вие се извините за да отидете до тоалетната и се върнете гола и го попитате дали би искал да правите секс какво би направил той:

  1. Ще ви каже, че не иска да рискува красивото приятелство, което сте изградили, с такъв мръсен плътски акт.

  2. Ще приеме.

 41. Мариета
  25/06/2009 - 14:46

  Аз все още си мисля, че може да съществува приятелство между мъж и жена. Аз имам много приятели, с някои от тях се познаваме от детинство. Правим всичко, което могат да правят приятели – пием бира, говорим за глупости, купонясваме, споделяме и прочие. И когато някой мой приятел има проблеми с половинката си обикновено идва за съвет или поне споделя какво му тежи. Какво пречи хората да са добри приятели макар и от различни полове?

 42. “Какво пречи хората да са добри приятели макар и от различни полове?”

  фактът, че повечето мъже искат да спят с всички жени, които харесват, комбиниран с факта, че повечето жени не искат да спят с приятелите си 🙂

 43. “фактът, че мъжете искат да спят с всички жени, които харесват”

  Въобще не си прав.

 44. Мариета
  25/06/2009 - 14:59

  добре де ако тези мъже имат кого да чукат? Задължително ли е всеки мъж да изпитва физическо привличане към всички жени, които познава?
  И по повод на темата – аз съм била от обратната страна. Получих обяснението, че съм му най-добрата приятелка и, че съм единствената жена, която го разбира и не иска да разруши това приятелство и т.н. С този човек все още сме много добри приятели, а онова физическото беше за кратко и отмина така бързо, както се и появи.

 45. Тази асиметрия за която се говори тук просто не е вярна

 46. в отговор на предизвикателството ще кажа, че колкото и очевидно да ви се струва, уважаеми мъже, че всеки не-гей, който намира въпросната девойка за не-непривлекателна и не е женен, ще посочи номер 2 като единствена възможност (а не само правилна), смятам, че това няма да е никак обективно.
  Извинете, но когато се замисля за всичките си мъжки познати (не казвам приятели и нямам предвид приятели), които също като вас в дискусия са страшно самоуверени, агресивни, и въобще – адски мъжаги – ВСЪЩНОСТ по-скоро ще се стреснат при подобно стечение на обстоятелствата, поне като начало. Искрено вярвам, че е така с болшинството мъже, тъй като базирам наблюденията си на доста широк кръг.
  (Много се моля да не се намери някой хитрец,който да вметно шеговито,че може би “в такъв случай проблемът е в ТВОИТЕ познати ПЪК!”)

 47. към другата нина.
  отклоняваш се от темата. тук въпросът е защо жените си играят така с мъже, които очевидно им искат само доброто, влюбени са в тях и са готови да си жертват дори самоуважението, за да са близо до тях. колко много такива кучки има?! за това не може да останеш сляпа!! и да кажеш: не съм разбрала

 48. “колкото и очевидно да ви се струва, уважаеми мъже, че всеки не-гей, който намира въпросната девойка за не-непривлекателна и не е женен, ще посочи номер 2 като единствена възможност (а не само правилна), смятам, че това няма да е никак обективно”

  Аз не бих казал, че при такова обстоятелство (номер 2) то задължително причината ще е само номер 2, но, уверявам те, номер 2 е сред най-главните причини. 🙂

 49. Марко Фризия
  25/06/2009 - 15:13

  Имам много жени приятели. Никакъв секс с жени. Защо? Защото аз съм гей мъж.

 50. “фактът, че повечето мъже искат да спят с всички жени, които харесват, комбиниран с факта, че повечето жени не искат да спят с приятелите си”

  Между другото, Лонг, тук май си пропуснал да споменеш и причината за второто, която си я споменал в една друга много стара тема – “да ни мъ помислят за курва”, насаден от чикиджиите, които заради неумението си да свалят жените стигат до “умозаключението”, че жените са курви.

 51. За да няма обидени – умозаключение е в кавички, защото е много глупаво умозаключение. Нещо като “гроздето е кисело”, само че в по-голям мащаб.

 52. смея се, объркана 😀
  и аз към другата нина – отклонявам се, може би, защото мисля, че във всяка такава ситуация има двама замесени: жената – гадната зла кучка (тук не споря, така си е, такива сме, но то е изкуство да си добра в това), а в другия ъгъл – мъж, който обаче според мен трябва да е наполовина или около четвъртинка мъж, за да позволява това нещо
  Иначе, да, гадно е, никога не ми се е случвало някой мъж да е дотолкова в моя власт, че да си играя така с него, може би и заради това гледната ми точка е такава.
  При всяко положение номер 2 е и главната причина, и второстепенната, и следствието и така нататък 😀

 53. Беше ми странно да прочета това, но по коментарите съдя, че е доста често срещан случай. От написаното си извадих два извода: 1. Жените са коравосърдечни кучки, които си играят с бедните създания мъже и не знаят какво искат и 2. Мъжете “мислят” само с онази си работа и не биха могли да възприемат някоя жена като не сексуален обект (може би трябва да е страшно грозна, или страшно тъпа – не зная).

  Личният ми опит показва, че това животно “приятелство между мъж и жена” не само е възможно, ами е нещо невероятно. Имам повече от 1 много, ама много добри приятели, които съвсем не ме възприемат като обект за секс 😉 Съдя за това, т.к. се е случвало да спим в едно легло и никога не е имало нещо повече от пожелание за лека нощ. Напоследък се раздвам малксимално, защото почти всичките ми такива приятели, с които мога да споделя всичко, които могат да ми повдигнат духа по неповторим начин, които ме търсят за съвет, когато имат нужда – си имат жени до себе си, готини жени, които ми станаха приятелки.
  Ще излъжа, ако кажа че не съм попадала в подобна ситуация. Беше трудно, но след като осъзнах какво причинявам на човека, когото наричам приятел и за когото бих дала всичко, за да е щастлив … вече правим пет години заедно. От всяка ситуация има изход, стига да знаеш накъде да погледнеш 🙂

 54. “фактът, че мъжете искат да спят с всички жени, които харесват” – Прав е Петър, но това често е подсъзнателно. И това, че искат не значи, че трябва да правят необходимите усилия. Примерно, ако някоя приятелка почне да ми харесва твърде много, обикновено се дърпам от нея, щото съм решил, че моята (любов в случая) е по-готина. Пък дали цял живот ще съм така целомъдрен-предстои да се види..
  Интересното е, че някои хора могат да те привлекат с вътрешен чар, вместо с външен, но от друга страна и двата вида са еднакво важни

 55. @Марко Фризия – а имаш ли приятели мъже, на които много държиш, но не те привличат сексуално ?:) Поздрави за езика впрочем, около 90 процента от американците имат невероятни проблеми с усвояването на българския (цифрата си я измислих, разбира се)

 56. Борис
  25/06/2009 - 16:58

  Много странно как повечето жени си живеят в измислени светове пълни с мъже-приятели.

 57. “Съдя за това, т.к. се е случвало да спим в едно легло и никога не е имало нещо повече от пожелание за лека нощ. “

  Dimana, тва, че някои мъже са страхливи путки не потвърждава тезата ти 🙂

 58. Генади
  25/06/2009 - 17:42

  Едва ли има някой който да не е сърбал такава попара… 😀
  За мен и двете страни са виновни-единия е прекалено тъп да се усети и да спре, а другата страна изпитва почти садистично удоволствие от това да употребява човека до нея.
  Единственото решение е- шута и да не си толкова тъп, че да повториш грешката си.

 59. Новата вещица
  25/06/2009 - 18:02

  Имала съм “мъже-приятели”. Времето доказа, че всички са се навъртали наоколо с надеждата за нещо повече, а аз безсърдечно съм хранела егото си с тях. Няма ги вече.

  Остана само един. Той също имаше “жени-приятелки”. През годините повечето ги опраши. Та си останахме двамата … С връзки, без връзки, всеки със своите драми, нареждаме се, сдобряваме се. С него искри никога не е имало, но с времето стана истинско приятелство.

  Denia има хубава статийка по сходен въпрос.
  http://whatsthatcrap.blogspot......-post.html

 60. на барак брат му
  25/06/2009 - 20:05

  Преди време съм се връткал с няколко мои приятелки, с които все още имаме чудесни лични взаимоотношения, че дори с една от тях имаме и бизнес отношения отскоро. От много време не се връткам с нито една от тях, щото си имам титулярка.

  Въпросните приятелки ми се жалват от настоящите си тъпкачи дори и сега, а споделят разни пикантерии с ентусиазъм и се кефят. Ама тва си нормално, всеки си споделя с по-близките си хора. Аз също им се обяснявам, кога с оплакване, кога с радост някяква. Общуваме си чудесно и прекрасно, както и преди сме го правили. Е тва е 🙂 Хайде, анализирай това!

  П.С. Верно е това, че ми се ще да извръткам всяка мацка, която ми харесва :)Верно е и това, че ако някоя мацка не ми се вижда готина, то шанса да се сработиме е много минимален (освен ако нямаме общ бизнес). Ма кво да правя, като така са ми подредени нещата в мозъка.

 61. и кога го сънува тва? 😉

 62. Имам такава приятелка, мамка му….

 63. Светослав Антонов
  25/06/2009 - 20:25

  Както казваше Крис Рок в един скеч:
  “Платоничният приятел за жената е “a dick in a box” – in case of emergency brake the glass”

 64. на барак брат му
  25/06/2009 - 20:27

  Значи, ако имаш някакви съмнения е хубаво да се аргументираш принципно, за да върви спора, ако държиш на такъв 🙂 Така или иначе, предупреждавам, че спор няма да се получи, защото и за него са нужни двама, а засега си сам.

  Таакааа… може ли да загърбим твоите съмнения, моля, и да се върнем на темата? 😉

 65. Principessa
  25/06/2009 - 23:39

  Сега, като чета това, се чувствам лоша… имах приятел, когото ползвах за душевна изтривалка 🙁
  Това е ужсно и все пак, така нормално да се случи. Пича са си го просеше – говоереше ми как ме харесва, а не смееше да направи нито крачка, за да ми го докаже, след като сама се опитах няколко пъти да разбера какво точно желае, без успех, просто се отдадох на инстинктите си и почнах да го използвам.

  Така е- по-силните оцеляват, по-слабите или загиват или биват използвани.

 66. Статията е доста описателна и примерните изрази са доста показателни. Иначе темата е добре позната на запад от десетилетия. Има си теория:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ladder_theory
  И термин: “Intellectual Whore”, който ако не се лъжа е въведен/лансиран от Уди Алън.

 67. Никола Овчарски
  26/06/2009 - 00:11

  True, true..

 68. @Principessa Видиш ли, последното изречение ни е ясно. В темата наш Петър си прави тънка гаргара с манипулативната дамска природа. Иронията е в това,че една жена сякаш не може да живее без да използва произволен мъж за да си угоди на егото. В сериала Рим нагледно е представено, как една династия или република може да се докара до ръба на хаоса , заради лигави женски импусли 🙂 Ама звуча като женомразец, а?
  Майтапите настрана-от моя гледна точка такова поведение е тъпо. Льольовците си заслужават мъките, но бъдете поне малко милостиви и не ги експлоатирайте чааак толкова много.

 69. Ето ви едно лично мнение от препатил точно от такава ситуация (макар и преди бая време). Чета и забелязвам доминиращо мнение: мъжът е путьо и не съзнава, че го използват. Окей, бе пичове, сега да приемем, че той го съзнава, но въпросната жена така го е хванала за… не, не за члена. Да приемем, че е склонен да я идеализира. Да приемем, че вижда в нея точно това, което е търсил, и е склонен – въпреки че съзнава, че го използват! – все пак да стои и да търпи такъв тип простотии. Дразнейки се от тях, но приемайки, че в много други отношения въпросната ТЯ е жената на мечтите му, и че търпението му е майката (да бе, да! то с търпение да ставаше… ама нали историята за капка по капка – вир…). Оставяме настрана мащабите на мечтите му, щом такава жена въплъщава всичко, което е мечтал, но хайде да не задълбаваме в такива детайли, някои толкова си могат.

  Идеалният случай би бил той просто да си хване друга, при това по-добра. Само че тук вече избиваме на самоутвърждаване, не на истински чувства. (Чувам хор от мъжки гласове: кви чувства, бе сульо. Опъни я и стига си хленчил!) Не е така лесно да прежалиш това, което не можеш да имаш. Недостъпното в някои случаи е дори още по-привлекателно, да знаете. Пичове, не е задължително да си гей, за да търпиш една жена да те държи на резервната писта. Нужно е тя да значи повече за теб, отколкото ти за нея. Затова: вече НИКОГА в началото на една връзка не позволявайте тя да значи толкова много. Не се вманиачавайте. И най-вече не си градете илюзорни представи как нещата ще се променят, понеже сте били достатъчно търпеливи. Няма.

  Да, и аз съм минал през това. И аз съм се надявал, и мен са ме ползвали за изтривалка. И, ако щете вярвайте, съм тичал подир нея не заради секса (в който тя впоследствие впрочем се оказа пълно дърво), а заради характера, заради онова усещане за изключителност, което оставяше в мен – дори когато бяхме само приятели. Това и досега друга жена не ми е дала, но стига с личните екскурси в миналото.

  Приятелство мъж-жена може да има. С цената на адски много мъчения от страна на мъжа, и с цената на доста жестокост от страна на жената. Не е задължително мъжът да е путьо, за да го изтърпи. Но е задължително да вярва в любовта с главно Л и да си пада идеалист. Ако за вас това е путьо, може и да сте прави, де да знам. Значи и това съм бил на младини, научих нещо ново за себе си 🙂

 70. Аспарух, бил съм точно в ситуацията, която описваш. Кво да се прави… живот 🙂

 71. neuromantic
  26/06/2009 - 10:17

  От цялата тая дискусия стигнах до извода че няма никакъв смисъл да се занимава човек със средностатистически жени – те нито са достатъчно красиви, че да си заслужава агонията, нито достатъчно слабоумни за да се получи запомнящ се секс…

 72. Principessa
  26/06/2009 - 11:14

  @ neuromantic: Когато човек е влюбен, е склонен на всякакви глупости жената/мъжът е THE ONE, пък ако ще да е с криви зъби и крака 😀 Така че подобни ситуации са лишени от логика…

 73. :), о да…знам я тази ситуация. При това я прилагам, знаейки за нея, но както беше казано някъде по – горе или си от едната страна…или си от другата.
  Само дето при мъжете е малко по-различна….много ме кефиш, харесва ми да правя секс с теб, знам, че си хлътнала по мен, но аз не искам да съм с теб, но поне съм честен с теб, нали :))))))
  или ти го начукват, или го начукваш….цаката е да се уцелите и двамата 🙂

 74. Не знам защо всички така бързо отсвирихте добрият стар отпускащ секс между приятели.
  Не мъките на несподелената любов между приятели и не умуването “да изневеря ли на гаджето с най-добрия си приятел/ка”. Това е кофти и не го препоръчвам 🙂

  Не, бе хора… простичкия разпускащ секс между необвързани в момента хора, които се чувстват достатъчно добре заедно, ако иде реч за бира, купон и споделяне на преживяното, но и се познават достатъчно добре, за да са наясно, че сериозна връзка с обвързване между тях им е противопоказна.

  Толкоз от дъртото по темата 🙂

 75. Такива кошчета за душевни отпадъци винаги ги е имало и този който изхвърля отпадъците иска кошчето да е близко до него, та да не се хаби.

 76. wakeop отпускащия секс не е между приятели-направят ли го двама души вече са любовници, оттам почват собственическите отношения и така нататък. Колкото и да ти е незпонзат някой ако спиш с него започва да ти пука с колко и кои момичета го прави, така че не намесвай приятелство тук! Хората не са толкова широко скроени.

 77. Интересно, наистина.
  Защото като коментирах днес темата, дшама, трима души закимаха глави в съгласие (които си ги знам какво представляват и лесно влизат в ролята на “искам, ма не мога да си кажа и само ти въздишам, пък тя мисли, че не ми е интересна, защото нищо не правя и не казвам и се кефи на това”), но повечето отхвърлиха тезата, че мъжко-женско приятелство няма. Дори само защото има достатъчно зрели индивиди, които могат да общуват със сексуално неатрактивни за тях жени, за разлика от масово коментиращите тук (очебийно).

  Има жени (и мъже) с подход към околните като гореописания, но те изобщо не изчерпват всички възможни взаимоотношения между двата пола.
  Разбира се, лесно е да лепнеш етика “разлика между половете” заради единия сексизъм в комплект с комплекси, но… вижда ми се несериозно някак. 🙂

 78. Тази тема ‘by default’ е тривиална, подходяща за teenproblems и полунаучно разяснена във вече споменатата “ladder theory”.
  1. Цялата тази женска изповед (колкото и да звучи глупаво и нелогично с цел да замаже жестоката истина) всъщност се обобщава с “Не ме кефиш, копеуе, и няма да ти пусна”.
  2. Отношенията между обектите се доусложняват от това, че жената оценява мъжа като сексуално неподходящ, но на втори план като подходящ за други глупости (довереник, шофьор или “писач на домашни”) и го държи наблизо. Мъжът пък хем иска, хем не му стиска. Все пак, ако му стиска, няма особени шансове (погледни 1.), но поне ще развали тези тийнейджърско васални отношения.
  3. В сайта на ladder theory има и доста добра разбивка на качествата, които жената търси у мъжа (вкл. и как се изменят с възрастта й). Освен туй, вече противно на ladder theory, макар и рядко подобни отношения може да има и между жена, която иска, и мъж, който я използва, но я счита за непривлекателна.

 79. Прави ми впечатление, че темата се коментира доста едностранно. Сякаш жените са единственият обект на обожание, сякаш няма отчаяни жени, които страдат от несподелена любов. Чшшш, алоу, природата не е ощетила нито един от двата пола! Създала ни е еднакво “привлекателни”. Просто ни е дала различни приоритети, за да се допълваме взаимно.
  И това в “теорията на стълбата” е много добре обяснено: привличането при жените се състои от 50% пари/власт, 40% физическа привлекателност и 10% “неща, които жените казват, че харесват, но лъжат: чувство за хумор, интелект и прочие.
  Размножаването не е интелектуално, нито пък смешно занимание, това е код на много ниско ниво, код за продължаването на човешкия род в един материален свят, където физически здравите/красиви жени и физически силните/богати/овластени мъже имат най-голям шанс да си оставят гените. Може да сме големи философи и клоуни, ама децата са напълно безпомощни и не ядат смешки/философоски идеи. Оставиш ли ги без храна – умират. Оставиш ли ги без дрехи – умират. Появи ли се някой по-богат/овластен, който харесва майка им – остават без баща. И жените знаят това на подсъзнателно ниво. Ето защо внимателно подбират. Правяат го не защото са кучки, а заради инстинкта си за размножаване. Привързаността им към децата е по-силна от пристрастеността на наркомана към хероина. Нормално е всеки наркоман да иска най-добрия дилър в квартала и дилърът му да е “сигурен”, не мислите ли? Става дума за дългосрочни взаимоотношения, от които може да зависи човешки живот. Така че не ги съдете жените. Те, също като нас, могат да имат комплекси, да се чувстват недооценени, да се ужасяват от самотата или да страдат от егото си. И щом на хоризонта се появи “интелектуална проститутка”, веднага я “наемат”, за да запълнят празнините. Все едно да се сърдим на мъжете, че наемат сексуални проститутки. Ми няма смисъл просто. Друг е въпросът, че при проститутките никога не откриваме това, което действително търсим. Това, което ни липсва. Що се отнася до самите проститутки, били те интелектуални или сексуални, ми правят го по сосбтвена воля, да му се не види! Със сигурност получават нещо в замяна. Болката и унижението са добра “награда”. Също като парите, те никога не достигат. Мазохизмът не е измислен вчера и не включва само любовта към физическата болка…

 80. Бодливата крава
  27/06/2009 - 10:40

  О, това, което описваш е тактика на въртиопашките за запазване на “дълбока резерва” в случай на нужда. Трупане на консерви в склада. Пък който се върже – за негова сметка си остава. И много мъже я ползват тази тактика, да не се лъжем сега.
  Само да отбележа, че не всички жени са въртиопашки. И само ако не са въртиопашки, съумяват да имат приятели от противоположния пол без това да се изразява в разбити сърца, копнежи и “*****развеждане”, както умно съобщи термина една от коментиращите.

 81. На нас ни е писано да бъдем много, много добри приятели и да да се виждаме само когато аз нямам гадже, но ми е нужно мъжко внимание, което да подхранва крехкото ми, но обсебващо его.

  Ееех, имам си и аз някои гряхчета, ама тоя, слава Богу, не е сред тях:))). Адски гадно, и в 2та варианта (при разменени роли на героите).

 82. Дарина
  27/06/2009 - 19:16

  Тишо, Тишо, в кой свят живееш? Жените не могат ли да изкарват пари и да издържат децата си според тебе? Познавам 4 жени, които сами изхранват децата си, които техните оплодители са зарязали. И не познавам никакви мъже, които специално искат да издържат чужди деца, за да изместят баща им.

 83. Николай Цветков
  27/06/2009 - 23:30

  Лонги, не ти ли пуснаха? 😀

 84. @asktisho мерси, че ме светна, задето момичето с което ходя от повече от 4 години няма да иска деца от мен, защото:
  1. Нямам власт, нито пари (въпреки, че ако се наложи умея да манипулирам някои особено безволеви индивиди , пък и за изхранване финикииски знаци все се намират-щото все пак в софя-та живеем)
  2. Не съм нито атлет нито красавец (макар, че се вмъквам в общото определение за симпатичен)

  ДА вмъкна , че момичето е доста готино, не само според мен. Ама теорията ти куца, щом засега въпросната не проявява интерес към амбициозни и богати красавци (не е като да ги няма в софя-та)

 85. Марко Фризия
  28/06/2009 - 03:58

  В лошо икономиката на 2009 г., не всеки човек има пари или власт?

  In the bad economy of 2009, does any man really have money or power?

 86. Манол Трендафилов
  28/06/2009 - 12:04

  Аз постоянно изпадам в такива ситуации и хем всеки път си казвам – Повече “приятелки” НЕ ( и се случва обратното ).

  И все разбирам, как за тази “приятелка” правя невероятни компромиси със себе си, а аз съм силен егоцентрик и егоист. Ако сравним приятелството между мъж и мъж и мъж и жена – приятелството между последните винаги се свързано с влажни погледи от страна на единият, някакви платонични представи за романтика и сексуално желание.
  Разбира се, това го казвам от гледна точка на необвързан човек. Обвързаните ще кажат как е 😛

 87. Такаааа….винаги съм уточняеала позицията си по темата”Искам секс с теб….Не искам секс с теб”Приятелство…че кво му пречи секса…Мен специално ми е хубаво да ме успокояват не само с приказки,но тук (при “приятелския секс”)няма ангажимент както при гаджето :)))Да не споменажам 4е един такъв приятел :))))) в момента ми е гадже.Живота е шарен :)) и няма само черно и бяло :))))

 88. Ивайло Иванов
  28/06/2009 - 15:10

  Приятелството между мъж и жена си е болезнена работа, близостта рано или късно води до сексуално привличане на което ако се отдадеш или се взимате или се отчуждавате… а ако потискаш то расте…. и расте….. и накрая или се отдаващ, или бавно започваш да се отчуждаваш защото просто не си е работа 🙂 всеки от вас го е изпитвал на гърба си сигурен съм ! 🙂

 89. Силвия
  28/06/2009 - 18:26

  Пешо, просто ми, ще направя нещо, което досега не съм правила в твои теми – ще си кажа мнението без да съм изчела достатъчно подробно всички коментари.

  Аз съм попадала в ситуацията, в която мъж ми е казвал всички тези неща, излизайки с болезнената тема “ама ти после няма да си ми приятелка”

  За мен тая тема изобщо не е въпрос на това какво имаш в гащите.

 90. Това, което му се причинява на момчето не звучи много приятелско….

 91. Календеров
  29/06/2009 - 01:01

  Статията е готина! Всъщност тя показва колко ужасно е да имаш гадже. Наистина, момичето има благородни подбуди като предлага приятелство!

 92. Ха ха, нищо благородно няма в това,повярвай ми.
  Благородно ще е да спре да се вижда с него и да го търси използвайки го, за да се чувства тя добре.
  Не че е лесно, но това би било по-добре. Другото си е форма на егоизъм 🙂
  Но пък ние сме си такива

 93. elka ivanova kostova
  29/06/2009 - 10:35

  Не може да има приятелство между мъж и жена-може но ако те са само в една компания;не се виждат достатъчно често;не си споделят общи преживявания.Ако те си споделят и ако открият;че са сродни души и се привличат като начин на поведение и на интелект-тогава вече става опестно-започват да прехвърчат флуиди между тях двамата и единия започва да се терзае особено ако е обвързан.Има и такива случаи защото в живота не всичко върви монотонно и безпроблемно.Тогава изходът е или секс или да се забравят и двамата;което е доста трудно щом се привличат на интелектуално ниво.

 94. А не смятате ли, че събиравето на големи групи мъже и общуването само с мъже е по-скоро гейско:))) А пък мъжете, които уж не могат да са приятели с жени са просто комплексари и явно осъзнават, въпреки че не го признават:), че просто жените не ги намират за достатъчно привлекателни.Един съвет към младежите – първо трябва да харесваш себе си и да си достатъчно уверен,за да се харесаш и на останалите:)

 95. Браво са статията! Искам да споделя с вас Теорията за стълбата на жената(специлано за тези които, не са я чели) : http://debian.fmi.uni-sofia.bg.....Theory.htm

  Какво не трябва да правите че, да не останете само приятели!

 96. Радвам се, че навреме осъзнах лигавото си държание (като гореописаното) с приятелите си от мъжки пол – когато бях едва на 18. Единственото ми оправдание е, че бях още тийн. Стегнах се и се промених. И оттогава с тях съм просто поредния ‘пич’. Така се и обръщат към мен повечето ми male-friends — ‘ей пич’. Погрижих се да няма и намек за нещо повече никога – за да има мир в отношенията ни, в техния живот и в моята душа.

 97. А когато някой мъж прекара 2 години с една жена и й се кълне колко я обича и един светъл ден заявява “Ами не ме привличаш сексуално вече, хайде да станем приятели, защото така и така сме много близки, пък и по този начин ще се опознаем още по-добре”. Това как ви звучи? По-добре ли е или по-зле?

 98. Юлето Желязкова
  29/06/2009 - 22:38

  Не изчетох всички коментари, но тези които прехвърлих ми допаднаха в повечето случаи.
  Силвия е права, че не зависи от пол понякога. Много глупости съм изписала ан тема мъже, жени, секс и мармозетки. То не бяха ли ‘Кифленски кодекс”, “Защо си ми сърдит”, “най-катастрофалните реплики за свалка”, “Какво не искам след секс”, “Идиоти ли са жените”….абе некви глупости съм си мислила, драскала съм 🙂 И все още имам безумно количество приятели-мъже. Знам, че някои от тях искат да спят с мен, дори е взаимно. Идеята е, че ако сте достатъчно пичове и двамата – нещата се развиват естествено. Преценяте дали може да останете just friends, дали ще го направите няколко пъти, но това няма да ви прецака “историята”….па знае ли се, може да сте любовта на живота си един за друг.
  Всичко на база опит-грешка-извод.
  Просто няма място за голяма драма 🙂 Не деля хората на мъже/жени, а на постъпки. За да си кифла не е задължително да имаш ц**и, сори. …..
  И последно – толкова е размита тази тема ис убективна, че никой няма да достигне до 42-то. Всички сме просто хомо сапиенс със странни сигнали хаха.
  Наздравеее:Р

 99. Приятелство мъж-жена може да има само и единствено ако мъжът е гей. В останалите случаи – мъжът все пак очаква някога да прави секс (не да спи, щото това се прави най-добре насаме) с мацката край себе си. Не съм от най-младите, но като чуя за мъж и жена, които са само приятели ми става ясно – мъжлето е гей. Няма никакви изключения, освен лицемерните такива, просто ние мъжете сме така програмирани от природата – искаме да мушенм всичко, що е с дупка и да посеем семето си…, а жените искат сигурност … за това семе, въпреки, че мрънкат за собствената си – пак от лицемерие… @Longanlon: Извинявай, че ти пропуснах имения ден – да си жив и здрав!!!

 100. Марко Фризия
  30/06/2009 - 05:51

  сложни приятелства между хомосексуалните мъже и прави мъжете:

  http://www.nytimes.com/2009/06.....;ref=style

  Good article in New York Times about friendships between gay men and straight men.

  как по български “Bromance” ? (филма “Обичам те, човече”)

  How do you say “Bromance” in Bulgarian? (from film comedy “I Love You, Man”)

 101. Марко, у нас няма дума за Bromance.

  За сега обществото тук е прогресирало само до “я виж – педали”, но … има време. 🙂

 102. Гадньо
  02/07/2009 - 10:08

  Как да кажа – съгласен съм с asktisho на 100% по тази тема. Колкото и да си се правим на високоморални, високоинтелигентни, високо-не знам к’ви си, в края на краищата избираме на подсъзнателно ниво. И двата пола. Никой не обича никого насила, “интелектуална любов” – такова животно няма. Най-смешното е, че повечето хора не го осъзнават. А на практика е същото като да не искаш да спиш със сестра си, децата си, майка си. Така сме програмирани просто. Също както не обичаме да ядем хлебарки :).
  Както и да е, има и изключения, но като цяло човешката маса мисли по този начин. И, честно казано, няма много големи изгледи за промяна – в края на краищата гените на
  ‘отстъпниците’ от това поведение като количество са твърде малко, за да започнат да доминират в света.

 103. Az kato vi razpravqm che jenite nqmat nishto obshto s nas horata… 😛 sry za latinicata, nqmam kirilica tuka…

 104. @гадньо -той за право, има , ама тая стълбица с парите и визията той сам си я измисли и изобщо не е вярна. А когато хората не осъзнават нещо , то не се взима впредвид.
  @Стелян -аз бих се зарадвал, ако общувам с жена, която не ме привлича (и не ме отблъсква де), стига разговора да ми носи удоволствие. Чак приятели не зная дали бихме станали, ама човек затова има акъл, да си избира за какво да се радва. Разликата между мен и описаните жени в статията е, че ако разбера че съм харесван едностранно от момиче, по което не си падам веднага ще прекратя срещите с нея, а няма да я използвам за душевно кошче. Може да е жестоко, но е по-добрият избор.

 105. айсайдер
  02/07/2009 - 17:42

  Какво приятелство с жена?
  С приятелите ми…
  1.Пием заедно доста бира
  2.Говорим си за Ботев-Пловдив за Христолов и Лилчо Арсов
  3.Говорим си за древните българи
  4.Говорим си за военни филми
  5.Говорим за ремонт на коли
  6.Оплакваме се от разни случки,вкл и случки с жени
  Приятел ли съм с някаква жена,значи ясн- искам да я сваля-харесъл съм я!А че си общувам с нея и се изслушваме,и ми е интересна,е още по добре,ако сме гаджета,според мене….
  А страхотен секс мога да правя и с момичетата на Околовръстното-мъж съм и винаги имам оргазъм!Ако към секса има и добавка за готино общуване-добре,ако не….оставам си със страхотния секс….

 106. Бодливата крава
  03/07/2009 - 21:47

  Айсайдер, ти какви жени познаваш? 🙂 Моята колежка може да ти говори 16 часа без прекъсване за Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Самата тя е фен на Ливърпул и плаче като паднат. Женена, с дете, готина, руса, секси. Тя не, но аз със сигурност изпивам повече бири от теб, най-обичам да го правя с приятели мъже. 🙂 Няма да си правя реклама на интерфейса, че е неудобно. Та пак ти казвам – или не познаваш жени като жени, или ти нещо си бъгнат. 🙂

 107. Винаги съм казвала и сега го твърдя убедено: НЯМА ПРИЯТЕЛСТВО МЕЖДУ МЪЖ И ЖЕНА! Винаги поне единият иска нещо повече. Който и да ме убеждава, че не е така, няма да ме накара да го повярвам.

 108. отново крайни мнения солидно подкрепени с личен опит
  абсолютно е възможно да има защото ……
  абсолютно е невъзможно да има защото……

  няма нищо по лесно от това даже без да съм чеб доводите на всички да изпадна в баналности от рода”няма нищо невъзможно” и “изключенията само потвърждават правилото” ,което впрочем не им пречи да са съвсем верни твърдения

  какво приятелство имаме предвид когато говорим за приятелство между мъж и жена?
  по какво се различава от мъжкото приятелство?
  може ли да се каже че мъжкото приятелство е доста по близо до представата която асоциира в нас самата дума “приятелство”?
  колко от вас мога да направят разликата между “приятел” и “добър познат”

 109. Светослав Бацоев
  23/10/2009 - 12:53

  Мда, да си играят с чувствата ти така че да ти се иска да умреш и после да ти обясняват че сте “приятели” е наистина невероятно преживяване. Изпитвал съм го и аз. Баси лицемерието …

 110. Стефка
  27/10/2009 - 23:35

  хехе тази кърти мифки:))))
  Даааа жените, който подържат такива приятелства живи с години, само за да се чувстват те добре са най-големите пръдли и най-вероятно не се ебат особено добре:)

 111. Ely Todorova
  30/12/2009 - 22:00

  Nikoga edno istinsko priqtelstvo ne trqbva da se razvalq sus seks.

 112. Абе, аз да ви кажа пък има много яки приятелства, дето са основани на всичко + секс.
  демек хем не ходите, хем не си обяснявате “обичам те, не те обичам”, и ала бала, хем си лафите за всякви работи, хем като ви се ебе, намирате терен и се ебете. Нищо ангажиращо 🙂 но все пак сте приятели, и можете спокойно да си говорите за всякакви тъпотии, от всякъв род, включително с коя/кого сте бил/и вчера. Или как е минала последната среща с гаджето ви.
  Иначе имам приятелки, с които ама никога не бих си легнал, ама са ми или забавни или пък има кво да си лафя с тях…

 113. Мария
  09/01/2010 - 22:22

  Поради стечение на обстоятелствата си взимам коментарите обратно и се съгласявам с преобладаващото мнение за невъзможността на приятелството между мъж и жена 🙂

 114. Александър Веселинов
  25/01/2010 - 15:00

  аз имам само една приятелка и това е сестра ми , другото са социални връзки с различен елемент на емоционална обвързаност
  Който иска приятелка да си я търси в друга държава.
  Българката е смесица от семейно възпитание ,соц.внушения и пост модерни манипулации от медии за поведението на чужда народопсихология.Мъжа е примитив като го удари хормона всички сме еднакви.
  Жени – любими според възрастта са ” Секса и града ” ,” Дързост и красота ” ,” Перла “и пр.
  Саманта и Брук заковаха де що има мъжко.Обаче са и романтични
  Мачо в женски персонаж
  Мъжете почнахме с ” Казино ” ” Кръсника”, ” Жега “+чалга +американска сервитьорка от 70-80 години( изрусена ,големи балони , къса пола , голямо деколте)
  кво приятелство ,кви 5 лева
  Не е проблема в чипа изгорял ни е вентилатора
  В Пловдив 3 дни -студ , 3 дни дъжд , 3 дни жега
  Един африкански студент ми го каза 1989-90 около нова година:
  “Дърво и камък се пукат ,вашите глави не”
  ДА , ама не сме правени с ръце и сме тук от векове.
  Шест месеца му дават на западняка да са адаптира и да стане като българите , на японците три , на шестия трябва да го отзовават.Това последното го чух 1998 от професор пред аудитория , може и да е УНСС фолклор.

 115. Дарина
  25/01/2010 - 17:03

  Абе аз с кой акъл съм се абонирала за тази дискусия (и дори не помня кога)?

  Ало, това е The Onion. Не знаете ли какво е сатира? Има някаква основа в действителността, но все пак не трябва да се приема 100% сериозно.

  Сега ако все още някой чете това, да ви забия един сложен философски въпрос: ако един мъж е бисексуален, това означава ли, че не може да е просто приятел с никого?

 116. Дари, изби рибата :)! Наистина на място въпрос.

  Животът е сбор от конкретности, всяка е за себе си и никоя не отговаря за другите. Колкото повече обобщаваш, толкова по-голяма неточност допускаш.

 117. nepro4etoh si4ko koeto e napisano po -gore,za6toto mi idva v pove4e.li4no az sam bil na takova dereje i ne e nikak hubavo.nqma li da ima vraska mejdu maja i jenata imtimno po-dobre da nqma nikakva.pri polojenie 4e edinia obi4a i e vliuben a dr “az iskam priqtelstvo” e zabravi…ujasno ,ujasno…ko6mar…..i ujas.tova koeto si pri4inqvat edin na dr e ko6mar i psihi4eska travma.da si vliuben i blizak s 4oveka koito obi4a6 i da go gleda6 s dr e ujasnoooooooo.spira6 da go obi4a6 ili da ti puka ,ako ne se maha6 ot nego.i tova e……kak iskate taka me razbiraite………………………………………………..

Leave a Reply

Задължителните полета имат *