Лъжата за 6-те милиона


Опитах се да чета тази книга, като подхождам без предубеждения, с надеждата, че най-после ще попадна на някакво обективно изследване на въпроса. За съжаление книгата е много, много далече от историческата наука и представлява просто поредната елементарна антиеврейска пропаганда  🙁

Какво стана с Боби Турбото?
Доброволно… но задължително

Коментари

 1. Николай Михайлов
  08/07/2008 - 10:27

  За кво се разказва?

 2. за евреите ша да е, за кво друго.

 3. epistemic murk
  08/07/2008 - 11:08

  какво по-точно “обективно” изследване търсиш? нещо, което да развенчае холокоста ли?

 4. o, aз мислех, че е ясно от заглавието…

  става дума за ‘изследвания’ относно това дали наистина нацистите са избили 6 млн евреи или всъщност (както твърди авторът и много други антиеврейски настроени организации и автори) са мнгоо по-малко, но еврейско-масонската пропаганда само така твърди, за да се възползвт евреите от статута на ‘мъченици’

  аз, собствено, си мислех, че може да има такава работа и ми се щеше да прочета обективно изследване по въпроса. тази книга обаче не ми го предостави – още от първата си страница тя е пълна с окровена антиеврейска пропаганда и субективизъм, несъвместим с научната литература – което я прави поредното малоумно четиво за скинари.

 5. Веселин
  08/07/2008 - 14:53

  Отричането на холокоста е престъпление в част от Европа и според мен е доста неморално, предвид факта, че все още има жиив оцелели свидетели на концентрационните лагери в Германия и СССР.

  Обаче защо само този геноцид получава отразяване? СССР са унищожили поне 10 етнически групи далеч преди Хитлер да тръгне в атака.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor <- в зависимост от включваните в събитието страни и периода, броя жертви се определя на от 2.2 до 3.5 милиона за 1932-3 само в Украйна, през 5 милиона общ брой жертви в Украйна до 14.5 милиона – общо убити чрез охраняван отказ от достъп до храна в Кавказ и Казахстан и убийства при депортиране.

  За това какво се е случило с поляците в СССР може да се прочете примерно тук:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Katyn_massacre

 6. Евреин
  08/07/2008 - 15:58

  Коя точно е книгата? Защото на Юрген Граф е сериозна и достоверна историческа книга. Едва ли си чел нея.

 7. Евреин
  08/07/2008 - 16:01

  Впрочем ето къде я има
  http://www.voininatangra.org/m.....icleid=104

 8. Цонев
  08/07/2008 - 16:50

  Лонги, пак ли пишат за капацитета на газовите камери, че било технически невъзможно за съответния период време да минат 6 млн. евреи?

  Само, че истината е, че повечето са измрели от глад, разстрели и по влаковете и полетата…

 9. “Шест милиона – изгубени и намерени” Ернст Цундел

  това е книгата

 10. Жилов
  09/07/2008 - 11:19

  Цялата книга я прегледах и тя прилича на опит на креационист да отрече еволюцията.

  Може да си зададеш въпроса защо тогава са искали да изкарат евреите извън България (и другите държави). За да ги набутат в и без това претъпканите гета и лагери ли?

  Винаги го има този импулс – да отречем жертвите. Наскоро имахме разговор, че и жертвите на комунизма също “едва ли са били толкова много”. Така е много по-удобно да се съществува.

 11. Единствено евреите са така защитени от законите по света. Нима те са най-нещастните? Естествено, че не. Има и арменски геноци, не по малко жесток(не съм арменец). Има и зверски геноцид в Камбоджа и то в края на 20 век. Кой ли си го спомня?
  Мисълта ми е, че евреите са гонени и тормозени, но не са само те. Дори не са тормозени и избивани най-много.
  Има обаче теми и етноси, които са твърде защитени.
  Дори смешната реклама за ризи в Нова Зеландия го потвърждава.
  Ако вместо БЪЛГАРИ бяха споменати евреи или негри, ооо каква ммеждународна ре акция щеше да има, просто не ми се мисли! Но за нЕкви българи, пука им на жилетката.
  В СССР са изтребени куп украинци, избити са също много евреи, но соц.пропогондата го е замазала това.
  Основният проблем е , че всички такива книги се отричат по презумпция, а още по важно е , че наистина се пишат от ТЪПОумници.

 12. Винаги е имало геноцит по една или друга причина.Ако караме по Книгата на рекордите №1 е Китай а №2 е СССР. Дори православието в Русия, с въвеждане на трипръстието при кръстене през ХVІІ век, унищожават около 100 хиляди староверци и вероятно надминава Инквизицията.Геноцита е много, много дълга история която ще ни беде спътник дълго време.

 13. Винаги съм вярвал в Холокоста, но след книгата на Юрген Граф съм заинтригуван дали е така, дали са били избити толкова и по-толкова жесток начин еврейте в Райха, а да и думата вярвал по-горе показва доста неща, не какво се е случило, а какво вярваме че е станало.

 14. И аз често съм се чудил дали е възможно да се избият толкова хора и труповете им да се обработят и да изчезнат в повечето случаи безследно.
  Но все пак нека имаме предвид че става въпрос не само за концлагерите ,но и за гладът в гетата,безразборните растрели на анзацкоманде зад фронтовата линия на източният фронт,обезлюдяването на цели села в завладените територии- така че възможно е.
  Все пак като познавам хората- сигурен съм че са прибавили поне едно милионче към общата цифра- ей така за Бог да прости дет се вика.

  Както и да е- шест милиона са- ок.
  Отвратителното в цялата история е как евреите спекулират с холокоста- това е най ценният им актив.
  Постоянно ни го навират в смутените ни лица и печелят немалки дивиденти от това- замислете се – от най преследваният ksufhd народ днес те са най толерираният.
  Да изразиш антисемитизъм в момента е смъртен грях.

  Не мога да отрека че евреите имат блестящ pr- вижте само какво стана с тяхното момче Йешуа- слаб играч,кофти стратегия,мижав фен клуб / само 12 фена всичко,и то само 2 мацки/ обаче какъв мениджър само!!!

  Ако не беше св. Петър да промотира единственият албум на момчето в Рим- кой днес щеше да е чувал за него?

 15. Лъчезар Томов
  14/02/2009 - 01:22

  Рейвън, Исус Христос не е евреин, защото не спазва еврейските обичаи, а това е определителната граница. Бог не е евреин, както не е и българин 😉

 16. айсайдер
  15/04/2009 - 09:33

  Чак толкова елементарна не е…мярно е тъничка.Успя ли да разбереш как по-лек газ от въздуха е падал надолу?А обясни ли си,как гранули с по-голям диаметър,са вкарвани в по-тесни тръби?Апропо,какви са знанията ти по физика и химия?Съвет-поопресни си ги-тогава,книжлето отново,а след това-и специализираните сайтове….иначе с опита да четеш,ще си и останеш…Физика и Химия трябват на човек,за да разбере и най-елементарни,на пръв поглед неща….учете бе,учете…

 17. Този материал е доста добър:

  Юрген Граф – Митът за холокоста

  http://www.voininatangra.org/m.....icleid=104

 18. Аз попадам все по-често на мнения в нет-а, че за еврейте останалите хора са същите като еврейте за нацистите и понякога почти го вярвам.Все пак ако е истина,че по време на чумата еврей са замисляли да отровят най-големите водоизточници в Европа, какво да мисля за тях?Освен това за тях е неприемливо еврейн да се ожени за нееврейка и обратното.Пък и според много хора позапознати с Талмуда на , който се кланят почти с фанатизма на мюсулманите ако не си еврейн значи не си човек.
  М/у другото еврейте имаха ли нещо общо с илюминатите?

 19. Весо, в българския език няма дума в множествено число, която за завършва с “й”. Множественото число на “евреин” е “евреи”, не “еврей”.

 20. Весо, доста хляб ще изядеш преди да разбереш юдаизма и основите, върху които е бил съграден и се гради 😀
  Пък за школите в юдаизма, сигурно ще ти е необходимо да имаш 9 живота, че да изучиш всичките течения.
  Да, съществували са школи от 3-5 век сл Хр, които много са лафели на “нацистка тема”, днес такива фьенове почти няма сред евреите

 21. Добре де правописните грешки са ми от бързане.Малко се засрамих от забележката(по-скоро от това, че съм сбъркал нещо толкова елементарно).Кофти е човек да е неграмотен на собствения си език.Днешно време обаче това явление набира все по-голяма скорост, обаче това е тема на друг разговор.
  Към plankov :
  Нямам претенции да съм някакъв капацитет в религиите просто
  съм попадал на информация от подобен род.Стана ми интересно като прочетох, че днес такива фьенове ПОЧТИ няма сред евреите

 22. Е, то и сред християните има един куп фанатици, но това е друг въпрос.
  А обикновено днес доста от евреите са атеисти, например в Израел е пълно с атеисти.

Leave a Reply

Задължителните полета имат *