И да си скинар не е лесно…Евреите ги обсъдихме, гейовете също, остана само да обърнем заслужено внимание на онази прослойка от човечеството, която осмисля съществуванието си главно чрез упорита борба с тия две групи. Благодарение на усилията на членовете й, тия долни и мерзки същества – евреите и гейовете (а още по-зле, гейовете-евреи, които са най-опасни) все още не са успели да превземат света и да вземат парите и разширят халките на народонаселението.

Тая прослойка, тъй достойна за похвали, тъй проницателно разкрила гнусните планове на низшите раси е известна под няколко названия, но те имат едно значение – скинове, нео-нацисти, идиоти…

Разбира се, както подсказва заглавието, никак не е лесно да си скинар и именно затова ние трябва да отдадем дължимото на тези неуморни борци за свобода и световна справедливост, трябва да оценим безкористните им усилия да ни защитят от разлагащото влияние на масонско-конспиративните елементи, желаещи да отровят националното ни самосъзнание. Това е именно и целта на настоящата статия.

Личен опит… имам

Честно да си кажа, аз от скинарство се интересувам отдавна – още от тийнейджърските ми години, когато скинарите бяха яките пичове, които биеха циганите в Плевен (не, че там имаше много цигани). И до сега темата ми е любопитна, доколкото изучаването на човешкото поведение и субкултури никога не омръзва. Докато бях в казармата всъщност движех с една група софийски скинари през отпуските всеки уикенд – бях единственият с коса, защото в НГЧ не ни позволяваха да си бръснем главите. Бях им интересен, защото им приказвах за история – на България, на Третия райх, хода на ВСВ, такива неща. На мен пък ми те ми бяха интересни да ги изучавам, да разбера как мислят. Дори ходих с две от момичетата им (не едновременно де 🙂 ) – парадоксално, имаше почти толкова момичета в компанията им, колкото и момчета. И двете бяха с остригани глави, и двете симпатични, и двете доста мълчаливи.

В последствие прочетох Моята борба на чичкото с мустака и останах леко разочарован, щото очаквах знаменателен манифест и значим философски труд, а получих някаква плитка пропаганда, подходяща за десетгодишни деца може би, ама не и за мислещи хора. Добре, че не дадох 25 лв. за печатно издание, ами я намерих в интернет – в закрития вече сайт whitepowerbg.

Сега пък по нежелание отблизо следя изявите на интернет-малоумниците, които се имат за скинари, ултра-националисти, нео-нацисти, “истински българи” и други подобни – те са във всеки форум, от където не ги ритат. Приказват простотиите си, бълват помия върху всичко, що им се стори “небългарско” – т.е. еврейско, педерастко, масонско или някакво друго.

Та да си скинар не е лесно

Не е лесно да поддържаш съответния изглед. Да носиш кубинки и лятото, при това винаги с бели връзки. Да си як или поне жилав, щото хърбав скинар е най-смехотворното нещо във вселената след лили иванова. Да гледаш лошо и да внимаваш да не се засмееш, щото ако го направиш ставаш педал и другарчетата ти ще те разкъсат и ще изядат черния ти дроб. Да внимаваш като те накара майка ти да хвърлиш боклука да не те види никой, защото ще те скъсат от бъзици – истинските скинари никога не хвърлят боклука (това го правят негърките на деветия месец).

Не е лесно да се биеш, да носиш вериги, ножове, боксове, палки. Да си длъжен да обикаляш и да дебнеш да видиш някой китаец, циганин, арабин, гей или някой, дето те дразни и непременно да го нападнеш и пребиеш ако е на закътано безлюдно място или да го псуваш и плюеш, в случай, че наоколо има много хора – щото така постъпват само истинските мъже, патриоти. Да внимаваш и да не се навърташ около група негри, цигани, араби или гейове, щото тогава може да си изядеш боя по най-неарийски начин. А ако ти се паднат негри/цигани/араби-манафи и друго може да изядеш…

Не е лесно да си ултра-патриот и да се гордееш с всичко българско, при условие, че напоследък няма с какво много да се гордееш и славните моменти на нацията ни са останали главно в прашните страници на историята от преди стотина, а най-вече 600 и отгоре години. Да вярваш упорито, че българите са народ на 30 000 години и са произлезли от арийците въпреки, че не разбираш бъкел от историческа наука и въпреки очевидният абсурд скинарите във всички държави да вярват в същото – че техните народи са произлезли от арийците. Те така не останаха низши раси ебаси, сите са все висши. Само ми е чудно гръцките скинари как се справят с подържанието на историческия национализъм, при условие, че педо и хомосексуалните уклони на техните праотци са добре известни, а такива уклони априори са чужди и скверни за всеки чистокръвен ариец…

Не е лесно да четеш скинарска литература, както разбрах от личен опит. Като ги гледаш тия момчета (и момичета) как изглеждат и как се държат, ще речеш, че книга не са и помирисвали през живота си и дори не знаят как да четат. Ама не – четат и то много – нацистки книги има в изобилие, както и списания, брошури, памфлети и най-вече сайтове. Всички до един толкова досадно еднакви и кретеноидно малоумни, че да ги издържиш и прочетеш се иска бая яка воля. Някои от тия писания даже се опитват да докарат научен стил, представете си. И естествено всички залагат на неоспоримиисторически доказателства…

Не е лесно и като неуморна пчеличка да обикаляш целия интернет и дето видиш форум или блог веднага да се нахендриш вътре и да почнеш да просвещаваш хората за Висшата истина и Висшата раса (българите). Да си сложиш за аватар и подпис разни нацистки символи, текст на немски с готически букви или в краен случай знака IYI и незабавно да започнеш да прославяш героичните ни предци (арийците Крум Страшни и Симеон Велики). Да лееш злоба и злъч срещу всеки, който не е истински ариец или ти се струва еврейска, турска, депесарска, масонска, комунистическа или педерастка подлога и без спир да нищиш световната конспирация, чиято единствена цел е да затрие великия арийско-български народ, простете, Великия Арийско-Български Народ. А след това, като те изритат и баннат, да се логнеш през прокси и да продължиш в същия дух.

Затова обичайте скинарите

Обичайте ги и им се възхищавайте – те се борят за нашата свобода и добруване, при това се справят с невероятни трудности – физически и най-вече интелектуални. Обичайте ги и така ще ги победите – омразата, освен с калашник, се побеждава с любов и пари. Уверявам ви, че сексът и парите лекуват скинарите от скинарията много, много бързо. Щото има два вида скинари – едните са “яките” скинари, готините скинари, вървежните скинари, които забиват скинарските (и другите) мацки и обикалят със самочувствие по улиците, а другите са смотаните скинари, които няма никога да забият мацка, да набият някого в честен бой и съставляват основният контингент на интернет-дразнителите.

Та ако първият вид си намери свястна работа и почне да печели пари, а вторият вид случайно си намери гадже и почне да пецка редовно, те много бързо разбират, че животът може да бъде и хубав, а евреите не са прецакали света чак толкова много.

Ще гласуваш ли?

————————————-

Тука пък ще си позволя да ви препоръчам един блог, който видях при бирата, рапа и кучките – а именно, блогът на отворената феминистка.

Вече спя удобно
Пет причини да не станеш известен

Коментари

 1. По-преди губех време да се дразня на скинарите, но после ми станаха забавни. Четеш спортен сайт, Ливърпул са били Нюкасъл. Отдолу безименен герой се е изказал “Majka vi ewrejska CSKA sa turci! Ciganite wyn!!! Bylgariq za bylgarite kolko e jalko da si 4orbar”. Безименният герой е адаптирал великобългарската философия и е успял към турците, циганите, гейовете и евреите да присъедини и ЦСКА-рите. И как да не се довериш на такъв коментар- в крайна сметка това е чедо Българско, а ние българите сме изобретили компютъра (всички заедно) и сме най-умни в света (след евреите, които са по-умни, ама са виновни за всичко).

  В България наистина се издава много скинарска литература- да се неначуди човек откъде намират пари тия хора да печатат толкова глупости.

  Изводът от статията ми хареса: всичките тия хора наистина имат нужда от някой лев и малко секс за да забравят за Хитлер. Което си е успокояващо всякак.

 2. Димитър
  22/01/2008 - 09:41

  Само трябва да уточниш тук, че говориш за наци-скиновете (boneheads). Истинските skinheads в Англия са слушали ska и northern soul. Даже Джими Съмървил е skinhead.

 3. сутрешно много хард ми влезе човек! като за добрутро с напитката… и този с мустачките направо муцунка.
  надявам се идиоти не е посочено като медицински термин.
  абе.. все си мисля, че това са хора, които са недоволни от нещо, нещо и не правят нищичко да му премахнат, щото е по-лесно да се оплакваш и да показваш – ето тези нашите велики арийски предци как са се справяли, а същевременно не им стиска да направят каквото и да е велико дело сами. за това привличат съмишленици. съидейници. в крайна сметка всеки трябва да си запълни времето с нещо и да си нарочи виновен обект, предизвикал социалната му безпомощност. революция! пф…

 4. За всеобщото благо, моля научи се, че се пише “ЕвреИте”, а не “ЕвреЙте”. Хубаво е човек да се стреми към съвършенство 😉

 5. Господи, наистина съм написал такава безсмислица и то в началото на статията 🙁 Веднага се поправям.

 6. снимката е яка.
  не ги познавам скинарите. но това което прочетох от теб, излиза че е много, ама много трудно да си бяла врана. на теб обаче ти е било по лесно да си бяла врана между тях – със знанията си.

 7. Лонг, отговори ми на много въпроси с тая статия.

  Честно казано познавам един мъж, който се изживява като скинар- ведннъж пребил(не смея да кажа убил, щото и той не е особено сигурен) една циганка, която се опитала да го пререди на някаква опашка. И да кажа честно- това е най-тъпия, мърляв и ограничен човек, който познавам. Много зле.

  Не мога да си представя как е възможно да съществуват такива хора.

 8. jelezen,
  E, да, а и в техните очи армията е структура, заслужаваща уважение, особено пък президентската гвардия. Но наистина като че ли не е лесно да се попадне в скинарските групички – мен ме заведоха хора от моята рота.

  Интернет-скинар обаче да станеш предполагам е много лесно: само да се научиш да редиш масонско-юдейско-турски безсмислици и да ползваш прокси…

  Оминаеши,
  В интерес на истината има и “интелектуални” скинари, които не се бият и не пишат чак такива глупости – те са умни, но недоебани младежи, които четат теорията за нацизма и си мислят, че на нейна база може да се построи идеалното общество – основано на строг ред.

 9. Лонг, едно е да си умен, съвсем друго е да си интелигентен.

  Също така вярвам, че реда и дори строгия ред(на нас, българите, такъв би и дошъл много добре) не е излишен никому, но определено геноцида не е необходимата стъпка напред. В този смисъл ще се въздържа да кажа “всичките скинари- на сапун”, но не бих съжалявала, ако тези хора просто не съществуваха.

  Преди няколко години по някоя си телевизия гледа потресаващ репортаж за това какво се случва на циганските семейства заради такива убавци (не че циганите са цвете и понякога не си го търсят).

  Просто някъде от след 9-ти клас не мога да си представя как аз със сила и злоба бих ударила друго човешко създание (не удрям дори кучето си). Абсурдно е в 21ви век неамериканци да мислят, че с насилие може да бъде постигнато каквото и да е.

 10. г-н Стойков, как може да пуснете толкова неестетически издържана снимка(окосмената), после питате други що пускали изроди, хохохо, а за скинарите много добре са описани влечугите

 11. Редът е хубаво нещо за обществото, но той трябва да идва от самите граждани, не да бъде налаган от управлението, както предлагат нацисти, комунисти и всякакви други, които искат да построят някаква утопия, в която “всички ще са щастливи”. Иначе винаги се стига до полицейщина и репресии, като в путинова Русия да речем.

 12. Тия скинарите днешно време са пълна пародия – миналата седмица видях едни младежи 3-4 младежчета да гледат нагло и да си търсят явно забавления – загледах ги нагло и аз – не скочиха, както се казва “no guts – no glory” но сигурно някой по късно го е отнесъл (я момиче я циганин инвалид).

  Инак преди инак преди 11-12 години нешата стояха по доста различен начин.

 13. *подсмихва се* Или поне на теб, Malhavoc

 14. Я кажи с кво по точно провокирах усмивката ти Eneya.

 15. То всичко много хубаво, ама много набързо ги заклейми хорицата. 🙂 И моето мнение е долу-горе като твоето, само че аз ги разделям на расисти, национал-социалисти, наци-пънкове, нео-нацисти, скинари и обикновени wannabe-та, като последните наистина не заслужават да се споменават, тъй като със завършване на училище хвърлят кубинките и си пускат коса.

  Жалко, че наблюденията ти не са обширни, но ако искаш, можем да споделим опит – аз познавам хора над 20-25 години, които са скинари, не изглеждат така дебилно както ги описа, мнението им не е чак толкова крайно и са си част от обществото, както всички останали, нормални хора.

  Та… не всички от тях са извънземни 😀

 16. Едва ли тук е мястото, едва ли е подходящо, но честно казано се срамувам, че съм българка, когато разни хора като Волен Сидеров, разни скинари и т.н. започнат да говорят и да се изявяват в побличното пространство.

 17. Разбира се, че такива хора са смешници – те узурпират идеята на родолюбието, превръщат а в абсурден исторически ултра национализъм.

 18. Абе, Петре, къде отиде с тая тема?
  Някой по-горе беше написал откъде идват скинарите. След като си чел по въпроса би трябвало да знаеш, че сегашните скинари(особено в България)нямат почти нищо общо с онези, освен може би името.
  Примерно – на концерта в Ролинг Стоунс в Белград миналата година – скинарите бяха заедно с всички останали(включая пънкарите) аполитично настроени. Това, че нещата са се променили и сегашните скинчета не знаят защо са такива и откъде идват е съвсем отделен въпрос.
  Друго. Познавам вече възрастни скинове(35-40годишни), с деца и жени. Не носят бели връзки,нито налитат на инвалиди(което е обидно за всеки уважаващ себе си и идеята скин).Всички до един са изключително образовани, особено що се отнася до зараждането на движението им(ако може да се нарече така)
  Преди година си обръснах главата и ходих със светло сини(изглеждащи бели)връзки, за да дразня скиноподобните същества, при условие, че компанията ми е от хипари и всякакви други. Така че и аз не ги харесвам. Всъщност ме е страх от тях. Страх ме е от явното желание да нараняват и от боищата, чиито резултати виждах.
  Скин, в България, е еквивалент на агресия и не-мислене.
  На ловуване в група. Защото рядко ще видиш сам скин да се бие.
  Мислещите такива са рядко срещани, но и тях ги има.
  Не всичко е само бяло или само черно.

  И откъде изкопа тая снимка!!!

 19. @OMINAESHI-” Абсурдно е в 21ви век неамериканци да мислят, че с насилие може да бъде постигнато каквото и да е.”

  Ти имаш ли елементарна представа за света?
  Всъщност LONGANLON е дал жокер – Русия, но и само с нея да се ограничим, ще е твърде поврхностно.

  Статията е много добра. Само не мога да си обясня, все пак от къде изкочиха тия настроения – дали някой ги “внесе” изкуствено, или всичко идва само от комплексарщина. Защото преди и да е имало такива настроения са били много ограничено явление.

  Помня, като студенти един старец веднъж ни беше хванал за слушатели и ни обясняваше за масоните и евреите – гледахме го като извънземен и отдадохме излиянията му на старческо слабоумие.

 20. @Божо, айде не ме занимавай с глупости. Очевидно е, че имам реална представа. С насилие може да подчиниш, но не й да промениш мисленето.

  @Валя- офтопик- когато една приятелка си обръсна главата всички си мсилеха, че е болна от нещо:)

 21. Има един филм,който прекрасно описва цялата тая простотия.За съжаление,не си спомням името му,но е с Едуард Нортън в главната роля.Много добър филм.

 22. American History X се казва филма 🙂

 23. American History X е филмът. Че е описателен – описателен е, ама като всеки филм си остава една гледна точка. 🙂

 24. ето ви малко нагледен матрал, не е търсен нарочно, просто ми попадна.
  http://vasi.net/2008/01/21/ski.....ca-80.html

 25. Валери Дачев
  22/01/2008 - 16:39

  @longanlon: Още е си обсъдил турците… 🙂

 26. “American History X “-филма.

 27. Май съм позакъсняла като гледам :):):)

 28. Филип
  22/01/2008 - 17:10

  Филмът е American History X.

 29. Еее, не! Снимката е просто жестока! 😉

 30. Валери, и до тях ще стигнем 🙂 Уверявам те имам какво да напиша за турците и в България и в Турция и по света.

 31. Ominaeshi 🙂
  а мен ме провериха полицаи, веднага като ме съгледаха 🙂
  Иначе майка ми се стресира когато отвори вратата и видя сладката си русокоса щерка без коса…ама какво да се прави. Баща ми мълча, мълча, мълча и след около месец каза – “Всъщност… ти отива”. За протокола – наистина ми отиваше, а по официални мероприятия чужденците се съсипваха да ме снимат – предполагам зарадвани на интересния екземпляр, който представлявах :).
  Касиерките в магазина, от друга страна, съчувствено гледаха майка ми месеци наред, докато не зацепиха, че може би все пак не съм на химиотерапия 🙂
  А скинчетата…ех,тези скинчета – едните се чудеха как да ме пребият,щото не изповядвах техните идеи, а другите – как да ме…онодят 🙂
  Така че…разни хора

  А снимката все пак си е отврат!

 32. valia_bg тези 35-40 годишни м дето ги познаваш не са никакви скинове, а най-обикновени расисти или циганомразци в другия случай..всмисъл повечето цигани в България са крайно досадни и оттам наци-идеята стана привлекателна. У нас едно време малоумните скинове не биеха само манафи или мургави хора, ами който не им хареса и по възможност ако е сам. Лонгалон-пусни една стаия за ромите бре:) ЩЕ бъде весело.
  Иначе у нас нази идеята е просто оправдание да си краен расист , пък и като си махнеш косата трудно ще те разпознае някой, дето си го отупал с тайфата

 33. За циганите съм пуснал две статии, макар да не са мои, а на гост-блогър:

  Циганска сватба – част 1

  Циганска сватба – същинската част 🙂

 34. Pippilota Mentolka
  22/01/2008 - 18:12

  Longanlone както винаги пишеш много убедително, ама историята много едностранно си я разгледал този път! И колкото и от нео-наци литературата на нашите български “скинхедс” да си чел, да беше бръкнал понееее в Wikipedia-та. Щото това което масово се разбира под скинхедс изобщо не се изчерпва с нацитата. Skinheads Against Racial Prejudice (SHARP) трябва да си чувал, ако толова си чел по въпроса. Димитър в началото добре ти е писал. Ой и ай със здраве 🙂

 35. На мене ми е чудно как поне един от множеството нео-наци тролове не се изсипа тука да ме напсува 🙂

 36. Pippilota Mentolka
  22/01/2008 - 18:17

  Хахахах, еми аз не да псувам или че съм скинарка, ама да защитя движението такова, каквото е било преди изкривяването му от “нео-наци тролове”-те 😀

 37. Съгласна! с Pippilota Mentolka

  daymare тези дето ги познавам нямат нищо общо с описаните от тебе. Всъщност са доста затворени хора, които не обичат да говорят напразно или необмислено. Както и да буйстват. Но такива са само 2-3-ма. А за да си малоумен не е нужно да си скин или циганин.

  а циганите…е, те са неизчерпаема тема.

 38. Скинхедс е младежко движение от края на 60-те години, което се изразява като контра култура на хипитата (ето защо е и това анти-хипи аватарче на нарочения от вас за наци). Пред историята от модс, теди бойс и руд бойс ще я оставя настрана, защото нямам нерви и време да пиша подробно, а ако някой се интересува – да погледне в уикипедия примерно.

  Скинхедс са млади хора от работническата класа (крайни квартали, бедност, докери, работници в заводи), които наследяват страстта на модовете към хубави дрехи, излизанията в петък вече, музиката и танците, жените и сбиванията.
  Слуша се ска, рокстеdи и производните, а политическата ориентация на скинхедс си е тяхно достояние.
  Скинхед култа замира в началото на 70-те години, за да се съживи отново от тлеещите въглени на пънка и вече имаме една втора генерация скинхедс- повечето разочаровани от комерсиализацията на пънка, клошарията и наркотиците.
  Те даже се и обличат по различен начин от първите скинхедс (които стават популярни като традс ((традиционни)) и слушат пънк/ой ((в САЩ – хардкор), носят избелени дънки, тирантите са спуснати и т.н.), което води до първото противопоставяне на скинхедс, което не е на политическа основа, а като цяло на музикално/модна такава.
  Традовете викат на новите скинове, че са бръснати пънкари, а те от своя страна отвръщат, че първите са просто модове.

  След това вече се политизира и сцената, което нямам намерение да засягам.

  Общо взето ценностите на един скинхед са:
  1 музика
  2 жени
  3 футбол
  4 побоища

  А всеки може да заема каквато си иска политическа позиция и това не го прави повече или по-малко скинхед.
  Има нео-наци скинове, има и червени, но проблема при тях е, че слагат политиката на първо място и се оставят тя да ръководи живота им, което малко или много ги отдалечава от скинхед.

  SHARP, трад и троужън (trojan) често са бъркани в днешно време и са слагани под един знаменател и с Ой!-скиновете, поради причината, че са аполитични (за жалост доста хора си мислят, че SHARP=комунист, RASH или други подобни, но всъщност ШАРП е да си скин, който просто казва, че не е расист и се разграничава от крайно-дясната сцена), затова и доста от тези разновидности скинове са слагани под един знаменател, което си е грешка.

 39. Димитър
  22/01/2008 - 21:36

  Има и един друг филм по темата – “This is England”.

 40. Интересен факт:

  Ако я бях писал тая статия в щатите, до сега да съм привлякъл яко вниманието на съответните органи, които следят кой какво търси в гугъл, щото докато си избирах подходяща снимка за началото търсих неколкократно skinhead, white power, hitler, Oi и други такива ключови думи 🙂

 41. айде и аз да се включа в образоването на незнаещите
  …………..

  Longanlon
  Валя извинявай, ама един линк върши работа вместо хиляда коментара.

 42. Така е като отвори темата 🙂
  предполагам, че ще ви писне докато прочетете всичко…но от друга страна – е интересно.
  🙂

 43. така е…ама като не знам линка какво правим:)
  затова се извиних

 44. Копираш произволна част от текста в гугъл и гледаш какво ще намери 🙂

  А ето го и линка

 45. така де…добре че има и по-знаещи хора от мен
  ето го линка http://a-bg.net/new/

 46. добре де 🙂 приемам…креативната критика 🙂
  ето още нещо по темата и приключвам с нея
  http://pridebg.blogspot.com/2007/05/90.html

  P.S. LONGANLON защо не мога да те видя вече в скайпа?

 47. От тази статия определено “… получих някаква плитка пропаганда, подходяща за десетгодишни деца може би, ама не и за мислещи хора.”

 48. Филип
  23/01/2008 - 00:39

  Е, най-сетне я махнаха тая снимка.

 49. Коя снимка бе Филипе?

 50. Борислав Борисов
  23/01/2008 - 07:36

  В момента ги няма и двете снимки.

 51. 🙂 shte si govorim sled 20 godini kogato v Bulgaria shte ima poveche cigani otkolkoto bulgari..shte iskate skinari togava ama i bog nqma da vi pomogne..

 52. Az se kazvam Martin i mi e malka pi6kata.

 53. трол номер едно – преброен!

 54. Трол номер едно – обезвреден!

 55. Pippilota Mentolka
  23/01/2008 - 12:14

  Я Puknoslav каква спретната лекция е направил, бравос 🙂 Кратко и ясно.

 56. Е-е-е, разгеле, върнаха хубавите снимки!
  Че инак без тях статията беше някак блудкавичка.
  Като повечето коментари(над моя), де.

 57. хех, Фотобъкет, където си хоствам снимките ме цензурират за втори път. Само не знам втората снимка защо я бяха цензурирали, след като не е нито гола, нито може да мине за нацистка пропаганда.

 58. Pak sym az – trola s malkata pi6ka. Poneje sym qko typ, otivam da se grymna.

 59. Хубаво е написано, longanlon.

  Скинарството разчита на принципа: “Сам си никой, затова пък в тълпата си герой”. Затова скиновете са много агресивни, но само когато са на група.
  Литературата, която четат, наистина е под всякаква критика и от нея няма какво смислено да се отбере.

  И като модератор на голям форум за политика, имах възможност да наблюдавам писанията им. Наистина са в стил:
  “еди кои си са турци, евреи и бла бла”. При мен поне не се задържат.

 60. Направо ми домъчня за скинарите след като прочетох статията- толкова мъки и труд, за какво. . . и аз не знам за какво. Може би трябва да попитам местната квартална скин- група.

 61. Боже мили. Докъде стигнахме ?
  Блог-героите обсъждат форумните герои, хаха.
  “Скинарството разчита на принципа”… – ей, ама много знаете вие, бе. Модераторът на големия форум – браво, изключителн неточно го каза, за това нещо се изискват
  наистина умения.
  И така:

  ” Не е лесно да поддържаш съответния изглед. ” К’во ти пука на теб от/за изгледа? Лично за мен “изгледът”, както ти плиткоумно наричаш утвърдения външен вид, сам по себе си е изключително нещо и крайно субективно ти казвам, че е не само красиво и изискано, ами удобно и практично. Кубинките не са еднакви, по дяволите. Недей да ми говориш за пролет или лято, става ли?

  “Не е лесно да се биеш, да носиш вериги, ножове, боксове, палки.” Напротив, лесно е, защото има сгъваеми палки, които си прибираш в джобчето на палтото. И, ако обичаш, разсъждавай по-вярно за нещата, за които приказваш и които и без това не осмисляш.

  “Не е лесно да си ултра-патриот и да се гордееш с всичко българско” Забравяш, че разлика между мечтател и реалист има и тя е твърде очебийна дори и за теб, предполагам. Но като ти чета поста, у мен се пораждат някакви смътни съмнения.

  “Не е лесно да четеш скинарска литература, както разбрах от личен опит. Като ги гледаш тия момчета (и момичета) как изглеждат и как се държат, ще речеш, че книга не са и помирисвали през живота си и дори не знаят как да четат.” Понеже съм момиче, и понеже изглеждам странно и би трябвало да се държа възпитано, ще ти кажа ,че продължаваш да не ми допадаш още повече. Хм, да видим – от кога четенето е групово занимание и от кога стана така, че определяме кой какво прави не по неговите лични действия, а по градските невежи митове и легенди, които се раждат и умират еднакво мъчително и безсмислено? О, поредната жертва на масовата заблуда, моите съболезнования.

  “Не е лесно и като неуморна пчеличка да обикаляш целия интернет и дето видиш форум или блог веднага да се нахендриш вътре и да почнеш да просвещаваш хората за Висшата истина и Висшата раса (българите). ” Не е лесно и капацитети като теб, които – о, Боже! – са чели “Mein Kampf”, да пишат пълни глупости и да убеждават хората с елементарните си разсъждения върху нещо, което е преди всичко КУЛТУРА и НАЧИН НА ЖИВОТ и което е твърде, ама твърде сложно за разбиране. Смешно ми става като чета работи, които съдържат количество , а не съдържат качество.

  Постове като този в нета и по вестниците – има ги навсякъде, за което лично аз мога само да съжалявам.
  Каза се, че правиш опити да говориш за наци-скиновете; правиш някакви странни обобщения, лишени от връзка с действителността; имаш претенциите да говориш смислено и истинно, но смисъл и истина аз тук не намирам, или поне не в задоволителни количества. Ти налучкваш. Изградил си някакъв в голяма степен измислен облик. Подтезите ти са крайно неестествени и много ми приличат на дочути оттук-оттам, сглобени твърде неравно и ,за Бога, тъпоумно.

  “И да си скинар не е лесно” – колкото пъти препрочитам шибания пост, толкова повече се учудвам на дразнещата увереност, с която е изпълнен той. И понеже TAEN е направил плах опит (не виждам никъде инерция и злост, :p )да разясни на всички ви поне за какво става въпрос, а пък аз не съм от най-търпеливите, ще си замълча относно това. Но невежеството, което блика от останалите коментари тук е унищожаващо.Цитатите, с които мога да подкрепя това твърдение, са хиляди.

  Едно е сигурно – като затворено общество, скинхедс няма да допуснат изписаните глупости да стигнат до тях; предразсъдъците, колкото и много да са, не се докосват по никакъв начин до реалното и аз не обвинявам никого, че тъне несъзнателно в заблуди; обвинявам ви обаче за наглото изкривяване на истината и пълната дезинформираност, от която, честно казано, ми се повръща.

  “Скинарите” знаят как да изкарват парите си и как да преживяват; уверявам, че не им липсва секс, а Хитлер далеч не е любима личност на всички от тях.
  Евреи, цигани – айде, моля ви се, клише след клише. Кой от вас обича ромите като родни братя, хм? Вие чувствате ли се граждани на държавата си и не смятате ли, че в крайна сметка затова се наричаме БЪЛГАРИ, понеже живеем в БЪЛГАРИЯ. Въпросът с циганите е както политически, така и икономически, така че ги дръжте настрана от темата, за която говорите.
  Какво ли общо имат евреите? А, нали говорихме за Хитлер, сега се сетих. Е, да, ама не всички ние сме наци-скинове.
  “No guts, no glory” ?? Премъдра мисъл, няма да споря. Но поставена в толкова нелеп контекст , губи цялата си сила.

  Вие не знаете какво означава “скинхед”. И никога няма да узнаете, о, социални философи на обществения мир!
  И още нещо – кой достоен човек не обича Родината си? Прощавайте, не говоря за фанатизъм. Всеки пее химна и стои прав, докато сирените огласяват улиците, но стане ли дума за СЪРЦАТОСТ, тя е в пълната си липса. Факт. При ВСИЧКИ ВИ ДО ЕДИН. Убедена съм.

  Някой се опита да спомене, че и скиновете са част от обществото – бравос, сред цялата излята помия, това заслужава да се отбележи. Не се опитвайте да извъртате думите ми, става ли? Защото за една гнила ябълка дървото не носи вина. Запомнете го добре. И си го повтаряйте постоянно.
  В този ред на мисли, последният анализатор, ако може, да си задържи съжалението за себе си, защото иначе ще го прахоса на вятъра.

  STAY RUDE, STAY REBEL!!
  OI! OI! OI!!

  P.S. Ако, Лонганлон , все пак държиш да бъдеш напсуван – добре дошъл си, ще ти направя удоволствието. Въпреки че съм момиче, че нося кубинки, че чета Дикенс и че изначално не псувам. За теб ще направя едно мило изключение.

 62. хъхъхъ скинарите да обвиняват другите в предразсъдъци … доживяхме и това 🙂

 63. О, не, не съм писала километричен коментар, за да ми отговаряш с две думи!

  Тогава, обясни. Скиновете са расисти. Така ли?
  Прочети нещичко за ска музиката и ЧАК тогава
  разяснявай на заблудената аудитория какво и що.
  Държа да ми кажеш, когато се информираш по-подробно.

 64. Е, писала си го, щото си имала вътрешната необходимост да го направиш, явно. Надявам се като си го направила да ти е олекнало на душата, да си започнала да гледаш на света по-розово и да мразиш другите хора мъничко по-малко 🙂

 65. Моите необходимости са лично моя работа, не се грижи за тях.
  Не мразя другите хора. Мразя глупостите. 😉
  И все пак отново не отговори на онова, на което трябваше.
  Жалко, защото щеше да стане интересно.

 66. “Кой от вас обича ромите като родни братя, хм?”……хоп, неудобно въпросче. 🙂

 67. Борис
  29/01/2008 - 02:28

  Longanlon, идеална статия, батко. По-добре не може да се опише вероятно. Всичките тия „крайни“ субкултури не мога да ги понасям и аз. Обаче из коментарите мернах и някакви пропагандни глупости на другите ми „любими“ кретени – анархистите-пънкари или както там се определят. Същите отрепки. Някаква даже те поучава.

  Много мога да ги нареждам, но не си заслужава.

 68. Здравей Judy,

  Как определяш тона си:

  “Боже мили. Докъде стигнахме ?
  Блог-героите обсъждат форумните герои, хаха.
  “Скинарството разчита на принципа”… – ей, ама много знаете вие, бе. Модераторът на големия форум – браво, изключителн неточно го каза, за това нещо се изискват
  наистина умения.”

  Аз го определям в началото му като истеричен (с това “боже мили”, писано все едно е края на света), а после преминаващ в агресивен. Правилно ли го определих тона, който ми се държи?

  Представлява ли за теб проблем да контролираш истерията и агресията си? Ако не представлява проблем… Ще те помоля за в бъдеще да потребяваш спрямо мен по-културен езиков изказ. Не представлява за теб проблем да се контролираш, нали? Или представлява проблем?
  ———–

  В горното ти твърдение забелязвам, че няма нито едно доказателство, което да потвърди която и да било от думите ти. Моля да промениш това, като се обосновеш.

 69. Legion,
  поведението ми не е истерично, или поне не го определям
  като такова, защото не граничи с нещо ненормално (за мен е нещо съвсем естествено). В обръщението си не влагам абсолютно нищо лично, което няма как да стане, тъй като не те/ви познавам. Опитай се да се поставиш на мое място и да слушаш по свой адрес и по адрес на онова, което харесваш и в което вярваш изказвания и твърдения, които нямат нищо общо с истината. Нима ще ти бъде безразлично?
  Честно казано агресията у мен я има дотоклова, доколкото имам правото да защитавам възгледите си.

  Доказателства мога да ти предоставя много и те се опират в голяма степен и на моя личен опит.
  Първото и най-важно – всички много добре знаем, как масовите медии утвърждават у обществото определено мнение, без самото общество да има какъвто и да бил допир до съответното нещо.
  Цялата статия на Лонганлон е пълна безсмислица, защото не отговаря на истината. Както ТАЕН се опита да обясни, разделението в сцената е голямо и това е основен проблем. Някои превръщат политиката в самоцел. Но НЕ всички. Не всички са расисти и доказателството за това е, че СКА и РОКСТЕДИ са стилове, идващи от ЯМАЙКА. В началото на скинхед движението за политика ВЪОБЩЕ, ама ИЗОБЩО не е ставало дума. Тя идва доста по-късно и води със себе си не особено хубави неща.
  Относно дрехи, кой колко чете и колко е интелигентен – съдя не само по себе си, но и по други примери. Глупаво е да се правят обобщения напосоки, разбираш ли!
  И хич не ми е приятно да ме наричат “идиот”, “измет” и прочие глупости.

  Интересно ми е какъв е поводът за написване на статията, защото освен прекалено свободно време, за друго не се сещам. Лонганлон можеше поне да прочете 1-2 неща, не само да търси картинки.

  Разберете, че такова нещо като ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ просто НЯМА.

  PERSECUTED BY MANY, UNDERSTOOD BY FEW!

 70. Judy, след като ти така рязко искаш да се разграничиш от описаното в статията, защо изобщо се припознаваш в нея?

  Аз не съм чел внимателно всичката скинарска литература – защото не искам да изследвам скинарството в детайли. Аз просто описвам това, което виждам, което всички хора виждат.

  Ако ти смяташ, че това, което си и което правиш няма нищо общо с което съм написал, защо тогава смяташ, че говоря за теб?

 71. Защото самото заглавие означава приобщаване!

  “И да си скинар не е лесно….”

  И защото хората остават с впечатление, че има само наци-скинове, или че всички сме расисти, или че налитаме на бой, когато сме много срещу един. Никой, който не се интересува в дълбочина от тези неща няма как да знае, че под онова, което “се вижда” ,се крие нещо съвсем различно. Ето защо казах, че не обвинявам никого. Но тези крайни оценки, които ти поставяш, ме обиждат. И отново оставят грешно впечатление у читателите на блога ти, така ,както се впечатляват грешно и от статиите за скинове, които пребили еди-кого си. Да се наречеш “скин” по новините далеч не е достатъчно.
  Трябва да го чувстваш със сърцето си и да се държиш достойно във всеки един смисъл на думата 🙂

  Така че не приемайте всичко, което се пише и говори, за чиста монета.

 72. Punkoslav (Taen)
  29/01/2008 - 13:01

  Аз ще си позволя да се намеся в спора ви и само да спомена, че основният проблем на описаните в статията хора е предразсъдъка, който имат спрямо различните, били те евреи, турци, негри или подобни.

  Проблема на нашата дискусия също е предразсъдък, а именно, че т.нар. скинари (всъщност правилната дума е скинхед или бръсната глава, скинар е доста побългарена и презрителна форма, която се наложи благодарение на няколко не особено грамотни драскачи по масовите медии) са алкохолизирани асоцилни елементи, които се прекланят на Хитлер и крайните му идеи. В родната ни действителност си е точни така, въпреки че има хора, които се опитват да променят това и да разчупят точно този стереотип на обществено възприемане.
  И идва проблема, когато хората просто отказват да те чуят, когато те видят с къса коса и кубинки, за тях ти си скинар и нео нацист, който се кланя на Хитлер и прочие, ако си пънкар си задължително клошар, анархист и наркоман (видях и това отъждествяване на пънкарите с анархисти, въпреки че в България от действащите анархисти само един е пънкар).
  Та хората отказват да приемат и осмислят идеята, че може да си скинхед и да си не-расист или антирасист.
  Всичко се свежда до предразсъдъци…

 73. Здравей Judy.

  Така вече пишеш много по-разумно. Поздравления.

  По отношение на поставянето на твое място… Много пъти ми се е случвало да чета информация, която да не съвпада с моите възгледи. Някога на младини (не, че сега съм в небивала старост), това предизвикваше у мен доста бурни чувства и се заяждах, вместо да се опитам да проява безпристрастност.

  А що се отнася до истината… Тя е достатъчно субективна и твоята истина въобще не е задължително да бъде истината на другите, нито истината на другите е задължително да бъде твоята истина.

  С тези уточнения, бихме могли да се опитаме с теб да изясним своите позиции. Разбира се ти не си длъжна да се съгласяваш с мен (и всъщност с който и да било).

  Моите наблюдения показват, че повечето скинове не си правят труда да четат скинарска литература. Те спират до момента с национализма. И то на криворазбрания национализъм.

  В резултат на това, в онези квартали, в които има скинове, в страх живеят не циганите, не и евреите, а българите, които ги населяват. Те се плашат от скиновете, защото последните в стремежа си да наритат циганите и евреите, обявяват българи за цигани и за евреи или пък турци и ги нападат и пребиват, а после се тупат в гърдите колко е прекрасно това, което са направили.

  Но дали да пребиеш някой, който е беззащитен спрямо теб, е повод за гордост? Всъщност е повод за срам. Но скиновете не стигат до момента да го осъзнаят като срам.

  И налитат на бой с оправдания от вида: Циганите били крадяли и били просели и т.н.

  То и българите също крадат и просят, ако е за въпрос. Но за това скиновете не си правят сметка.

  Освен това не може да се каже ВСИЧКИ цгани крадат и просят. Както не може да се каже и ВСИЧКИ българи крадат и просят. Нали?

  Престъпността и девиантното поведение са обществени проблеми от особена значимост. Те не се решават като група деца (каквито са болшинството скинове), наизлязат по улиците с идеята да бият всеки различен от тях. Така освен гражданска война на етническа основа друго не може да стане. А гражданската война от този вид носи безсмислени кръвопролития и нищо друго.

  Какво е твоето мнение по въпроса?

 74. Punkoslav (Taen)
  29/01/2008 - 13:21

  Ами, проблема е, че медиите изкривяват общественото мнение и му влияят доста осезаемо и се получават следните картинки.
  Дете учи в училище по история за турското робство, цигани обират негов съученик или него, а по телевизия и вестници се пише за скинари, които бият такива хора и.. в неговият мироглед се оформя точно виждането, че скинхедс са истинските патриоти, защитници на обикновения човек. То е жертва на объркването си и на желанието да бъде добър, патриот и т.н., но медията представя образа на скинхед твърде едностранчиво и според детето вече се оформя тази идея- трябва да стане скинхед и да бие различните. И тук попада на купища сайтове, които или пропагандират крайни идеи, или като тук ги оплюват, а хлапака вече си мисли неща от сорта на: “виж ги тия еврейски подлоги, които плюят по готината идея, сигурно са цигани”…
  Затова и смятам, че медиите са генерално отговорни за насаждането на тези проблеми в обществото ни, а в случая скинар се използва като нарицателно за нео-нацист или друг тип крайни възгледи. А защо медията говори по един проблем, като представя само една гледна точка, а не представя и алтернативите??
  Как едно объркано дете да разбере, че скинарите не са само такива каквито са описани в тази статия??

 75. Здравей Punkoslav (Taen).

  Вината не може да се прехвърля на медиите, а особено, когато става дума за дете. Това дете си има родители в най-общия случай.

  Пропуските във възпитанието биха могли да са на родителите, а не на медиите. Родителите са тези, които би трябвало да научат детето си да съди за хората по това, което те са отвътре, а не по цвета на кожата им или по други белези. Защото има всякакви хора и не цвета на кожата им, нито религията им, нито националната им принадлежност определя характера им, а друго.

  Отговорността за световъзприятието на един възрастен човек е лична. Възрастният човек има достатъчно опит, че да възприема света не единствено и само такъв, какъвто медиите го представят, стига да е поне средно интелигентен. Възрастен човек анализира доста повече факти от тези, които медиите и личният опит представят (все пак има книги, например).

  Така че въпросът ти за детето и мнението му за скиновете ще го оставя без отговор. На едно дете, докато не навърши пълнолетие, не му трябва да залита към никакви религиозни, политически и т.н. възгледи, поради очевидната му неспособност да избира за себе си, ръководейки се от обективни причини. А когато порасне… Трябва да избира внимателно на какво да гласува доверие и на какво да не.

 76. Punkoslav (Taen)
  29/01/2008 - 14:12

  Проблема е, че детето се възпитава и процеса на учене, възпитание не е обективен, а насажда предразсъдъци – не само религиозни или етнически, а всякакви. И това дете колкото и да е порастнало, морално устойчиво, добре възпитано и т.н. е една съвкупност от предразсъдъци, а медийната манипулация не спомага за по-добро информиране и евентуално разглеждане на даден проблем от различни ъгли, а затвърждава определен наложен предразсъдък.
  Вината не е само на медиите, когато говорим за възпитание и формиране на личността, но трябва да признаеш, че медиите имат огромно влияние върху общественото мнение и доста хора сляпо вярват и споделят дадена гледна точка, защото в еди кой си вестник е написана тенденциозна статия. Днешния феномен е, че сме затрупани от различни средства за информация, но въпреки всичко се тотално дезинформирани.

  Та исках да кажа, че просто статията, която е тук е леко тенденциозна – Да си скинар не е лесно… и се критикува един вид от много. Все едно да кажем, че да си програмист не е лесно и да засегнем само тези, които пишат вируси. А и ние хората си имаме тенденция да съдим за едно стадо, вглеждайки се в най-недостойните му членове…

 77. Съгласявам се с теб, че конформизмът е присъщ за една не малка част от хората. Но в крайна сметка всеки е сам за себе си, след навършване на пълнолетие. Няма как да се избегне наслагването на предразсъдъци у някои хора по въпроси от религиозен, етнически и т.н. характер.

  longanlon е изложил своята гл. т. за скиновете, явно водейки се от информацията, с която е разполагал и съобразно своя мироглед.

  Той ми прилича обаче на човек, който не би попречил, ако някой, без да се впуска в дрязга и да осъжда без дискурс, а съвсем културно изложи допълнителна информация от естество, различно от представеното от него.

  А дали статията на longanlon е тенденциозна или не е- нека това да не е казано като диагноза, а всеки сам да си прецени за себе си. Съгласен ли си с мен?

 78. Punkoslav (Taen)
  29/01/2008 - 15:41

  Съгласен съм, но за тенденциозността искам само да кажа нещо- представя само едната страна по въпроса. Не поглежда “скинарската” такава, нито показва защо те са такива, а просто критикува.
  Аз бих се радвал да напиша някой ден по-подробна статия за скинхедс, като субклутура, но за жалост никога няма да бъде обективна, а интернета и без това е пълен с информация, която е пречупена през различните гледни точки. Много видове скинхедс има – нео-нацисти (засегнатите тук), антифашисти (контрапункт на предишните, обикновено са комунисти или анархисти), музикално ориентирани (хора, които са такива заради музикални предпочитания-при тях политиката е личен избор, а водеща е музиката- хардкор, ой!, ска, реге, рокстеди и т.н.) и лайфстайл (ако мога да го нарека така съвсем условно- заради музиката и модата, заради самата субкултура и нейните ценности, политическите възгледи пак са по-избор на отделния индивид)
  Наименования има много, но това накратко са основните видове скинари, а виждаме, че обект на статията са само едните представители, но понятието обхваща и останалите, откъде произтичат и споровете. Друг е и въпроса, какво мислят и тези, които са точния таргет на статията…

 79. В действителност, съвсем несъзнателно си стигнал до много интересна истина “И да си скинар не е лесно…”. Много ми харесват и коментарите на хората, които сякаш за себе си искат да докажат, че “повечето скинари…” са еди-какви си. Какво значи “повечето скинари”?! Кажете по-добре “абе познавам двама-трима скинари…” или нещо от сорта. Ама разбира се, че си мислите, че тези т.нар. “скинари” са сбирщина бръснати лумпени (и тъпите им бръснати “женски” фенки), чиято обща цел е да пребият де що човек видят (за предпочитане е да е жена, сакат човек или най-добре – сляп). О, щях да забравя… те самите са облечени в стил “пролетарска естетика” (цитирам родната уикипедия :D).

  На другия полюс са отявлените привърженици на “движението”, които пък се оплетоха сами в собствените си помпозни защитни реплики.

  Аз пък познавам скинхедс и от “двата основни нравствени вида” (хаха) – абсолютни лумпени, за които организираното насилие е издигнато в култ (но за щастие задоволяват потребностите си в тази насока само в интернет, щото няма кой да им се върже, освен двамата 14-годишни хлапаци от една германска провинция, тайно носещи в себе си мисълта за величието на третия райх) и хора, надрастнали тийн-възрастта и хора, намерили в скинхед движението ценности, които съчетават заедно с нормалните, общочовешки ценности и въпреки странния си вид (груби обувки и дрехи в стил ’60 и ’70 на ХХв., но все пак чисти и спретнати) не може да се каже, че са антисоциални или нещо такова.

  А предразсъдъците всеки си ги има. Предполагам, че и никой средноинтелигентен човек не възприема журналистическите “диарии” насериозно.

  И накрая, нека спорещите да се замислят над следното нещо – “Никога не спори с глупак, хората може и да не забележат разликата.” 😉

 80. на който му се чете – ето един интересен блог http://pridebg.wordpress.com/

 81. Punkoslav (Taen), ако някой ден напишеш по-подробна статия за скинхедс като субкултура. Считам, че ще бъде интересно да се прочете. 🙂

 82. aboca, истината се ражда в спора.

  Но, разбира се трябва да се прави разлика между спор и безсмислена дрязга. В безсмислената дрязга между глупаците, които я поддържат наистина няма разлика.

 83. Legion,
  наистина не виждам смисъл да говорим повече за цигани, крадци и т.н. ,защото аз нямам никакви допирни точки с хора, които ги пребиват и които се разправят физически с тях по един или друг начин. Пък и тази тема ме отвращава.

  “Моите наблюдения показват, че повечето скинове не си правят труда да четат скинарска литература. Те спират до момента с национализма. И то на криворазбрания национализъм.” Както казах, такива хора лично аз не познавам дори по имена или лица, тъй че ще е безсмислено да заемам позиция относно тях.

  Колкото до това, че истината за всеки е различна – така е,да. Но има някои неоспорими факти. 🙂

  АВОСА – “На другия полюс са отявлените привърженици на “движението”, които пък се оплетоха сами в собствените си помпозни защитни реплики.” Много моля – оплитане няма 😉
  Но пък поздравления за линка, който си дал 😉

 84. Добре бе пичаги като няма смисъл да си губите времето със обсъждане на скиновете, защо го правите в момента.. ми оставете ги хората да си живеят.

  П.С Скинарите в днешно време нямат нищо общо със това което пише по-горе…

  Извинете ама вие ни изкарахте ебати тъпите говеда….
  Това което пише горе по-скоро се отнася за пънкарите(горе долу)

 85. Да. Определено се вдъхнових от написаното от теб по темата за скиновете, longanlon и след двудневно мислене се появи:

  http://serpentes.wordpress.com/

  Но не очаквах, че ще го забележиш. Благодаря. 🙂

 86. Един цел вдъхновител съм аз 😉

 87. dosta dobra statiika bih kazal s moita skromna precenka:)

 88. Абе темата е хубава постарал си се,ама..
  Половината от скинарите в БЪЛГАРИЯ НЕ са скинари.Просто решават: -“Аз ши стана скинар щото никой няма да ма бара.Ще си обръсна главата слагам кубинките на татко и тирантите на дядо и готово..станах скинар”.
  Въобще не мислят за това колко отговорна е работата на истинския скинар.В Хасково примерно за да бъдеш признат трябва да те калят 2-3-ма скинара от бандата в която искаш да влезниш които също са минали каляване.Там получаваш 2 минутен побой.Ако издържиш те признават и тогава вече можеш да се наречеш скинар, ако не..прав ти път догодина пак пробвай.След признаването започва истинската борба.Гледаш да не се навърташ много край патрули,щото за полицията скинарството е расова дискриминация.Почваш да се прибираш разрязан,посинен, но с гордо вдигната глава защото не си се дал на някав мангал който мисли че му е позволено всичко.Случва се и в ареста да спиш заради сбиване,но още след излизането продължаваш разчистването като се стремиш да запазиш държавата си чиста,заселена от един народ….

 89. Абе виж кво, господин Компетентен от горния пост.
  Така може да е било преди дооста години, когато в България все още е било нещо ново да има скинове…самата аз гледах едно интервю със скинове от времето,когато съм била на 5 едва ли не и мога да ти кажа,че момчетата говореха пълни глупости, колкото и да си вярваха. Това не означава, че всички са така обаче. И ти си поредният ,дето си мисли,че разбира,а всъщност тъне в адската заблуда.Не че тва интересува някого, но как да не се изкаже човек, когато чува едно и също нещо предъвквано хиляди пъти, при това пълна простотия.
  Мен ако питаш бих се постарала да си запазя не държавата, а самосъзнанието чисто и при всички случаи съм готова да прекарам един ден в ареста само и само тези като теб да станат с 50% по-малко 😉

 90. Аве имам и аз един приятел, Марио се казва, дето едно време, акто малък, бил скинар, шото му било интересно. веднъж, обаче, отивайки да бият некви цигани в еди-си-коя циганска махала, той се оказал, сам по средата на въргала и изял пет тона тупаници. От тогава Марио не е скинар, пусна си дълга коса, рядко пие, но за сметка на това пуши трева кат’ разпран и си прави главата “мека пица” всеки ден. Доста емблематична случка за един обикновен български ‘скинар’. А доколкото до тея, дето са некви наистина зарибени по тая идея, ходят с оредели зъби и безброй белези и рани по бръснатите глави…Е, не мога да ви разбера, момчета. Вместо да си пийте ракията, ходите да се чупите с некви дето нито вие ги обичате, нито те ви обичат. Не виждам смисъла на тая ‘свещенна война’, чесно…

 91. А…включвам се отново, понеже забелязвам, че ‘простоватичкия’ ми комент е абсолютно не намясто в разгорялата се полемика. Уточнявам, че и идея си нямам от цялата скинхед-философия, а гледната ми точка е абсолютно субективна и повърхностна. Слушам естрада и пия ракия, имам приятели и турци, и цигани. От Левски съм, но не мразя чорбарите. Обичам природата, птичките, пчеличките и природните благинки. Пийз-мийз, растафари, вярвай в Джа и ше надживееш света1…;’))

 92. айсайдер
  27/05/2008 - 16:14

  нещо не стана ясно,в тия “нациски сайтове” взе ли участие в дискусиите или само четеше,гледаше и се смееше…прочете ли нещо такова-напр.

  http://www.extremecentrepoint.com/?p=234

  Когато най-накрая градът пада, червеноармейците избиват хиляди цивилни. Жените били изнасилвани направо в родилните домове и болниците. Лекар си спомня отчаяните им викове:”Застреляйте ме! Застреляйте ме!”, но мъчителите избирали за жертвите си бавна смърт.

  Михаил Вик (Michael Wieck), един от преживялите тази касапница си спомня: „Всеки срещнат мъж те убиваха, всяка жена – изнасилваха. През нощта от всички страни се чуваха писъци и викове за помощ. Те затваряха хората в мазетата на къщите и палеха домовете. Те изкарваха мирните жители, на полето, където се бяха водили сраженията и ги разстрелваха или изгаряха живи.”

  а в подобни “нациски сайтове” дискутирал ли си?http://judassicpark.narod.ru/holokost.htm

  или

  http://warrax.net/52/graf/15.html

  Прочете ли нещо от седмата ревизионистична конференция,опроверга ли някои от докладите…..или кво да ги опровергаваш,скинари-ясна работа,простаци-атакисти,то и някой професор сред тях да има и да има научно изследване-само като кажем”нациска пропаганда” и го опровергаваме!!!

 93. Само не ми стана ясно какво общо имат червеноармейците със скинарите.

  Или смяташ, че безобразията, извършени от комунистите оправдават тия, извършени от нациситите? Та нали и двете доктрини са всъщност една и съща…

 94. айсайдер
  17/06/2008 - 16:56

  за двете доктрини дето са една и съща(интернационализъм и вяра в месията-пролетариата освободител-и националната доктрина)та как тия две доктрини са една и съща,е хубаво да помислиш малко,до попиташ някой да ти помогне и да ти го обясни и след това да ми го напишеш тук!
  А успя ли да отвориш другия сайт,този на ревизионистите(там има неща от Юрген Графф например),да го прочетеш,да го разбереш(опция-да попиташ някой да ти го обясни)..а че не ти е ясно какво общо има между червеноармейците и скинарите(а то няма нищо общо,защо реши,че има нещо общо???)та скинарите си четат момчетата,четат в сайтовете за червеноармейците(нациските сайтове) четат в сайтовете на ревизионистите(напр.докладите от седмата ревизионистична конференция)четат,четат…а на тебе не ти се чете,разбрах ли те правилно,на тебе ти се пише!
  И защо реши,че безобразията направени от комунистите оправдават каквото и да е било и когото и да е било(например османските турци и кланетата в Хиос?)ами никой нищо не оправдава…а двата сайта и цитати от тях(както си и мислех,някой хора имат трудности в отварянето и прочитането на сайт)та двата сайта ги дадох за пример за повърхностност при съжденията-ще си позволя да цитирам:..”да четеш скинарска литература, както разбрах от личен опит. Като ги гледаш тия момчета (и момичета) как изглеждат и как се държат, ще речеш, че книга не са и помирисвали през живота си и дори не знаят как да четат. Ама не – четат и то много – нацистки книги има в изобилие, както и списания, брошури, памфлети и най-вече сайтове. Всички до един толкова досадно еднакви и кретеноидно малоумни, че да ги издържиш и прочетеш се иска бая яка воля. Някои от тия писания даже се опитват да докарат научен стил, представете си. И естествено всички залагат на неоспоримиисторически доказателства……”(запазил съм оригиналния правопис на слятото “неоспоримиисторически”)та ставаше въпрос за сайтовете и за доказателствата…щом са оспоримо исторически-ами нека науката История и учените Историци да ги оспорят!
  Ама нещо не можем да оспорим Историческите “нациски сайтове”та се задоволяваме да пишем иронично-повърхностно за скинарите,националистите и нацистите…щото нещо във фактологията ни куца,по простата причина че(позволявам си пак да цитирам):..”Не е лесно да четеш скинарска литература…как изглеждат и как се държат, ще речеш, че книга не са и помирисвали през живота си и дори не знаят как да четат. Ама не – четат и то много – нацистки книги има в изобилие, както и списания, брошури, памфлети и най-вече сайтове….Някои от тия писания даже се опитват да докарат научен стил, представете си. И естествено всички залагат на неоспоримиисторически доказателства” край на цитата ми…
  Та истина е,четат,а който не им приема научно-историческите аргументи,да им ги опровергае-така както скинарите ги дават-с методите на науката История…или да стои от вън да се смее и да не (ги) разбира….

 95. здравеите аз съм на 16 години и мисла че темата до някъде е вярна но не съвсем скинарството в българия е пълна пародия
  по-голяма часто от така наречените (скинари)са някви пиклиовци на моите години(+-2-3)и аз до скоро излизах в такава компания по точно на така наречените (футболни хулигани) които се имат и за скинари ,расисти и незнам си какви оште но осъзнах че с тези хора нямам ништо обшто освен футбула а тази тема много рядко се обсъждаше и само бои по които им падне и ништо друго не правят скинари тук няма сички са расисти по точно мангало мразци и като няма цигани за биене да си изкарват комплексите напдат хора (туристи) от други страни и раси аз немога да отрека че мраза циганите и турците но по лични отношения стях и втълпяване от малък от страна на баштами , чичоми и прочие че трябвало да се избият сички чернилки и подобно но от личен опит впоследствие останових че и сред тях има хора смисъл които са си почтени граждани некрадат и прочие признвам си случвало ми се е да се саморазправям сам и с компания с цицани турци и такива но не ги слагам сички под обшт знаменател както така наречените (скинари)

  извинявам се че няма препинателни значи но клабиатурата ми е пред разпадане

 96. Българин
  22/09/2008 - 20:47

  Лонги прегледай този труд
  http://ziezi.net/trakite.html
  😉

 97. хахахахахха определено ми повдигна духа,написано и с много чувство за хумор 🙂 браво на автора

 98. skinarite s mn gotini az sam edin ot tqh no da si beden skinar ne e lesno moeto semeistvo e po bogato za tova so pozvolqvam mo gotini ne6ta na primer obuvkite mi sa 230 lv vseki edin skinar kato men trqbva da ima orajie za samoja6tita az imam poks poj i seriga,zvezda

 99. Слабо Седларов, слабо.
  Нима като стереотипизираш скинарите не потвърждаваш и тяхните т.нар. “стереопипи” за евреите и масонството?
  Забравяш обаче, че
  между скинари ( boneheads !? ) и истинските НАционал соЦИалисти има голяма разлика.

  “Сега е времето повече да работим за отечеството и по – малко да говорим”
  ген. Христо Луков,
  тези думи ме водят, за това и говоря малко.
  Така наречените от мен истинки нацисти, работим 24/7, 365 за каузата.
  Скинарите са като пешки в шаха, ние сме офицерите.

 100. Радвам се за тебе, господин офицерино, ама с пешки като твойте не мисля, че големи успехи ще постигнеш…

 101. Георги
  09/07/2009 - 02:21

  Пич,статията ти не струва и 1 стотинка.Моляти се,оправи я :Х .Имаш ли си представа от скинхеадс въобще?Заради такива като тебе,хората ни мразат.Подхвърлил някакви си думички и изрази и готово.Аз съм Скинхед и съм живял в Лондон 17 години.И това което си написал за нас скинарите,е пълна обида.Моля ти се…Въобще чел ли си нещо наистина за нас?Ако си чел,значи би трябвало да знаеш,че ние сме анти-фашисти.Слушаме ска,реге,пънк и т.н.Работиме за прехраната си и удоволствието от работата.Нашето второ семейство са приятелите на улицата.Обичаме да вършим добри неща.Какви бойща,какви мачове?СПРЕТЕ ДА БЪРКАТЕ НАС ИСТИНСКИТЕ СКИНАРИ С НАЦИСТИТЕ И 13 ГОДИШНИТЕ ПОЗЬОРИ,ПАТРИОТИ В БЪЛГАРИЯ.Обичаме да четем.Обичаме литературата.НАЦИСТИТЕ МРАЗАТ КНИГИ.И пак казвам пич,научи ни културата като хората.Не излизаи с кварталните скинари,защото те са толкова скинари,колкото кучето е птица.Но жалко,че няма да научиш културата ни,защото аз заминах в Лондон специално за да се запозная лично с истинската култура на скинарите и пак има неща,които не знам.Даже ще те посъветвам да я махнеш тази статия,защото е пълна боза.А и ще ти поставя една задача,щом от тинейджарски години изучаваш културата ни,какво всъщост означава наистина ОЙ?
  Ой,братя!!!

 102. Келанвед
  09/07/2009 - 13:33

  @Георги – ако беше чел и половината коментари, щеше да знаеш , че тези скинари, които Стойков плюе може и да не са същите, които първи са се нарекли такива и следват идеологията и, ами са агресорите, дето са станали още по-известни и от вас. Специално англииската групировка Blood and Honour вкарва най-якия автогол на всички скинхедс, като набляга на философията за етническа чистота, нетърпимост и така нататък. По същия начин всеки асоциира християните с папата и православните попове, въпреки че първоначалната им идея е доста по-друга и не се стреми да налага власт и еднаквомислие над никого. “Ой” според един познат анархист е обръщение на трудовата класа към злия капиталист, и май значи съкращение на “Hey you” (поправи ме ако греша). Тук има някакво линкче, но ме мързи да го превеждам в момента http://en.wikipedia.org/wiki/Oi!
  А ти стига се пали за глупости-скиновете в България са предимно расисти и всеки 9 от 10 са абсолютни боклуци. Хубаво е, че изчезнаха, щото едно време посягаха не само на цигани ами и на етнически българи без никаква причина

 103. Kolkoto i da syzdawate takiwa statii , kolkoto i da izkarwate nazional-sozialistite utaika typanari , w Bylgaria te shte sa winagi powe4e i po-silni ot izmislenite “anti-fa” . Primer : koncertyt na “Exploited” w Sofia predi nqkolko godini pred zala “Universiada” …

  P.P. Ako moje da te koregiram malko . Duma kato “skinar” nqma , ima “skin” .

  P.P.P. Izwinqwam se che pisha na latinica.

 104. Нямам ама абсолютно никаква представа какво е “anti-fa”.

  Ако имаш пред вид разните му там анархо-комунисти, те са по-тъпи и от най-тъпия боунхед…

 105. Анти-фа е съкратено от “антифашисти”. От моя гледна точна, нито нацитата, нито антифатите струват нещо, поне тук, в Испания и двете групи са сбирщини на неудачници и комплексари, които избиват комплексите си едни на други.

 106. в България е същото…

 107. Ето един интересен материал по темата:

  СКИНХЕДС – НОВИТЕ БАГАИНИ

  http://www.voininatangra.org/m.....icleid=203

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 108. Баси, и никой не благодари на хорицата дето направиха от траките българи…И на Багаините, да са живи и здрави.
  Бе, тези хора – нямат ли си работа?

 109. от коя раса според теб произлизат Българите?

 110. Respect for skinheads
  13/03/2010 - 18:42

  До авторчето: лично ако те видя някъде ще ти пръсна главата, боклук мръсен. Живеем в мангалия, а за тъпаци като теб, мършо, проблема е в скиновете… БОКЛУК СИ

 111. Баце, първо ми виж снимките, преди да се заканваш – хем да знаеш как изглеждам, та да не ме пропуснеш случайно, ако се видим, хем пък да си направиш добре сметката кой кого може да набие, че да няма изненади при срещата ни 🙂

 112. Келанвед
  06/04/2010 - 11:11

  Петре-скиновете не са съвсем мъже-заканват се в единствено число и нападат в множествено,така че имай си едно наум.

 113. Александър
  14/04/2010 - 00:43

  http://www.e-bane.net/modules......8;sid=1017

  http://www.e-bane.net/modules......8;sid=1017

  И двете неща са интересни за четене и има какво да се научи от тях…

 114. и двете водят към началната страница на сайта

 115. Александър
  15/04/2010 - 18:59

  Извинявам се предварително за дългият кометар ,но щом с линк не става друг начин не виждам

  Това е статия, в която искам да засегна всички наболяли проблеми на движението SKINHEADS в България и до каква степен е развито то. В него ще стане въпрос за неговите недъзи, но с уговорката, че става въпрос не за всички скинхеадс в България, има доста който знаят за какво става въпрос и отстояват неговите цели достойно.

  Искам да започна от самото име SKINHEADS. Може би сте чували за скинове и скинари. Това според мен не е неправилно, ако трябва да бъдем точни най-правилно е или да използваме превода на тази дума “Бръснати глави” или американското SKINHEADS. Както Стара планина не е Old mountain, така и скинхедс не е скинар.

  Историята на движението започва от Британските плажове през 60-те години на ХХ век, като движение на докерите и по късно прераства във движението на средната класа. Точно поради тази причина те си избират пилотските якета или по известни тук като Бомбери, и обувки тип Док Мартенс, заради ниската им цена в Англия. А не както нашите скинхедс с техните кожени якета. През първите дни на движението тези хора са обединено единствено от прослойката, която заемат в обществото и увлечението им към един стил музика наречен Ска. Те започват да дружат с така наречените Руди Бойс, това са Ямайци също увлечени от Ска музиката. Ето точно от тук идват писанията на еврейчетата, които искат да ни докажат, че скинхед и расизъм са различни неща. Аз си обяснявам това така. Както малките деца през първите си няколко години се увличат по това или онова, така и самите скинхедс още не са се били орентирали в правилния път. Но когато в Англия навлизат много емигранти от Пакистан и застрашават работата на хората от движението, започват и първите стълкновения на расова основа.

  От тогава движението започва да се развива с много бързи темпове и да се обособява като самостоятелна субкултура със силно расистки и нацистки възгледи. Измислят си нов стил така наречения OI!, но както винаги прави синагогата измисля имитатори за да може не толкова просветените да се объркат и да слушат не това, което искат, а просто една слаба имитация. Така се появяват смешни OI! групи като 4 Skins и други такива групички с песни като Smash the Nazis или други подобни смехотворни имена.

  Точно по този момент се появява един Велик човек, по-късно превърнал се в мъченик и символ на движението SKINHEADS. Роденият през 1975г. Ян Стюарт Донълдсън, в градчето Поултон ле Филд намиращо се до Ланкашир, Англия, се превръща в основоположника на новия стил в музиката на движението RAC (Rock against communisum), рок против комунизма, по късно nazi OI! и RAC прерастват в нов стил наречен white power music. Със неговата група Skrewdriver той бързо печели фенове сред средите на скинхедс и бързо става най-известната група. На 11 Декември 1985г., Ян е осъден на една година затвор, само за това, че се е защитил и е набил група африканци. В затвора Ян става все по известен получава много писма, пише статии за списанието на Националния Фронт и песни от новия му албум White Rider. На 23 Септември 1993г.той загива в катастрофа. Версиите за смърта са много, но най-вероятната е, че някой е помогнал на колата му да няма спирачки и волана да не е стабилен.

  Освен вокал на групата Skrewdriver Ян е и основател на движението Blood and Honour, което си поставя за цел обединението на SKINHEADS движението в целия свят.

  Стига толкова за историята на движението в чужбина, нека малко да поговорим за него в сегашия му вид в България. Ако искате да узнаете нещо за историята му в България просто посетете сайта на Blood and Honour Bulgaria http://www.bhbulgaria.com

  . Тук аз искам да се занимая с днешното състояние на движението в България, като направя една уговорка : това е само мое е лично мнение и не карам никой да се съобразява с него. Ако някой има забележки към тук написаното моля да се свърже с мен и да ми пише на е-майла SSKREWDRIVER88@nazi-power.com
  Както знаете има няколко вида скинхедс: OI!, nazi, white power, SHARP[(Skinheads against racial prejudice)], RASH [(Red anarhistic skineads)], Gay arian skinhead. По метода на изключването, ние ще стигнем до вида скинхедс, който съществъва в България.

  Нека започнем от Gay aryan skinhead това е една смехотворна организация съществуваща от няколко години с членска маса, която можете да преброите на пръстите на едната си ръка. Гейчетата искат да останат на гребена на вълната и опитваики се да влязат в движението скинхед, твърдят, че едва ли не цялото ръководство на Национал – Социалистическа Германия е било съставено от гейове. Много смешно, нали? Тези палячовци се опитвата да се настанят в арийското братство, но са изхвърлени от него без никакво право на обжалване. За радост, нашите скинхедс винаги са имали влечение към жените, следователно те не са от този тип.

  Втори вид Skinheads е RASH или на бъгарски “Червени анархо-скинхедс” тези палячовци комунисти за голямо наше щастие не съществуват в България, по простата причина, че до преди няколко години ние се напатихме на комунизма и всички знаем какво зло е той. Значи нашите скинхедс не са и от този вид, за моя голяма радост, а и мисля че не само за моя.

  Третия вид са така наречените SHARP или скинхедс против расистките предрасъдъци. За съжаление разбрах, че във Варна са се появил двама или трима от тези неориентирани еврейски подлоги. Освен двама или трима глупаци мисля, че всички уважаващи себе си скинхедс са расисти, значи по-голямата част не са и SHARP. С това свършиха смешниците, но ако искате да научите повече за тези три типа скинхедс скоро в тази интернет страница ще побликуваме една статия на руската партия Брашков за SHARP, RASH и Gay aryan skinheads.

  След тези, мисля да разгледаме така наречените white power skinheads. Това са скинхедс, които вярват в превъзходството на бялата раса. Но има ли такива в България? Ще ми отоговорите “Да”. В едно предаване, в което се опитаха да направят предаване за субкултурата скинхедс, едно момче запитано: “Защо мразите негрите?”, момчето даде силно интелигентния отговор: “Защото ходят по дърветата и са като маймуни!”, в интерес на истината това не е далеч от истината, но трябва да се дава по-аргументиран отговор. Да има такъв вид скинхедс в България!!!

  Нази скинхедс сте наясно какви идеи изповядват, дори и да не сте, то личи от самото наименование. Този вид, на доста страни се преплита с white power skinheads и дори смея да твърдя, че те са едно и също и неразделно свързани. Точно такива са всички скинхедс в България и това е доста добре, но колко са запознаити със идеите на движението е друг вапрос, с който мисля да се занимая след разглеждането на последния вид скинхеадс.

  А този последен тип са така наречените OI! Skinheads. Те не се интересуват от политика а само от музиката и сами си избират какъв стил OI! да слушат истинския nazy OI! или еврейската измислица. Или на кратко за тях както един мой приятел се изрази – това са пияниците скинхедс.

  Псевдо скинхедс, това е една нова група, която за съжаление е доста популярна в България. Всички мислещи се за скинхедс, които не знаят каква е целта на нашето движение наричам така. Запомнете!!! Не е достатъчно да се обърснеш да си купиш Бомбър и обувки за да станеш скинхед. През 1993 и сега да си скинхед е модно и всеки втори, който ходи на мач гледайки от големите си батковци решават да станат скинхедс, но в това няма нищо лошо. Тук искам да дам един съвет на момчетата и момичетата, които искат да стават скинхедс, вземете прочетете “Моята Борба” на Хитлер разгледайте интернет страницата на организацията “Blood and Honour Bulgaria”, запознайте се с цета на тази организация и на дуги подобни като нея, примерно “Hammer skins”, преслущаите един два албума с nazi OI! или RAC. И тогава и само тогава станете скинхедс, защото е смешно един скинхед да отогваря, че слуша RAP и малко чалга или че Skrewdriver са германци и не знае как се казва техния вокал, да не говорим за нещо повече. Или пък да не изпада в ситуацията на онова скинче, което каза, че ще си прави татуйровка на онзи там как му беше името му, абе онзи там на тениските, имайки предвид Rudolf Hess.

  Защо съшествува тази група? Това ли се питате. И аз се питам това. Има няколко версии за това. Една от тях е, че на българските скинхедс им липсва изявен водач какъвто е бил Ян Стюарт или както са сега Макс Хаммер или Давид Дюк и Уилям Пиърс. Те са обединили много хора и са направили орагнизации. Нека да погледнем партиите и организациите, които може да защитават позициите на скинхедс. Това са няколко партии и организации. Да започнем с най-голямата ВМРО. Tази партия е изпълнена с бивши и настоящи агенти на ДС и комунизма, а както знаем Комунизма е нашият най-голям враг. Следва Партията на лудия поп от ЦИГАНСКИ произход Гелеменов. Поради неговия етнически произход тя отпада. После е БНРП. Въпреки бляскавото си минало, тази партия на първите демократични избори беше събрала 4% и трябваше да влезе в парламента, но по необясними причини “бившите” комунисти не я допуснаха, сега тази партия се е превърнала в нещо като кръчма без политическа платформа и никакви идеии. Партиите всички отпаднаха, но остават няколко орагнизации. Първата от тях е “Войни на Тангра”. Това е една организация с клонове във Враца и Благоевград. Чували ли сте за Бат ви Йоло Денев, който тввърди че получава инструкции от бог Тангра и че хеопсовите пирамиди са строени от българи, подразделението им във Благоевград се състои от двама души. Еиният от тях е Ангел Грънчаров или по известен като Елтимир, много добър приятел на алкохола и ревностен защитник на тезата, че Хитлер е евреин. Може би дългите години в затвора са изпили мозъка на този иначе известен ант-комунист и ученик на великия Илия Минев. Май и тази организация отпадна, следва БНС или така наречените “Български Национален Съюз”. Тези момчета се чудят дали да ходят да протеститрат заедно с циганите против безработицата, или да вършата тяхната работа като чистят градинките из София.Те са мразени от повечето “SKINHEADS” в България поради прищявките на някой от “големите” членове на движението.Но тяхната кауза е благородна и с днещна дата все повече млади скинчета избират да се присъединят към тяхната идея.Та все пак този съюз е една добра алтернатива.

  Остана добрата стара организация “Blood and Honour”, която незнайно защо не работи. Това не са мой думи, а думи на членовете на други подразделения на тази организация като Румъния и Англия. Дали работи аз не мога да кажа, защото нямам контакти с нейни членове и по това съдя, че просто или няма такава организация или е толкова добре покрита, че дори и скинхедс в България не могат да я открият. Ще кажете, ама я вижте в интернет страницата им колко снимки има. Да така е тази организация се събира само един път в годината на 20 април и празнува някъде рождения ден на Фюрера. Но аз мисля, че за да няма такива псевдо скинхедс тази организация трябва да заприлича на такивата в Швеция или Англия. Да издава някакво малко вестниче или списание или просто да разпространява нелегално вестник “Борба”.

  Но дори и да няма водач всеки, който иска може да научи много за Skinheads, сега вече почти във всеки компюърен клуб има интернет, а там има достатъчно скинхедс страници, да не са на Български, но днес всеки втори знае поне един чужд език.

  И накрая искам да се извиня на някой, ако съм го засегнал, но това е истината, а тя винаги боли. След няколко години модата скинхеадс ще отмине и ще се покаже кои са истинските скинхедс и кой са били псевдо.

 116. Истината е ,че за да си скин трябва да имаш идеология.Много от моите набори си мислят,че имат идеология,а не е така.То за да си скин не е щото си тъп,двойкаджия или не ти върви в любовта.Има доста истина в тази статия,макар и да съм наясно със скиновете по цял свят.Защо не сравните българските и примерно руските.За разлика от нашите скинове,руските си имат всичко-някой им киха кинти за да правят това,което си мислят,че трябва да правят всички останали.В България скинарията е на много ниско ниво.В София и Търново, а и други места в нашата родина си има истински скинове,които си вършат работата без проблем.За мен скин е този,който има идеология-това те прави част от групата.Щото и аз мога да се облека като рапър пък да се окаже че слушам ой,ска или дори метъл.Имам респект към по-големите от мен,които имат някъв опит и се радвам,че ги има щото специално в България тва е единственото,което бавно,но сигурно ше ни изкара от лайната.Вчера плюх по няква мангалка на центъра и отзад “културните хора” започнаха да ми четат морал и да ме учат на етика.Алооооо в България сме.Благодарение на чифутите и горе споменатите манафи и цигани сме в тва положение.Не желая да си имам с никого проблем просто аз така виждам нещата,иначе отличен 6 за статията

 117. И за идеологията имам много какво да кажа… и няма да е по-добро 🙂

 118. Значи, тъй като това е форум аз искам да заявя, че според мен всичко това не е вярно.. Защо? Първо, никой не се ражда с какъвто си иска цвят на кожата.. Сега искам ако тук има поне един скинар в този форум да ми каже к’во щеше да бъде ако скинарите бяха черните и аджеба Хитлер беше черен че да праща белите в конц лагерите.. Абе хора! Вие сте станали на чудовища бе! Това просто е глупаво да плюеш тези който не са като теб! Ами вместо да трупахте наука или погатства които щяха да са ви от полза, вие се занимавате със най-долните според вас (ЦИГАНИТЕ,НЕГРИТЕ, абе въобще тия дето не са като нас)! Та ако света искаше да бъде така то тогава щеше да има масивен генецит! Тогава защо Хитлер загуби? Защо Борисов не е скинар или националист?
  Това да бъдеш скинар според мен е пълния комплекс! Междудругото ако не сте забелязали всичи скинари са от мижавите квартали, и те са решили да станат скинове щото в семействата им е имало проблеми.. Ама не! Те гордо ще кажат, че го правят за отечеството, което всъщност няма ама никъква нужда от скинарите… та ако беше така то тогава АТАКА щеше да е на власт… са ше кажете сигурно, че съм турчин, но знайте- не съм! ДА аз съм българин и оценявам факта, че скинарите обичат България, но това вече е една ерес на любовта към България.
  Оставете това. Скинарите по света мразят шарените цветове. Но ако никой не знаеше, че Майкъл Джексън беше черен (оригинално) нямаше да го мрази. Вижте, да вземем за пример един растафар. Ако той се беше постригал (говоря за бг раста) иии скинарите не го бяха видели с растите, те щяха да го подминат. Но те сигурно не знаят, че те си остават растери по душа. Помислете си просто..
  Една от другите причини да не харесвам скинарите бе, че мноооого отдавна когато бях четвърти или пети клас, двама скинари ме спряха ( напомням ви, че съм бял със светла коса и ходя късо постриган ) и ме попитаха колко е часът. Видях, че и двамата бяха със боксове и са поне десети- единадесети клас. Благодарен съм на Бога, че тогава телефона ми беше изгубен и ако не бяха тия скинари аз нямаше да знам, че телефона ми го нямаше в джоба. Всичко стана много спонтанно! Найстина съм мноо благодарен на Бог щото ако телефона ми беше в мен, аз можех да се простя с няколко ребра или здрав череп. Та така, телефона ми така и не го знам къде е сега, но ако ме бяха смеляли от бой и ми бяха взели телефона, те щяха да го дадат в заложна къща за да си вземат дозата херц или марихуана.. ДА ОТРЕПЯТ БЪЛГАРЧЕ ЗАРАДИ ХЕРЦ?!?!?! ВИЕ СТЕ БОЛНИ!!
  Благодаря, че отделихте време за моето мнение..
  Дано да ме разбирате.

 119. Ние те разбира ме баце, много добре даже. Ама ти май не си разбрал за какво е статията…

 120. Анализатор на Skinheads, явен привърженик на nazi-скинхедс и не може да пише на правилен български… Интересно, той точно какво защитава?!?

 121. vanina_vanini
  23/07/2010 - 22:01

  Много интересна статия, забавлявах се от сърце, за което благодаря, обаче.. няма такава снимка. Как можа, Long?????:)

 122. Искрено и от сърце пожелавам на всяка една скинарска грешка на природата по света жена циганка/еврейка/негърка..или още по-добре – да обърнат резбата!! Кои сте вие бе, полу-хора такива, кои ви даде на вас правото да решавате кой има място тук, кой има чиста кръв?! Кой ви каза,че вие сте велики,че сте бъдеще?! …

 123. Къде сте тръгнали бе, смешковци. Статията ни описва почти точно. Мога само да ви светна, че освен това написаното в статията, има още стотици и секретни неща които се знаят само от нас – скинарите. Не съм чел всички коментари, около 10-15, но от това което чета, разбирам че никой не знае нищо за нас. Прочетох от един потребител, че някакъв негов приятел едва не убил циганка, която искала да го предреди. Как да ви го обясня? Баш до смърт не е желателно да се стига, ако е циганКА, биеш и 2-3 тупаника да си замълчи. Видиш ли циганИН, правиш така че той сам да ти се издърви, и оттам бой яката, и докато го биеш викаш “Ой!”. Повече информация няма да казвам! 🙂

  Научете 14-те думи на скинара
  14/88
  Свещените 2 думи
  Какво е задължително да имаш в себе си
  Какво е забранено да правиш
  Какво е препоръчително да имаш, и правиш!

  Тогава, пак ще си говорим! И в София, точно където живея аз, повечето скинари са интелектуални, и умеят правопис, говор, и прочие. Лека вечер!

Leave a Reply

Задължителните полета имат *