Ако случайно…


… скайпът ви работи, а пък браузърът казва, че няма нет, ако във процесите виждате NtLanSec.exe да знаете, че е троянец, много модерен напоследък. Убийте процеса (и нета идва), изтеглете Avira (безплатна) и изчистете гадта. Мерси Миро!

Мутренските години
ДАНС слухти гражданите

Коментари

 1. Димитър Димитров
  02/12/2008 - 09:20

  Тази Avira само за този троянец ли помага или може да премахва и други?

 2. ами доколкото чета въф форума на kaladata, е доста добра антивирусна по принцип и някои я използват като основна.

 3. За всеки случай, благодаря! 🙂

 4. Стоян Стоянов
  02/12/2008 - 11:28

  Да. Скоро борих точно такъв троянец. На една неблагоразумна позната, която имаше антивирусна отпреди 2341234123 години 🙂
  Иначе има една антивирусна дето работи 100% при всички познати вируси. Казва се Linux. 😛

 5. Стоян Стоянов
  02/12/2008 - 11:30

  P.S. Чудя се как пострадалите ще забележат този съвет, след като не им работи браузъра 🙂
  Дано някой се сети да ги светне по Skype 🙂

 6. Е, то целта е да са го забелязали вече, когато белята се случи и да знаят кво да правят. Пък и браузъра инцидентно работи след рестарт.

 7. Мерси, май съм ползвала продукта и по-рано, ако се не лъжа бях доволна от него. Поздрави

 8. Гледах преди няколко месеца тестове за антивирусни и Avira имаше най-добри показатели, та я дръпнах да я пробвам. Оттогава си я ползвам и съм много доволен; само като се ъпдейтва забелязах, че хаби доста RAM. По веднъж през ден-два показва реклами за платената версия, но не са много досадни.

 9. има начин да се махнат тия реклами – виж пак форумите на kaladata

 10. Павел Николов
  02/12/2008 - 21:11

  Аз изобщо не използвам антивирусна програма. Въпрос на вкус. И без това, мине не мине месец, си преинсталирам операционната система.

 11. Аз използвам Avira вече 2 години ще станат и до сега не съм имала никакви проблеми…

 12. Влади Манолов
  03/12/2008 - 14:46

  За съжаление, вече и тя не помага поне в мойта мрежа, ако имате идея ще се радвам да споделим опит… Въпреки че Авирата трие ntlansec-a явно остава нещо вторично. Абсолютно същите симптоми, но трябва да се kill-не svchost.exe TCP. Което е старата песен на нов глас… Благодаря предварително!!!

 13. Nod32 също се справя с гадния троянец. Въпроса е че пичовете от Eset още не са се осетили и вчера един познат който работи с тях ми сподели че са искали да им изпрати копия на изпълнимите файлове. За сега nod-а го разпознава като др троянец и почиства изпълнимите файлове. Проблема е че след като изчисти трябва допълнителна интервенция. Влизате в “C:\windows\system\” и изтривате познатите .ехе-та. Желателно е да сте в “Safe Mode”.

 14. Да Nod32 е едно много добро предложение за такива решения. Особедно за легалната им версия и това ще продължава да е така, защото ESET държи винаги да е на топ позиции в това отношени – предоставяне на добри и уникални решения за ит сигуността.

 15. държи, ама аз бях именно с NOD32 когато ме хвана тая гад

Leave a Reply

Задължителните полета имат *