Еленко и любопитните 

Много странна работа наистина… Преди няколко дена в блога си Еленко Еленков (чиито изяви следя още от е и от тогава чакам да го науча да си разхожда кучето на паскал ;)) публикува ‘интервю’ с някаква въображаема проекция на тъмните кътчета на съзнанието си (нека признаем, във всеки от нас дреме по един чалгар), наречена условно Шефа. Не се възхитих особено на творбата и оставих коментар:


Следващите около 60 коментара са хвалебствени, как интервюто било яка ирония, много готино и т.н.

Странното дойде в следващите няколко дни, когато този единствен мой коментар генерира към 25 хита от въпросния пост на Еленко към моя блог ( в името ми има линк, нали). Чудно ми е какво толкова интересно в репликата ми са намерили 25 човека, та се се поинтересували кой я е казал…

Да са се вбесили, че отричам непогрешимостта на единсвения истински бог се съмнявам, щото още никой не ми е хакнал блога, нито съм получил хейт мейл (кво чакате ве?).

Защо да намалим данъците върху доходите
Дързост и красота 2

Коментари

 1. Епа ти си популярен от форумите на “Капитал” 🙂

 2. ъ? (емотикон с почесване по главата тука)

 3. И значи кво? Пишеш в сайта на еленко и получаваш безплатна реклама?

 4. sequential
  28/05/2007 - 22:51

  хах яка ирония да бе ..

  скучен > по-скучен > най-скучен > еленко

  жив пример колко глупава и безинтересна като цяло е бг-блогосферата, или да кажем, его-сферата .. 🙂

 5. Бидейки съдбовно свързана с в-к “Капитал” и четейки понякога коментарите в тамошните блогове,често попадам на мнения от longalon. Е, не ми казвай, че не си ти? (емотикон с големи ококорени и мигащи на парцали очи):)

 6. pipi: aз съм бе, ама чак пък толкоз…

  sequential: недей така ве, егоист с нойзи беше нумеро уно. макар еленко яко да ме издразваше на моменти, повечето му статии бяха добри, а и блогът му не е лош

 7. Димитри Капарис
  29/05/2007 - 01:04

  Някакъв процент от читателите винаги ще последват линка, независимо от съдържанието на коментара ти.
  Ако блогът му има достатъчно голям трафик, резултатът е напълно закономерен.

 8. Калин
  29/05/2007 - 15:39

  Аз съм го цъкнал ей така просто за да видя някой друг блог.Няма общо коментара ти и клик-а ми който за моя изненада ме отведе тук и харесах повечето неща които прочетох.А наистина ли мислиш че Еленко си измисля този типаж Шефа?

 9. Няма как да е реален просто. Смяташ ли, че някой с подобен тип мислене и начин на изразяване ще се хване да чете блогове, камо ли пък тоя на Еленко?

 10. Па знаеш ли…секви ги има. Аз на нищо се не учудвам вече:)

 11. Калин
  30/05/2007 - 09:53

  Мен пък ми се струва нереално да си го измисля и да си коментира такива неща в блога.Пък и не е толкова странно да е цъкнал от арена на еенк и да е почнал да чете и да коментира.Не знам не мога да съм 100% сигурен ,но както се казва слагам си парите че не го измисля Еленко :).

 12. Ба, ни що нереално няма. Мен Еленко ме дразни с едно-единствено нещо: имам навика като дойда на работя и се окопитя, да си отворя блогосферата, за да видя кой к’во е писал. Естествено, отгоре заварвам найсе негови ентрита. Дотук – лошо няма. Вече де. Щото в началото какво се получи: виждам найсетте му ентрита и скролвам надолу, за да видя и другите какво са писали. Оказва се, че нищо нова и интересно няма… След два-три часа рефрешвам блогосферата и гледам, отгоре продължават да стоят найсетте му ентрита. Викам си – понеделник, народът не се е разписал още. Отвя ме работа, чак следобед влизам в блогосферата и кво да видя – пак найсетте му ентрита. Чак тогава заподозрях нещо нередно, което се оказа какво: човекът на всеки половин час сменя часът на публикация, за да бъде най-отгоре в блогосферата. Или де да го знам защо, но друга причина не мога да си представя. За да си докажа, че вероятно греша, го дебнах следващите два-три дни и резултатът си оставаше същия – човекът си сменя часовете на публикациите и се радва, че е най-отгоре. Аз пък си махнах чавката пред името му и вече не ме дразни, а и по този начин следя какво ново се появява.

  То пък бива, бива, ама…

 13. Хихи …знаех си аз че има енщо гнило в Дания 😉
  Много харесвам подобни теории на конспирацията…

 14. Бе смееш се ти, ама я чекни в блогосферата да видиш чие ентри е най-отгоре. Като писах този коментар, специално проверих – ентрито му беше най-първо. Три часа по-късно то продължава да е най-първо напук на натрупаните вече нови ентрита. Е как стават тея работи, ако не с опцията за смяна на часа на публикацията? И най-важното – за къв му е да го прай?! 😯

 15. хм

 16. Ми не знам за къв го прай – разни хора, разни идеали…Дет се вика – може да му се премахне човката в “блогосфера” и туй то:)

 17. Симион
  31/05/2007 - 15:58

  Доколкото знам БЛОГОСФЕРАТА има следния бъг – редактираш ли си постинга по някое време, защото си забелязал своя грешка, Блогосферата го засича като нов постинг и го вдига най-отгоре.

  По-скоро би трябвало да пишете на админите да поправят бъга 🙂

  Еленко, спасен си 🙂

 18. Ох, Симионе, душа …нидей така 🙂 Почна да звучи кат “Биг Брадъра” – култовата реплика “ПиПирудо, ша та спасъ 🙂 🙂 🙂

 19. Стефка
  28/10/2008 - 17:29

  Не мога да се насиля да му прочета цялото интервю, птосто е ужасно банален:)

 20. tell me about it… 🙂

 21. Четох до “парите, жените, колите…” и изчезнах от страницата със скоростта на диво прасе. Дръг път не ме подмамвай с таквиз линкове :Р

Leave a Reply

Задължителните полета имат *