Обратни връзки


Не, тоя път няма да пиша за хомосексуализъм (вече писах достатъчно май), даже за нищо, свързано със секс или дори междуполови отношения, за съжаление.

Затова пък ще видим кой, как и защо се съблича в тоя блог…

“Съблича” ли казах? Простете, lapsus claviature – имах пред вид “коментира”. Кой, как и защо коментира в тоя блог. Смятам да представя на широката общественост заслужилите блог-читатели, които не само стоически издържат да четат глупостите ми ден след ден без да ми изпращат писма-бомби или дори хейт-мейл, ами на всичкото отгоре вземат присърце нещата, за които говора и изказват своето мнение за тях. Което понякога даже е същото като моето, а за какво друго може да си мечтае един интернет-нарцис?

Всъщност, мисля и да помоля за нещо – нека тия, които си видят имената тук, в коментар под постинга да напишат нещо за себе си – какво работят/учат и къде, хобита некакви, защо аджеба четат блога ми и ако можеха да променят нещо в него какво щеше да е.

Ominaeshi (с цели 52 коментара в този блог)

Големата изненада за мен днес идва на почетното десето място и се казва Оминаеши. Изненада тя е, защото като пише коментари от тях не хвърчат страсти, а и започна да чете моя блог май след като в една статия се погаврих с нейния. До скоро мислех, че ходи с Михаил (optimiced), без да знам кой ми е внушил тая заблуда.

Ангел Грънчаров (55 коментара)

Него го познавате отдавна – той от години непоколебимо громи комунизма и агентите на Държавна сигурност където ги срещне из интернета и славослови Иван Костов. Писател, философ и първият български видео-блогър, той рядко остава безразличен към коя да е тема, касаеща политическия ни живот.

Божо (56 коментара)

Неандерталеца се спотайва в собствена пещера, в която има всякакви неандерталски и дори понякога кроманьонски работи. Наскоро стартира блог-игра, която гледам, се разпространява, но аз понеже съм гаден, няма да се включа за сега в нея.

Бу (60 коментара)

Бу не само е майка, не само е готина (ох на дядааааааа), ами има блог, на който логото му е две цици. Аз обичам цици. Тя мисли, че само щото е пръкнала няколко отрочета, разбира от разни майчински работи. Затова пише за разни майчински списания, говори по разни телевизии в майчински предавания и е водач на стадото майки на тъй известния сайт BG MAMA.

voxy (65 коментара)

Вокси е изрод, а мен изродщината ме радва. Не мога да кажа, че е хейтър, ама не цепи басма на никого в блога си и както особено проницателно отбелязах на едно друго място, се изявява като интелигент-простак, на който се старая да подражавам, когато съм на кеф. Не може да понася Йофко и Еленко, както и разни консервативни лелки, които забраняват голотийките в youtube.

Жилов (70 коментара)

И той, да му се не знае, си има блог, но не само коментира със завидно упорство и хъс в моя, ами даже скоро ми беше гост блогър с една пожънала небивал успех тема. Личи му, че е либерал и взема твърде присърце разните му там права и феминизъм, ама няма да му простя, че ме зариби да си купя комикса sky doll, който се оказа доста… никакъв.

No One (78 коментара)

No One си отговаря на името на сто процента. Не го знам кой е и къф е, ама по едно време като му се видя, че пиша глупости и си смуча пръстите в израз на творческа диария, ми даде едноседмичен ултиматум да се оправя или ще ми направи анти-блог, с какъвто за сега се гордее само Свилен. Дали тактиката му на сплашване проработи не знам, той да каже.

valia_bg (88 коментара)

Валя, за моя радост, я познавам лично. Тя не си пада по блоговете и един господ знае защо чете моя. Работи в Българското дружество за защита на птиците, расистка е, мрази вятърните електроцентрали и тъпите мутри, които застрояват Рила (то тях кой ли не ги мрази де).

tl_ (105 коментара)

Тиел си има блог, при това доста интересен, но се изявява особено често и в моя. Какво го кара да го прави аз мога само да гадая, но може би сам ще си каже… Таглайнът му “Хедшот в крака” продължава да ме счупва от смях всеки път като го прочета.

Daymare (127 коментара)

А златният медал, разбира се, взема Daymare, който си няма блог и може би затова е така страстен в коментирането в моя. В момента е някъде в чужбинско, но липсата на кирилица никак не му пречи да спори пространно по всякакви теми. Затова е напраскал и 127 коментара. Засега.

Такаааааааааааа…

Най-големите маниаци станаха ясни и те в най-скоро време ще получат полагащата им се психиатрична помощ от известените вече компетентни институции. Те обаче далеч не са всички, на които органите от министерството ще обърнат внимание. Най-редовно са следени от компетентните служби следните персонажи:

Въпреки, че едва ли има някакво значение, бих искал да благодаря на всички тия хора. Не за друго, ами щото подхранват гореспоменатия ми нарцисизъм и ме заблуждават умело, че тия работи, дето ги пиша всъщност интересуват някого и имат някакъв смисъл. Пичове сте, да знаете (даже и жените).


И социалистите са странни животни
Сигурен начин да станеш RSS нинджа

Коментари

 1. Бре, вече 40 коментара. К’во става с мен? Вероятно защото пишеш интересно и провокативно. Go on!

 2. Боже, колко съм назад с материала 🙂

 3. Ангел Грънчаров
  08/08/2008 - 10:19

  Здравейте, предлагам ви да подкрепите по избран от вас начин идеята, която представям ето в този текст: Инициатива: да напишем заедно книгата “Една чисто българска, весела и занимателна политология за простаци”.

  Предварително ви благодаря!

  (PS – в написаното по-горе за мен авторът П.Стойков се опитва да ме представи не какъвто съм в действителност, а какъвто на него му се чини че съм – или му се иска да съм.

  Което нагледно илюстрира неговия общ поглед към всичко съществуващо: вижда само това, което му се иска да види, а на всичко останало, което хич не иска и да разбере, му обръща гръб.

  За обозначаването на едно такова отношение към действителността психологията си има специализиран термин, който позволете ми да не спомена…)

 4. Сега да не вземеш да се главозамаяш и да решиш да правиш печатно издание 🙂

  Незнам дали запитването – “Какво да се промени в този блог?”, важи за лицата извън 10те най, ама да зема и аз да предложа нещо! Я драсни некой ред и по възможност с богат снимков материал за двете мадами със зайците, че нещо се заинтригувах 🙂 (естествено не за зайците)

 5. Миглен
  08/08/2008 - 12:10

  Хехе пак обратни линкове, мерси Пешо само дето съм гузен че ти в моя блог си нумбър уан коментатор а аз тока се излагам. Ама като пишеш често за икономика и политика и аз бягам като дявол от тамян по това време.

 6. за себе си – работя, слушам, обичам, гледам re:tv, чета йОвчо и Еугленко

  за този блог – чета го защото съм мазохист, ако можеше да променя нещо – del

 7. Оу, дядо 😀
  (подозирам, че съм ти кака. кака ли съм ти? няма проблем, можеш да ми викаш ‘госпожице’ или ‘како’, но последното – с почит и трепет в очите)
  Едно отроче имам за сега. Дали разбирам от майчински работи, ще се разбере след още 10-15 години.

  Освен, че води към други блогове, не съм сигурна какво друго научих от разсъбличането, пардон, коментирането.

 8. Жилов
  08/08/2008 - 14:41

  Не ти ли хареса ве… Аз се разочаровах от скановете със следващите епизоди, но поне първия епизод, преведен и на хартия, е доста добър… Сега, може би не те вълнуват темите в “Жълтия град”, но какво точно го прави “никакъв”?

 9. Жилов
  08/08/2008 - 15:09

  какво работят/учат и къде,

  Работя като дизайнер на игри в Gameloft Bulgaria. Отговарям за историята, героите, света, препятствията, загадките и т.н. (Разбира се, повечето неща са лицензирани). Най-интересно ми е да правя level design. Също така пиша статии за игри в списание Computer, а преди и в PC Club. Поддържам и блог за игри. Всъщност май вече не го поддържам. Баси колко съм мързелив…

  хобита некакви,

  Психологията и социологията винаги са ме вълнували. Начинът, по който сме поробвани, абсурдният сблъсък между човека и света, откъде и кога идва желанието за самоунищожение, такива неща.

  Обичам компютърни игри с интересни препятствия и проблеми; чета книги – напр. фантастика, исторически, обичам анимация и киното като цяло.

  Но най-много от всичко обичам да дълбая, разнищвам и човъркам някакъв проблем и да проследявам вериги и зависимости. В тази връзка, обичам да бъда сам.

  защо аджеба четат блога ми и ако можеха да променят нещо в него какво щеше да е.

  Блогът ти се чете, просто защото много редовно пишеш и провокираш да се отговаря. Това го знаеш много добре и както се вижда, работи перфектно. Според мен не трябваше да махаш надписчето с възможния за използване код от полето за коментари.

 10. Брях, бил съм ударник!
  В такъв случай слагам червената връзка и примерно рапортувам:

  какво работят/учат и къде,

  По идея, а май и по образование съм физик… Иначе повече в последно време се занимавам с компютърчета, мрежички, интернетчета. И като неандерталец ги лекувам с каменната брадва. Е ползваме и по-модерни технологии за отдалечен достъп – катапулти.

  хобита некакви,

  Четенето и рокът (само като слушател 🙁 )
  Астрономия (в минало време) айкидо (пак там)
  За друго не остава време.

  защо аджеба четат блога ми

  Защото ми харесва (Не може да бъде! Не думай! Как можа да го измилиш!) 😀
  Пишеш увлекателно и найвече почти винаги постовете водят читателя до изваждане на мозъка му от щастливото летаргично състояние и го вкарват в процес на бурно раздвижване.

  Често предлагаш оригинална гледна точка и на уж тривиални въпроси и даже когато не съм съгласен, винаги ми остава нещо наум.

  …и ако можеха да променят нещо в него какво щеше да е.

  Чужд блог не бих се захванал да променям, защото няма да е същият. Само ще подкрепя тук Жилов (сега ще кажеш “А ти защо нямаш такива екстри бре?!” – ми ще сложа, ама когато имам време и се сетя)

 11. сори за закъснението, ама днес бех в командировка цял ден. та по ред на номерата:

  Ангеле, представил съм всеки така, както го виждам, разбира се – каквото съм разбрал за него от блога му и от коментарите в моя. Това всъщност е философски въпрос, по който сме спорили с приятели – дали вселената съществува само чрез възприятията ни и доколко може нещо да е обективно изобщо, след като то достига до мозъка ни само чрез сетивата.

  Шоргов, фотосесия отдавна им готвя (заедно, ухааааа), а малко снимчици на едната от тях – тука

  Бу, по-малък съм май от тебе, ама възклицанието ‘ох на дядаааааа!” няма възраст 😉 А целта на писанието горе е хем да благодаря на вас, дето коментирата в блога ми, хем те да се видите един друго кои сте.

  Жилов
  , не ми хареса, защото ти ме беше надъхал да е еманация на феминизма, а аз видях просто началото на някаква историйка.

 12. woot! деймеър ме е изпреварил?! 🙂 хаха, бях започнал да се притеснявам, че съм станал спамер, то пък имало полза.

  бачкал съм и бачкам ИТ съпорт. от онези, дето са обекти (и създатели) на стотици майтапчийски клипчета и меми в нетя. пиша разни php кодове, чат-пат. 🙂 хобито ми е гейминг, ако може да се нарече така, но не го практикувам активно от бая време. чета те, щото ме кефиш, щи звънна :)и – общо взето – казваш това, което аз си мисля, само дето аз мааалко повечко хейтвам.:) и ако още веднъж ми объркаш никнейма, ще те избложа, внимафай! 🙂

  ‘хедшот в крака’ е лаф от старата ми работа, който ползвахме в случаите, когато клиент си отреже собственото ИП за достъп до сървъра, докато тества ИП-блокъра. оригиналът е описание на срелбата с Калашника в Кънтъра 🙂

  премного благодаря 🙂

 13. Белчо Христов
  09/08/2008 - 00:03

  Интригуващо начало на статията! 😉

 14. Ще раздавам акъл (пАри нЕма), без никой да ме пита:
  Трябваше да благодариш и на тия, които доста те четат, но рядко пишат – примерно:
  “Възхищавам се с изумление на потребителя с АйПи адрес 127.0.0.1, както и на гуугъл.ком… които всекидневно прекарват над 6 часа в блога, следейки с неотклонен интерес всяка нова публикация или коментар … благодаря им коленопреклонно, що не вземат и те да напишат нещичко?”
  И малко по-сериозно – що не подредиш коментаторите не само по брой (нито по количество думи), ами и по качество, или друг вид “тежест” на коментарите?
  🙂

 15. Long, brate , blagodarq za zlatniq medal. Blagodarq, che dosega ne si mi tril mnenie, zashtoto chestno kazano ima golemi bezmislici, deto samo pulnqt obema na temite.
  Sublicham se, zashtoto sum izvraten internet exhibicionist. Taka de, prichakvam nevinnite chitateli, kakto loshiq chichka s shlifera po parkovete puk posle pokazvam, kakvoto tam imam za pokazvane.
  Pisha ti v bloga, stoto si redoven, a az mnogo se radvam na hora, deto se razdavat na obshtestvoto , pyk i realno poglednato i ti si donqkude exhibicionist. Uvajavam te, zashtoto si chel Chudomir, a az sum mu nameril tri debeli toma i sum gi izgultal, vsichko pisano ot nego i mnogo go haresvam , kato pisatel. Osven tova , ne si fanatik i vinagi znaesh kak da naglasish edna provokaciq taka , che da se chete. Be tochen si spor nqma. Bloga ti ne podleji na promqna-perfekten si e, ima si ot vsichko.
  ZA men-depresiran psevdofilosof i student po publichna administraciq (UNSS), okolo 25. Kraino monogamen, stoto nastoqshtata lubov, deto mi e vtora v jivota si q hvanah ot 15 godshna, hubavo , che nikoi ne me sudi za pedofiliq. Hobita-shmatkane iz planini i cukane po nqkolko chasa na den tupi igrichki na kompa. Naposleduk stanah i alkoholik , zaradi shibanite rusnaci v amerikanskiq stat Maine (nai-zabutaniq state v usa)-a to v moito gradche, osven da se pie i da se ligavi chovek-ne mu ostavqt drugo udovolstviq. HORA tuk vsichki zavedeniq zatvarqt v 1 prez noshta! Otnachalo ne mojah da povqrvam. Izlishno e da povtarqm che ne mojesg da hodish 5 minutki po ulicata bez da vidish kuki. Tolkoz ot men-ako ne me iztrie Long, ste spamq oshte dulgo razni ligotii!

 16. МариЯна
  09/08/2008 - 09:34

  Много авторско, думи нямам. о.0 Има ли всъщност известен писател написал книга описваща читателите му?

 17. Добър похват, с който благодариш на редовните читатели, като ги споменаваш в отделна статия, която е предназначена специално за тях.Тъй като вече си ги спечелил като посетители, в момента показваш, че не забравяш и тях, което означава, че наистина ти пука…Успех, приятел.Радваш и ти, и статиите ти.

 18. Assenoff, то, вярно, че паяците на “гуугъл.ком” прекарват доста време на ден в четене на този блог, но трябва ли и да се очаква да напишат нещо? о.О

 19. Признавам редовно те чета, но не коментирам. Защото аз чета вечер след 19-20 часа и обикновенно има 20-40, че и повече коментара. Трудно е да се изчетат всичките и си запазвам за себе си понякога размислите, но ще дойде и моето време…Продължавай да пишеш!

 20. :)3-та,а?! 🙂
  …че не чета много-много блогове, освен твоя…прав си :)А твоя започнах да го чета поради трайното (алкохолно) впечатление, което ми направи. 🙂
  Още се усмихвам когато се сетя за онази вечер – за сотаджията, на чието стъкло чукахме, за да питаме за деннощен магазин и който после дойде да пие с нас; за местния пияница, който направи същото;за факта, че всичко това става във фоайето на централния хотел на Дупница..и не на последно място за тоалетната на този същия хотел :))) и за това как прескачаше бара, за да вземеш ключовете за там…
  Смех…
  ..а после взех, че влязох в блога ти и почнах да чета…и така докато не изчетох почти целия ти архив и коментарите, докато стигна до актуалните ти писания, за да мога да коментирам и най-вече, за да добия представа за мисленето ти 🙂
  четенето на всичко ми отне няколко дни почти нон стоп гледане в монитора :)но пък си струваше
  и така до сега
  туй то

 21. Какъв едноседмичен ултиматум, какъв анти-блог бе, Longanlon.
  Бъркаш ме с някого…

 22. възможно е, дееба – беше отдавна

  може и mname да е бил като се замисля…

 23. Strano ….
  AZ sluchaino vlqzoh v tvoq Blog
  i ne zaradi statiite ti
  tarsih neshto v neta i mi se otvori tvoq blog
  s tvoita snimka ot pred
  Chesno zagledah se vav fizionomiata ti….
  I se zachetoh….
  Shtqh da spra dokato ne mi popadna imeto na Bu
  Az virtualno sam chela neini pisaniq
  I virtualno mi e otgovarqla na nqkoi vaprosi.
  Ti se maitapish s cicite ama ….
  Tova da si jena i da imash cici ne e nikak lesno
  i ne e za prenebregvane de.
  Ne razbrah samo maitap li si pravish kato nareche maikite v saita BG MAMA – Stado
  Ako e maitap jalko ….
  Imash blog i izglejdash umno momche…..

 24. Добра статия! 🙂

Leave a Reply

Задължителните полета имат *