Актуална снимка – ноември 2007кликни картинката

Понеже напоследък имам повече работа, отколкото е здравословно, не само нямам време да изчистя тоалетничката на котката си, ами и да си направя нов дизайн на аквариума. Поради което съм принуден да се задоволя с повърхностни корекции върху стария…

Както успявате да забележите, всичко си е същото, само дето е поотраснало. И махнах големия клон болбитис от дясно, разбира се – това растение е голяма напаст, тръгне ли да расте няма спирка. Мариян се принуди да продаде болбитиса си, защото стана прекалено голям за 700 литровия му аквариум, представяте ли си? Тъй че се отървах от моя, натрупах камъни на мястото и се опитах да заселя малко анубиас върху тях, ама май не се получи много…

Както и да е, понеже отдавна ми е писнало да гледам аквариума си в тоя му вид, остава да намеря време кога да преустроя всичко, което (намирането на време) малко трудно ще стане, защото да вадя и мия всичко и после да го подредя пак ми отнема три дни, ако не се преработвам.

За любопитните, ето го жизненият път на аквариума ми през тази година – от момента, когато го подредих до сега. Освен, че махнах клона от дясно и сложих камъни на негово място, не съм пипал, местил или садил нищо. Всичко е предварително планиране на израстването и правилна поддръжка:

април юни август ноември

—————————————————————————————————

Пълна информация за аквариума

Циганска сватба – същинската част :)
Фоторепортаж – жените на Германия

Коментари

 1. Avgust e nai krasiv!

 2. opredeleno noemvri, samo da imashe neshto po visoko zad kriptokorinata shte e super

 3. Ебаси красотата, човече! Никога не съм предполагал, че аквариум може да изглежда така! Ако не беше дал снимките в развитие, щях да съм убеден, че водораслите са искуствени.

 4. Iskam da te pitam ne6to za zlatnite ribki,znam 4e ne gi haresva6,bu li mi kazal kade moga da ti pi6a eventualno.

 5. Снайперист
  08/12/2007 - 22:43

  И аз момента имам акварим с рибки но изобщо не може да се сравнява с твоя. Имам желание да направя нещо красиво, но в книгите на български нищо не пише за това 🙁 Кой може да ми помогне?

 6. В книгите на тема акваристика, които се издават у нас наистина пише предимно глупости. Всички те са за начинаещи, половината обем на всяка от тях е зает с описание на видовете аквариумни рибки и обикновено има само по 1-2 страници за растенията и подреждането. Т.е. нищо полезно.

  Единствената книга, която може да ти е наистина послезна е “Акваристика” на К. Ратай, Ст. Франк и Р. Зукал, която обаче е доста стара и не знам даже дали по антиквариите я има.

  Ако искаш обаче да се образоваш по интернет, има премного възможности за това. Обърни внимание първо на Форума на Българска Аквариумна Енциклопедия (регистрирай се за да видиш всички теми): в подфорум Литература има над 100 преведени и авторски статии по въпроса.

Leave a Reply

Задължителните полета имат *