Вчера:


… 2 статии на първа страница в Svejo.net, едната в топ5 (1, 2), резултират в: – 1500 уникални хита и 4000 разглеждания (за деня общо 3000 / 8000), 5 коментара на хора влезли от свежо (общо 52) и 2 абонирали се по имейл.

Легалната проституция… по принцип
Барак Обама – социализъм с усмивка

Коментари

 1. В скобите са числата на блога за деня, а извън скобите – само на хората, влезли от Свежо.

  Пиша това, защото такава ниска активност при такава висока посещаемост ми се вижда леко странна.

  Днес гледам и втората е влязла в топ5 на Свежо. Благодаря на Жоро Неделчев (бг-плейбоя 🙂 ) за линка.

 2. Impressive!

  За съжаление само една моя статия е ставала популярна досега – резултатът е около 600 посетители в повече.

  Има статии, които смятам, че са подходящи за читателите на социални мрежи но не се радват на достатъчно (според мен) интерес. Явно има още много какво да уча за пораждането на интерес, задоволяване на необходимост от информация и начин на представяне.

 3. то и аз не съм особено ориентиран към читателите на социални мрежи и това се вижда от резултатите, които точно искам да подчертая с тоя пост

  има блогове, които пускат по една картинка и хоп-готов пост в свежо – те разчитат само на такъв трафик. това ме дразни, но в края на краищата ако читателите кликат на такива неща, те са в правото си.

  има голяма разлика между читатели от социални мрежи и редовни блог-читатели. редовните оставят коментари, участват в дискусията и общо взето прекарват повече време в блога. тия от социалните мрежи в повечето случаи търсят лесно забавление и не са мотивирани да правят нищо друго, освен да хвърлят един поглед.

 4. nickname778
  18/09/2008 - 15:09

  И при мене ситуацията е подобна, имал съм 1000 посещения за един ден от свежо и нито един коментар – просто хората там четат каквото има да се чете и натискат хикса 🙂

  От друга страна обаче, не се знае дали някой от потока от свежо няма да стане от редовните ти посетители, така че все пак си заслужава да се участва 🙂

 5. Всъщност, нещо не разбрах – каква е идеята на трафика от Свежо.ньет?

 6. ами и аз на тоя въпрос се опитвам да си отговоря с настоящия пост.

  за мен лично, ползата е възможността някой, който попадне на блога ми от там, да хареса статиите ми и да ми стане редовен и активен читател.

 7. Мен не ме долюбват много там. Даже мислех да пиша статия, че не харесвам svejo.net и да я добавя там, току виж стане популярна…

 8. Цветан Дичев
  19/09/2008 - 12:52

  Благодарение на Svejo съм попадал на доста интересни блогове, които редовно следя и коментирам. Но аз също се занимавам с блогове, за това нямам как да знам какво прави един потребител, който дори и не е чувал за блогове.

 9. Аз попаднах навремето в този блог благодарение на Свежо и вижте ме сега – сред най-активно коментиращите съм в дясно на борд ;-)=

 10. neam kirlica, sorry
  nekoi she mi obqsni li za kakvo e cqloto suztezanie po stats?
  lol:D

 11. epistemic,
  и аз щях да попитам.
  Както казах веднъж на лонганлон – да се пише, за да си популярен, е кофти. Да си популярен, защото пишеш нещо – това вече е куль.

  Лично аз не съм се абонирал за този блог заради прекомерният обем пишкомерене, сякаш нечий рейтинг или брой кликания, могат да бъдат показател. Състезания, статистики, линкове, па моя, па твоя блог.

  Съдържание ми дай, Стойков, съдържание! 😉
  (по-горното да се чете с много френдли тон)

 12. 🙂 е, както вече съм казвал на epistemic, знам, че за вас, социалистите, конкуренцията и гордостта от това, което си постигнал, са неразбираеми и анатемосани неща. не ми казваш нищо ново, но просто няма как да се съглася с това.

  а ако търсиш съдържание, смятам, в моя блог ще намериш не по една картинка в пост или излияния тип ‘мило дневниче’, а точно каквото търсиш – над 300 статии на разнообразни теми, сите пълни със съдържание.

 13. И що обиждаш на ‘социалист’? 🙂

 14. epistemic murk
  22/09/2008 - 01:07

  хахахаха
  смех:)
  лонг, за тебе света май още е в студената война оцветен в черно и бяло и разделен на “социалистите” vs “капиталистите,” а?
  докога ще бъдеш сляп за градациите и паралелите в парадигмите, и кога ще зарежеш по детски наивното мислене “вие социалистите незнам си какво”

  в твоите “статии пълни със съдържание” аз намирам основно

  1. расизъм kaka-cuuka.com/264
  2. сексизъм kaka-cuuka.com/46
  3. плоска неолиберална пропаганда kaka-cuuka.com/543
  4. дори патриотични писаници ако и да си станал голем противник на национализма напоследък kaka-cuuka.com/91 и
  5. едно безкрайно досадно мерене на пишки изразяващо се в не само в съзтезанията по статистика, а и по джвъчките “кой е по-по-най” на сайта ти.
  6. виж точки 1,2,3,4,5

  относно т. 5. моята неприязън към тези съзтезания не идва от някакво изконно “социалистическо” анти-гордост чувство (тук се запитвам откъде реши, че соц-режимите не се гордеят с постиженията си?), а защото издават преференция към количеството за сметка на качеството, което е ясно на всички

 15. epistemic murk
  22/09/2008 - 01:31

  а, забравих, че и плагиатство намирам в “статиите със съдържание”
  kaka-cuuka.com/257

  наистина не разбирам за какво е цялата претенция и пишкомерене.. поне да беше сложил реклами от гугъл, та да зимаш некой цент от популярността си

 16. e, в такъв случай ти пожелавам приятно четене на супер “интересните” блогове на йовчо и еленчо или (по избор) безбройните бутикови блогове с по един читател 🙂

 17. Е, за да спазим добрия тон, може да споменем, че бутиковите блогове не са толкоз лоши, дори напротив. Трудно се намира такъв, който да е точно за теб, но откриеш ли, няма грешка.
  Другите, по-масовите, също си имат своя чар. Няма да си кривя душата, чел съм не една статия тук.

  айде, поздрави 🙂

 18. ayreonautiqus
  23/09/2008 - 02:42

  А бе, аз досега не съм видял Йовчо или Еленчо да са написали нещо “анти” за твоя или за който и да било блог (говóри бащински, поучително).

  И не виждам какво лошо има да пуснеш една картинка, ако тя е достатъчно интересна.

 19. хъхъхъ, ами виж тогава:
  http://kaka-cuuka.com/269

 20. ayreonautiqus
  23/09/2008 - 09:10

  Малииииии, ама не помня да те е “избложил”.

 21. не е, ама се изяви в коментарите 🙂

 22. Явор Иванов
  24/09/2008 - 13:58

  Не изчетох всички коментари… за което се извинявам.

  Но ми стана много смешно като прочетох: “Каква е идеята на трафика от Свежо?”

  Ами каква е идеята на трафика от банери и други рекламни кампании ? 🙂

  Сигурно около 90% от хората няма да си променят навика а 9.9% няма да им хареса толкова много написаното та да се зарибят и да станат редовни.

  Все пак остава 0.1% който може да се зариби и да стане редовен нали…

  Мисля че някои хора просто очакват трафика да завали и никога да не спира 😉 и аз едно време имах такива представи, но реалността е по-различна.

 23. Яворе, тука спора е в по-различна плоскост.

  Някои хора подлагат на съмнение изобщо смисъла от по-голям трафик към блога – за тях блоговото интелектуалстване е своево рода елитарна дейност и всякакви прийоми от типа на реклама и привличане на повече читатели са анатема, неинтелектуални, популистки, пошли и неправилни 🙂

  Такива хора ми приличат на българските “кино творци” от последните двайсетина години – все правят високо-художествени и високо-интелектуални, концептуални филми, всеки си мисли, че щом завърши режисура веднага трябва да стане Фелини и Тарковски…. В резултат на което за 20 години няма нито един свестен български филм, а всички “творци” произвеждат само претенциозни говна за бутиковите си зрители.

  В тоя смисъл искам да поясня, че всъщност съм абониран за блога на epistemic, но споделям виждането, че да си интелектуалстваш сам няма много смисъл, затова читателите са добро нещо.

 24. Явор Иванов
  24/09/2008 - 14:16

  Еми значи тук им бяга идеята на свежо… която е ако имаш готин, качествен, интересен, забавен, интелектуално обогатяващ материал да го споделиш с повече хора.

  Аз лично вярвам, че ако мислиш, че има хора, които да им е интересно да те четат би имало смисал да пръснеш словата си още по-надалеч за да помогнат или инспирират повече хора.

  Зависи от погледа към нещата.

 25. Селин
  30/09/2008 - 13:47

  Тия цифри респектират. о.О
  Бива си те, Лонги^^

Leave a Reply

Задължителните полета имат *