Български гняв…


Мине се не мине и през защитния слой на интернета вземе, че проникне некое заглавие от българските “масови” вестници, от които принципно като дявол от тамян се пазя, та като проникне и вземе, че тъй халоса възприятията ми, че за момент не знам на кой свят се намирам.

Вижте какво значи българският народ да се ядоса…

Предлагам на тръпнещото ви внимание следната очарователна статия в прелюбопитния в. Стандарт, който, представете си, знам, че не знаехте, минава за “интелектуалния” сред масовите вестници (видях я при kanew, a удебеляването е мое дело):

Подрязваме крилата на чиновник от Брюксел

Властта ще отреже утре крилата на редовия чиновник от Брюксел Майкъл Лий. Шефът на отдел “Разширяване” към Еврокомисията, който еднолично и без знанието на Брюксел спря 220 милиона евро по ФАР, си позволява да се натрапи неканен в София. В столицата обаче той ще усети на гърба си какво е българският гняв.

Обикновеният чиновник ще бъде приет от вицепремиера Меглена Плугчиева. Нашата желязна лейди ще го разпъне с въпроси, като ще иска обяснение за своеволието му. Чиновникът ще усети гнева от безочието си и на останалите си срещи в София. “Стореното от Майкъл Лий е еднолично негово решение, Брюксел не седи зад него”, обясниха за “Стандарт” дипломатически източници. Според тях чиновникът Лий има предубедено лошо отношение към България.

Направо съм във възторг! Не знам даже от къде да започна да изброявам неизброимите достойнства на горецитирания текст – та той си има всичко! Единната ни, могъща нация се обединява пред лицето на чуждия агресор, за да накаже наглостта му! Лошият, разглезен европеец не струва нищо пред челичените юмруци на истинските българи и ще бъде смазан от техния справедлив гняв! Изправи се гора от стомана, насочете се бойни дула, насочете се в гневна закана към врага, който носи война!….

Явно положението със спрените средства от ЕС обсира със зелена диария плановете на правителството да се готви за предстоящите избори само с неколко пенсионерски екскурзийки и детската усмивка на сергей, затова безспорните гении на PR-a и връзките с обществеността (да, ще се повтарям, ако искам! а вий мълчете или ще изпитате българския ми гняв!), които се занимават с популярността на безценните ни управници, са извадили тежката артилерия и нагледно показват какво означава пропаганда като по учебник.

Ако някой от вас следи руската преса няма как да не е забелязал, че точно такъв език е симптоматичен за великоруския шовинизъм, с който Путин надъхва народа.

ДАНС слухти гражданите
Е, не…

Коментари

 1. Павел Николов
  08/12/2008 - 07:46

  И “Монитор” е пляснал една анонимна статия срещу Майкъл Лий (“Жонглиращият с думи”), не толкова просташка като тази в “Стандарт”, но е ария от същата опера. Сещам се за “дългата ръка на ЦРУ”, която все нещо ни объркваше сметките по времето на Тато и Брежнев, и все тя беше виновна… Гьонсуратлък от класа, нямам думи!

 2. Павел Николов
  08/12/2008 - 07:49

  И “Монитор” е пляснал една статия срещу Майкъл Лий (“Жонглиращият с думи”), не толкова просташка като тази в “Стандарт”, но е ария от същата опера. Сещам се за “дългата ръка на ЦРУ”, която все ни объркваше сметките по времето на Тато и Брежнев и все тя беше виновна… Гьонсуратлък от класа, нямам думи!

 3. Любомир Попов
  08/12/2008 - 09:20

  “Монитор” е на ДПС, а “Стандарт” е на “орденоносеца” Батков. Мисля, че коментара ми се изчерпи много бързо.

 4. Абе тия червените се оказаха много неподготвени за отрязването на парите. Слушах вчера Р.Овч. как се пеняви по телевизията, слушах и не вярвах на очите си! Такава наглост…

 5. Не си прав, че всичко има в текста. Можеше поне няколко думи за майката за вмъкнат.

 6. Явор, какво неподготвени бе човек, то от две години го говорят това, че ще спират средствата! То дебил да си, трябва да ти е станало вече ясно, че хората от ЕС трева не пасат.

  Интересното е, че и в българските медии като че нямат особено желание да се занимават с темата с “усвояването” на фондове на ЕС. Преди време писах на познати в Капитал и RE:TV с предложения да им разкажа как точно става краденето по малките проекти на ФАР, за корупцията и ти-на-мене-аз-на-тебе начина на работа (щото работя в тая сфера и тия неща са публична тайна), но никой не прояви интерес…

 7. Ариман
  08/12/2008 - 10:46

  Делек, Меглена, ще му се извини. Лично и неколкократно.

 8. Ариман
  08/12/2008 - 10:47

  * Демек

 9. Димитър
  08/12/2008 - 10:48

  Петре, по-скоро са толкова нагли, че не са се надявали, че ще им отрежат кранчето, защото са свикнали тук всичко да им се разминава – в Германия съдружниците на президентските спонсори осъдени, а тук – целите в бяло. Даже в “Монитор” пише, че заплашвали с налагане на вето на европейския антикризисен план ако не възстановят финансирането по ФАР – такава наглост няма никъде…

 10. “заплашвали с налагане на вето на европейския антикризисен план ако не възстановят финансирането по ФАР”

  хохохо, това ще ми е кеф да го видя – европейския антикризисен план е такава простотия, дето я няма никъде (ще изхарчат 200 млрд от нашите данъци за глупости).

 11. Магдалина
  08/12/2008 - 11:05

  Ох, днес в трамвая видях заглавие в 19построфа – Лий спира парите заради Леа Коен…

 12. Знам, че не е редно да изнасям такава информация, но наглото поведение на някои управляващи направо плаче за нея.

  Първо, не е вярно, че не са знаели за спирането на парите, защото последното от поредица писма на ЕК е с дата 04.03.2008. В него се споменаваха съвсем конкретни нарушения, съвсем конкректни проекти, имаше и искане всички проект мениджъри в министерство на Финансите да бъдат сменени. През мен и през още един преводач мина писмото.

  Сега да не се правят на ущипани, а официозите им да не заливат народа с глупости. Лий в частност какво им е виновен – не знам. Може би, защото са се добрали до името му. Странна работа, но когато трябва да се посочват конкретни имена на виновници ТУК, в България, изведнъж им изчезва паметта. Да взема да публикувам въпросното писмо, що ли…?

 13. “… той ще усети на гърба си какво е българският гняв.”
  Е сега стана една!
  В следващия брой очаквайте – България обяви война на ЕС заради спряните пари – Танковете (и двата) напредват към Брюксел!
  🙂

  @Jaguar – не си прав! Наистина не са знаели, защото тая кореспонденция никой не я чете. Дори и да си направят труда де я прегледат, няма да я разберат 🙂

 14. Лонг, разочарова ме тук. Просто ме попари със съобщението си за капитал и ре:тв. Щото аз им се надявах – малко от малко. Е все пак те осветиха батко, но въпреки всичко не ми звучи добре.
  Ами като така вземи разкажи на нас простосмъртните как работи машината. Ако щеш тук, ако пък не шеш направи си малък блог само за тая цел(да не могат директно да те обвиняват все пак). Пък в тоя блог може да пишеш не само ти ами и други които има кво да изколадят от долната ни действителност.

 15. Jaguar, това писмо има ли го публично че да прочетем, ако не имаще някъв сайт на който се изнасят(международно) разни такива тайни работи, та ако можеш качи го там

 16. Bloodymirova
  08/12/2008 - 12:43

  Те са малко като срамежливите дечица и стискат очи, като мислят, че щом те не виждат другите и другите не ги виждат. Еми на ЕК тез не й минават, все пак се харчат пари на данъкоплатци. И ако в България на подобни проекти се гледа като на – дайте да точим пари пък квото стане – то от другата страна хората очакват резултати. И се надявам Майкъл Лий да им свие сармите на гадните малоумници, току виж им стигнало нещо до кухите лейки.

 17. Това писмо няма как да го има публично, в момента търся из старите си файлове. Превеждахме го двама човека, но предишната кореспонденция не е минавала през нас. Нашият превод беше в друга връзка, обаче за да бъде предоставено това писмо от Министерство на финансите на фирмата, която го беше изискала, значи някой там го е чел. Тонът беше много категоричен и се даваше срок от 40 дни да се направят промени. От това съдя (пък и от факта, че по-рано на Румъния беше даден срок от три месеца), че е имало и предишни писма, които са останали без резултат. Нямаше гриф “Секретно”, нито сме подписвали декларации за поверителност, затова щом го намеря, ще го пратя на Лонги.

 18. Стойчо
  08/12/2008 - 14:25

  “Преди време писах на познати в Капитал и RE:TV с предложения да им разкажа как точно става краденето по малките проекти на ФАР”

  Ами ако можеш да напишеш нещо по въпроса – защо не го напишеш тук?

 19. щото не си заслужава – много дълго ще стане, много малко хора ще го прочетат…

 20. Палпурина
  08/12/2008 - 14:37

  мисля, че публикацията ти със спомени от комунизма ще бъде допълнена с още спомени. Та комунизмът се завръща с пълна сила! Дерзайте гневни българи – бой, е**не и сръбска музика за всички дръзнали да ни говорят на въпреки…

 21. Димитър
  08/12/2008 - 14:37

  Еее, ти пък защо започна да се дърпаш – ако наистина си заслужава “Капитал” ще те препечатат, тука имаш доста читатели, ще те разнесем по блоговете си.

 22. Longanlon, страхуваш се 😉 (не без основание)…много хора ще го прочетат.

 23. Ти изкар Трите Хикса българин, ха-ха-ха. В интерес на истината много му отива. 🙂

  Сега сериозно: Статията на Стандарт наистина е свръх просташка. Не знам дали не е поръчкова, вие ще кажете. За съжаление това правителство се оказа много неуспешно и покрай него си развалихме отношенията с Брюксел. Дано следващото правителство е по-успешно и да обърне курса към правилната посока.

 24. Димитър Н. Митев
  08/12/2008 - 15:03

  Служебните ми ангажименти в последните 5-6 год. са заети доста често от участията ми в търгове и обществени поръчки (по ЗОП)! Ами да ви кажа честно не веднъж съм стигал до извода, че алтернативна на професията сутеньор може да се упражнява и без да си надзорник на тунинговани мадами в западна Европа! Ако зависеше от мен, това България да получава някакви средства в тази посока…… кьорав цент няма да мине границата! И пак има от къде да лапат!

 25. T.Lefteroff
  08/12/2008 - 15:19

  Никой не позна до тук!

  Мистър Лий спира парите заради … „Кен Лий“!
  А стига сме били толкоз известни на негов гръб(име)!

  И „да ни са излагами“ пред чужденците!

  Music Idol 3 – comming soon…
  С него ще зарежем и ФАР-ове, и мигачи…и ще се пулим в ТъВъ-то като коне с капаци!

  Истина ви казвам!

 26. @long: не ти трябват Капитал и Ре:ТВ, ти сам си си медия. напиши един хубав пост и до 1 месец ще видиш темата доразработена и при тях

  не можеш да вмениш на един Главен редактор какво да пише, по-лесно е да му дадеш шанса да го открадне от тебе 🙂

 27. като междувременно си загубя работата?

 28. Longanlon, то ако е само работата, леко ще се разминеш. 😉

 29. коментар от Свежо: Спукана му е работата на тоя. Запей ти наша батарея. Запейте хиляди със нея…

 30. Димитър
  08/12/2008 - 17:11

  Хехе, май споменът за чичкото с мустаците и дънките ти държи още топло :).

 31. хич не ми дреме за чичкото с мустаците – въпросът не е, че държавата ще ми свие сърмите или нещо такова. съмнявам се, че даже държавата знае за шмекериите с тия малки проекти.

  работата е там, че ако се разшуми по въпроса, нашата организация ще види финансиране по проект на куково лято, защото ще стане “черната овца, която е издала работата”

 32. Димитър
  08/12/2008 - 17:17

  Упс, значи и вашата организация е вътре в далаверата?
  Как в цяла България само един архитект се оказа най-мъж от всички,

 33. напиши го анонимно и ще го публикуваме по блоговете. от вашата организация четат ли коментарите тук 🙂

 34. май не 🙂

 35. Пък после се чудиш що ДАНС проявяват интерес.

  Ами явно знаеш работи, които не трябва да разгласяваш 🙂

  Я кажи колко е процента ? , щото на мен ми искат 20% от стойността на финансирането.

  Цяла България знае, че има яка корупция, само госпожица министър председателката се прави на ущипана.

 36. “Поръчкова схема” и “заяждане”

  На фона на оплакванията на българското правителство, че едва ли не дирекция “Разширяване” на ЕК ги държи в информационно затъмнение, зам.- министърът на регионалното развитие Савин Ковачев заяви в понеделник, че въобще не иска да разговаря с Майкъл Лий. – Mediapool

  Седях днес и се чудих на наглостта – хем да си се издънил яко и пред цял свят, хем като дръгливо магаре да отричаш и да биеш къчове, щото нищо друго не можеш да направиш.
  И май обиждам магаретата – те са умни животни…

 37. pop_domitq
  08/12/2008 - 19:06

  коментар от Свежо: Грабвай сечивата ти народе,
  кой пръв хубостника ще пробОде…

 38. Ето тук на 03.03.2008 е публикувано писмото, което всъщност беше с дата 27.02.2008 г.

  http://www.europe.bg/htmls/pag.....8;id=12906

  Считам за по-разумно да ви подам линка, където то е поместено с известни съкращения, но пак става ясно за какво става дума. Но може и да поразмисля и да го блогна на два езика – български и английски.

 39. @Jaguar: Прочетох само до номер 6., просто съм сломен. Едно е да знаеш, че има нещо такова, друго е да го видиш с очите си. Защо никой не коментира това писмо точка по точка.

 40. dadam, зощото не им изнася. Пък и оригиналът беше по-страшничък…

  Тази статия и дискусията към нея ме вдъхнови да понапиша нещо и за прословутата сделка с корветите. Така се случи, че имам малко информация. Нека ми мине последния изпит тази седмица и се захващам. Пък Лонгалон, ако е така добър, може да цитира или да пусне линк. Поздрави на всички.

 41. коментар от Свежо: А Станишев дори ще потанцува …

 42. White_knight
  10/12/2008 - 16:30

  Не всички знаят че управниците ни са крадци.
  Но твоят (и моят) глас на изборите струват толкова, колкото и гласа на random циганин от гетото…

 43. да, струва и това е то демокрацията. другото е фашизъм.

 44. White_knight
  10/12/2008 - 17:25

  За сметка на това можеш да контролираш голяма част от масите с пропаганда, тъй като хората, които могат да разсъждават са доста малко на общия фон.
  Затова и на следващите избори ще “преизберем” същите хора…

  Които освен да прибират милиони могат и да си фантазират.

  Цитат:
  “Източници от Брюксел пък коментираха като абсурдни твърденията, че Лий без санкция на Еврокомисията е спрял пари за България. Самият Лий и говорителите му засега отказват да коментират реакциите на високопоставени български представители.”

 45. не само масите, а всички можеш да контролираш с пропаганда. за глупавите глупава пропаганда, а за умните – умна пропаганда. виж манията по “глобалното затопляне” колко умни млади хора по света е обхванала, само защото пропагандата цели на правилните места

 46. Е, сега, остава да кажеш, че не вярваш в глобалното затопляне 🙂 ?

 47. Разбира се, че не вярвам в глобалното затопляне:

  http://kaka-cuuka.com/226

  http://kaka-cuuka.com/275

  http://kaka-cuuka.com/746

 48. А иначе по темата – с тая методика (дай да оплюем тоя дето ни казва истината) може и да мине номера в България, но в ЕС нещата са малко по-различни. Там такива дебелашки похвати предизвикват само присмех. Тъжното е, че заради такива дебилски изцепки от властта навън ни се смеят като чуят, че сме от България.

 49. Китайската, корейската и кубинската комунистически партии вече осъдиха този варварски акт на империалистическо посегателство от страна на ЕС срещу братската българска държава. Международните агенции предадоха, че пред представителствата на ЕС във въпросните държави са се стекли спонтанно хиляди, много хиляди, десетки хиляди, в Китай дори стотици хиляди гневни другари, които пламенно зоват за мъст към тази историческа несправедливост, към тази нагла капиталистическа агресия над пролетарското правителство в България!
  Другари, съпартийци! Нека дружно призовем! От площади, от мегдани, от паланки и кооперации – вън наглите европейци от България!

 50. Нашите социалисти за пореден път доказвнат, че мястото им не е тук, а в “братския Съветски съюз” – да си крадат и облагоделстват колкото си искат. Дойде Вацлав Клаус в София – у нас никаква реакция, дори десницата проспа това събитие, а човекът каза много важни неща, и за Европейския съюз, и за съвременната мимикрия на левицата по света. За съжаление там имаше повече социалисти и почти никакви десни политици (май само Ал.Праматарски от Демократическата партия бе там).

Leave a Reply

Задължителните полета имат *