Стенограми, стенограми


Принципно не пиша такива постове, но…

В най-добрия вестник у нас прочетох станалата известна вече стенограма от заседание на ‘комисията по вътрешен ред‘ (която се занимава с полицията и престъпността, въпреки тъпото си име). За това, което тая стенограма показва, че става в държавата мога да кажа само това, което pro_01 e избрал за съобщение за грешка в сайта си:

Нещо се скапа. О боже!

Пак от в. Капитал научих, че румен петков, като типичен репресивен апаратчик заплашва медиите, които публикуват стенограмата и всякаква друга информация, която на него не му изнася да публикуват. Моят съвет към него:

Г-н Петков, дори ти, с корумпирания си мозък, дълбоко в себе си осъзнаваш, че твоето място е в затвора. Затова нека не ти знае много устата.

Така ли е?

Защо да сме виновни?
Longanlon и Наблюдател видяха Белене

Коментари

 1. пламен
  12/04/2008 - 13:29

  така е

 2. Ангел Грънчаров
  12/04/2008 - 13:57

  Само една поправка: Бог, Боже и пр. се пишат с голяма буква…

 3. Това е само ако визираш конкретен бог и то ако си вярващ 🙂

 4. Political BG
  12/04/2008 - 15:47

  Подкрепям с двете си ръце…само оставката му няма да бъде достатъчна…

 5. Цветан Дичев
  12/04/2008 - 16:47

  Да, така е. Мястото на този дебелак е в затвора, но едва ли ще отиде там. По-скоро вероятността това да стане е равна на спечелване на джакпот от тотото.

 6. Георги Д.
  12/04/2008 - 20:21

  Тоталитарното е дълбоко в главите на тези комунисти – Петков, Станишев, Първанов… Демократичната им дегизировка не може да ме заблуди повече. Но за съжаление ние толкова сме свикнали от много векове да имаме господари, че не можем да се отвратим истински от поредните. Гледаме безразлично как ни лъжат, че ни дават демокрация, и не ни пука, че демокрация, както и свобода, не се дава, а се взема. С една дума, в България все още няма демокрация, защото все още не сме си я поискали и взели истински.

 7. Иван Бедров
  12/04/2008 - 22:03

  Поздравявам те за краткия и изчерпателен текст – “Г-н Петков, дори ти, с корумпирания си мозък, дълбоко в себе си осъзнаваш, че твоето място е в затвора. Затова нека не ти знае много устата.” Много красиво и точно казано.
  Да ти призная, понякога ти се ядосвам, че пилееш таланта си да пишеш за глупости от рода на кой какво яде, как мирише или как се секне. Според мен, днешните ти 2 /две/ изречения са много повече от дългите ти чаршафи по квартални теми. Не ми се сърди. Още веднъж те поздравявам за гражданската позиция.

 8. Всички са за затвора, но едва ли имат гузна съвест.Толкова са дебелокожи, че..Затова се опитвам да не гледам новините, по-специялно политиката.Но когато човек страда, заради идиотизма на управляващите се налага да е в течение на политиката.Макар, че невярвам да виждаме пълната картина на положението.Вероятно са ни лъгали,лъжат и ще продължават да ни заблуждават още дълго време.

 9. Иване, всеки си избира битките, които води. Аз пиша за това, което ме интересува, а политиката, вярвай, ме интересува твърде малко – а и за нея пишат достатъчно хора.

  Чак такава чутовна наглост обаче и то от страна на бившия ми съученик, нямаше как да оставя без реплика…

 10. Иван Бедров
  13/04/2008 - 10:12

  А кой ти е бил съученик?

 11. Румен Петков – и двамата сме завършили Математическа гимназия “Гео Милев” в Плевен, макар той доста преди мен.

 12. Само да вметна нещо. Демокрация никога никъде не е имало. Ситуацията е следната (при нас е просто много яко изразена):
  Винаги има няколко човека в държавата, които определят развитието й. Наричат ги кукловоди по книгите. Та те определят ориентацията на икономиката и потока от големи пари, а големи пари има само в дрогата. Те развиват “сателитни” отрасли за улеснение на основния ;). Много рядко те ядат бой и рядко ги знаят хората. Но когато ги поубият малко, държавата се обръща наопаки. Последно това бе покойния А. Луканов. Той държеше про-Руска икономика, и го утрепаха за да се насочим към запада. Както и Костов бе запланиран да води правителство, защото в него нямаше нищо демократическо, така и БСП в момента няма да паднат. Не защото са силни, просто защото така трябва и така ще стане. Та цялото това с Р.Петк. е защото той е “надзирателя” на новата политическа класа – на младоците, които ще поемат по-нататък театъра. Та нима не ви направи впечатление, че последните 5-6 години социалистите станаха много по-съвременномислещи (редовите говоря). Все някой трябва да наглежда младите. Станишев е старата школа но и той е от прогресивните.
  Това го мъдрим с познати доста време. И всичко се връзва след убийството на този Стоев.
  Извини ме за дългия коментар.

 13. Имам усещането, че цялата истина за симбиозата между властта и организираната престъпност да излезе наяве нищо няма да се промени. На ЕС сме нужни поради много причини, пък и те умишлено са направили така , че да няма клауза за изключване на държави от пакта. Комунизмът е утопия, но моля ви, не наричайте комунисти хора, които дори през соц-а никога не са мислели комунистически ами напротив, възползвали са се максимално от капиталистическото си положение-сега техните наследници го правят. Докато в България не се появят камикадзета с динамити , та да се поуплаши от нещо властта, корупцията и беззаконието НЯМА как да се премахнат. И все пак, както съм намеквал преди, въпреки тия свине дето уж управляват ние си правим живота и имаме достатъчно свобода , за да го направим такъв, какъвто ни хареса!

 14. Лошото е, че аз имам същото чувство. За сега икономиката продължава да се развива и животът на хората да се подобрява, защото соцпартията осъзна необходимостта от данъчни промени.

  Но с подобна по размери и наглост корупция това подобряване първо е много по-бавно, отколкото можеше да бъде и второ, няма как да продължи още дълго. Дебелоочието на управляващите скоро ще започне да дава още по-негативни ефекти върху чуждите инвестиции, търговията, туризма даже, ще намалее малкия и среден бизнес и икономиката ще спре да върви нагоре.

 15. LONG Не е ли възможен вариант две-едната половина от хората работят в корпорации, другата половина-в сектора на услугите. Смисъл- ако няма малък и среден бизнес как ще функционира една икономика?

 16. Малкият и средният бизнес са толкова важни, поради една причина и тя се нарича предприемачество. Една икономика не е статична система, фирмите в нея не са фиксирани нито по брой, нито по големина – икономиката се движи именно от конкуренцията и предприемачеството, едни фирми растат и се развиват, други западат.

  Именно възможността да започнеш с малък бизнес и да растеш и печелиш все повече е ОСНОВНАТА движеща сила на всяка икономика. Тази възможност кара хората да станат предприемачи, да започват бизнес. Ако малкият и средният бизнес не се развиват, икономиката се стагнира, защото големите корпорации започват да упражняват монополи в нишите си.

 17. Много се проточват в България оставките. И съм сигурен, че ако не са го натиснали от някъде по-високо, сам нямаше да си я подаде. Иначе сега цинизми “в името на България”, политическа отговорност и т.н. айде няма нужда…

 18. Перфектно казано! Затова ще го повторя още веднъж, аслужава си.

  “Г-н Петков, дори ти, с корумпирания си мозък, дълбоко в себе си осъзнаваш, че твоето място е в затвора. Затова нека не ти знае много устата.”

 19. четох тези дни една статия на германския журналист Рот,чийто текст сега не мога да изнамеря. Ама там пишеше нещо, което много ме накефи и имаше смисъла на: Навсякъде има организирана престъпност, но когато започнат да се случват чести публични убийства – значи има проблем с организираността сред върховете.
  Нали никой от вас не си мисли, че милата ни България е изключение, че само тука се случват такива неща и че сме единствените с такива проблеми? Няма никой по върховете,където и да е, който да не е замесен по някакъв начин в лайната.
  Проблемът е, когато бакиите им излизат пред обикновените хорица. Проблем е, когато се насади чувство за страх и несигурност.
  А не това, че източвали фондовете и били замесени в далавери.
  Идеята е – хем да доиш стадото, хем то да е доволно, за да дава.

 20. Димитър Н. Mитев
  14/04/2008 - 18:59

  Хм. Сега разбрах вече защо като видя някой като р. петков и останалите министерски девианти ме избива на смях – може би защото съм съученик с Зуека хе хеее какви години само бяха!!!

 21. Късен коментар: SOB може и да го уволнят но засега решава състава на правителството. Както един журналист се изрази- такъв човек не дава оставка ако не е харесал новата си длъжност.

Leave a Reply

Задължителните полета имат *